He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lázárék most kinek akarnak nyereséget termelni, ha már a mezőgazdasági milliárdokat lenyelték?

2020.12.05. 06:25 guma

Persze már megint hülyének nézik a népet, miközben ők a világ minden táján költik a bezsákolt pénz, akkor mindig fellángol bennük a kapzsiság, hogy ne csak a szállodákból, hanem a boltokból is csak ők nyerjenek profitot a lecsupaszított magyar emberektől, úgy mint pl a nemzeti CBA, ahol a kötvénycsomag Svájcba van bejegyezve és ott is adózik? Hol a pénz a szellemi tőke ami hazánkban valóban működtetni akarja a mezőgazdaságot, nem csak elorozni a földet és még az EU-s támogatást is?

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Lázár János kormánybiztosként egy konferencián arról beszélt, a kormány kiszorítaná a külföldi kiskereskedelmi láncokat. Ehhez erőteljesen protekcionista gazdaságpolitikai lépéseket harangozott be, szerinte cél a magyar nemzeti kiskereskedelem.

Hadat üzent a kiskereskedelmi láncoknak Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos a Portfolio Csoport által szervezett Agrárszektor Konferencián – írja az Agrárszektor.hu. A lap szerint Lázár arról beszélt:

a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, a piac uralása saját érdek.

Arról, hogy valóban erre készül-e a kormány, a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központnál érdeklődött. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a kormány nyílt harcot indít a külföldi kiskereskedelmi láncok ellen. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt közölte: ez is egyike azoknak a stratégiai ágazatoknak, amelyeknél kívánatos lenne a többségi magyar tulajdon. Ennek tudható be a differenciált kiskereskedelmi különadó és a plázastop is, előbbi extra terheket jelentett az ágazatnak, utóbbi pedig korlátozta a bővülés lehetőségeit. Az is nyílt titok volt, hogy a politika a CBA-nak kívánt kedvezni, ám a lánc alapítója, Baldauf László végül maga adta fel a harcot a versenyképesebb multik ellen, és a tulajdonában levő üzlethelyiségek közül többet ezeknek adott bérbe.

A többségi tulajdonról szóló álom azóta ködbe is veszett, sőt, ma már Mészáros Lőrinc tulajdonában is vannak olyan kereskedelmi ingatlanok, amelyekben SPAR vagy Aldi üzlet működik.

Lázár János az online konferencián egy másik témát is fejtegetett, ez pedig a magyar élelmiszeripar helyzete. A kormánybiztos szerint itt a soha vissza nem térő alkalom a magyar vidék és agrárium újratervezésére. Eredmények eléréséhez vagy szövetkezetekbe kell tömörülni, lengyel mintára, vagy meg kell erősíteni a magyar feldolgozóipart, hogy a magyar alapanyagokat magyar cégek dolgozzák fel, magyar vállalkozások csomagolják és magyar termékként kerüljön a boltokba. Lázár szerint ez a számok nyelvén annyit tesz, hogy 80 százalékra kell felemelni a magyar tulajdonú feldolgozóipart, a magyar termelésű élelmiszer fogyasztását és a nemzeti hozzájárulást.

https://hvg.hu/gazdasag/20201204_lazar_janos_hadat_uzen_a_kiskereskedelmi_multiknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5316319018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása