He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A pofátlanság csúcsa, járvány alatt olyan törvényt hozni/változtatni, ami meggátolja a valós kis pártok megjelenését választásnál

2020.11.11. 07:35 guma

 Véleményem szerint bemutatják mennyire beszartak, hogy a saját maguk által kreált választó törvényben sem bíznak már. A milliókkal kifizetett kamu pártok és a szelektált, ellenőrizhetetlen levélszavazatokkal kiépített hatalom már a pénzcsapokat nem tartja majd nyitva? Újra egyeztetés nélkül tipornak a parlament és az emberek szabadságába? A járvány elleni küzdelem helyett, gerinctelenül a gyülekezési tilalom alatt akarja az a maroknyi ember újra meghatározni, hogy rajtuk kívül senkik se kerülhessen az emberek akaratából a törvényhozás közelébe? Gránit szilárdságba vésik: titkos szavazásnak, közpénznek is lőttek - vagyonmentés kell? Mire esküdtek fel ezek az emberek? Pártállam építésre vagy Magyarország képviseletére? Miért éjszaka leple alatt, járványkezelés álarca mögé bújva lopják be ezt a "saláta" törvényt döntésre? Ez demokrácia? Ez jogállam? Bonuszt osztanak maguknak? Röhögnék félelmükön, ha nem szégyenleném jobban magam alattomosságuk, erkölcstelenségük miatt.

A kormány éjfél előtt egy perccel benyújtotta a választási törvény módosítását, amitől nehezebb lesz a pártoknak listát állítani

https://24.hu/belfold/2020/11/11/valasztasi-torveny-modositas/

Momentumos politikus a választási törvény módosításáról: Varga Judit vagy ostoba vagy hazudik

Dr. Magyar Mátyás momentumos politikus Facebook-oldalán reagált arra a hírre, hogy éjszaka benyújtotta a kormány a választási törvény módosítását.

Mint ismert, éjfél előtt pár perccel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be azt a törvénymódosítást, amely többek között megváltoztatná a pártlista állításának feltételét. A szöveg ugyanis úgy rendelkezik, hogy „pártlistát az a párt állíthat, amely – legalább kilenc megyében és a fővárosban – legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított”. A módosítás előadója Varga Judit igazságügyi miniszter.

Dr. Magyar Mátyás posztjában megjegyzi, hogy az igazságügyi miniszter szerint a parlamenti pártok részéről érkezett jelzésekre válaszul szeretnék visszaszorítani a kampányfinanszírozási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket, hogy csak a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező pártok állíthassanak országos listát.

„Varga Judit vagy ostoba vagy hazudik” – jelenti ki a momentumos politikus, szerinte ugyanis ez az indok nem igaz. „A valódi és egyetlen cél, hogy az ellenzéki pártok véletlenül se alkossanak közös listát, hogy versengeni kelljen egymással az egyéni körzetekben is, mert aki a 106 egyéni körzetből 50-ben nincs jelen, az megy a kukába” – írja a bejegyzésben Dr. Magyar Mátyás.

http://www.atv.hu/belfold/20201111-momentumos-politikus-a-valasztasi-torveny-modositasarol-varga-judit-vagy-ostoba-vagy-hazudik

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1716281598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2020.11.12. 05:26:31

Nem kell képzettársítani, elvonatkoztatni, magyarázni:

"Rákosi meghallotta, hogy az őt ábrázoló bélyeg rossz minőségben készült, ugyanis „az istennek
sem ragad”. A pártfőtitkár nem hiszi el, hogy már bélyeget sem tudunk megfelelő minőségben gyártani. Szabotázst emleget, de mielőtt magához rendelné a felelősöket, gondolta lemegy a sarki postára, és személyesen ellenőrzi a hír valódiságát. Beáll a sorba. Természetesen azonnal felismerik.
Rögtön az ablakhoz engedik. Kér egy levélbélyeget, és megkérdezi a körülötte állókat, hogy tényleg
nem ragad-e a bélyeg. Az emberek váltig bizonygatják, hogy bizony nem ragad. Rákosi ráköp a kapott bélyegre, és a borítékra ragasztja. Egyből odaragad. Erre megszólal a mellette álló atyafi:
− Ja, mi a másik oldalára szoktunk köpni!"

*

"Egy férfit feljelentettek, mert betanította a papagáját, hogy azt mondja: „Dögöljön meg Rákosi
elvtárs!” A vádlott a tárgyalás előtt az utolsó pillanatban kicserélte a papagáját a pap papagájára.
Ezért a bírák sehogy sem tudták rávenni a papagájt, hogy elmondja a betanított szöveget, így nem
volt meg a bizonyíték. Elhatározták, hogy kórusban mondják: dögöljön meg Rákosi elvtárs – majd
csak megszólal a madár. Rá is kezdtek a bírák, mire a papagáj:
− Uram! Hallgasd meg könyörgésünket!"

gazoló 2020.11.13. 10:54:10

Rezeda: A város kihalt, mindennel meg vagyunk elégedve
2020/11/13 HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI, KIEMELÉS TŐLÜNK

A kedves vezető ott állt az erkélyén a város fölött, és nézte, ahogyan az adott időre, amit ő írt elő, megszűnik benne az élet.

Kiürülnek az utcák, elfogynak az emberek, még a fák sem merik hullatni a lombjukat, csak a rendőrség, a katonaság és a TEK jár-kel nyakig fegyverben. A kedves vezető ekkor érzi úgy, hogy a rend helyreállott, a kétmilliós város, benne a sok nagy pofájú és követhetetlenül okos libsi, a szabados egyetemisták, a buzik, zsidók, cigányok és hajléktalanok, a sok, számára ismeretlen és értelmezhetetlen eszme és létforma végre megadta magát, és ott hever a lába előtt.

Harminc éve erre vágyott, harminc éve ezt akarta minden molekulájával, és lám. Ez élete orma, ahonnan följebb út már nem visz, ez a cél, a lét teljessége.

Kiderült ebben a pillanatban, milyen hasznos készség is ez az erkély. Mert nem csak arra való, hogy ott mindenféle kétes alakokkal, érsekekkel, püspökökkel, nagyferókkal borozgasson, labdát bikázzon onnan az égbe és az unoka háromkerekűzzön rajta, hanem ím, annak is a helye és a tanúja, hogy a város a parancsára meghunyászkodik. Csak innen, fölülről lehet élvezni, innen, fölülről lehet mutogatni, hogy én vagyok az Isten. De leginkább az eltelt idő kontextusában akképp, hogy na, ki a faszagyerek a kocsmában, magyarul ki a Jani, ha még emlékszünk a ház elé hívó szavakra, férfi a férfival, viszkető tenyerekre, tehát a parasztgyerek áll fölöttünk. Aki ím, a szaros mindenség ura és parancsolója, és beleborzong a hatalmába.

Mint Faludynál a recski börtönőr, aki tátott szájjal nézte a levágott farkú szalamandra vérét a kövön. Úgy néz ő is alá megelégedetten böffentve, hogy malacok az ólban, tyúkok a katrocban, fő a lecsó és a koviubi is kész immár. Orbán rossz színdarabot és rosszul rendez, viszont kiváltképp élvezi, ám egyáltalán nincs érzéke a szimbólumok finomságához, a rejtett jelentésekhez. Az a magyar, akin méteres kokárda van, a férfi pálinkázik, a nő szül, egyszerű a világ. Ilyen egyszerű volt akkor is, amikor az erkélyes sötét várost mutogató jelenet után szinte átmenet nélkül hívta el Szijjártót kiböfögve ezt is a közösségi térbe, és a maga módján tréfálkozott vele azt mondván, ha elmúlt volna hatvan, akkor most beledöglene a kórba.

És jót mosolyogtak ezek ketten a mókán, verték a csámpás lábukat kacagtukban, vihogtak, de jó, hogy a Petya nincsen hatvan, így nem kell elpusztulnia. Ezzel pedig nem is a metakommunikáció, hanem a szavak szintjén üzentek a hatvanon túliaknak, hogy meneküljenek, mert róluk le van mondva – szprehen dajcsilag. És tényleg, mert a nemzet nyunyókája meg közzé tette, hogy felhívással fordult a kórházakhoz, miszerint a haldoklókhoz engedjék oda a hozzátartozót, gyereket az anyjához, anyát a gyerekéhez, hogy Orbán nevével az ajkaikon szenderüljenek bele az öröklétbe, ahol a világosság fényeskedik nekik. Vagy pediglen nem.

Isten kezébe lettünk adva a hatalom által, a város kihalt, mindennel meg vagyunk elégedve.

A covidos halottnak dupla hullazsák javallott, alaposan be leszünk csomagolva, hiszen már hűvös van, nyirkosak az esték és csípősek a hajnalok. Mindeközben bizakodhatunk azért, mert az egészségügy vagy összeomlik, vagy tutira nem, aminek az az igazolása, hogy a kedves vezető letekint a magasból a sötét városra, ahol csak rendőrök, kóbor kutyák és előmerészkedő patkányok futkorásznak.

A színészpalánták is hazamentek, de minden nagyon szép, hiszen a magyari kisded, ha kitekint a rácsos ágyából, elégedetten böfizhet, hogy anya nő, apa meg férfi, ha részeges, vak komondoros ótvar, akkor is. Ilyképp nincs más hátra, mint Störr kapitány apukájának igazságát felidézni, miszerint unom én ezt az egészet, unlak én benneteket, de nagyon.

jaegtoer 2020.11.14. 20:05:03

@gazoló: Én is együtt örvendek Rezedával a megelégedésben. Alapjában véve (most nem a múló pörsenéses A. tv-re gondolva) mondhatom minden nagyon szép. Nagyon nagyon szép. Mondhatni cudarul szép. Ilyen szép cudar világnak ilyen dukál. (az A- tv-re gondolva persze, az hogy a köszpénc körből kivették az ilyen-olyan tolvajlásra létrehozott ilyen-olyan bukméker alakulatokba öntött adóforintokat, meg hogy újraszabályozták (korlátozták) végre a választhatóságot s még néhány passzust, az meg kifejezetten örömteli, mert hova is lennénk a Főnök nélkül. ...hát, nehogymá'!)

gazoló 2020.11.15. 05:04:37

@jaegtoer:

az"örvendezésre megvan minden okunk.
jóreggelt

ráadásul amellett,hogy elbasszák jelenünket,ellehetlenítik jövőnket,még a múltunkra is odafigyelnek)

merce.hu/2020/11/14/szorosabb-egyuttmukodes-kell-a-baloldali-szervezetek-kozott/

gazoló 2020.11.16. 10:08:39

Áprily Lajos

VIGASZTALÓ VERS

Ne félj, az óra meg nem áll,
szelek szűnnek, vizek apadnak.
Hiába hosszú, vége lesz
az éjszakai sivatagnak.

Sívó, sötét homok felett
a hajnalszél kibontja szárnyát
s elmenekül a puszta-rém,
a bíboros ruháju skárlát.

Ne félj, az óra meg nem áll.
Reggel felé elszáll a láz is,
reggelre enyhülés fogad,
forrásvizes, hűvös oázis.

Új fénnyel csillogó utunk
riasztó árnyékkal nem állja,
sem orgonálva nem kisér
a bú alattomos sakálja.

Ne félj, az óra meg nem áll.
Mint valami fekete várrom,
a gond komor pirámisa
elmarad a látóhatáron.

Nézd, gyöngyházfény az ablakon,
a köd csak egypár szürke foszlány,
s azt is széttépi most a nap:
sörényes, büszke hímoroszlán!

....
szép napot

gazoló 2020.11.21. 07:28:53

Szörényi-Bródy kapcsán:

youtu.be/L4R0R99OGD8

...
jóreggelt lusták))

taga20 2020.11.21. 08:17:24

@gazoló: teso, ha annyira meghülyülök, mint szörényi, akkor lőjé má le, lécci.

szóltam itthon, hogy ne jelentsenek fel, me csak szívességet teszel majd nekem:)))

uploads.disquscdn.com/images/dff51d6c9dd85fa4052ecb4888a13d71e9b4bb15676fe5bbe604e9df7c9faeee.jpg

gazoló 2020.11.21. 11:09:15

@taga20: DDD

hasonlóan gondolom tessó..

majd némi "alapélelmiszer vedelés utám kölcsönösen fejbelőjük egymást valami tisztáson,ha ennyire elhatalmasodna a demencia))

gazoló 2020.11.21. 11:34:04

@taga20:

citálnám a témában vajákosbiri kommentjét engedelmével"

"Szeretem, amikor életműről magyarázol, Levente. meg szégyenről. 50 évvel ezelőtt, amikor politikai tisztek ellenőrizék minden szám szövegét, te akkora ellenálló voltál, hogy a legnépszerűbb hazai zenekart csinálhattátok. Az István a király óta lényegében nem írtál semmilyen említésre méltót semmilyen formában. De taknyozd egy olyan ember munkáját, aki azóta is folyamatosan lemezeket készít, koncertezik, az ország egyik legnépszerűbb zenésze és szerzője, és nem csak 50 éves számok miatt.

Egész fiatalkorodban azzal hakniztál, hogy a rendszer ellenállója vagy, miközben nagyon is megkötötted az alkukat. Egész időskorodban azzal haknizol, hogy a demokrácia híve vagy, miközben egy diktatúrát szolgálsz ki huszonéve.

Bródy életművét nem kell félteni, majd ő és a rajongói eldöntik, ki mivel mire hoz szégyent. A te életművedet sem kell félteni, mert a te rajongóid is eldöntik, hogy ez egyáltalán életmű-e.

Szánalmas megalkuvó elhülyült öreg idióta vagy.""

taga20 2020.11.21. 12:10:25

@gazoló: birinénje mindig patent kommenteket tol.

ehhez nincs mit hozzátenni, ez szörényilevente.

nekem egyébként, mindig egy zenebóhocnak tűnt, de vénségére sikerült még lejjebb csusszannia.
evan, láttunk már sok ilyet.

egyébként, én soha nem voltam oda az istvánakirályért, talán az öreg(és a fiatal) novák nevével fémjelzett csíksomlyói tetszett.

és ez a rész:

www.youtube.com/watch?v=Df7Fvmmf2Sc

vagy ez:)))

www.youtube.com/watch?v=Y7cw4r7SHoU

taga20 2020.11.21. 12:19:00

@gazoló: "majd némi "alapélelmiszer vedelés utám kölcsönösen fejbelőjük egymást valami tisztáson,ha ennyire elhatalmasodna a demencia))"

azé idénre ne tervezz ilyen remek kirándulást, me méregtelenítek és nem szeretném félbeszakítani:)))

uploads.disquscdn.com/images/76ebea0e06ac98d8116a768ed350314da7ee6b358e8261bf68a2f948e250bb2a.jpg?w=800&h=315

guma 2020.11.21. 21:53:09

bolondok háza, amit Hofi már "életre" keltett... :-(((((

@gazoló:

@taga20:

huppa.hu/szele-tamas-illesek-es-pofonok/

gazoló 2020.11.22. 10:09:50

@guma: DDD

jóreggelt

őszintén mondd meg,ott a táborban anno melyik volt jobb az ágyban? :-)))

gazoló 2020.11.22. 10:09:51

@guma: DDD

jóreggelt

őszintén mondd meg,ott a táborban anno melyik volt jobb az ágyban? :-)))

eszti..... 2020.11.22. 12:45:45

@gazoló:

ÁPRILY LAJOS

Csak menj

Sokat szenvedtél perzselő napon,

a kábító kánikulai hőben.

Most már lehűlhetsz: indulj s kóborolj

a fákat fosztó, vége-nincs esőben.

Csak menj, odáig, hol legtöbb avart

gyűjtött az ér kanyargó sziklamedre.

Keress, kutass: talán reátalálsz

az elsodort évekre: életedre.

gazoló 2020.11.22. 15:22:23

@eszti.....: DDDD

csak dörzsölöm és nem hiszek szememnek,hogyte itt))

"Áprily Lajos

Őszi rigódal

Megeste már a dér a bokros oldalt,

fenn vadlúd-ék húz vadlúd-ék után.

Ragyog az ősz. És dalt hallok, rigódalt,

egy ritka lombú vadcseresznyefán. –

Ilyenkor cinke cserreg és ökörszem,

rég hallgat búbosbanka-, s gerleszó.

Ha pártaian, s nem várja fészek-öl sem,

miért szól még a megtévedt rigó?

Tán június sugár-illúziója

remegett át a bíbor lomb felett,

s attól dalol a völgy révült rigója

ilyen évszak-tévesztő éneket.

Nem is téved: halkan szól, mintha félne,

köd ül a hangok túl-finom során,

mintha hunyt szemmel, álmában zenélne,

egy álom-őszben, álom-fuvolán.

A hangja nem fog mámorral kitelni,

nagy líra nincs. S mégis, így volna jó:

amíg a hófelhő jön, énekelni,

mint az a révült, holdkóros rigó

gazoló 2020.11.22. 19:15:19

@taga20: )))

hogy kopna már a végén:-)

mennyétávolabb,mert veszélyestartalom)

youtu.be/WSZ8HkGdiaM

guma 2020.11.23. 17:47:00

@eszti.....:

átmentél szellembe?
(de piszok vagy! :-D
izgulhatunk érted is, hogy mi történt mint a többi kámforrá vált csevegő társsal, ebben a vírusos világban...)

gazoló 2020.11.23. 18:43:57

@eszti.....:

azért az jól esik,hogy egy ilyen verset hozva "itt.

a koronát még remélem nem próbáltad fel és jól vagy az országos tesztelés után!

guma 2020.11.23. 18:56:41

@gazoló: :-)))

majd, ha lesz kedvünk akkor a következő 100 évben szakítunk arra is időt.
:-DDD

guma 2020.11.23. 19:04:00

@gazoló:

DOROTHY (aki itt dalol az oldalon!)
Lyrics
"Nincs időnk meghalni"

Megszállottan
elcsábítottam az elmédet
minden belső démonommal
, hogy bebizonyítsam, hogy jól vagyok

Hinned kell nekem, kicsim
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, kicsim
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, kicsim
(el kell hinned )
El kell hinned nekem, kicsim
(el kell hinned)

Nincs itt az ideje meghalnunk, ó, hé,
itt az ideje, hogy ne haljunk meg, ah ah

Beszélek magammal, uh huh
És mindig édesnek hangzik
Uh, utolértem az erőszakban
Nem jó és mindent megerőszakol, oh

El kell hinned nekem, bébi, igen, igen
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, bébi
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, baby, oh oh
(El kell hinned)
El kell hinned nekem, kicsim
(El kell hinned)

Nincs itt az ideje meghalni

Esküszöm, hogy a szív
melegebb lesz a borral, mmm
Hegyeket kell mozgatnom
Tehát jobb, ha ez az utolsó alkalom

Keserű és dühös voltam, igen,
nem lehet olyan, mint mindenki más.
Tehát lógok, lógok az alján
, mert lemegyek, egyedül megyek le

El kell hinned nekem, bébi, igen, igen, igen
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, bébi
(el kell hinned)
El kell hinned nekem, bébi, igen
( El
kell hinned, bébi
(el kell hinned)

Ez nem a mi ideje, hogy meghaljon, ó hé
ez nem a mi idő meghalni, ah ah ah
ez nem a mi idő meghalni
Nem, ez nem a mi ideje, hogy meghaljon, uh huh huh

Meg kell hinni nekem kicsim
Ez nem a mi ideje, hogy meghaljon, uh huh
Meg kell hinni nekem baba, oh yeah
Azt már Hinned kell nekem, oh

Ez a dal a "28 nap a völgyben" albumról származik.

gazoló 2020.11.23. 19:12:10

@guma: DDD+++

persze,én is így gondoltam,lazán,időkorlát nélkül))

youtu.be/NCKIjTRRces

gazoló 2020.11.23. 20:07:00

@guma:

Bödőcs:

"csak csillog a tenger, mint a ballagó lányok fogszabályzója májusban…

Na tényleg, ne keseredj el! Hiába beszéltem itt neked? Hát amint megszületünk, onnantól szöszöl rajtunk a halál, mint tót a pinán, aztán végül így vagy úgy, elvisz mindenkit a kaszás, tokkal-vonóval, mint a Gábor cigányok a vajszínű dácsiákat kilencvenötben, Gyöngyi, ne sírj!

Úgy lenne jó befejezni, ahogy a legenda szerint a kínai kolléga, aki a végén belépett a képébe, eltűnt benne, és a kép is eltűnt. Ez aztán a tiszta munka! Képzeld el, hogy festenék ide a kocsma falára egy szép, villogó,hiperrealista, böszme nagy székelykaput, aztán beugranánk, és pikkpakk a túloldalon lennénk az erdélyi havasokban, vagy a túlvilágon, esetleg a múltban, vagy a jövőben, vagy egy lakosztályban a Hiltonban, hűtött pezsgővel, és olyan friss szappannal, amin még látszik a felirat."

gazoló 2020.11.23. 20:42:09

@guma:

azért van benne valami szép,ahogy sújt minket ez a gyönyörűkurvaélet)

"Panoráma ’19 című hatalmas tablót csináltam, egy Oszkár-féle körképet. Látható először is, ahogy a terrorelhárítók harlekinkaticákat szorítanak ki Magyarországról. Három tank veszi körbe az utolsó katicákat Röszkénél, akik felszólításra sem hajlandók elhagyni a területet. A hátuk mögött azt próbálgatja a keresztényügyi miniszter, hogy tízből hányszor találja el a szír óvodásokat a magaslesről. Tőlük balra az ellenzékiek beszorulnak egy forgóajtóba, mert annyira balfaszok, hogy nem tudják eldönteni, ki lépjen be elsőnek, ezért mindenki egyszerre akar. A kép előterében a Klik munkatársai waldorfos diákokat kínoznak, a rendőrök meg buzikat pofoznak heteróvá az Oktogonon. Donald egészen véletlenül mexikói nők pináját markolássza a kerítésen keresztül, míg a kép másik szélén a jelenlegi összorosz cár, a rétesrajongó Vlagyimir ellenzéki újságírókat fog be a trojka elé, hogy végigrepítsék Szibéria friss haván. A kép középpontjában Juncker, a régi EU-elnök új májat kap pakisztáni gyerekektől, a magyar külügyminiszter meg tibeti szerzeteseket kerget terepjáróval a kínai kollégájával"

guma 2020.11.24. 13:16:45

@eszti.....:

én erre találtam rá...

:-DDDDD

Limerik: borz-alom

ennél tovább ne vetkőzzön néni le!
rettentőn elriasztó a réklije,
borzalmas az, mit nem takar,
s még borzasztóbb, mit ön akar:
lássam, hogy tangája mit vág felibe.

guma 2020.11.24. 17:57:39

@guma:

ja ez engem doppingolt fel teljesen, bár tangám nincs...

gazoló 2020.11.24. 18:01:44

@guma: DDD

még mindig Bödőcs,jóestét)

"Ja, én nem is tudom, hogy mi a jobb: lassan megöregedni, aztán ágyban, párnák közt meghalni, vagy, ahogy a Gróf Karcsi mondta, halljunk meg feszülő sliccel, tangával a szánkban. Mert akkor nem kell az idő egyre magasabb havában csoszogni, míg be nem temet, míg el nem lep."

gazoló 2020.11.27. 20:04:20

@guma:

József Attila

(MINDIG JÓTANÁCSOT SZISZEGNEK...)
Mindig jótanácsot sziszegnek
S még ifjú hülye akad ezeknek
Az óvatosaknak, kopaszoknak,
Nagyhasú, huncut okosoknak.
Ha messzehangzón fölbúg a mellem,
Törvényt tesznek szeretők ellen.
S pénzzel - mig mennyégre tanítnak -
Minden szép lányt elkaparítnak.
Hogy kell rohanni, magyarázzák
A köszvényes lábú strázsák.
S mutogatva sok vacak érmet,
Győzelmeinkről lebeszélnek.
Szopós isten pelenka-lenben -
Fenék szültek meg a szivemben:
Kölyökséged örökidőnyi,
De végül is föl kell már nőni!
Akik kályhánál sosem ültünk,
Kell, hogy egyszer mi is befütsünk!
Megsütjük mind az okosokat,
Legelőbb is: a kopaszokat.

1926. jún.

gazoló 2020.11.27. 21:06:20

@eszti.....:

Hazafelé
Nézd, lassan itt az éjszaka,
Vad álmok tágas otthona,
Hazafelé napod elfogy csendesen.
De tiéd ez a pillanat,
Míg szürke buszod elhalad
Az elsuhanó ablakok előtt.

És látsz százezer nagymamát,
Hogy gombolyítja fonalát,
Fakó képek között tipeg kedvesen,
Majd elrepíti az álom,
S a régi, árnyas sétányon
A némafilmen nevet aprót sikkesen.

(instr.)

Nézd, lassan itt az éjszaka,
És végre eljutok haza
Magamban a város ezer képével.
Elfogynak mind a színek,
S dobognak mind a szívek,
S betakar az éj tengere kékjével.

R. Siess hát, nyiss gyorsan kaput,
Nyisd ki az álom kapuját!
Engedj be, időnk rohan, eltelik!
Zárd be az ajtót mögöttem,
(S) ha örülsz majd, hogy megjöttem;
Dobd el a kulcsot, s ne keresd reggelig!
Ne keresd reggelig! Ó reggelig.

m.youtube.com/watch?feature=share&v=8zAQliU8RkQ
süti beállítások módosítása