He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tállai Andrásnak vagy bárkinek, miért van pofája nyugdíjemelésről beszélni, amikor ebben az évben a kormány pl ezt a 47(?!) milliárdot már a "tervezésnél" elvette?

2020.11.07. 10:45 guma

125 milliárd forint a nyugdíjasoknak: ekkor érkeznek a juttatások

A következő hónapokban két alkalommal is külön összegekhez jutnak a nyugdíjasok: november elején kapják kézhez a kiegészítő nyugdíjemelést, a jövő év elején pedig a visszaállítandó 13. havi nyugdíj kezdőösszege érkezik meg a címzettekhez - mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a két juttatás pár hónap alatt összesen 125 milliárd forintot jelent a nyugdíjasoknak.

A 2020-as költségvetés tervezésekor 2,8 százalékos fogyasztói árnövekedéssel számoltunk, így januárban ennyivel emelkedtek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások. Az első nyolchavi adatok alapján ugyanakkor a Pénzügyminisztérium szakemberei arra jutottak, hogy négy százalék lehet a várható nyugdíjas fogyasztói árnövekedés, a kormány emiatt 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről határozott” – mondta az államtitkár. Hozzátette: a kiegészítést januárig visszamenőleg, egy összegben kapják meg az arra jogosultak, az aktuális nyugdíjukkal egy időben. Az érintettek együttesen 47 milliárd forinthoz jutnak így.

A jövő év elején érkezik meg a visszaállítandó 13. havi nyugdíj kezdőösszege. Mint Tállai András rámutatott, a 13. havi nyugdíjat négy lépcsőben állítja vissza a kormány. Jövőre negyedhavi összeget kapnak kézhez az időskorúak, 2022 elején félhavit, a 2023-as kifizetés háromnegyed havi összegnek felel majd meg, 2024-ben pedig a havi nyugdíj teljes összege eljut a jogosultakhoz.

A 13. havi nyugdíjjal azután minden esztendőben teljes összegben számolhatnak az idősek – mondta az államtitkár, aki külön hangsúlyozta: a kormány válságidőszakban is előteremti a fedezetet rá, hogy visszaadja azt a juttatást, amit annak idején Gyurcsányék elvettek. Mint Tállai András megjegyezte, a 13. havi nyugdíj kezdőösszegeként jövőre 77-78 milliárd forinthoz jutnak az időskorúak.

Ezenkívül – tette hozzá az államtitkár – jövőre már jelentős gazdasági növekedéssel számol a kormány, olyannal, amely nyugdíjprémium kifizetésére is lehetőséget ad. Erre a célra 2021-ben 53 milliárd forintot tett félre a kormány – írja szombati számában a Magyar Nemzet.

https://metropol.hu/aktualis/125-milliard-forintot-a-nyugdijasoknak-ekkor-erkeznek-a-juttatasok-90493/?utm_source=hirkereso&utm_medium=cikklista&utm_campaign=hirkereso

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7916276908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása