He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A jó életről és arról is, hogy miért ma az 50 az új 30

2020.09.18. 07:33 guma

Az 50 az új 30? Az semmi, de a negyveneseknek csak három napot szabadna dolgoznia!

"We are here. We are ready. We are the perennials.” – szól az új ötvenesek, az évelők generációjának mottója. Kristóf Györgyi, a Hammel & Hochreiter interim szakértője és vezetői stratégiai tanácsadója szerint érdemes nagyobb figyelmet fordítani a generációra, mert szemléletmódváltásukból kifolyólag és tapasztalatuk miatt felértékelődnek a munkaerőpiacon - olvasható a cég által jegyzett közleményben. Egy ausztrál kutatás szerint a negyvenes férfiak agyára negatívan hat, ha heti 30 óránál többet kell dolgozniuk.

Az életkori címkék egyre jobban kezdik elveszíteni hagyományos jelenésüket és egy generáción belül is nagyobb eltérések lehetnek, mint korábban. Az elmúlt évtizedekben a korosztály már a kiégés közelében állt, felőrölte a multik mókuskereke, azonban mára, a negyven-ötven éves vezetők és interim vezetők egyre tudatosabban használják fel tapasztalataikat és maradnak fiatalosak testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt.

Az új ötvenesek szemléletmódváltásuk miatt különlegesek és értékesebbek, mint eddig. Technológia iránti nyitottságuk lehetővé teszi, hogy naprakészek maradjanak és folyamatosan frissített intenzív kapcsolatrendszert ápoljanak. A másik nagy különbség a változás iránti fogékonyságuk. Nem elutasítják a változást, hanem nyitottan, kihívásként kezelik a szituációkat.

Az új középkorúak, a perennial-ok legfőbb jellemzője a life long learning, amit lehetőségként látnak, hogy követhessék a gyorsan változó világot és bele is szólhassanak formálódásába; valamint az aktív és együttműködő párbeszéd a fiatal munkatársakkal. Egy perennial már nem enged a generációs gap csábításának, tapasztaltabbak mind kollegái, de rugalmas és mindig együttműködő.

A perennial generáció életmódja a fiatalabbakéhoz hasonlít, vannak céljaik és álmaik, amikért küzdeni is akarnak. Életmódváltásuk nem csak munkakörülményeikre, de személyes életükre is kihat, nagyobb figyelmet kap a mozgás és az egészséges táplálkozás, mint eddig. Ennek hátterében a várható élettartam növekedése áll, ami remélhetőleg hosszútávon oda vezet majd, hogy a szürkülő, hervadó középkorúak képe eltűnik és a fiatalosabb, életvidám, céltudatos ötveneseké terjed el széleskörben.

Eddig a közlemény, viszont a Melbourne Institute Worker Paper által közölt tanulmány szerint a negyvennél idősebb emberek akkor teljesítenek a legjobban, ha csak heti három napot dolgoznak. Az ausztrál tanulmány 3500 nő és 3000 férfi kognitív képességeit elemezte a kutatás során. Olyan képességeket, mint az elvont érvelés, a memória, a végrehajtó funkciók. A kutatók megmérték a résztvevők kognitív teljesítményét, hogy lássák, mennyire hatékonyak a kutatás alanyai munkavégzésük során. A résztvevk teljesítménye megnőtt, amikor csak 25 órát kellett dolgozniuk, és radikálisan visszaesett, amikor 55-öt.

A teljesítménycsökkenés oka - talán nem annyira váratlanul - a kimerültség és a stressz volt. A tanulmány egyik szerzője, Colin McKenzie szerint az intellektuális élénkség szintje a ledolgozott óráktól függ: a munka ugyan serkentheti az agy aktivitását, de fáradtságot és stresszt is okozhat, így drasztikus hatása lehet a kognitív funkciókra.

A kutatás szerint különösen a középkorú férfiak agyi működésére van negatív hatással, ha heti 30 óránál többet kell dolgozniuk, igaz, hogy miért, az még nem világos. McKenzie professzor szerint a 40 órás munkahéttel ugyan hatékonyan lehet fenntartani a normál kognitív funkciókat, de ez nem maximalizálja a munka pozitív hatásait.

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/az-50-az-uj-30-az-semmi-de-a-negyveneseknek-csak-harom-napot-szabadna-dolgoznia.html

A jó élet nem boldog, nem kiegyensúlyozott és nem könnyű

Egy új kutatás arra jutott, hogy az emberek sokkal többre értékelik, ha az élet váratlan fordulatokban gazdag - akkor is, ha azok nem mindegyike örömteli.

Ha azt mondjuk, "jó élet", többségünk első körben valószínűleg boldog családra, kertes házra, kutyára, cicára, anyagi biztonságra és évi két tengerparti vakációra asszociál. Egy új kutatás szerint viszont amire vágyunk, az valójában nem ez a kellemes sztereotípia: sokkal fontosabb, hogy az életünkben legyenek váratlan fordulatok, akkor is, ha azok nem mind örömteli fejlemények. A vizsgálat eredményeiről a Wall Street Journal számolt be.

Hogy milyen a jó élet, arra az ókori görög filozófusok kétféle választ kínáltak. Az egy szerint akkor lesz jó az élet, ha hedonista, vagyis fájdalommentes, és tele van hétköznapi élvezetekkel: nyugodt, biztonságos és derűs. A másik megoldásuk a jó életre az eudaimonia. Ebben az esetben az erények gyakorlása, a tudatosság és a jelentőségteljesség az, ami az átlagos fölé emeli az életünket. A Middlebury College és a University of Virginia tudósai azonban vizsgálatuk után úgy látják, valójában a fenti kettő közül egyik sem igaz: a "pszichológiai gazdaság" az a tényező, amitől az élet jó lehet, és ezt az átlagember is így érzi.

Kibontva: a jó élet az, ami érdekes, változatos és meglepő, akkor is, ha ezen meglepetések között nem mindegyik kellemes. Sőt, azon tényezők közül, melyek hatására egy élet pszichológiailag gazdag (tehát "jó") lehet, több éppen, hogy csökkenti a hétköznapi értelemben vett boldogságérzetet. Egyszerűen fogalmazva, a boldog - most: hedonista - élet dögunalmas is lehet, míg a kalandok, felfedezések és krízissel teli időszakok fájdalmasak lehetnek, viszont mindig érdekesek. A pszichológiailag gazdag élet pedig gyakran kilóg az eudaimoniai boldogságkategóriából is, mert miközben a különböző, váratlan helyzetekre reagálunk, sok esetben messzire tévedhetünk az eredeti - tegyük fel, hogy - erényes, tudatos énünktől.

A Middlebury College filozófusa, Lorraine Besser és a University of Virginia pszichológusa, Shigehiro Oishi a nagyon testhezálló Philosophical Psychology című folyóiratban közölték felmérésük eredményeit, mely szerint tehát a pszichológiai gazdagság nem csak a kutatók feltételezése, hanem a kutatásban részt vett válaszadók szerint is a jó élet valódi feltétele.

Hogy képet kapjanak az emberek véleményéről, csapatukkal együtt több mint háromezer embert vontak be a vizsgálatba kilenc országban. A kutatók egy 15 tételes listát adtak a résztvevőknek, mely olyan jelzőkből állt, mint például "kellemes", "jelentőségteljes" vagy "érdekes", és így tovább. Ez után egyszerűen megkérték őket, válasszák ki, mely írja le legjobban szerintük a jó életet. A válaszok kiértékelése után Besser és Oishi arra jutott, hogy bár a válaszadók szerint a boldog és a jelentőségteljes jelzők valóban leírják a jó életet, ezen túl a pszichológiai gazdagság is fontos nekik a "jósághoz". Sőt, egymástól elétrő kultúrákban is átlagosan 10-15 százaléknyi volt azon válaszadók aránya, akik azt mondták: ha választaniuk kellene, a pszichológiailag gazdag élet mellett döntetének a boldog vagy jelentőségteljes kárára.

A kísérlet második felvonásában a kutatók máshogy tették fel a kérdést. Ahelyett, hogy arra kérték volna az embereket, hogy válasszanak a jóélet-típusok között, azt kérdezték, mit bántak meg a legjobban a saját életük során. Azokat a döntéseket, melyektől az életük kevésbé boldog lett vagy azokat, melyektől kevésbé jelentőségteljes? Vagy azokat a döntéseket, melyek hatására elszalaszottak egy érdekes és meglepő élményt? A válasz mérlegelése után az alanyok még nagyobb valószínűséggel döntöttek úgy, hogy ha visszamehetnének az időben, az érdekes, meglepő élmény átélése mellett döntenének a megszokott, biztonságos élmény választása helyett. Az USA-ban, illetve Dél-Koreában élő válaszadók között ez az arány már 30 százalékos volt.

A pszichológiailag gazdag élet iránti vágy nem csupán az unaloműzés miatt gyökerezhet az emberben. A váratlan fordulatoknak - ha mégoly tragikusak is - ugyanis óriási transzformatív ereje lehet. Kifordíthatják a sarkaiból a világunkat, és olyan reakciókra kényszeríthetnek bennünket, melyekről nem is képzeltük, hogy képesek lehetünk rá. Ez a hatás pedig túlmutat mindenen, ami a hedonista vagy eudaimonikus kategóriába belefér.

(Wall Street Journal)

https://mfor.hu/cikkek/makro/a-jo-elet-nem-boldog-nem-kiegyensulyozott-es-nem-konnyu.html#

103 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1016201010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boborján20 2020.09.18. 20:25:52

@guma: az első votmá párszor, a második helyett meg inkább eszt!

tudod, mikor mék tinédzser votá:)))

www.youtube.com/watch?v=PkmBjHwzyMw&list=RDPkmBjHwzyMw&start_radio=1

boborján20 2020.09.18. 20:50:21

@guma: nem rossz gumácska drága,má érzem a kezem munkáját:)))

zenét néha szoktál?
tessék egy ljubjanai bendzsós banda!:)))

www.youtube.com/watch?v=gvLRd3Id0Ns&list=RDgvLRd3Id0Ns&start_radio=1

guma 2020.09.19. 16:07:18

@boborján20:

de tudok, csak össze, vissza. :-)

talán 22.-e után + 2 hét, akkor talán az óráknak vagy napszaknak is lesz jelentőség a következő 22.-ig... :-D

www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

boborján20 2020.09.19. 16:17:42

@guma: a veréb:)))
én még láttam az életrajzi filmet róla, mikor még állt a cerkám:)))

www.youtube.com/watch?v=vwe3CzWZ4Bg&list=RDvwe3CzWZ4Bg&start_radio=1

gazoló 2020.09.19. 17:12:42

az külön érdekes volt amikor kálomista betámadta Gothárt és Marton Lászlót.

guma 2020.09.20. 07:27:25

@gazoló: :-)

lassan közveszélyes leszek ezektől!

bár azon már röhögni is tudtam, amikor külügyesünk megmagyarázza lölönek, hogy mit is csinál a gépe...
(a másik posztban megtalálhatod elmentve a gyöngyszemet)

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.20. 09:07:53

@guma:

Erről mi a véleményed?

"A pszichológiailag gazdag élet iránti vágy nem csupán az unaloműzés miatt gyökerezhet az emberben. A váratlan fordulatoknak - ha mégoly tragikusak is - ugyanis óriási transzformatív ereje lehet. Kifordíthatják a sarkaiból a világunkat, és olyan reakciókra kényszeríthetnek bennünket, melyekről nem is képzeltük, hogy képesek lehetünk rá."

Főleg annak tükrében, amit egy másik helyen írtál nem régen. Passzol?

gazoló 2020.09.20. 09:57:22

@guma:

lölőröl olvasom,hogy 410 milliárd a vagyona. ilyenkor szokott rátörni a zemberre a szerelem. azt pletykálják Várkonyi Andreával látták kézenfogva.
egészen elérzékenyültem))

youtu.be/q11cCu1AXx0

guma 2020.09.20. 10:07:53

@látjátok feleim szümtükkel:

"Passzol? "

esetleg súrolja, itt, ott.
de nem a vágyból fakad. csak ahogy tapasztalom, kicsit többet kaptam az érzelemvilágból, empátiából mint ami illik...
meglepő ajándékokat kapok ezért az élettől amivel nem sokan dicsekedhetnek és én sem szeretnék.
(emlékszel, hogyan ajánlották nekem AZT a verset, amit te is kiszúrtál?)
hebrencsnek, vágyakozónak vagy csak bolondnak tűnök azért, mert szerencsém volt majdnem mindig úgy élnem, kommunikálnom, ahogy szeretnék. sőt váltani, lépni tudtam tovább ha kellett, harag és düh nélkül...
gazdag nem vagyok/voltam, ellenben csúnya igen.

az élet váratlan fordulatai pedig valóban kifordítja sarkából a világom - ezt tapasztaltam. és qrva jól esik/eset, amikor megtörtént.
felélesztett, gatyába rázott és a bajokon segített/segít átlépni akkor is ha csak egy nem várt gesztust kapok, de akkor is amikor kinyit egy ajtót, egy ismeretlen világ felé...
talán még annyit: sosem magam miatt szorongok. annyit én nem érek.
én azokat féltem akiket szeretek. ha a világ rossz szeretném őket minden elérhető jóval elhalmozni, hogy ebből szinte semmit se érezzenek, vegyenek észre.
érzem, látom értékeiket, amit ha beváltanak, megjelenítenek akkor, miattuk még ebbe a világba is szerelmes tudok lenni.

guma 2020.09.20. 10:21:09

@gazoló: :-D

viszek majd zsepit! :-)))

NER asszonynak/lovagnak lenni milliárdokat ér... - nem is sejteni melyik köt előbb házasságot a közpénzzel?

boborján20 2020.09.20. 11:25:50

@gazoló: ez szerintem jobban passzol:)))

www.youtube.com/watch?v=FOmUyAMBI4o

"egy-kettő, vétel
folyik a vodka, jöhet a duplajéger
WNTS, jegyezd a nevet a trekken duplavével
nézd, hozzám tapad a pénz, neked meg marad a fapad
akkora stadion drónról kell nézni, ülök a trónon,
te meg csak keresed magad

tévé az újság a csarnok
nézd, hol tartok,
enyém a pálya, falu bikája
ti meg csak büdöset szartok
ibiza befigyel esküvő helivel odalent adogat hátul a csapat
nem tudom, mennyi a vagyon,
bármi van, adom,
vagy inkább viszem,
mindenből van már egy rakat

héééé
mészáros lőrinc
héééé
mészáros lőrinc
héééé
mészáros lőrinc
minden a miénk
de szerények vagyunk mint mészáros lőrinc
héééé
mészáros lőrinc
héééé
mészáros lőrinc
héééé
mészáros lőrinc
jövünk fel
jövünk fel mint mészáros lőrinc

helló szia, csaó
folyik a taó
a csí, ha jó, húzom a csíkot
mindegy minek hívtok, éna nagyobbakat gurítok
nem stróman hanem főnök,
alám lőttök, hogyha jöttök
hozzatok létrát mert túl magasan vagyok ti ide fel sohase köptök

nekem már semmi se gázos
miénk a város
ha ugatsz a csapatom rádfos
lassan jobb leszek mint ákos
(...) pezsgőt bontok, közbe' szerzés, országos szintű a pálya
sohase fáj az embernek, ha van pár jóbarátja"

gazoló 2020.09.20. 11:45:13

@boborján20: DDD

sírock,de van aki hoz zsebkendőt))

"legyetek bátorak" Lőr: 6:66

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.20. 14:02:19

@guma:

Egynek már örülhetsz is. Nem mondták a lelkivilágodra, hogy görbe, meg nem nyálassozták le a zenédet, nem hülyézik le a mondataidat. Ez nagy örömet kell, hogy okozzon neked. Nekem az tetszik, hogy te másokkal nem teszel hasonlókat még akkor sem, ha ok lenne rá. Ez közelíti az ép testben ép lélek mondást, bár az ép testről ugye nincs infóm.
Egyébként sok mindenben igazad van, és jól csinálod.

boborján20 2020.09.20. 17:15:39

@látjátok feleim szümtükkel:

szümtük, neked egyszer nehezedre esne, ha egyenes lennél?

asztán csodálkozol, hogy a szemedbe vágom?:)))

guma 2020.09.20. 17:51:06

@boborján20:

szerintem @látjátok feleim szümtükkel:-t a szinte hivatalos (óvatos) szokatlan stílusa miatt piszkálod.

érthető és egyenes(valamennyire még igaz is :-D) volt.

boborján20 2020.09.23. 18:40:01

@gazoló: nem hiszem, me nem tudok binyiglizni:)))

gazoló 2020.09.25. 01:25:08

@guma:

nem provokálnálak ha a kubai parton fekve,szivarozva rumot vedelnénk amíg taga banánt hoz a közeli erdőből))

gazoló 2020.09.25. 01:32:06

@guma:

"Ha dob lennék, negra,
szólnék,
csak neked, teneked,
negra, csak teneked.

Ha maraka volnék,
szólnék teneked,
maraka és dob,
negra teneked.

Csengettyűvé lennék,
és szólnék teneked,
csak teneked,
negra, teneked.

Ha táncocska volnék,
apróznám teneked,
apróznám, apróznám,
így járnám teveled.

Velem, negra, velem.
Te velem, én veled.

(Talpalávaló, Simor András

boborján20 2020.09.25. 18:21:01

@gazoló: "amíg taga banánt hoz a közeli erdőből))"

tezsvérem, nem vagyok én nigger:)))

zenét szereted? én most beléjük vagyok szerelmes(csak a csajokba), nagyon ütős! ja pengetős!:)))

www.youtube.com/watch?v=gvLRd3Id0Ns

gazoló 2020.09.25. 23:54:09

@boborján20: kösz

jól nyomják a tótok)

guma 2020.09.26. 17:24:26

.
felébredtem!

óriásiak vagytok, hogy ilyen terítékkel vártok! :-D

én egy régi szerelmemmel viszonzom:

www.youtube.com/watch?v=RX-HUv1QRtU

guma 2020.09.26. 19:03:33

@gazoló:

képzeld a havernőmtől kaptam két mini fügét, és én azt hittem, hogy ez vicc...
aztán kiderült, ez ilyen fajta.
sőt kaptam kinai datolyát, na az is egy vicc - de finom...

guma 2020.09.26. 19:08:11

@boborján20:

ez is klassz!

de az a hapsi nagy kedvencem, akit betettem nektek...

gazoló 2020.09.27. 16:09:02

@guma:

beteszek neked valamit én is bár minifügével megcsaltál())

youtu.be/CJgk9uM7yT4

gazoló 2020.09.27. 17:34:19

@boborján20:

kösz haver))

ezek mekkora arcok és nem is az a kérdés,melyik patentebb
(hanem látensen melyikbe vagy szerelmes)))

....
"szárnyát vagy a combját)

neked jár a combja.

www.youtube.com/watch?v=9kwc_xHhz3g&ab_channel=OverdriverDuo

boborján20 2020.09.27. 17:45:44

@gazoló: nincs mit tezsvérem!;)

ja és inkább a mejét szeretném először, me nekem fontosabb a belbecs, mint a külcsin:))))

www.youtube.com/watch?v=0NTs6AXPQaY

guma 2020.09.28. 21:08:12

@miről van itt nagybasz0:

miért? nem tetszett? :-D

@gazoló: :-)))

a minifüge egy óriási csalódás! nem szoktam hozzá, hogy beleharapni nem lehet, csak bekapni...

a sanzont köszönöm! szeretem hallgatni őket...

@boborján20:

micsoda gyűjteményed van :-)

gazoló 2020.09.29. 14:05:23

@guma:

"nem szoktam hozzá, hogy beleharapni nem lehet, csak bekapni..."

pedig a fügét ízlelgetni kell)))

..........

ezt figyeld,de taga meg ne tudja!)

szinhaz.online/peterfy-bori-az-szfe-ugyerol-az-egesz-egy-arcatlan-hazugsag/

guma 2020.09.29. 17:06:36

@gazoló:

"pedig a fügét ízlelgetni kell)))"

mint mindent! :-)
............................

nem csak szép, okos is a csaj + énekelni is tud...

gazoló 2020.09.29. 18:56:29

@guma:

van olyan is aki nem is okos,nem is szép. /a hozzászólásokon röhögök/

m.hvg.hu/itthon/20200929_kormanybiztos_czunyine_bertalan_judit_facebook_kommenthaboru

mgdé 2020.09.29. 22:17:03

@boborján20:

Nem értem mi bajod, hát nem ma van a Fegyveres Erők Napja?

gazoló 2020.09.30. 08:35:06

@boborján20: (((

jóreggeltmagyariország

jaegtoer 2020.10.02. 04:43:53

@boborján20:

Miközben eszem ágában nincs relativizálni Lakatos Mónika eredményeit, pláne nem az életmű díját, sotto voce jegyzem meg, hogy Magyarországon a NER-kedvezményezetti körön kívüli túlélőknek is kijárna legalább 1 életmű díj, de inkább kettő.

boborján20 2020.10.02. 17:31:58

@gazoló: kösz haver, viszont kívánom!:)))

cserébe küdöm, ezt nézem most.

www.youtube.com/watch?v=RiUSmQCxGT0&list=RDRiUSmQCxGT0&start_radio=1

boborján20 2020.10.02. 17:59:02

@jaegtoer: more, a womeksznek mi köze a nerhez, vagy lakatosmónikának?

akaratod ellenére, relativizálsz.

zenét bírod, cigány? tessék!:)))

www.youtube.com/watch?v=d4N8BafitOw

jaegtoer 2020.10.03. 10:07:43

@boborján20: Mint cigán mondom néked tezsvír, hogy minden mindennel összefügg, és te ne relativizáld, hogy Magyarországon lassacskán minden túlélő megérdemelne egy-egy életműdíjat, aminek ugyan nincs köze Lakatos Mónika életműdíjához, de nekem már mindenről AZ jut az eszembe. Zeneileg meg relatíve rezignált rezisztencia akkordjai zúgnak a fejemben, akármit jelentsen is ez, more:)

boborján20 2020.10.03. 12:57:14

@jaegtoer: ibrahim, ez annyira szép vot tőled, hogy mekkönyeztelek:)))

zenét szoktál hallgatni tezsvírem?
egy szép!
talán votmá. nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=ddOAFzImZk0&list=RDddOAFzImZk0&start_radio=1

gazoló 2020.10.03. 17:59:19

@jaegtoer:

már 45 éve tezsvír!

szeretem a zenéjüket!

hvg.hu/360/202038__pink_floyd__barcsak_itt_lennel__kisertet_astudioban__gyemant_fokozatu_tamogatott

www.youtube.com/watch?v=uEPVqJjMiAc&ab_channel=PsychedelicTracks

45éve nem unom.

.............

egyébként zeneileg átértékelem a nerfasszopókat és baszom ki őket az ablakon!

sajnos egyre kevesebb a megbecsült "túlélő(

jaegtoer 2020.10.04. 05:57:03

@boborján20: már minden relatív, de Smetana örök. Régebben esküvőkre jártam (módjával) és keresztelőkre (inkább) Mostanság búcsúztatókra és temetésekre. Erősen fogyatkozunk. Tőled a kedvencem az a szaxofonos csóka az aluljáróban. Őt sokszor hallgattam, még utána is bányásztam egy kicsit, hogy más felvételeit is meghallgassam. Azonban manapság a NER már a farkamra is lámpát akasztott, már ha érted, mire gondolok, úgyhogy egyelőre el vagyok azzal, hogy volt hova rakniuk azt a kiszabott lámpát.

jaegtoer 2020.10.04. 06:16:25

@gazoló:

Ach, Pink Floyd, az egy örök szerelem. Mint az első csók, mint Az utolsó mozielőadás... mint Eper és vér.
ááááá, ezek meg se történtek, talán csak álmodtam az egészet, ahogy ma reggel arra ébredtem döbbenten, hogy már sötétek a reggelek, eső kopog az ablakon, az ajtó előtt állva csönget a gond*, hetedik bőrt nyúzza rólam az élet, és egyre többet gondolok arra, hogy rendet kell hagynom magam után.

* ez a "Benéz a gond az ablakon" után van szabadon...

gazoló 2020.10.04. 07:59:02

@jaegtoer:

"feketednek már sarkai az őszi nagy égnek"(

azért "mégis jó reggelt"

....

anno Gyökössy Bandi bácsi foglalkozott sokat a "mégis evangéliumával.

gazoló 2020.10.04. 08:17:58

@jaegtoer:

"Indokolatlan jókedv
Jókedvem van, hej, láthatod táncolok,
Jól érzem magam itt a színpadon.
Esztergálni már régen nem tudok,
És azt hiszem nem is akarok.

Jókedvemet elrontani nem tudod,
És ha leveszed ezt a bús szomorú álarcot,
Láthatod, hej, hogy vigyorgok, jaj,
Istenem, folyton vigyorgok.

Mit vársz tőlem, nem tudom,
Benéz a gond az ablakon.
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?

Szárnyakat kaptam, de repülni nem tudok,
Jól érzem magam itt a színpadon.
Nem jut eszembe semmi,
csak előre kellene menni, menni, menni,
De jó is volna néha igazán szeretni.

Mit vársz tőlem, nem tudom,
Benéz a gond az ablakon.
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?

Mit vársz tőlem, nem tudom,
Benéz a gond az ablakon.
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?

Mit vársz tőlem, nem tudom,
Benéz a gond az ablakon.
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?
Miért iszom, ha nem vagyok szomjas?

......

az a "rendet kell hagynom magam után" remélem csak a szokásos,az idő múlása"miatti aggódás és nem vmi féle "nyílik már a rák" pánik.

jaegtoer 2020.10.05. 05:37:27

@gazoló: Ááááá, nem nyílik semmilyen ajtó sehova. Egyelőre csak az ablakban nézelődök:) (vagy a körúton, vagy a parkban, olykor eszembe ötlenek az elődök, és persze az utódok, unokák, nem aggódok, csak szemlélődöm, olykor felvonom a szemöldököm, egy-egy ránc a homlokomon, de semmi komoly, csak az a sok szar ne venne körbe, üröm az örömben, öröm az ürömben, kettős játékot űz az élet, még azt sem mondhatom, ezt dobta a kocka, pedig de sokszor hazardíroztam, végül minden úgy lett, ahogy lenni kellett, nem szállt el minden álmom nyomtalan, csak az életem, s ha csodákat tettem volna is, mint ahogy voltak is, viszem magammal mind, mert ez a rend, a dolgok rendje, az utókort ne nyomassza előre, mit basz el.) Végül is álmainkban élünk s olykor-olykor ébren.

boborján20 2020.10.05. 15:24:44

@jaegtoer: hallod more, ezmá a nekrológod?:)))

egyébként nem vagy te olyan vén, hogy itt lehúzd a rolót már.

gondolj bálintgazdára, vagy urambocsá matuzsálemre!;)

jaés zene. ez nem szakszis, hanem bőgős, de kurvajó.
tessék!

www.youtube.com/watch?v=zzYC7cXUk1g&list=RDzzYC7cXUk1g&start_radio=1

gazoló 2020.10.05. 23:37:43

@jaegtoer:

me csüggedj tessó,"éltünk és ebbe más is belehalt már,de ne tedd!

az tényleg bosszantó,hogy itt ott milyen kevésen múlt,hogy sokkal szebb is lehetett volna,de ez talán nem is rajtunk múlt.

.....
ahogy Pici énekelte:

"Nincs itt baj, hidd el nekem,
Megyünk át az életen,
Néha jó, aztán megszokjuk már."

gazoló 2020.10.08. 14:04:38

@látjátok feleim szümtükkel:

kösz Szümtü,ez így van,de e hiánypótló remeket apám szerette..most legalább meghallgatom.

gazoló 2020.10.08. 15:50:04

@jaegtoer:

amiről írsz másokkal is megtörtént már;

Pufi esetében az egykori sikerektől a gulágig.

"mégis"hiszek benne,hogy felfele is lendülhet még az inga.
reményhal meg minden.

dunakanyarkult.blog.hu/2020/04/11/huszar_pufi_nogradverocei_filmes_elet

látjátok feleim szümtükkel 2020.10.08. 19:07:36

@gazoló:

Ne búsulj, majd megszereted még te is.

gazoló 2020.10.08. 23:39:17

@látjátok feleim szümtükkel:

most már mindegy,taga már a kanyarban és senki nem mossa le rólunk a bélyeget: "vén retrográd szarok")))

youtu.be/PsGhYtzrxgA

látjátok feleim szümtükkel 2020.10.09. 12:29:37

@gazoló:

Azért jó vénnek lenni, mert mögötte már sok minden van, de kérdés, mennyi lesz az utána jövők mögött?

24.hu/szorakozas/2020/10/09/alarcos-enekes-2020-hargitai-bea-darth-vader/

Ja, utánunk is újak jönnek...ennyit ér egy film 36 év múlva?

boborján20 2020.10.09. 17:41:22

@gazoló: azé remélem haver, hogy olyan öreg soha nem leszek, hogy ilyen soltikarcsik féle nyekergést hallgassak:)))

gazoló 2020.10.09. 18:56:02

@boborján20:

dehogynem dehogynem wazz

te is írsz majd nekrológot,beveszed a prostamolunot és megnézel egy pornót anélkül,hogy a döglött madarad a szárnyait nyújtogatná)))

www.youtube.com/watch?v=_7ZmhEGFHj8&ab_channel=DavidRath

/a tánckartól beszartam))

boborján20 2020.10.09. 19:52:37

@gazoló: nem mondom, hogy nincs igazad, de a csepacsirtától, maksz eszt fogom:)))

www.youtube.com/watch?v=bwJp_Xh8lP0

gazoló 2020.10.09. 20:42:12

@boborján20: DDD

ezt nem hiszem el,hogy ilyeneket tolunk(Eszter majd lefordítja egyszer)

gazoló 2020.10.09. 21:40:03

@boborján20: D

vannak olyanok akik soha nem öregszenek és halnak meg számomra(Cipő,Somló, Cseh Tamás),na és persze Ő,aki ma lenne 80 éves.

kepkuldes.com/images/527f77c905189e1656519dce1d654560.jpg

boborján20 2020.10.09. 21:48:56

@gazoló: ja, ahogy a magyarvijjon, aki talán mék jobb is volt:)))

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

"A vén Paraszt már tudta s várta
alkonytájt kinn az udvaron:
"Görnyedt testünknek nincsen ára,
s úgy halunk meg, mint a barom.
Kaszás testvér! Sovány a földünk!
könyörgöm, egyet tégy nekem:
ha elviszel, trágyának szórd szét
testemet kinn a réteken!"
Ő rábólintott s vitte lassan,
s úgy szórta, szórta, szórta szét,
mint magvető keze a búzát,
vagy pipacsot az őszi szél.
- A földbe térünk mindahányan,
s az évek szállnak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!"

ennyike! egyikőnk se ússza meg.

mattüveg 2020.10.11. 10:51:57

@gazoló: ma már ilyen nincsen, minden későbbi vezérihgazgató vagy bankelnök már napvilágra jöttekor a markában tartja a kinevezést, némelyik szülés azért tart olyan hosszú ideig, mert amíg a kölök után a sok részvény meg tulajdoni lap, a szülész stáb nyugodtan elmehet teázni, aztán uzsonnázni. Az SZFE-n is azért áll a bál, mert eddig annak a sok jöttmentnek csak köllött valami rittyentőset rittyenteni, aztán ha volt benne testömegéhez viszonyítva 15 dkg-nyi tehetség, bekerült, a jelenkori születési jelöltek meg hiába vezetik vissza Felcsútig a családfájukat, vagy a Népstadionig, ha nem volt szikra, mentek a hamuba. Ez a Hochizé még jegyszedő se lehetne manapság itthon, nemhogy villa, meg Paszternák Mi maradna Récsölnek? Bezony. Úgyhogy ne tessen engem ilyen izével zsibbasztani. Persze lehet, hogy egész másról van szó, de most éppen ez jutott az eszembe erről. Meg a valamint.
Azé' azon mélyen elgondolkoztam hogy 1941-ben Vlagyivosztokon keresztül akart Amerikába menekülni. Erre meg nem az jutott az eszembe, hogy manapság, modern korunkban meg már Gulág sem kell, elég a panellakás+részletfizetéssel társuló munkanélküliség. Persze a helyzet sokkal, de sokkal vidámabb. Minden nap meg vagyunk védve hol ettől, hol attól, hol a migránsoktól, hol felelőtlen szájalástól, hol a vírustól.... ja attól nem. Járvány időszakban kiütközik a szakszerűségi követelmények, feltételek biztosításával szembeálló kényszeres tolvajlás. összeférhetetlensége. Így aztán egy élmény az élet. Szóval senkinek nem lehet egy szava sem. Mindenki meg van védve. Egy élmény az élet. A szócséplésnek meg nincs helye. Minden a legjobban van. Ahogy Pangloss mester is megmondta. Csak sok az élhetetlen. Az meg nem a rendszer hibája.

jaegtoer 2020.10.11. 10:59:41

Na, ez a mattüveg is teljesen hülye, nem összekeveri magát magával!? Egy betűnyit se higgyetek neki. Biztos forrásból tudom, hogy miközben cserélték rajta a hátulkötözős kiskabátot, valamiért el kellett menni az ápolóknak, így aztán amikor magára maradt, rávetette magát egy billentyűzetre, és mindenféle marhaságot beklimpírozott. Már a diliházban sincs biztonságban önmagától az ember. Szörnyű. Kéne rá egy nemzeti konfirmáció.... izé... konzultáció!

boborján20 2020.10.11. 12:44:53

@jaegtoer: hallod jég!
de rég láttam eszt a nicknevedet.
még a varánuszon:)))

guma 2020.10.11. 18:22:13

@mattüveg: :-)))

hahahaha
egy pillanatra átvágtál, te csibész! :-)

gazoló 2020.10.11. 19:35:01

@jaegtoer:

nemzethy konfirmáció..

kész..végem..itt csukjuk be a webet)))

gazoló 2020.10.12. 17:14:26

@jaegtoer:

"valamiért el kellett menni az ápolóknak, így aztán amikor magára maradt, rávetette magát egy billentyűzetre, és mindenféle marhaságot beklimpírozott"

klimpírozhatna néha még ilyeneket..lájkolnánk.ja nem..kedvelnénk))

jaegtoer 2020.10.12. 21:12:14

@gazoló: ....de hát a konzultálók szinte megkonfirmálódnak, nemde? senki nincs az út szélén hagyva, mindenki meg van szólítva.

jaegtoer 2020.10.12. 21:35:42

@guma: pedig már magam is azt hittem hogy magam vagyok, csak észrevettem, hogy a kabátkám nyitott, az ápolók meg sehol... hát kibújtam magamból, majd vissza és újra ki, és elvesztettem magam a nagy ki-bejövésben. hejj szabaccság! lánc, vasgolyó... merő mese, tört gerincekből rakott magas, vastag falak, nincsenek gondok, megmondják mit mondok, nyitott könyvben minden gondolatom, erős és sűrű a rács az ablakon, megvéd az ordas kinti világtól, s kint csak üvöltsenek a farkasok. Itt benn béke van. És kuss, és húsleves*, és desszertnek Covid. [Magyarország 2020.]
.
* hehe. már akinek... de Covid jut mindenkinek.

jaegtoer 2020.10.12. 21:37:39

@boborján20: jó régen bégettem arra.

boborján20 2020.10.16. 18:52:54

@guma: de szerencsédre jöttem én!:)))

gazoló 2020.10.16. 20:25:48

@jaegtoer: @guma: szasztok

csak lazán,covidmentesen,andalító hangulatokban...ilyen is volt magyarország(persze volt közben kis világégés és spanyolnátha)

dunakanyarkult.blog.hu/2020/10/11/krudy_gyula_latogatasai_a_dunakanyarban

"Itt élt elhagyatva, a verandáról a nagy Dunát nézte, amely olyan széles volt e helyen, mint egy tó. A túlsó parton esténként egy lámpa égett a víz felett, és fehér sugarakat küldött a fekete vízre. Nappal kormos vontatóhajók vonultak a nagy vízen, meg-megálltak, horgonyt vetettek, és a kis piros-fehér zászlócska olyanformán lengett Szindbád felé, mintha éppen az ő tiszteletére állottak volna meg a hajók a kis falu alatt. (Szindbád ilyenkor egy harcsabajuszú és hallgatag kormányosra gondolt, aki ott pipázik valahol az állati hangon bőgő vontatóhajó farán, míg a felesége az ingét mossa a csónakban.) Délután a bécsi hajó szelte át a vizet, és a potrohos hajó olyan méltóságteljesen evickélt tova, mint egy kövér pap. A kémények gőgösen füstölögtek, a kerekek hűségesen és komolyan lapátolták a vizet, míg a fedélzeten fehérabroszos asztalok látszottak, ahol kövér idegenek sonkát esznek, és hozzá jégbehűtött sört isznak; a korlát mellett színesruhájú asszonyok és leányok állnak, nagy szalmakalappal a fejükön, és kis zsebkendőiket Szindbád felé lobogtatják. (Ilyenkor Szindbád fehér nadrágos és aranyos sapkájú hajóstiszt szeretett volna lenni. Hófehér cipőben ábrándos lépésekkel megy végig a fedélzeten, és hódító pillantásokat vet a nyersselyem ruhás, nagyszemű román asszonyokra.) Aztán a bécsi hajó eltűnt a folyó kanyarulatánál, és Szindbáddal csak a romok maradtak, amelyek a túlsó part hegyeiről integettek. A hegyen hajdan királyok laktak, és a fák még nem nőtték be teljesen az utat, amerre a királyok (bíborpalástban és nagy sarkantyús csizmában) a lovagokkal és az udvarhölgyekkel a várba felmentek. A nők hosszúderekú ruhát és arannyal hímzett bársonyszoknyát viseltek. Csizmát hordtak, mert gyakran lóra ültek, és göndörhajú ifjakkal nyargalásztak a lapos partokon. Bár a Duna a hegy lábát nyaldossa, a nők nemigen fürödtek, mert az még nem volt divat abban az időben. "

boborján20 2020.10.16. 20:36:03

@gazoló: vácicigány, én mindig a reszli vagyok?:))

zenét szoktál? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=vI4bibSfAJs&list=RDvI4bibSfAJs&index=1

boborján20 2020.10.16. 21:41:18

@gazoló: oda vagyok, mek vissza, de monika, mé nincs a vasuccába?

zenét szoktál néha? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=Z_DfqCbCXp8&list=RDZ_DfqCbCXp8&start_radio=1

gazoló 2020.10.16. 22:55:06

@boborján20:

Mónika csak énekeljen)
nekünk 'népnek kellene már végre gecit lerángatni a kolostorból!
hátha már egyszer dől végre az a bili!

boborján20 2020.10.16. 23:03:33

@gazoló: jó beszész nigger, csak sokat!:))

kőrózsa jáccik idén, vagy nem?

gazoló 2020.10.17. 05:43:37

@boborján20: jó reggelt

biztos nem jön össze,vannak gondjaim( (nem kicsik)

boborján20 2020.10.17. 13:45:12

@gazoló: jó reggelt neked is.

sajnálom, hogy nem, de hát ez van.
ha esetleg tudok valamiben segíteni, csak szóljál.

ja és egy kis segícség addig is:)))

www.youtube.com/watch?v=8Ha3HK8WBg0

gazoló 2020.10.17. 17:13:14

@boborján20:

kösz))majd telefonozok .

boborján20 2020.10.17. 17:55:04

@gazoló: nincs mit, de tényleg ne légy rest, ha kell a segítség.

addig is zene;)

www.youtube.com/watch?v=1_JK57c0Yj8&list=RD1_JK57c0Yj8&start_radio=1

jaegtoer 2020.10.17. 19:58:25

@gazoló: Ha gondjaid vannak, alakítsd át feladatokká. Ha ez megvan, szóljál.

gazoló 2020.10.18. 09:52:50

@jaegtoer:

köszjóreggelt jég,de van az amikor a feladatokká alakítás és a sárkányfű sem segít(
süti beállítások módosítása