He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szerinted normális aki úgy döntött, hogy nem segítjük a munkáját, jövedelmét elvesztett embereket, sőt még az életmentő sürgösségi ellátást is kiszámlázák?

2020.09.12. 06:55 guma

A civilizált országok térképéről végleg lekerülünk!? Tesztelésért - fizess! Eü-re, szolidarításra - fizess! Az ország vízfejének bérére, juttatására, VIP és egyéb ellátására - fizess! Már mindenkit és mindent fel kell falni, de a hónapokig pénz nélkül élőknek segíteni, büdös? Sőt beismerik, hogy annyira tönkre vágták az eü-t, amiért a kormányzati ügynökségnek újat akarnak alapítani (lent erről bővebben), mert normális időn belül már nekik sincs ellátás? Talán annyi lett a VIP és NER kedvezményezett csapattag, hogy leterhelte a normál ellátást? Minimálbért a luxus kormánynak, míg nem tanulják meg, fel nem fogják, hogy mi a feladatuk munkájuk. Az ország 3/4-nek, magyar állampolgárként nekik jár az, amit eltüntetnek luxusra és kiváltságaikra a közös kasszából... Hat havi tb-tartozás után fizetni kell a sürgősségi ellátásért is

 

Bár pont az ellenkezőjét ígérte a kormányzat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus végén megjelent rendelete szerint azoknak, akik hat havi tb-tartozást halmoznak fel, fizetniük kell a sürgősségi ellátásért.

Tavaly decemberben fogadta el az Országgyűlés kormánypárti többsége az új tb-törvényt, ami szerint azok, akik nem fizetnek hozzájárulást, nem vehetik igénybe az ellátást. A jogszabály módosítását akkor átláthatónak és biztonság minősítette a kormány. Izer Norbert, a pénzügyi tárca adóügyi államtitkára a Magyar Nemzetnek kijelentette:

„az új rendelkezések nem érintik a sürgősségi ellátást: a mentés igénybevételéhez való jog Magyarország területén – állampolgárságra vagy egészségbiztosítási jogviszony fennállására tekintet nélkül – mindenkit megillet. Azaz ellátás nélkül senki nem maradhat.”

De, maradhat. A sürgősségi ellátásért is fizetniük kell azoknak, akik július után hat havi tb-tartozást halmoznak fel, figyelmeztetett a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója az IME szaklap online konferenciáján a Népszava beszámolója szerint. Az Emmi rendelete annyi könnyítést ad a tartózóknak, hogy elég a beavatkozás után fizetnie, illetve az összeget 750 ezer forintban maximalizálták. Kiss Zsolt hozzátette: az új társadalombiztosítási törvény júliustól hatályos, az ezt követő hat hónapot már figyeli az adóhivatal.

https://444.hu/2020/09/09/hat-havi-tb-tartozas-utani-fizetni-kell-a-surgossegi-ellatasert-is

Egymillió dolgozónak utal minimálbér-támogatást az állam Szerbiában

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter megerősítette, hogy a vállalatok külön erre a célra nyitott számlájára az állam pénteken fizeti be a minimálbér 60 százalékát, azaz munkásonként a 18 000 dinárt.

https://uzletem.hu/regio/egymillio-dolgozonak-utal-minimalber-tamogatast-az-allam-szerbiaban

És most pl itt, az aranyszájú yacthozó, helikopterező, repkedőtől megtudhatod miért nem segítenek a munkájukat elvesztő embereken:

Szijjártó Péter: itt a második hullám, de a termelés nem eshet vissza ismét

A kormány rendkívüli intézkedései az emberek egészsége mellett a gazdaságot is védik a koronavírustól - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Kiskunfélegyházán, ahol versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át.

Szijjártó Péter a járvány kiújulása miatt elkerülhetetlennek nevezte a korlátozásokat.

Az elmúlt hetekben bizonyossá vált, hogy a járvány második hulláma elérte az országot, de a termelés nem eshet vissza ismét

- hangsúlyozta.

A miniszter megerősítette, hogy a kormány továbbra sem a munkanélküliség következményeit, hanem az elkerülését akarja finanszírozni. A fejlesztéseket ugyanakkor nem csak a foglalkoztatás fenntartása miatt nevezte fontosnak. A magyar vállalatok - mint mondta - a nemzetközi piacokon is versenyelőnyt szerezhetnek, ha a válságban nem leépítési kényszert, hanem lehetőséget látnak.

Szijjártó Péter a rendezvényen a Félegyházi Pékség Kft.-nek nyújtott át támogatási okiratot. A sütőipari vállalat 649 millió forintból Magyarországon mostanáig ismeretlen gyártási technológiát honosít meg. A beruházással a vállalat olyan belföldi megrendelésnek is eleget tehet, amelyet eddig külföldi cég teljesített - indokolta a tárcavezető a 282 millió forintos állami támogatást. Hozzátette, hogy a Félegyházi Pékség Kft. 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

A címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200907/szijjarto-peter-itt-a-masodik-hullam-de-a-termeles-nem-eshet-vissza-ismet-447664

Biztosítás: a kormányzati ügynökség dolgozói várólista nélkül juthatnak orvosi ellátáshoz

Közbeszerzésen keres szolgáltatót az állami ügynökség arra, hogy a hivatali dolgozókat várólista nélkül ellássák, ha pedig műtétre van szükségük, akkor a többi beteggel szemben kiemelt elhelyezést kapjanak. Az ügynökség szerint a dolgozók ezt béren kívüli juttatásként kaphatják, Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő viszont úgy látja: a NER újabb rendszert épít tagjainak.

“Kormányzati Informatikai Fejlesztés Ügynökség által foglalkoztatott közalkalmazottak és
munkavállalók számára csoportos szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás – beleértve a szolgáltatás megszervezését is – fedezetének nyújtása 12 hónapra.” Ezzel a nem túl izgalmas címmel hirdetett közbeszerzést az állami ügynökség július 16-án. Nem adtak túl sok időt, augusztus 5-ig lehetett pályázni, és már a bírálatnál tartanak.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztés Ügynökség (KIFÜ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó, önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv. Feladatai közé tartozik az “uniós és hazai forrásból megvalósuló informatikai projektek vezetési, minőségbiztosítási feladatainak ellátása, a projektek előkészítésétől a megvalósításán keresztül azok lezárásáig”, illetve az “informatikai infrastruktúra fejlesztése és üzemeltetése, valamint arra épülő szolgáltatások nyújtása a hazai közoktatási, felsőoktatási, kutatási intézmények, közgyűjtemények számára.”

A hivatal közel 6 milliárd forintból működik, költségvetése szerint informatikai szolgáltatásokra 2,2 milliárd, míg bérekre 1,3 milliárd megy el. Százmillió forint felett költenek a 4iG Nyrt.-nél, vagyis Mészáros Lőrinc jobbkezének informatikai cégénél, valamint a már általunk 2015-ben bemutatott NER-tag eNet Kft.-nél.

De vissza a közbeszerzésre. A műszaki leírás szerint a biztosítás 300-330 főre szólna. A biztosító feladata az ügynökség “közalkalmazottjainak és munkavállalóinak a kockázatviselés hatálya alatti egészségbiztosítási szolgáltatásfinanszírozói fedezete”, ami az alábbi – az állami egészségügyi rendszerben elérhető – területekre terjed ki:

korlátlan számú, limit nélküli komplex járóbeteg szakorvosi ellátás megszervezése várólista nélkül, az időpont egyeztetéstől számítva legfeljebb 8 munkanapon belüli időpontra Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Székesfehérváron. 

Szükség esetén receptírással minimálisan az alábbi szakágakra: allergológia, angiológia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, diabetológia, dietetika, endokrinológia, évente egyszer fogászati szűrés, fizioterápia, fül-, orr-, gégészet, gasztroenterológia,  kardiológia (az egészségügyi szolgáltatás szükség esetén tartalmazza a szívultrahangot), neurológia, nőgyógyászat, ortopédia, proktológia, pullmonológia, radiológia (röntgen, ultrahang, mammográfia), reumatológia, szemészet és urológia.

És ehhez jön még korlátlan számú diagnosztikai vizsgálat megszervezése, 8 napon belül, várólista és összegkorlátozás nélkül: nőgyógyászati citológiai vizsgálat, ekg, (nyugalmi, terheléses, holter, 24 órás vérnyomás vagy pulzus monitorozást), ultrahang (uh), röntgen (enterográfia, nyelésvizsgálat), mammográfia, doppler- illetve arteriográfos érvizsgálat, szűrő audiometria, audiológiai vizsgálat, dermatoszkópia, centrális csontsűrűség-vizsgálat (odm, dexa), allergiateszt bőrön illetve vérvétellel, biopszia illetve sejt- és szövettani vizsgálatok, endoszkópos-tükrözéses vizsgálatok (gasztroszkópia, kolonoszkópia, cystoszkópia), mri, ct, cardio-ct, pet-ct.

Ha a várólista nélküli szakorvosi ellátás, diagnosztika bajt jelezne, és Budapesten kórházba kerülnének, akkor az maximum 2 ágyas szoba lehet saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel, tévével, Wifi-vel. 24 órás egészségügyi tanácsadó vonal és központi elektronikus elérhetőség is feltétel, csakúgy, mint a korlátlan számú laboratóriumi vizsgálat megszervezése.

A kiírás szerint “a biztosítást igénybe vevők átlagéletkora jelenleg 42 év, de ez az adat a jelen beszerzés eredményeként megkötendő szerződés időtartama alatt folyamatosan változhat.” A területi megoszlás jelenleg az alábbiak szerint alakul: Budapest 87,6% Debrecen 4,2% Győr 1,3% Miskolc 1,6% Pécs 1,3% Szeged 1,0% Székesfehérvár 2,9%.

Párhuzamos ellátás épül

Sokan örülnének egy ilyen csomagnak, hiszen ezek a vizsgálatok az állami egészségügyben ugyan elérhetőek, de “halandóknak” sokszor csak sok-sok várakozással. A közbeszerzés nyertese ezt a problémát oldja meg. De Kunetz Zsombor szerint ez a megoldást mást is üzen. Az egészségügyi szakértő szerint a rendszer hasonló lehet a már működő Honvéd kórházhoz, ahol egyszerűen előre veszik az állami tisztviselőket, kormánytagokat.

“Az látszik, hogy a NER párhuzamos ellátást épít ki a kedvezményezetteknek, ami egy állami szolgáltató esetében különös – lévén a szolgáltatások egyébként is elérhetőek”

– kommentálta a közbeszerzést Kunetz Zsombor.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztés Ügynökségtől azt kérdeztük, hogy a meglévő, állami egészségügyi szolgáltatásokon túl mi szükség az alkalmazottak ezen túli biztosítá­sára. Erre a hivatal azt válaszolta, hogy “a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, mint béren kívüli juttatás az alkalmazottak körében, korábbi években végzett igényfelmérés alapján került megha­tározásra. A KIFÜ egészségbiztosításon túl béren kívüli juttatásként helyi tömegközlekedési támo­gatást biztosít alkalmazottai számára.”

Azt is írták, hogy ez szerintük “nem soron kívüli, hanem előjegyzés alapján történő szolgáltatást biztosít. A béren kívüli juttatás az alkalmazottak körében korábbi években végzett igényfelmérés alapján került meghatározásra”, és mindezt szerződés alapján járó bérjellegű juttatásként kapják majd a dolgozók.

Az Ügynökség lépése egyébként indokoltnak látszik: a közösségi oldalakon ugyanis egyre gyakrabban terjednek el fotók, amelyek tanúsága szerint az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés igencsak döcögős mostanában.

Segesvári Csaba

Fotó: KIFÜ színpad az Infotér 2017-es konferenciáján. Forrás: Infotér/Youtube

https://orszagszerte.atlatszo.hu/biztositas-a-kormanyzati-ugynokseg-dolgozoi-varolista-nelkul-juthatnak-orvosi-ellatashoz/

visszatekintés, amit érdemes elolvasni, és rájössz miért éjjel "vitáznak":

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 28. ülésnapja,2020. június 2-án, kedden

SZABÓ TIMEA (Párbeszéd

"A kormány a minap benyújtott egy olyan tör-vényt, amely állítólag megszünteti a veszélyhelyzetet, csakhogy a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló tör-vény nem szünteti meg a veszélyhelyzetet, mivel még határidőt sem ad arra, hogy a jogszabályt mikor vonják vissza. A kormány ebben a tervezetben arra kéri saját magát, hogy amikor majd ők úgy gondolják, akkor vessenek véget a rendkívüli jogrendnek. Ráadásul az ezzel egy időben benyújtott 200 oldalas salátatörvényben Orbán Viktor és kormánya nem tesz mást, mint egész egyszerűen átnevezi a veszélyhelyzetet egészségügyi válsághelyzetre, és totálisan alaptörvényellenesen minden kontrollt kivesz a kormányzás fölül. Egy úgynevezett egészségügyi válsághelyzetben Orbán Viktor felfüggeszthet törvényeket, korlátozhat alapjogokat, és tovább lophatja szabadon a közpénzeket, mindezt a parlament teljes kihagyásával, tehát most már a látszatra sem adnak, hogy a parlamentnek bármilyen ellenőrző szerepe lenne.

Orbán Viktor veszélyhelyzet visszavonásáról szóló javaslata nem más, képviselőtársaim, mint egy olcsó szemfényvesztés. De ennél hitványabb dolgot is művel most a kormány: a veszélyhelyzet állítólagos visszavonásának örve alatt olyan alattomos intézkedéseket próbálnak eldugni a 200 oldalas törvényben, mint például a rabszolgatörvény további szigorítása. A kormány által benyújtott javaslat szerint a veszély-helyzet után a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter saját hatáskörben továbbra is engedélyeztet-heti a kétéves munkaidőkeret és az ugyanilyen hosszúságú elszámolási időszak elrendelését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy önök hosszú távon engedélyezik, hogy a munkaadó csak havi egy pihenőnapot adjon a munkavállalóknak; hogy hosszú távon be lehessen vezetni a napi 12 órás munkavégzést, hogy a dolgozók egy fillér túlórapótlékot se kaphassanak. A dolgozót az intézkedés ráadásul adósrabszolgává teszi, ugyanis aki most nem végez munkát, annak negatív órái, azaz tartozása halmozódik fel, amit vissza kell fizetnie, amikor munkahelyet akar váltani vagy nyugdíjba szeretne vonulni. "

"És akkor nézzük meg a múltat, hogy mit csináltak eddig a felhatalmazási törvénnyel március közepe óta, ami Orbán Viktor szerint szorosan összefügg a járványkezeléssel! Adtak 700 milliárd forintot a sokszorosan túlárazott Budapest-Belgrád titkosított vasút-vonalra. A budapestiek akaratának ellenére lebetonozzák több százezer ember kedvenc családi pihenő-helyét, a Városligetet. Keresztesháborút hirdettek az önkormányzatok ellen, einstandolták az ellenzéki vezetésű városok bevételeit. Rendőröket küldtek ártat-lan emberek lakására hajnalban azért, mert le merték írni, hogy hány kórházi ágyat üríttetett ki Kásler Miklós, teljesen feleslegesen. Ezek önök szerint mind-mind elengedhetetlenek voltak a járványkezeléshez, és ugye, semmi közük nem volt a hatalommal való visszaéléshez. De ne legyünk igazságtalanok, járványkezelés címen azért költött is bőkezűen a kormány. Mészáros Lőrinc például 186 milliárd forintot kapott, munka-helyvédelmi bértámogatásra pedig 200 milliárd forintot adott a kormány. Még egyszer: Mészáros Lőrinc egy személyben 186 milliárd forintot kapott; bértámogatásra, annak a félmillió, állást vesztett embernek a támogatására pedig ugyanannyit, 200 milliárd forintot költöttek.

Orbán Viktornak tehát ugyanannyit ér egy személyben Mészáros Lőrinc, mint félmillió, állását vesz-tett édesanya, édesapa, akik kényszerszabadságra mentek vagy csökkent a fizetésük, és két hónap alatt még egyetlen fillér támogatást sem kaptak, mert eny-nyi idő a regisztráció, és amíg megérkezik bármiféle munkanélküli-támogatás."

SCHMUCK ERZSÉBET (LMP):

"Különösen súlyos ez egy olyan országban, amelyik szociálisan érzéketlen. Az álláskeresési járadék mindössze háromhavi biztosítása elfogadhatatlan, és az is elfogadhatatlan, hogy ennek időtartamát a kormány még a járvány időszakában sem volt hajlandó meghosszabbítani. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a magyar gazdaság szerkezete nem válságálló, nem fenntartható. Nem folytathatjuk ott, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Új, más gazdaságpolitikára van szükség. Elég volt az összeszerelő országból, ami-kor a kormány a multik miatt éveken keresztül lefelé nyomta a béreket, lebutította az oktatás és képzés színvonalát, amikor a kis-és középvállalkozások a támogatásokat illetően mindig a „futottak még” kategóriába kerültek!

Sajnos azt látjuk, hogy a kormány még mindig a csődöt mondott gazdaságpolitikában gondolkodik, egyáltalán nincs elképzelése, hogy milyen irányváltásra van szükség. Ezt támasztja alá, hogy a munka-helyteremtés érdekében a kormány a százezer fős köz-munkaprogramot vagy a honvédségnél létesítendő néhány ezer munkahelyet hirdette meg. Ezek a lépések pedig egyáltalán nem a fenntartható, válságálló gazdasági szerkezet irányába mutatnak. Ráadásul a közmunkaprogram révén kapott fizetések nagysága még az éhenhalásra sem elegendő, különösen mostanában, amikor az élelmiszerárak drasztikusan megemelkedtek. 60-70 ezer nettóból, tisztelt képviselő-társaim, rezsit fizetni, családot eltartani nem lehet. Persze lehet, hogy néhány kormánypárti politikus még erre a bravúrra is képes. Ehelyett olyan piaci alapú munkahelyekre van szükség, ahol a munkáért tisztes jövedelem jár, olyan fizetés, amiből a családok meg tudnak élni, tudják fedezni a költségeiket, tanítani a gyerekeiket, támogatni a szüleiket, jut belőle nyaralásra, és még egy kis tartalékot is félre tudnak tenni."

JAKAB PÉTER (Jobbik) ::

"Tisztelt Képviselőtársak! Ilyen válságkezelés, mint nálunk, szerintem, nincs még egy a világon. Komolyan mondom! (Zaj a kormánypárti padsorokból.-Dr. Rétvári Bence: A Jobbikban mindenkit kizártok?)Európa számos országa számtalan példát mutatott arra, hogyan kell kezelni a válságot. Volt, ahol úgy döntöttek, hogy átvállalják a dolgozók bérének 80 százalékát, volt, ahol elbocsátási moratóriumot, számlafizetési moratóriumot hirdettek, megint más-hol egészen konkrét pénzügyi segítséget nyújtottak a bajbajutottaknak."

"Önök más megoldást választottak, olyan megoldást, amivel szerintem ismét meglepjük a hanyatló Nyugatot. Önök ugyanis nem pénzügyi segítséget küldenek az embereknek, hanem levelet. A járvány alatt arra nem voltak képesek, hogy egy árva maszkot ki-postázzanak a magyaroknak, most meg indítanak egy újabb nemzeti konzultációt?! Maszkot nem tudtak küldeni, levelet meg igen?! (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Szégyen!)És megint mi a téma? Soros meg az ő újabb terve. Ez most a 2.0-s terv (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: B terv!), vagy még mindig az 1.0-s terv? (Dr. Rétvári Bence: Állj ki mellette!)Orvos látta már önöket egyébként? Mert klinikai eset, amit művelnek.Képviselőtársak, ha kérdezősködni akarnak, mi-ért nem arról kérdezik a magyar embereket, hogy mit szólnak az 54 ezres közmunkához? Vagy mit szólnak Mészáros Lőrinc pofátlan gazdagodásához, vagy a kórházkiürítésekhez? Erről nem fogják megkérdezni őket, ugye? Hát, persze, hogy nem! Ehelyett a miniszterelnök bemegy a közrádióba és azt mondja, hogy itt már minden magyar ember egyre jobban érzi magát a bőrében, egyébként meg fantasztikus év előtt állunk. Miről beszél ez az ember? Miről?!Olvasták önök a 2021-es költségvetést? Tény: van benne 2000 milliárd forint elkülönítve állami beruházásokra, ami egyébként azt jelenti, hogy Orbán Viktornak tényleg fantasztikus éve lesz, mert nagyjából ez az a pénz, amely majd Mészároson, Tiborczon, Garancsin meg a többi strómanon keresztül szépen visszamegy a miniszterelnök úr zsebébe. Lesz itt túlárazott út-meg vasútépítés dögivel! Csak eközben meg a lakosságtól még több pénzt akarnak behajtani, 300 milliárd forinttal többet úgy, hogy egyébként meg az árak az egekben vannak. Hány bőrt akarnak még lehúzni az emberekről? Hányat?!"

"Az igazi nemzeti összefogás ott kezdődik, hogy van igazságos közteherviselés. No, ez az, ami itt évek óta nincs. Vagy az lenne az igazságos közteherviselés, hogy a bajban a magyar dolgozó kap 50 ezres köz-munkát az államtól, az önök haverjai meg száz milliárdos állami támogatásokat? Vagy az lenne az igazságos közteherviselés, hogy egy nrésyugdíjas, aki ledolgozta az életét ezért az országért, kap majd 3 százalék nyugdíjemelést? Három százalékot?! Hogy ebből fizesse a 30 százalékkal drágább sertéshúst, a rezsit meg a gyógyszereket? Évek óta mondjuk, képviselőtársak, hogy be kell vezetni a differenciált nyugdíjemelést úgy, hogy az ne csak az inflációt, de a béreket is kövesse. Évek óta mondjuk, hogy be kell vezetni a „Férfiak 40” programot, hogy ne csak a hölgyek, de a férfiak is 40 év munka után igenis mehessenek már nyugdíjba. Mert jelenleg a férfiak többsége még az előtt meghal, hogy nyugdíjas lehetne. Mondják már meg nekem, hogy miért sajnálnak ettől a programtól évi 160 milliárd forintot! Miért? Miközben a veszélyhelyzet hetei alatt pont ennyit adtak ki Mészáros Lőrincnek meg a haverjainak vasútépítésre és szállodafejlesztésre. Miért fontosabbak mindig a haverok, mint azok, akik egy életet ledolgoztak ezért az országért? Vagy miért fontosabbak a haverok azoknál a fiataloknál, akik most dolgoznának egy életet ezért az országért, de most még azt sem tudják, hogy hol fognak lakni? Hozzáteszem, hogy a kormánypropaganda feléből-már a feléből!-el lehetne indítani egy államilag támogatott bérlakásépítési programot, hogy a magyar fiataloknak ne húszéves lakáshitellel induljon az élet."

részletek innen:

https://www.parlament.hu/documents/10181/1569934/ny200602.pdf/31849c22-4d5c-3e5a-d2c1-31a3142bdabe?t=1591431937322

 

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr116198460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.12. 09:14:14

Elégedetlen egy nép! Nemhogy örülne annak, hogy a fidesz megszüntete a szolidaritás intézményét. Így Szijjártónak fussa jachtos nyaralásra, Borkainak luxus nőkre, meg arról videjóra:D, Boldizsárnak svájci, no nem sapkára, hanem bankszámlára, kicsi lányéknak saját lábon állásra, és külföldi pelenka dobálásra, kormos fülű szentfazék nertársnak ingyen vadászatra, Simonkának vádiratra. ÉS SZÁMTALAN SOK STADIJONYRA.

Akinek meg nem fussa a sürgősségi ellátás kifizetére sem, az máskor jobban gondolja meg, hová teszi az X-et azon a szavazó lapon.

Azért bizzunk benne, hogy a baleset sérültjét nem úgy kezdik ellátni, hogy van-e biztosítása.

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.12. 15:15:20

Van egy ima, ami úgy kezdődik, hog hiszek...

www.youtube.com/watch?v=7wtfhZwyrcc

Nem tudom ebben a számban miben hisznek, de én hiszek abban, ahogy én elmúlok, úgy elmúlik majd a nerben hívők tömege is. Kádárban, Csauseszkuban hívők tömegei is elmúltak. A fiatalok meg nem a nerben, hanem a szabad gondolkodásban hisznek. Az állam hátralépésében, a szolidaritásban és abban az egy istenben hisznek, amelyik nem az, amiről a magyar hiszekegynerben szól.

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.12. 18:52:26

@guma:

Persze, hogy hiszel, csak reménynek nevezed.

guma 2020.09.12. 20:49:09

@látjátok feleim szümtükkel:

OK! :-)

bár élek inkább úgy, hogy minden apróság, szín örömet tud okozni...
de a gonoszság, embertelenség viszont lelomboz...

boborján20 2020.09.12. 21:02:21

@guma: de csak az ostoba öreglányok gondolják úgy, hogy a gonoszság és embertelenség fok győzni:)))

www.youtube.com/watch?v=nNGZs53XYoY

guma 2020.09.12. 21:19:19

@boborján20: :-)))

eszembe sem jut, hogy győzne...
viszont a megjelenése bármiben, bárhol - engem lebénít.

boborján20 2020.09.12. 21:57:35

@guma: engem viszont inspirál.

én ilyenkor olyan vagyok, hogy kitisztul a látásom a hallásom, az agyam pörög:)))

ja és valami ilyen vagyok!:)))

www.youtube.com/watch?v=Ec6JHXc93h4

guma 2020.09.13. 06:54:28

@boborján20: :-)

akkor nehogy kihagyd a beszélgetést Új Péterrel!
az majd inspirál...

persze, ha átgondolod amit hallasz! :-)
süti beállítások módosítása