He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hogy van pofájuk közmédiának, MTI-nek nevezni magukat, ha csak a több milliárdot tudják költeni, de még a hazai eseményeket sem közvetítik?

2020.09.07. 07:02 guma

Harcra hergelnek szöveggel, plakátokkal, de a semmit sem közölnek arról, hogy élő "harc" folyik? Elbújnak a főkolompos politikusok és a milliárdokkal kitömött média munkások, akik még arra sem kíváncsiak, hogy miért vonult ki több ezer ember? Ennyire betojtak és senki sem merte átvenni a diákok követelését? SZÉGYEN! Nem nevezhető munkának, tudósításnak amit művelnek közpénzen! Egyetlen tanár, művész sem mondhatta el a közmédiába, hogy mi történik az egyetemmel és mi a gond azzal ha az új kézivezérelt "álláshalmozó" viszont lábbal tiporhatja az iskola és bárki becsületét nyilvánosan. Csak reagálásból tudni, hogy valami történt hazánkban... Véleményem szerint ez a magyar csodálatos sajtó szabadság mutatja be, hogyan kell szemen köpi a MAGYAROKAT, közpénzt meg lenyúlni!

Reagált a Színművészeti kuratóriuma a tüntetésre: Nem kellenek a politikai szólamok

Az SZFE kuratóriuma közölte, nekik senki nem szólt, hogy elhalasztanák a tanévkezdést.

Több ezren vettek részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem bedarálása ellen szervezett élőláncos tüntetésen. Reagált a demonstrációra az egyetem újonnan kinevezett kuratóriuma is – az a szervezet, amely minden döntési jogkört megkapott az egyetem korábbi vezetői helyett, és ahova egyetlen ember sem került be azok közül, akiket az SZFE javasolt. Mint írták,

„A kinyilatkoztatásszerű vélemények és politikai szólamok helyett a közös munkának és párbeszédnek van helye”.

Upor László, az SZFE szeptember végén távozó rektorhelyettese a tüntetésen arról beszélt, hogy elhalasztja az egyetemen a tanév megkezdését és meghosszabbítja a beiratkozás határidejét. A kuratórium erre azt közölte: erről Upor nem tájékoztatta őket.

„A vitáink nem írhatják felül az oktatás folyamatosságának elsőbbségét. Arra kérjük rektorhelyettes urat és vezetőtársait, hogy ne meneküljenek a felelősségük elől és biztosítsák az oktatást az egyetemen” - olvasható a közleményben.

„Ismételten, sokadszor megerősítjük, hogy az SZFE minden tanára folytathatja a munkáját, vezetheti az osztályát, a kuratórium semmilyen módon nem tud, nem akar és nem is fog beleszólni egyetlen oktató munkájának tartalmába sem. Arra kérjük az SZFE hallgatóit, hogy készüljenek az oktatás megkezdésére és - miközben a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartjuk jogaikat a demonstrációra, a véleményük kinyilatkoztatására - vigyázzanak egymásra és tartsák be az egészségügyi szabályokat!” – tették hozzá.

A kuratórium közleménye azért is említésre méltó, mert az erről szóló hír volt az első, amelyben az MTI megemlítette azt, hogy vasárnap délután volt egy tüntetés Budapesten. Csak jóval a demonstráció vége után adtak ki egy másik tudósítást – amelyből egyébként az is kiderül, hogy saját tudósítójuk valószínűleg nem volt kint, csak a neten követték az eseményeket. Mint írták,

„A demonstrációt az interneten élőben lehetett követni. A felvételeken látszott, hogy betöltötte a tömeg a Kossuth teret, ahol a járványveszély ellenére sokan kesztyű nélkül adták tovább a dokumentumot és a tér több részén az ajánlott távolságot sem tartották be a demonstrálók”.

https://hvg.hu/itthon/20200906_szfe_szinmuveszeti_kuratorium_tuntetes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9216192872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása