He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A miniszterelnőkségben 16 óvodás, valamint 7 kisiskolás gyerekre 4,4 milliót költöttek és van pofájuk kb 670 gyerek iskolájától 8,5 milliót megvonni! Ja, mindkettőnek a járványveszély az oka!Ez a VIP védhetetlen!

2020.09.04. 08:45 guma

Nézzük csak meg miért jár luxus a luxuskormány dolgozóinak és miért jár a 2,5 hónapig az ott bébiszitterkedő szerződéseseknek "kiemelkedő" bérezés, miközben főállásában távmunkában dolgozhattak tovább. A gyermekfelügyelet megoldása ugyanis a veszélyhelyzet alatt országos probléma volt. Sajnos ott azonban cseppet sem voltak hatékonyak, sőt az emberek még a jogos segélyeikhez sem jutottak időre pénzükhöz sem. Ráadásul ez a megoldás pl majd négyszerese annak  ami egész évre jár egy alapítvány által fenntartott alapfokú művészetoktatási iskolának, ahova egyébként a kistérség 6 településéről, 23 faluból mintegy 670 gyereke érkezik - és most 8,5 félmillió forintot elvontak. A civilek azonban összedobták máris az elvont összeget! Legszívesebben nem csak ezt a véleményt mondanám el, hanem bíróságok elé vinném ezeket az ország helyett csak a saját jólétükért, zsebükért dolgozó embereket!

Sikerült összegyűjtenie a működéshez elegendő pénzt az Igazgyöngy Alapítványnak

Sikerült összegyűjtenie az Igazgyöngy Alapítványnak a művészeti iskolájuk működtetéséhez szükséges pénzt, miután a kormány elvonta tőlük a támogatások felét.

Az alapítvány létrehozója kedden beszélt nekünk arról, hogy csak akkor tudják átvészelni a tanévet, ha összegyűlik elég adomány, de akkor még csak 2,6 milliónál tartottak, csütörtökre viszont összegyűlt a 8,5 millió forint.

L. Ritók Nóra a Facebookon azt írja:

„Már tegnap láttuk…de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása. Meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel teszem közzé ezt a hírt.”

L. Ritók arról is ír, hogy jövőre a kormány teljes támogatást, vagyis a maradék 8,5 milliót is elvonja majd, és erre nézve nem hiszi, hogy változna a kormány viszonyulása.

Nemcsak az Igazgyöngy Alapítvány került bajba, hanem szintén elvonták a támogatások felét a Magyar Evangéliumi Testvérközösségtől, és a teljes támogatást az Ámbédkar Iskolától. Mindhárom szervezet hátrányos helyzetű gyerekek tanításával foglalkozik. 

https://444.hu/2020/09/03/sikerult-osszegyujtenie-a-mukodeshez-elegendo-penzt-az-igazgyongy-alapitvanynak

Pár nap alatt összeadták az emberek az Igazgyöngytől elvont állami támogatást

Már tegnap láttuk…, de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása

– ezt osztotta meg csütörtökön a Facebookon L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója.

Mint írta, „százasával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet.”

Az esélyteremtésért és mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője még hétfőn számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy az alapítvány köznevelési megállapodása szerint járó állami támogatást – a járványhelyzetre való hivatkozással – 50 százalékkal csökkentik ettől a tanévtől. Ez azt jelenti, hogy a korábbi 17 millió forint helyett csak 8,5 milliót kapnak az államtól. Az alapítvány által fenntartott alapfokú művészetoktatási iskola egyébként a kistérség 6 településén végez művészeti nevelő munkát, ahova 23 faluból mintegy 670 gyereke érkezik.

Miután L. Ritók Nóra a nyilvánosság elé tárta, hogy bajba kerültek, több gyűjtés is elindult az alapítvány megsegítésére. Három nap elég volt, hogy összejöjjön a hiányzó 8,5 millió forint.

Aki még ezután utal, azt is megköszönjük, és tartalékolni fogjuk a következő tanévre. (…) Jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány

– fogalmazott L. Ritók Nóra.

Kiemelt kép: Igazgyöngy Alapítvány

https://24.hu/belfold/2020/09/03/par-nap-alatt-osszeadtak-az-igazgyongytol-elvont-allami-tamaogatast/

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7916188692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.04. 10:38:03

Mi itt a probléma?

A ner megvédi azembereket, meg a gyerekeiket. Főleg a sajátjukat. Még 10 évet nekik!

Akinek meg nem teccik, kéreckeggyen be a fűtött fűre a stadijonyba azzal, hogy otthon fázik! A szavazatáért biztosan beengedik.
süti beállítások módosítása