He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A "magyarabbak" mindent visznek? Mikor adják ki a "Mao vöröskönyv" koppintását csak hogy tudjuk mi az a "liberális keltető"?

2020.09.04. 06:00 guma

Tulajdonképpen az alább látható Vidnyánszky videó miatt készült ez a poszt, ahol véleményem szerint az orbánisztán komisszárja  bemutatja, hogyan hálálja meg azt, hogy azok emberek akik évekig anyagilag kisegítették, befogadták, munkáját elismerve foglalkozáshoz juttatták, betelepedését segítették, azok szerinte ellenségei a művészetnek, a nemzetnek, és így a hazának is... Te érted, miért "végzi" ki az egyetemet és az elismert szakembereket, ez az álláshalmozó, aki képtelen volt a beígért zenés darabot színpadra vinni tanítványaival? A Kaposvári Egyetemet majd beszántja, mert már nem kell a "színfolt" és konkurencia sem kell neki? Ezért kell a szolidaritás magját is kiirtani, nehogymá valakinek a megszerzett helyére fájjon a foga?

 

Mácsai nem érti, ilyen alacsonyról ilyen magasra hogyan lehet felköpni

Az én működésem alatt ez a legnagyobb szakmai krízis - ezt Mácsai Pál mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az Örkény Színház igazgatója szerint XXI. század emlékezetes csomópontja, ami az SZFE-n zajlik.

 

Mácsai Pál nem talál racionális elemet az egyetem körüli elmúlt fél év történetéseiben. Szerinte ez arra utal, hogy az eseményeket indulat mozgatta és nem érvek.

Elmondása szerint az, hogy az diktál, akinél a pénz van, az feudális gondolat, a demokráciára nem jellemző, mert ott létezik a fékek és ellensúlyok rendszere.

Hozzátette ugyanakkor: az eseményeknek van egy olyan, akaratlanul előálló előnye, emberi, történelmi tapasztalatot szereznek az emberi természetről és a hatalom természetéről, ami a színházi szakmában jól jön a későbbiekben.

Szerinte a történteknek egy jó kimenete van, a visszavonás. Olyan léptékű államférfiúi bölcsesség kellene, amely belátja, hogy ezt a dolgot rosszul mérték föl – mondta az Örkény Színház igazgatója.

Az SZFE oktatóit ért sajtótámadásokról Mácsai Pál azt mondta, hogy nem érti, ilyen alacsonyról ilyen magasra hogyan lehet felköpni.

https://hirklikk.hu/kozelet/macsai-pal-ilyen-alacsonyrol-ilyen-magasra-hogyan-lehet-felkopni/369097/

„A szolidaritást nem lehet elvenni” – megtelt a Vas utca a szabad oktatásért és kultúráért tüntetőkkel

https://merce.hu/2020/09/04/a-szolidaritast-nem-lehet-elvenni-megtelt-a-vas-utca-a-szabad-oktatasert-es-kulturaert-tuntetokkel/

Pintér Béla: akit Vidnyánszky el akar pusztítani, azt el is fogja

Pintér Béla, az egyik legsikeresebb független társulat vezetője keményen fogalmazott az új kuratórium befolyása alá került Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatban.

„Akit Vidnyánszky Attila el akar pusztítani, azt el is fogja. Mindenki, aki ellene bármiféle harcot folytat, az el fogja veszíteni, azonban nem mindegy, hogyan veszíti el, ha úgy tetszik: veszítjük el ezt a harcot” – mondta a színész-rendező az ATV Híradójának.

„Hiába várja el a hóhér, hogy majd a vérpadon megcsókoljuk a kezét” – tette hozzá Pintér, aki szerint erre szép példa a színművészetis diákok ellenállása.

Forrás: atv.hu

Ezt olvasd el mindenképpen ebben a gyűjteményben, mert nagyon tanulságos mi történt eddig:

Jött a hatalom sértett embere, és elfoglalt egy egész egyetemet

 

https://offforever.blog.hu/2020/09/02/_fagyos_legkorben_targyalt_upor_es_vidnyanszky_nem_kozeledtek_az_allaspontok

 

Vidnyánszky megkapta, amit akart: most már pusztulhat a kaposvári színészképzés?

„… és majd hosszú távon nyilván a kaposvári egyetem művészeti kara is megszűnik, hiszen nincs szükség két színészképzésre Magyarországon” – áll egy alig ismert dokumentumban.

A legkifinomultabb kifejezéssel élve is áthidalhatatlan kommunikációs szakadék húzódik a felsőoktatás döntéshozóinak a nemrég megszűnt Kaposvári Egyetem képzéseivel kapcsolatos, a nyilvánosság és a belső szakmai fórumok számára szánt kijelentései között. Kissé karcosabban: hazudnak, mint a vízfolyás, amikor arról van szó, megmaradnak-e a felhizlalt Szent István agráregyetemi profiljába nem illő szakok, avagy sem. Erre most aktuálisan, a Színművészeti lerohanása kapcsán is fény derült.

Még a mai, sokkolóra hangszerelt hírözönben is dermesztően hatott, hogy a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium ízzé-porrá zúzta a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiáját, magához vonva minden jogkört, egészen az osztályok indításáig és az osztályfőnökök kinevezéséig. Az sem volt kevésbé megbotránkoztató, hogy miután a Kaposvári Egyetem beolvadásával megszűnt művészeti rektorhelyettesi posztja, sebtében kinevezték a „Szent István Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán folyó művészeti képzés magas színvonalú biztosításáért felelős rektori megbízottá”.

Vidnyánszky mindent bezsebelt, mellette Hoppál Péter

Átjáró a NER dimenzióiba

Ebben ne keressünk hétköznapi értelmet: féreglyuk ez, átjáró a NER dimenzióiba.

Színvonal-biztosításért felelős rektori megbízott még úgysem volt, kipipálva. Kevesen vették észre, hogy a terjengősségében is abszurd cím csupán augusztus elsejétől „visszavonásig, legkésőbb 2020. december 31-ig” érvényes. Azt pedig úgyszólván senki, hogy az SzFE honlapján megbújik egy szerény, ám az ügy szempontjából kulcsfontosságú emlékeztető.

Ez arról tanúskodik, hogy Palkovics László miniszter és Bódis József államtitkár részvételével az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) épületében június 24-én zajló megbeszélésen elhangzott: „… és majd hosszú távon nyilván a kaposvári egyetem művészeti kara is megszűnik, hiszen nincs szükség két színészképzésre Magyarországon”. (SzFE: „Mi olyan sürgős?" – a modellváltásról szóló rendkívüli hírlevél, 3. szám, 28. oldal).

Nem tudjuk pontosan, hogy melyik nagyember szájából hangzottak el a bűvös szavak, miután a találkozón Palkovics és Bódis urak mellett Novák Eszter oktatási rektorhelyettes és Upor László, a szenátus által megválasztott rektor volt jelen, s habár utóbbiak beszámolója nem jegyzőkönyv pontosságú, hitelességében nincs okunk kételkedni. A kijelentés tágabb kontextusából kiderül: az alapkérdés az volt, hogy miért marad ki az intézmény nevéből az „egyetem” szó, s ennek indokául hozza fel – nyilván a minisztérium vezetése – hogy a jövőben több egység beolvadására is számítani lehet, pl. Kaposváréra is.

Visszafogott „színésztermelés”

Nem lepődnénk meg azon, ha Bódis és Palkovics urak tájékozottságát pontosan tükrözné az inkriminált mondat. Ugyanis a volt Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karán – a miniszteriális urak sugalmazásával szemben – nem csupán színészeket képeznek. Van alapszakon fotográfia, képalkotás, látványtervezés, média design, kézműves tárgykultúra, mesterképzésen fotográfia az osztatlan (öt éves) színművészképzésen kívül, de a felsoroltak többsége, úgy tűnik, nem érte el a fékbetét szakos miniszter és nőgyógyász államtitkára ingerküszöbét, mert csak a színészképzésről beszélnek.

A megjegyzés afféle suta vigasztalásként is értelmezhető: a Színművészeti vezetői a múltban több alkalommal felpanaszolták, hogy önként fogták vissza a „színésztermelést”, kevesebb osztályt indítottak, miután 2003-ban Kaposváron is megkezdődött a képzés. Nem is volt a mostanihoz hasonló hangerejű tiltakozás, amikor 2012-ben Vidnyánszky megkezdte a kaposvári tanszék szétdúlását: sokan egyenesen megkönnyebbültek. Gondolva, hogy Orbán Viktor színházi komisszárja majd szépen eljátszadozik a dunántúli porfészekben, s békét hagy nekik.

A Bódis-Palkovics-duó szavai erősen egybecsengenek L. Simon Lászlónak a parlament kulturális bizottsága ülésén elhangzott kijelentésével: „az első lépés az integrálás, a következő lépés pedig a profiltisztítás kell, hogy legyen, tehát a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának nemhogy hosszú távon, hanem már rövid távon sem lesz helye az integrált agrár-felsőoktatási intézményben”

Többé nem lesz szüksége rá

Sovány vigasz a Színművészetinek, hogy totális annektálásuk fejében netán, stílszerűen szólva beszántják a konkurenciát, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy a NER-szótárban mit jelent a „hosszabb távon” kifejezés. Néhány hetet vagy hónapot esetleg, s a Szent István Egyetem rektora, Gyuricza Csaba által lekicsinylően csak „színfoltként” aposztrofált kaposvári művészeti képzés megy a szecskába, hiszen Vidnyánszky Attilának a „Színmű” megszerzése után többé nem lesz szüksége rá, s egyre nyilvánvalóbb, hogy csupán ez számít.

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/vidnyanszky-megkapta-amit-akart-most-mar-pusztulhat-a-kaposvari-szineszkepzes-132787

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6816188602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.04. 09:33:13

"Szerinte a történteknek egy jó kimenete van, a visszavonás. Olyan léptékű államférfiúi bölcsesség kellene, amely belátja, hogy ezt a dolgot rosszul mérték föl – mondta az Örkény Színház igazgatója."

Álmodik a nyomor? Történt már olyan az elmúlt 14-ben, hogy a fideszből bárki beismerte, itt-ott-amott ( pl. stadijonybeléptető, aminek soha nem lett következménye ) elbaszták?

Mellesleg most kezd beérni az a sok éve valmilyen kommentben írt gondolta, hogy majd amikor téged visznek, nem lesz senki, aki szót emeljen érted.
Talán felébred az emberekben előbb-utóbb a szolidarítás, mert már lassan nincs egy olyan csoport sem, amelyiket nem támadta volna le, és rabolt volna ki a fideszkormányzat és
a ner. Emlékeztetőnek fekete köpenyes nővér esete, diáktüntetés kijelentése, hogy pártok és híveik ne tüntessenek velük, stb.

Összefogás nélkül nem megy.

guma 2020.09.04. 12:48:03

@látjátok feleim szümtükkel:

"Na, hát akkor jó magyar volt Móra vagy nem volt jó magyar a mostani kurzusnak?

Az a Móra, aki az Aranyszőrű bárányt, a Rab ember fiait, a Csilicsali Csalavári Csalavért írta, egy hazafias, derék, paraszti származású jó magyar író kell legyen.

De az a Móra, aki a Hannibál feltámasztását vagy az Aranykoporsót írta, akinek a publicisztikája az „Ezek az évek” című kötetben szerepel, az bizony egy istentelen, égetni való, országháborító szélsőliberális a raffayaknak, vidnyánszkyaknak.

Igen nagy kár, hogy ez a két ember ugyanaz az egy ember. Hát hiszen ha ketté lehetne vágni, vagy legalább elhazudni az egyik felét, netán a másikat, mennyivel egyszerűbb volna minden!

Csak épp nem lehet.

És mindenkivel így van ez, mindannyian Móra Ferencek vagyunk.

Vidnyánszy úr, ha komolyan veszem az ostobaságait, figyelmeztetnem kell, hogy ön tévedésben él.

Magyarnak lenni nem egy foglalkozás, még akkor sem, ha mostanság egyre többen élnek belőle.

Uram, magyarnak lenni állapot, nem szakma.

Ezt tetszett félreérteni.

Fotó: Válasz.hu – a cikkbe érdemes belenézni –a szerk.
Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa"

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.04. 14:05:37

@guma:

Ahogy a kutyából nem lesz szalonna, úg Vidnyánszkyból sem lesz magyar. Soha, mert nem a magyar nyelven beszéléstől lesz valaki magyar.

Magyarnak lenni úgy lehet, hogy az ember magyar földön születik, itt ring a bölcsője, itt szívja az anyatejet, és itt tanul meg emberré válni.
Ezek nélkül is érezheti mindenki magát magyarnak, de soha nem lesz az, csak olyasféle. Az olyaséle meg nem a magyarnak az érdekeiért dolgozik, és nem a magyar földért, népért. Szülőföldje csak egy van minden embernek, még akkor is, ha elhagyja.

guma 2020.09.04. 14:41:49

@látjátok feleim szümtükkel:

ne is ragozzuk...
ebbe a szellemi mocsárba már, már bűnnek érzem belekapcsolódni, mert mindenki hülye szerintük, akármit mondasz, csak ők a helikopterek...

boborján20 2020.09.04. 18:08:14

@látjátok feleim szümtükkel:

"Mellesleg most kezd beérni az a sok éve valmilyen kommentben írt gondolta, hogy majd amikor téged visznek, nem lesz senki, aki szót emeljen érted. "

mellesleg!

hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

látjátok feleim szümtükkel 2020.09.04. 18:17:10

"– Az biztos, hogy a rólam szóló ismertetőkben, szócikkekben mindenütt feltüntetik a nemzetiségemet, de őszintén szólva abban már nem vagyok biztos, hogy ez mindannak az egymilliárd embernek a fejében is tudatosult, aki eddig a kezébe vette a Kockát – bizonytalanodik el a földkerekség legnépszerűbb logikai játékának megalkotója.

S hogy mennyire helyén való a felvetésem, azt a sajtóértekezlet szervezője húzza alá, amikor bizalmasan megsúgja: a találkozóra meghívott újságírók egyike csodálkozva visszakérdezett: Rubik tényleg magyar?!"

Ennyit a magyarságról. Arról az avitt szagú, subásról, amit ráakarnak kényszeríteni az országra.

index.hu/kultur/2020/09/04/beskatulyazhatatlan_konyv_egy_beskatulyazhatatlan_geniusztol/
süti beállítások módosítása