He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Magyarok vérével is nyerészkedik a kormány, arab kapcsolataival elrejtve, hogy kinek zsebébe megy a nyereség?

2020.09.01. 14:00 guma

Azok akik ilyen törvényt hoznak,nem emberek és büntetőjogi felelősségük is felmerül - az én erkölcsi normáim szerint! Ezért tehát már megjelent tőlem itt egy poszt 2018.03.03.-án: https://offforever.blog.hu/2018/03/03/kiknek_a_zsebet_tomi_az_allam_a_magyarver_bizniszben_az_egeszsegugy_helyett_ii_resz  Véleményem szerint akik az egészségügyet és az embereket is megcsapolják, hogy nyerészkedni tudjanak, még a gazembereknél is veszélyesebbek. Akik pedig ezt hatalmi mámortól vezényelve mindent mgtehetek elv szerint döntenek így a magyar emberek kárára, azoknak nincs felmentés semmilyen fórumon... Nem hivatkozhatnak arra, hogy parancsra nyomták a gombot, csak akkor ha alkotmányos költség törvényesítésére kaptak felhatalmazást a választóktól!

Offshore paradicsomba ömlenek a magyarok vérplazmáján megkeresett százmilliók

Hatalmas üzlet a vérplazma, de a nagy pénz a donorok helyett a begyűjtő cégeknél csapódik le. Tiborcz István köreitől az Egyesült Arab Emirátusok különleges gazdasági zónájába vezetnek a szálak.

Korábban a témában:

Megtáltosodott Magyarország egyik legnagyobb, emberi vérplazmával kereskedő cége, a Plasma Expert Kft. Alig négy éve alapították, és tavaly már 3,6 milliárd forint árbevételt ért el, így egy év alatt megduplázta a forgalmát, a nyereségét pedig megnégyszerezte: 810 millió forint profitot mutatott ki. A cég beszámolója szerint a teljes összeg exporttevékenységből származik, ezek szerint a plazmát az utolsó cseppig külföldre adták el. A nyereség is oda tart, az Egyesült Arab Emírségekbe, egy szabadkereskedelmi övezetben bejegyzett céghez, a Golden Bay Trading FZE-hez.

Ez a vállalkozás a 100 százalékos tulajdonosa a Plasma Expertnek, és az idén tavasszal úgy döntöttek, hogy az eddig termelt profitból 268 millió forint osztalékot kivesznek. A Plasma Expert fennállása óta nem nyúlt a nyereségéhez, ez volt az első alkalom, hogy osztalékot fizet a tulajdonosának. Jó ritmusban, hiszen az emírségekben bejegyzett tulajdonos igen kedvező kondíciókkal veheti ki a pénzt a leányvállalatból.

A Golden Bay székhelye Umm el-Kajvajn szabadkereskedelmi zónájában van, alig egyórányira a dubaji nemzetközi repülőtértől, az ország legfontosabb kikötői mellett, ebben az épületben:

Nagy vonzerőt jelent a külföldi befektetők számára, hogy ebben a zónában nem kötelező az alaptőke befizetése, sőt nem szükséges beszámolót és adóbevallást sem benyújtani. Mindenekelőtt pedig az, hogy – ahogyan például egy offshore cégek alapításában utazó cég is bemutatja – a szabadkereskedelmi zónáknak saját adórendszerük van,

és nem adóztatják a nyereséget.

Ez a konkrét esetben azt jelenti, hogy a nyomott áron megvett, majd sokszoros áron exportált magyar vérplazmával elért nyereség után nem kell adózniuk a tulajdonosoknak.

Bombaüzlet a vérplazma Magyarországon, nem függetlenül a kormányzati intézkedéstől, amellyel maximálta a donornak fizetett díjat, és ezzel alaposan leszorította a vérplazmagyűjtő cégek költségét, illetve felsrófolta a nyereségüket. Egy 2017 elejétől érvényes rendeletmódosítással a korábban jellemzően 8-12 ezer forintos alkalmankénti térítési összeg mértékét a minimálbér alapján számolt órabér ötszörösében maximálták, ez akkor 3665 forintos felső határt jelentett.

Ekkoriban jelent meg a színen a Plasma Expert, amelynek megalapításáról elsőként a Világgazdaság számolt be azzal, hogy személyi szálakon összeköthető az Elios Zrt.-vel és így az Orbán Viktor veje, Tiborcz István körül kialakult üzleti körrel. A Plasma Expert ügyvezetője induláskor Hauberl Gergely volt, ő azzal vált ismertté, hogy az Elios igazgatósági tagja lett. A települési közvilágítási projektek sorát – az unió hivatala szerint csalással – elnyerő Elios Tiborcz érdekeltségébe tartozott, amíg ki nem vásárolta Paár Attila győri milliárdos. Hauberl akkor jelent meg az Eliosnál, amikor Paár beszállt a WHB Befektetési Kft.-n keresztül a közvilágításszerelő cégbe, és úgy tartották, hogy ő az operatív kapcsolat a milliárdoshoz. Paár visszautasította, hogy köze lenne a vérplazmacéghez, de a Plasma Expert alapítója, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. nem esett messze a WHB-csoporttól, akkoriban biatorbágyi fióktelepének a címe megegyezett a csoport főcégének, a West Hungária Bau Kft.-nek a székhelyével.

Néhány hónap múlva Hadházy Ákos országgyűlési képviselő (akkor az LMP társelnöke) vezette le az említett jogszabálymódosítás és plazmabiznisz összefüggését. Olvasatában

azért, hogy sok kispénzű ember számára kevesebbet kelljen fizetnie a Tiborcz Istvánhoz közeli vállalkozásnak, a minisztérium csendben kiadott egy masszívan versenyt korlátozó rendeletet.

Nem tudni, összefüggött-e Hadházy bírálatával, de sajtótájékoztatója után néhány héttel, 2017 áprilisában a Plasma Expert gazdát cserélt,

  • a FÉSZ Zrt.-től a Plazmazóna Kft. tulajdonába került,
  • majd 2019. április végén a Q-Capital Kft. vette át,
  • 2019. május vége óta pedig az említett Golden Bay Trading FZE. birtokolja.

Négy év alatt négy tulajdonos váltotta tehát egymást. A Plazmazónát alapító Ládi Szabolcs Zoltán neve a daganatos betegek csodaszereként hirdetett B-17 terápia kapcsán vált ismertté, az Átlátszó a magyarországi B17-hisztéria egyik kulcsfigurájaként mutatta be. A Plazmazóna ügyvezetője, Szabó László Imre lakcíme pedig a világ eddigi legnagyobb adatszivárogtatási botrányáig vezet. (A Panama Papers néven elhíresült ügyről bővebben itt olvashat.) Az Opten céginformációs adatbázisa szerint a Hungária körúti lakcím tucatnyi, különböző profilú cég székhelye egyben, ide van bejegyezve a Plasma Expert mellett a Midden Owner Kft. is, amelynek az ügyvezetője Szabó, a tulajdonosa pedig a Panamában bejegyzett és a Panama Papersben szereplő Midden Line S.A.

Ládi doktor tavaly áprilisban adta tovább a Plasma Expertet a Q-Capital Kft.-nek, amely május végén már tovább is passzolta az emírségekben bejegyzett Golden Bay Trading FZE-nek. A nagy jövés-menés közepette azonban maradtak stabil pontok: Szabó mindvégig maradt a Plasma Expert ügyvezetője, a Golden Bay kézbesítési megbízottja pedig Ládi Szabolcs Zoltán cége, a Plazmazóna. Hogy ki áll a Golden Bay mögött, azt legfeljebb találgatni lehet, mivel a különleges státuszú zónákban bejegyzett cégek nem szerepelnek az emírségek nyilvános cégregiszterében, így a végső tulajdonos kilétét homály fedi.

Mi az a plazmaferezis, és hová kerül az emberi plazma?

A véradásnál a teljes vérre, annak minden komponensére szükség van, a plazmaferezisnél – így hívják azt az eljárást, amivel a donoroktól leveszik a plazmát – viszont bár ugyanúgy vénát szúrnak, a vért zárt rendszerben, egy gépen engedik keresztül, amely centrifuga segítségével elválasztja a plazmát a vér többi alkotóelemétől. A plazmától elválasztott komponenseket visszajuttatják a donor szervezetébe, a sárgás folyadék pedig a vállalkozásnál marad, illetve később jó eséllyel külföldre, egy gyógyszercéghez kerül. A plazma a gyógyszergyártás értékes nyersanyaga, amelyet mesterségesen nem lehet előállítani, felhasználásával azonban olyan gyógyszerek készülnek, amelyeket például a hemofíliás betegeknél alkalmaznak.

Kiemelt kép: Google Maps

https://24.hu/kulfold/2020/08/31/verplazma-donorok-penz-arab-emirsegek/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3216185294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2020.09.01. 18:58:24

.
miért nem harsogják ezt, mindenhol az embereknek?

mondja azt valaki, hogy ez emberi, vagy keresztényi?
süti beállítások módosítása