He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán ünnepi beszéde egy párhuzamos világot építet a magánrepülők, luxusautók, jachtok, összeszerelő üzemek világából?

2020.08.20. 13:55 guma

Orbán Viktor szerint a Nyugat elvesztette vonzerejét "a mi szemünkben"

Hiába tette a járványveszély "a teljes felsereglést lehetetlenné", hosszú beszédet tartott Orbán Viktor augusztus 20-án az Összetartozás emlékhelyének átadásán, ahol kihirdette "a trianoni száz év magyar magány" korszakának lezárását, közölte, hogy minden magyar gyermek újabb őrhely, illetve azt, hogy "tágabb hazánk, Európa hajója éppen megfeneklett, az évszázadok során megszerzett világpolitikai és világkereskedelmi pozíciója megbicsaklott" és " istentelen kozmosszal, a családok szivárványosításával, migrációval és nyitott társadalmakkal kísérletezik." Ezek után nem meglepő, hogy azt is kijelentette, hogy a Nyugat elvesztette vonzerejét "a mi szemünkben".

A trianoni diktátum 100. évfordulóján végzett számvetés arra vezetett, hogy kihirdessük "a trianoni száz év magyar magány" korszakának lezárását - mondta Orbán Viktor, aki ezt a gondolatot továbbgörgetve kijelentette, hogy Csehszlovákia, Jugoszlávia és a Szovjetunió szétesése után a magyar a Kárpát-medence legnépesebb és legnagyobb gazdasággal rendelkező országa, és ebből kötelességek fakadnak, amelyek elől nem bújhatunk el.

Mindehhez azt is hozzátette, hogy nem térhetünk ki a száz év tanulságai elől. Ezért hirdették ki szerinte az új korszak nemzeti politikájának törvényeit, bejelentették a szuverenitásra, szabadságra és közös érdekre alapozott közép-európai összeszerveződésben való érdekeltséget és részvételi szándékot.

Egy népnek, amely saját hazára vágyik és saját törvényei, szokásai szerint akarja berendezni életét - és a magyar ilyen nép -, a szuverenitásért, szabadságáért minden percben meg kell küzdenie - tette hozzá.

©

Orbán szerint az önzés behálózta az európai életet, de akinek célja az, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el. Úgy látta, az újonnan avatott tisztek a kötelességét fegyverrel és ha kell, élete árán is teljesítő magyar katona idolját testesítik meg.

A századik évet a nemzeti összetartozás évének nyilvánítottuk, a megemlékező ünnepségekre sort kerítettünk, "habár a járványveszély a teljes felsereglést lehetetlenné tette". A század tanulságaival, az országvesztés leckéjével a magyar tudóstársadalom, a kulturális élet képviselői, az elszakított területeken élő magyar közösségek, az egyházak és a magyar politikai élet szembenézett és számot vetett - sorolta. Úgy vélte, a száz év elmúltával azt kell szétkürtölni, hogy "Magyarország nemcsak túlélt, nemcsak megmaradt, de zászlóit ismét magasba emelve, önbecsülését visszanyerve, nagy idők kapujában és győzelemre áll".

Magyarország szerinte biztos otthon, amely visszavár mindenkit, aki része akar lenni az országépítésnek. Száz év után megértettük: a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyengeség luxusát - fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő szerint a 21. századi Magyarország nemzeti politikájának hét törvénye, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse; minden magyar gyermek újabb őrhely; az igazság erő nélkül keveset ér; csak az a miénk, amit meg tudunk védeni; minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük; határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs; egyetlen magyar sincs egyedül.

"Európa hajója éppen megfeneklett"

Úgy vélte, miközben a magyarok a nemzeti összetartozásukat ünnepelik, "tágabb hazánk, Európa hajója éppen megfeneklett, az évszázadok során megszerzett világpolitikai és világkereskedelmi pozíciója megbicsaklott". Véget ért az európai népek, az európai szellem és technológia megkérdőjelezhetetlen fölénye - tette hozzá. Felvetette a kérdést, hogy az európai vezetők meg tudják-e újítani a földrész politikáját és gazdaságát, Európa népei megértik-e ezt, elfogadják-e mindazt, ami ebből saját életükre következik, és visszatalálnak-e a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába.

©

Orbán Viktor szerint Nyugat-Európa lemondott az évezredes nagyság és sikerek mögötti felhajtóerőkről, az élet spirituális mélységeiről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a nemzeti kultúrák szellemi energiájáról, vagyis lemondott a keresztény Európáról.

"Helyette istentelen kozmosszal, a családok szivárványosításával, migrációval és nyitott társadalmakkal kísérletezik." Eközben Közép-Európa népei visszahelyezik jogaikba az ősi életösztönöket, a kereszténység felszabadító erejét, a munka becsületét, a nemzeti büszkeséget, a gyerekeik és szüleik iránti kötelességet, ezért "mi megvédjük a határainkat, és migránsok helyett a saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat" - mondta.

A kormányfő szerint a Nyugat elvesztette vonzerejét "a mi szemünkben", Közép-Európa pedig nem tűnik kívánatos világnak az ő szemükben. Kijelentette azt is, hogy Európának úgy kell megtalálnia a jövőjét, hogy egyik fele sem kényszeríti a másikra a saját élet- és világfelfogását, ez ma az európai egység alfája és ómegája.

©

A most átadott emlékhelyről Orbán Viktor azt mondta: ez felhívás, sőt sürgető kiáltás is azokhoz a közép-európai népekhez, amelyek életüket egy megújított keresztény világban képzelik el, hogy rá kell találniuk az együttműködés útjára, meg kell találniuk azt a formát, amely egyszerre garantálja nemzeti önállóságukat, a közép-európai népek szövetkezését és hozzájárul az európai egységhez is.

Kifejtette: ehhez meg kell érteni, hogy Közép-Európát a közép-európaiaknak kell megszerveznünk. Ha idegenek szervezik meg Közép-Európa életét, az megosztottsághoz, ellenségeskedéshez és alávetettséghez vezet, és erőforrásaink, értékes munkánk és világszínvonalú szellemi teljesítményünk hasznait mások szedik és saját hatalmukat növelik vele - magyarázta.

A miniszterelnök kiemelte: "évszázadok ködébe vész, mikor kínálkozott legutóbb ilyen remek esély, hogy a közép-európai népek a lengyel vezérhajó körül okosan elrendeződve a Balti-tengertől le, a Balkánig maguk szabják meg saját sorsukat". A magyarok annyit tehetnek, hogy felkészülnek az együttműködésre és sürgetik barátaikat, emlékeztetve őket, hogy "a csillagok szerencsés együttállása nem tart örökké" - mondta.

https://hvg.hu/itthon/20200820_Orban_Viktor_szerint_a_Nyugat_elvesztette_vonzerejet_a_mi_szemunkben

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (középen, j-b) a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (középen, j-b) a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A gyenge állam

Minden idők legdrágább és leglátványosabb, augusztus 20-ához kapcsolódó ünnepségsorozatára készült a kormány. Érthető és világos volt a szándék: a járvány első hulláma után állva maradt ország ünnepelje csak meg önfeledten önmagát és persze vezetőit, feledve a karanténba zárt tavaszi hónapok keservét. Nem az aggályait hangoztató új fővárosi vezetés és az ellenzék, hanem a változó és továbbra is veszélyes vírushelyzet, illetve a közhangulat bírta visszavonulásra a kormányt, így a tűzijáték is elmaradt. Ez volt az egyetlen lehetséges döntés; nincs az a propagandagépezet, amely tisztára mosta volna a hatalmat, ha azután robban be a járvány, hogy százezrek zsúfolódnak össze a Duna két partján a főváros szívében.

A nyüzsgő embertömeg és a petárdák ropogása híján keletkezett csendben érdemes elgondolkodni azon, hányadán is állunk ma az állammal, amelynek alapítására emlékezünk. Ez így persze nem pontos, Szent István nem a semmiből, minden előzmény nélkül teremtette meg a keresztény magyar államot, de tette annyira meghatározta történelmünk menetét bizonyos értelemben mind a mai napig, hogy elnézhetjük a leegyszerűsítő megfogalmazást.

Szekfű Gyula híres történeti tanulmányában (A magyar állam életrajza), amely 1917-ben, a Magyar Királyság felbomlása előtti évben jelent meg, úgy fogalmazott, hogy a magyar nép nomád törzsei a Kárpát-medencét elfoglalva valóságos nemzetté egyesültek. Szent Istvánnal pedig a magyar állam belépett a „keresztény–germán kultúrközösség” kereteibe. Szekfű Gyula Szent István mellett Széchenyi Istvánra tekint olyan államférfiként, mint aki új fejlődési, felzárkózási pályát volt képes kijelölni a nemzet számára. Hasonló pályára lépett (vissza) Magyarország a rendszerváltással, majd az uniós csatlakozással.

Nyilvánvaló, hogy erős, jól működő állam nélkül, amelynek intézményeit közbizalom övezi, törvényeit pedig hatóság és polgár egyként betartja, nem képzelhető el sikeres nemzet. Ki-ki megítélheti, hogy ma az állam ilyennek tekinthető-e. Széles körben elterjedt tévhit, hogy a kormány erős államot épít. A közoktatástól a közigazgatásig megfigyelhető centralizáció, a végrehajtó hatalom szüntelen törekvése a fékek és ellensúlyok gyengítésére még nem teremt erős, a polgárok számára kielégítő szolgáltatásokat nyújtó államot.

A joguralom aláásása, egy szűk csoport magánérdekének a közérdek elé sorolása éppen a közbizalmat, azon keresztül magát az államot erodálja, amelyet eközben nem csupán megszáll és fosztogat az a bizonyos jól körülírható érdekcsoport, hanem egyes funkcióit – mostanában a felsőoktatást – a neoliberális praxist követve kiszervezi, magánosítja. Ördögi terv: kormányváltás esetén a magyar államnak a gyakorlatban nem lesz beleszólása számos, eddig hagyományosan állami felelősségvállalással működő területre.

A polgár, az egyszeri magyar vállalkozó érzékeli az intézmények gyakran részrehajló, pártos működését, az általános jogbizonytalanságot, így egyre távolabb kerülünk attól, hogy ne jó esetben trükkökkel kijátszható veszélyforrásként, hanem a sajátjaként tekintsen az államgépezetre, amely segíti, és védelmet nyújt, ha igazságtalanság éri. Ha pedig állam és polgára bizalmatlanul méregetik egymást, álságos volna a felszabadult ünneplés Szent István napján. Csakis gyenge lehet az az állam, amelyet nem övez polgárai megbecsülése, amelynek nincs igazán tekintélye.

 

Bölcs királyunk egyébként mintha tudta volna, hogy önmagában puszta erővel, amelyet nem félt alkalmazni céljai elérése érdekében, nem lehet szilárd államot teremteni. Ezért a törvények betartatásán túl nemcsak hirdette, hanem a krónikák tanúsága szerint önazonos módon képviselte is az új állam ideológiáját, a kereszténységet. Könyörületességet, irgalmasságot tanúsítva, amikor csak tehette. Ritkán hallott szavak manapság…
Ennek a cikknek a nyomatott változata a Magyar Hang 2020/34. számában jelenik meg, augusztus 21-én.
https://hang.hu/publicisztika/allaspont/2020/08/20/a-gyenge-allam/
Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Orbán: A Nyugat elvesztette vonzerejét a mi szemünkben

 

Előző este közmunkások sepregették a környékét, hogy másnap, az augusztus 20-i díszünnepélyen Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök cserkészek és katonák körében avathassa fel az „Összetartozás emlékhelyét” (Trianon-emlékművet). Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Alkotmány utca és a Kossuth tér torkolatánál megépült emlékhely felavatása: a szalagátvágás előtt Orbán mondott beszédet, ami azonban inkább szólt a miniszterelnök geopolitikai vízióiról, mint az idén 100 éves békediktátum, és az azt követő társadalmi változások emlékezetéről.

„A trianoni száz év magyar magányának korszaka lezárult, az országvesztés leckéjével szembenéztünk, és számot vetettünk” - mondta Orbán, aki szerint ezzel „új korszakba lépett Magyarország nemzeti politikája”. Az új korszak lényege „Magyarország, mint a Kárpát-medence legnagyobb népességű és legerősebb gazdaságú országa” és a többi közép-európai nemzet „egymás szuverenitásának tiszteletben tartására és a közös érdekekre alapozott együttműködése”.

„Rég volt ilyen esély, hogy Lengyelország vezérhajója körül okosan elrendeződve” a közép-európai népek saját kezükbe vegyék „a térség megszervezését”

- mondta a miniszterelnök, aki szerint a térség, és benne persze leginkább Magyarország megerősödése párhuzamosan történik

„Európa hajójának megfeneklésével”.

Orbán szerint mára egyértelműen „vége az európai népek megkérdőjelezhetetlen fölényének”, sőt, az egész Nyugatnak versenyeznie kell más, a pozícióját átvenni készülő hatalmakkal.

„Kérdés, hogy az európai vezetők meg tudják-e újítani” a kontinens vezető szerepét, „és visszatalálnak-e a kemény munka és a felelős gazdálkodás világába”.

„Efelől nekünk erős kétségeink vannak” 

- mondta Orbán, hozzátéve: a keresztény értékrendről lemondó,

  • istentelen kozmoszban
  • szivárványcsaládokban
  • és migránsok betelepítésében

gondolkodó Nyugat „elvesztette a vonzerejét a mi szemünkben”. Orbán szerint az európai országokkal olyan együttműködésre van szüksége Magyarországnak, ami nem szól a Nyugat értékrendjének„ránk kényszerítéséről”.

Orbán beszédében többször összemosta Magyarország és „a közép-európai térség” általa vélt álláspontját vagy érdekeit, és amikor az Összetartozás emlékhelyéről beszélt, akkor is igyekezett hangsúlyozni, hogy

„származásra, vallásra, nemzetiségre való tekintet nélkül”

„Szent István országa örököseinek” tekinti a Trianon előtti Magyarország településeinek teljes lakosságát.

A Trianon-emlékmű szimbolikája enyhe ellentmondásban áll a miniszterelnök szavaival.

Történészek, mint például Szarka László, az első önálló, magyar nyelvű szlovákiai egyetem korábbi dékánja azért bírálták az emlékmű koncepcióját, mert a Monarchia összeomlása előtti években zajló erőszakos magyarosítását legitimálja.

Az emlékművön szereplő több mint 12 ezer, a történelmi Magyarországhoz tartozó helységnév ugyanis az 1913-as helységnévtár szerinti változatban olvasható a gránittáblákon. A magát büszke sovinisztának valló Bánffy Dezső miniszterelnök kezdeményezésére

több ezer település nevét magyarosították ekkor anélkül, hogy azokban magyarok laktak volna, így figyelmen kívül hagyva a községek alapítását, történetét. 

„A soknyelvű Magyarország nem magyar nyelvterületeihez kötődő helységnévanyagát az összeomlás előtti tömeges, az érintettek tiltakozását figyelmen kívül hagyó elmagyarosítása nehéz örökség. (...) Mi pedig elfogadtuk az 1913-as egynyelvű örökséget, ahelyett, hogy visszatértünk volna az ezeréves többnyelvűségre épülő történeti névalakokhoz: Bohunic, Dubnic, Klobusic, Kutti, Szvidnik. A százféleképpen magyarított Lehotákat ma is Lehotának hívhatnánk, a mondvacsinált Mogyoródokat Lieszkónak. A mesterséges nevek százai azonban bekerültek az Akadémiai Nagylexikonba, emiatt tévelyegnek úttalan utakon a magyar GPS-t követő turisták. S most ezt vésték kőbe a trianoni emlékműre” - írta Szarka László az Új Szóban megjelent, május végi cikkében.

Magyar Nemzet cikke szerint az emlékmű ötlete már 1998-ban felmerült, és Orbán Viktor akkor is támogatta az 1913-as helységnévtár használatát. Arról, hogy ez milyen torzulásokat jelent a települések neveiben, nemrég a VálaszOnline-on is megjelent egy cikk egy névtelen történésztől. 

Az Összetartozás emlékhelye már májusban elkészült, eredetileg június 4-én, a nemzeti összetartozás napján (a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján) avatták volna fel. A koronavírus-járvány miatt azonban az átadást augusztus 20-ára halasztották.

https://444.hu/2020/08/20/orban-a-nyugat-elvesztette-vonzerejet-a-mi-szemunkben

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9216171208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.20. 17:35:51

A fontos megállapítás: minden közösség csak magára számíthat, akkor is ha vannak szövetségesei. Szövetségesek ugyanis akkor érnek valamit, ha képesek önvédelemre. Hiszen a történelem igazolja: nincsenek jogok, csak erő van, hosszú távon azé egy adot terület, melyet képes megszerezni és megvédeni.

Még fontosabb: a nyugat lehanyatlóban van, mert immár képtelen uralni és rabolni a világot, hiszen a nyugat gazdagsága kizsákmányolás és rablás eredménye. Ezen belül különösen leáldozott Nyugat-Európának, mely öngyilkos stratégiával akar választ adni a problémákra.

Orbán bátran meg is említi a fő jellemzőit a nyugat öngyilkosságának: a nyitott társadalom, s annak következményei: a lakosságcsere, az ateizmus, s családellenesség.

Vassfüggöny épül újra Európában – a helyesebb név szivárványfüggöny lenne -, s míg a nyugati rész önként készül felmenni a padlásra és felkötni magát, addig a keleti rész életösztöne még megvan, s öngyilkosság helyett a valós problémák elleni harcot választja. S ez Európa egyetlen esélye: hallgat a kelet erkölcsére. Ha nem így lesz, vége a nyugatnak, amiért nem is kár, hiszen ez a mostani nyugat nem érdemel megmentést.

Orbán udvariasan kimondja: a nyugat szart se ér. Valójában csak egy jó nagy atombombát érdemel ez a mai nyugat. Persze, kinyújtjuk kezünket a nyugtanak, hátha megjön az eszük, de ha megint folyamatosan elvetik segítségünket, segítünk nekik egy létrával, hogy gyorsabban felmehessenek a padlásra felkötni magukat.

boborján20 2020.08.20. 19:10:13

@MAXVAL bircaman közíró:

"S ez Európa egyetlen esélye: hallgat a kelet erkölcsére."

444.hu/2020/08/20/navalnij-lelegeztetogepen-van-de-sikerult-stabilizalni-az-allapotat

a moslék szarházi muzsik kurvaanyádat iván, aszt!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.20. 20:46:18

@boborján20:

Navalnij folyton próbál bekerülni a hírekbe. Mivel nincs mivel, mert semmilyen tervei nincsenek hazája elárulásán kívül, így időnként túladagolja magát, ezt aztán "mérgezés" névvel teszi közzé.

Ha most belahal, annak jó oldala, hogy egy szar alakkal kevesebb lesz a világon.

gazoló 2020.08.20. 23:58:14

@MAXVAL bircaman közíró:

"Ha most belahal, annak jó oldala, hogy egy szar alakkal kevesebb lesz a világon."

sebaj,te itt maradsz nekünk!

boborján20 2020.08.21. 05:38:21

@gazoló: haver egy kis helyzetjelentés az isztriárúl, 5.30 körül;)

a levegő hőmérséklete kellemes, a víz fasza, a söröm hőmérséklete perfekt, ja és hajóvonták találkozása tilos:))

u.i.: ma megyünk hajókázni, az első sörömnél rád fogok gondolni:)))

guma 2020.08.21. 06:27:22

@gazoló: :-)))

maradjon csak az akoljába!
semmi keresni valója nincs itt!

guma 2020.08.21. 06:39:31

@boborján20:

köszönjük emese! :-))))

qrva irigy lettem, és gondolom @gazoló: is!
(a bálnákat is ki kerülni! :-D )

boborján20 2020.08.21. 07:13:30

@guma: béla vagyok, csókolom:))

jó rád is gondolok, mikor végig nézek a fodrozódó tengeren a hajóból:))

www.youtube.com/watch?v=HIKptHkaIMs

gazoló 2020.08.21. 07:24:33

@boborján20:

teszemétállat

jóreggelt, a képeket követeljük margóval.
a legirigyebb azért vagyok,hogy pont most tudsz ezzel felbacni,amikor a köcsög covid miatt itt baszom a rezet egész nyáron.

u.i
ha lázas lennél vagy nem éreznéd a tenger illatát,azonnal gyere haza a Balatonra két hét karanténba Aligára))

gazoló 2020.08.21. 07:26:55

@guma:

most mondd meg..erre ébredni))

hogy harapná le a tökét egy rája))

meg Kubára sem marad pénze,meg halyaismijen))

boborján20 2020.08.21. 07:41:08

@gazoló: :))))

áttudomérezniafájdalmadat:)))

csinálok képeket, és mekpróbálom berakni nektek.

addig is szép napot nektek, ott a nermagyarországban:)))

delikro.at/sites/default/files/pictures/produzenten/karlovacko/karlovacko.jpg

gazoló 2020.08.21. 08:17:10

@boborján20:

tényleg. jó pihenést))

hogy a holló mondja két szemednek, hogy csecsebogár))

gazoló 2020.08.21. 08:30:03

@boborján20:
merre vagytok az Isztrián?

lecsó papa 2020.08.21. 09:37:34

Egyértelműen alkalmatlanok vagytok arra, hogy bármilyen változásban, változtatásban szerepet kapjatok.

gazoló 2020.08.21. 09:44:56

@lecsó papa:

ki a fasz akar szerepet kapni akármiben is?

mi értjük és szeretjük egymást te meg,ha akarod elmehetsz a búspicsába.

lecsó papa 2020.08.21. 09:52:39

@gazoló: Ha az értelmi szinted, szellemi képességed egy síkon van a stílusoddal, akkor veled majd akkor kommunikálok, ha részt veszek egy állatkerti sétán, és lesz nálam a kedvenced, banán.

gazoló 2020.08.21. 09:56:39

@lecsó papa:

kérdezett valaki banánzabáló?

lecsó papa 2020.08.21. 10:06:49

Az Orbán beszédről az a véleményem,hogy a második felében elhangzottak teljes mértékben vállalhatók.
Nem véletlen, hogy a liberális hazug média ehhez nem tud mit hozzátenni. Ezért kötött most bele a helységnevekben. Ami rajtuk, és hűbéreseiken kívül senkit nem érdekel.

Ha valóban hiteles blogot szeretnél csinálni, akkor az olyan selejt portálokra mint a 444, Klubrádió, Index, 888, Magyar Hírlap, M1 ne hivatkozz. Legalább ezekre ne.

guma 2020.08.21. 10:14:45

@gazoló:

lecsópapa is megy a kukába, maszturbáljon máshol! P

egyiknek sem jön össze a bloguk látogatottsága, tehát itt akarnak észt osztani... hahahaha

fel sem fogják, hogy igazán légyszart sem ér sehol a szavuk.

gazoló 2020.08.21. 10:19:25

@guma:
sztem inkább vágatnád le két kezed,mindenféle olvasottsági statisztikák mellett,mint hogy tőlünk megszabadulj)) ugye?

gazoló 2020.08.21. 10:23:34

@guma:

eközben taga hajózik bmeg..szét vagyok esve. (tán a reggeli pálesztől))

"alkalmatlan vok,hogy"szerepet kapjak))

bánjaf&szom

guma 2020.08.21. 10:30:09

@gazoló:

csak azért mert buta vagyok! :-D

sőt szerepelni sem akarok, kinőttem abból a korból... hahaha

guma 2020.08.21. 11:27:45

@gazoló:

mert neki is csak a habzsi, dözsi kell, pedig Orbán megmondta:

„Kényelem, szűklátókörűség, politikai könnyelműség, az „élj a mának”, a „neked minden jár itt és azonnal” történelmünk rendre visszatérő veszedelmei.”

mást nem szabad komolyan venni! :-)

gazoló 2020.08.21. 12:04:49

@guma:

"továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy déli irányba ne foglaljon nyaralást .

opsz.

én hallgattam rá,baszhatom))

www.facebook.com/100016731131028/posts/744449509456080/?app=fbl

boborján20 2020.08.21. 17:30:02

@lecsó papa: mi van erdész, lemászol anyádról és utána egyből idejössz hányni?

kibaszott egy elbaszott életed lehet, az fiksz!

u.i.: látom digger haverod trágyadombján közhírré is kukorékoltad.

gratulálok, ott is hoztad a retardált stílusodat!:)))

boborján20 2020.08.21. 17:53:32

@gazoló: kösz tezsvérem, a jóisten ágyon mek téged és a családodat, te ártány:)))

egyébként, medulinban.

gazoló 2020.08.21. 18:03:26

@boborján20:

ott legalább tengernek látszik az adria,nem úgy,mint a kis szigetekkel takart részeken,ahol úgy érzed magad,mint egy nyékládházi bányatónál. víz milyen küszöbmajom?)))

guma 2020.08.21. 18:04:51

@boborján20:

a légypiszok hisztizne vagy maszturbálna de nincs mivel? :-D

sajnálom szegényt!
szar élete lehet, hogy mindenhol csak lemossák...

guma 2020.08.21. 18:10:30

@gazoló:

ne idegeskedj!
csak szept 1-től kell tiltani...
de lehet, hogy stadionban akkor sem...

@boborján20:

remélem feltankoltad a pénztárcát, hogy kifizesd, ha tesztelni kell...

boborján20 2020.08.21. 19:08:32

@guma: "szar élete lehet, hogy mindenhol csak lemossák..."

de ez a szerencsétlen mindig előadja, mint a csutigecigazdája, hogy megint nyert:)))

boborján20 2020.08.21. 19:23:33

@Quercus Maximus: mi van erdész, lemászol anyádról és utána egyből idejössz hányni?

kibaszott egy elbaszott életed lehet, az fiksz!

u.i.: látom digger haverod trágyadombján közhírré is kukorékoltad.

gratulálok, ott is hoztad a retardált stílusodat!:)))

guma 2020.08.21. 19:46:06

@boborján20:

nem kell vele foglalkozni, mert csak ragadni szeretne, de azt sem tud...

azért az elképesztő, hogy a kis erőlködő mocskos tapadó lénye, valahogy mindenhol utálatot és sajnálatot ébreszt csak.

gazoló 2020.08.21. 19:55:50

@guma:

igazából ezt szeretnének itt kapni,de nem képtelenek kimutatni az érzéseiket,vonzódásaikat ehelyett gyalázkodva érkeznek :-)

www.facebook.com/14652665129/posts/10159769222590130/?app=fbl

na de ne emlegessük őket az állatokkal egy szinten.

gazoló 2020.08.21. 20:33:58

Eszti

Radnóti Miklós

Éjszaka

Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom,
alszik a pókháló közelében a légy a falon;
csönd van a házban, az éber egér se kapargál,
alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály,
kasban a méh, rózsában a rózsabogár,
alszik a pergő búzaszemekben a nyár;
alszik a holdban a láng, hideg érem az égen;
fölkel az ősz és lopni lopakszik az éjben.

jaegtoer 2020.08.21. 22:40:20

Kevésbé szofisztikáltan csak annyit kívánok megjegyezni: Be is baszna, ha a 'Nyugat' a 'Kelet' erkölcsére hallgatna.

Azt csak mosolyogva teszem hozzá, hogy vajon mennyi kormánytagnak, és mennyi kormányközeli izének kellett volna már rég harakirit elkövetni, vagy levágni a kisujját. Szegény Viktor. Úgy látszik a graz-i klinikán már lemondtak róla.

gazoló 2020.08.23. 10:46:45

@jaegtoer:

ne keresd a logikát,a következetességet,az értelmet ezekben a geci kinyalatkoztatásokban...bódult elme manipulálni akaró lázálmai a birkáinak.

..

remélem jól vagy,gyere máskor is!

látjátok feleim szümtükkel 2020.08.23. 13:47:51

@lavóros te büdösbunkó: "Ja,és miért is bújsz el a szarházi vén hülye nyugger cenzúrája mögé, te senkiházi buzeráns köcsög?"

Nem engem szólítottál meg, de végtelenül kíváncsi lettem rá, te nem akarsz vén hülye nyugger lenni? Adja isten, teljesüljön kívánságod.:D

A másik pedig, te buzeráns köcsög-e vagy? Mert ha másokról ilyeneket állítsz ( tudsz? ), akkor valami nálad sincs a helyén, vagy csak egy mocskos szájú bunkó vagy?;D

gazoló 2020.08.23. 14:24:36

@látjátok feleim szümtükkel:

kösz szümtü,ha nem szólsz nem is olvastam volna,de ne foglallkozz látens buzikkal!

látjátok feleim szümtükkel 2020.08.23. 15:13:28

@gazoló:

Valamit benéztél, mert én sem látens, sem nem látens buzikkal nem szoktam foglalkozni. Ha nem vetted volna eddig észre. A többin pedig te is gondolkodhatsz!

boborján20 2020.08.23. 17:34:42

@gazoló: látom nagyon komál téged az erdész, velem ellentétben. nekem soha nem válaszol, mert két perc alatt az agyagba döngölöm ezt az anyabaszót.

te túl kedves vagy hozzá, ezé nem érti, mikor picsán rúgod:)))

ja és a cenzúráról csak annyit, hogy a patkányfészekben, a digger haverja blogján van a legdurvább cenzúra.
nekem már legalább tíz nicknevem van ott kitiltva, pedig egyszer-kétszer csak annyit írtam oda, hogy pl. jóreggelt.

ez az anyabaszó meg állandóan arról pofázik, hogy a határátkelő blog, vagy itt a guma blogja, milyen cenzúrázott.

az erdész még köcsögnek is köcsög, annyira gáz a pali!:)

u.i.: pula is baba volt, a víz fasza ott.
és fejest ugrottam mék mielőtt! (me ismerlek:)))

gazoló 2020.08.23. 18:16:04

@boborján20: DDD

Pulán van egy két jó sziklaodú,ahonnan szédítő magasból lehet repkedni))
volt egy nyár amikor összejött egy nemzetközi fejesugró "faszméregető társaság. mindenki hozta a kötelezőt, a végén jött egy hetven fele járó köpcös kis olasz és olyan fejest vágott,hogy mindenkiben megállt az ütő))

gazoló 2020.08.23. 18:19:49

@boborján20:

mindig egy nevem volt?

nem érdekel annak a faszfejnek a kínlódása sem itt sem máshol.

jaegtoer 2020.08.23. 18:46:14

@gazoló:

Köszi, jól vagyok, mert mint azt jól tudod, (már ha emlékezeted nem csal) senkit nem hagynak az út szélén. Úgyhogy mindig az árokból kell kapaszkodnom kifelé, de még bírom szusszal.

boborján20 2020.08.23. 19:03:05

@gazoló: de félre a tréfával!

bájern oder péesgé?

válasz lator!:)))

gazoló 2020.08.23. 19:09:42

@jaegtoer:

szóval saját hajadnál fogva,míg ők a saját lábukkal rugdalnának visszafele(

kitartást)

youtu.be/s4wFQwvbw4c

gazoló 2020.08.23. 19:14:16

@boborján20:

bayernre fogadtam,ezért felkészülhetsz sőt fogadhatsz is a PSG-re mert kb. a fogadásaim kilencven százalékát el szoktam bukni(

egyiket sem szeretem,de remélem nem az győz amelyiknek szurkolsz,te vakmajom)))

boborján20 2020.08.23. 19:30:53

@gazoló: én a bájernek drukkolók, de szerintem ma lemegyünk valamelyik bárba a kikötőbe, és a csigazabálóknak fogok drukkolni, me itt 10 autóból 8 német rendszámú.

hagy egyék a kefét a friccek:)))
süti beállítások módosítása