He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

A szürkeszexuálitás + 10 meglepő szextény + Ha a kedvére szeretnél tenni, néha tégy úgy, mint a férfi! 18+

2020.08.04. 04:30 guma

Ha nem vagy még 18 éves, kérlek, ne lépj tovább!

Lehet, hogy te is szürkeszexuális vagy? Most kiderül!

A csapból is a szex folyik, te viszont nem vagy annyira elájulva? Lehetnek akármilyen rövidek a szoknyák, bármilyen kigyúrtak a karok, nem indulsz be lépten-nyomon? Ha nem alélsz el olyan könnyen egy-egy csinos nőre vagy férfira pillantva, mint a többség, lehet, hogy te is szürkeszexuális vagy. Szerencsére ez is teljesen normális!

Felvontad a szemöldököd? Megértjük. Minek mindennek külön nevet adni? És miért kell nagy ügyet csinálni abból, ha valakinek magasabban van az ingerküszöbe? Teljesen rendben van, ha először ezek merültek fel benned. De az is igaz, hogy egy olyan világban, amiben mindig a szexről van szó, könnyen csodabogárnak tarthatja magát, aki nem érez minden sarkon erős szexuális vonzalmat. Merthogy ilyen emberek is vannak, méghozzá nem is kevesen. Azokat, akiket az átlagnál ritkábban önt el a forróság egy-egy nő vagy férfi láttán, manapság szürkeszexuálisnak nevezik.

Hogy honnan tudhatod, hogy ebbe a csoportba tartozol-e? Erről később még lesz szó, de elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy a vágyról végletek helyett inkább spektrumszemléletben érdemes gondolkodni. Vagyis ha a skálánk egyik végén az aszexualitás, a vágy teljes vagy majdnem teljes hiánya van, a másik végén pedig a lépten-nyomon felhorgadó vágy, akkor a kettő között végtelen sokszínűséget találhatunk, amiben mindenki magára ismer egy ponton. 

Mindenféle vonzalmak

Ha egymás közt beszélünk arról, hogy beindít bennünket valaki, hogy tetszik, vagy épp bírjuk az illetőt, rövidre szoktuk zárni és valami olyasmit mondunk, hogy „bejön nekem ez a hapsi”. De abban, amit hétköznap egy szóval lefedünk, alaposabban szemlélve többféle természetű vágyakozás van, és ezek nem ugyanolyan erősen jelennek meg egy adott emberhez fűződő vonzalmunkban sem. A vágy lehet például:

 • Romantikus vonzalom, vagyis arra vonatkozó vágy, hogy valakivel romantikus kapcsolatban legyünk. Vannak, akik szerint ehhez nélkülözhetetlen, hogy az illetőt szexuálisan is kívánjuk, mások szerint viszont simán működik anélkül is. 
 • Szexuális vonzalom: vagyis vágy arra, hogy valakivel szexuális kapcsolatba kerüljünk. Megint csak: vannak olyanok, akiknek ahhoz, hogy szexuálisan izgatónak találjanak egy másik embert, fontos, hogy valamiféle érzelmi kapcsolatuk már legyen vele (ők a demiszexuálisok), megint mások viszont köszönik, prímán megvannak anélkül is. 
 • Esztétikai vonzalom: vagyis amikor vonzalmunk pusztán esztétikai jellegű: így élvezzük például a Dávid-szobor szépségét, és könnyen belátható, hogy ehhez sem romantikus, sem szexuális vágyódás nem kapcsolódik. Természetesen nem csak tárgyakra irányulhat ez a rajongás. Volt már veled olyan, hogy heteroszexuálisként elámultál egy azonos nemű emberpéldány testi szépségén? Akkor tudod, miről beszélünk. 
 • Szenzuális vonzalom: van olyan ember, akinek egyszerűen a fizikai közelségére vágysz? Mondjuk arra, hogy megöleld vagy megérintsd? Nagyon reméljük, hogy meg is kapod mindezt. Annál is inkább, mert az ilyen jellegű vágyódás sem csak a szerelmesek jussa: romantika nélkül is érezhetünk ilyet egy másik ember iránt, legyen az egy barátunk vagy családtagunk.
 • Plátói vonzalom: amikor arra vágyunk, hogy valakivel baráti kapcsolatban lehessünk. Ilyet is valószínű, hogy éreztél már. Nem szükségszerű része az esztétikai, romantikus vagy szexuális vágy. Egy embertársunkra vágyhatunk pusztán személyiségének a varázsa miatt is. 
 • Érzelmi vonzalom: amikor arra vágyunk, hogy valakivel szoros érzelmi kapcsolatba kerüljünk. Ilyesmit akár távoli ideáljaink iránt is táplálhatunk. Ki ne vágyott volna arra, hogy fontos ember legyen mondjuk egy kedvenc regényhőse életében? 

A különböző vonzalomtípusok között persze vannak átfedések, és olyan különleges eset is, amikor egy másik ember iránt ezek mindegyikét egyszerre érzed. Vannak, akik egyik-vagy másik típust nem is ismerik, megint mások olyan lelkesek, hogy gyakran átélnek többféle vonzalmat is. 

Rendben, akkor lássuk, hogy van ezekkel egy szürkeszexuális!

A szürkeszexuális ember érezhet kevés, sok vagy átlagos „mennyiségű” romantikus, plátói vagy érzelmi vonzalmat: szexuális vonzalmának intenzitását leszámítva óriási lehet a vágyait illető változatosság. A közös vonás a szürkeszexuális emberekben az, hogy másik emberre irányuló szexuális vonzalmat kevesebbszer éreznek, mint mások. Még egyszerűbben fogalmazva: kevesebbszer, sőt ritkán élik át a „nagyon szeretnék lefeküdni vele” érzést. A szürkeszexuális emberekre továbbá jellemző, hogy: 

 • számukra a szexualitásnak nincs olyan óriási szerepe a párválasztáskor, vagyis nem a szexuális vágy megléte az elsődleges szempont;  
 • a szexualitásnak összességében kisebb szerepet tulajdonítanak tartós kapcsolataikban is; 
 • ritkán, de éreznek szexuális vágyat, ez azonban kissé sérülékenyebb, több tényezőnek is stimmelnie kell, hogy megjelenjen; 
 • a szerelmet, odafigyelést sokszor más úton: öleléssel, simogatással, a partnernek való segítségnyújtással fejezik ki. 

Demi-, szürke- vagy aszexuális?

Az aszexualitás, illetve a demiszexualitás az utóbbi években ismert fogalmakká váltak, és könnyen összekeverhetők a szürkeszexualitással. Mégsem ugyanazt jelentik. Az aszexuális emberek nagyon minimális vágyat éreznek, vagy nem vágynak egyáltalán egy mások emberrel megélt szexre. A szürkeszexuálisoknak ennél gyakrabban vannak szexuális vágyaik, vagyis a fentebbi spektrumon kicsit elmozdulnak a skála aszexuális végétől. A demiszexuálisok viszont csak akkor éreznek szexuális vágyat, ha a partnerrel már kialakult köztük valamilyen érzelmi kötelék, akkor viszont lehet akár nagyon gyakori és heves is a vágyakozásuk. 

Épp ezért míg egy aszexuális ember életében vélhetően ritka az olyan időszak, amikor sok testi örömöt él át, a demiszexuális vagy szürkeszexuális emberek a megfelelő feltételek teljesülése esetén aktív szexuális életet is élhetnek.

Mi van az irányultsággal?

Akár aszexuális, akár demi- vagy szürkeszexuális valaki, vágyának mértéke nem függ attól, hogy egyébként hetero-, homo- vagy biszexuálisnak határozza meg, vagy más kategóriába sorolja magát. Lehet valaki aszexuális heteroszexuális vagy meleg szürkeszexuális például. (Mondtuk már, hogy teljesen rendben van, ha elsőre elveszel a sok elnevezés között?)

Mi van a libidóval? 

Nagyon jó kérdés: vágy és libidó nem ugyanaz, és míg az alacsony libidó bizonyos esetekben valamilyen egészségügyi problémát vagy traumát jelenthet, az aszexualitás, demi- és szürkeszexualitás teljesen egészséges dolog. Míg a szexuális vonzalom a konkrét másikhoz kapcsolódik, vagyis arra vonatkozik, hogy az illetővel szeretnénk lefeküdni, a libidó arra a szexuális késztetésre utal, amikor úgy érezzük, hogy szexre van szükségünk, hogy levezessük a szexuális energiáinkat. 

Mindebből az következik, hogy egy szürkeszexuális embernek is lehet magas a libidója, még ha egyébként ritkán is kívánja meg a szexet egy konkrét emberrel. 

Érdekes, és akkor mi van a maszturbálással? 

Mivel libidó és vágy két külön dolog, a szürkeszexuálisok (akár az aszexuálisok és a demiszexuálisok) is maszturbálhatnak, akár kifejezetten gyakran, akár ritkábban, mint mások – ennek nincs igazán köze ahhoz, hogy a másik emberre irányulva milyen gyakran vagy milyen intenzitással éreznek vágyat. 

És a párkapcsolattal? 

A szürkeszexuális emberek (megint csak hasonlóan az aszexuálisokhoz és a demiszexuálisokhoz), teljes, tartalmas és kielégítő párkapcsolatban élhetnek, mert ez nem függ a szex mennyiségétől. Probléma inkább abból adódhat, ha nagyon eltérő a vágy és a libidó mértéke a kapcsolatban, és ez feszültséget szül a pár tagjai között. Fontos ugyanakkor azt is megjegyezni, hogy a szex mennyisége nem csak a libidóval, a vággyal sem feltétlenül jár kéz a kézben. 

Az emberek ugyanis egy sor különféle okból szexelnek, és ezek között csak egy, hogy azért, mert vágynak arra a konkrét másikra, vagy épp csúcson a libidójuk. Az emberek lefekszenek egymással azért is, mert gyereket szeretnének, mert az egymás közötti kötődést vagy intimitást szeretnék erősíteni, a partnerüknek szeretnének kedvezni, vagy pusztán kíváncsiak. 

Megfordult benned a gondolat, hogy szürkeszexuális vagy? Érdekel, hogy hogy járhatnál ennek utána? 

Olyan tesztet, amibe különböző adatokat táplálva azonnal pontos diagnózist kapsz, nem tudunk ajánlani, már csak a fentebb említett spektrumszemlélet miatt sem. Ha viszont úgy érzed, érdemes lenne kicsit jobban megismerni vágyaid természetét, tudunk pár olyan kérdést sorolni, amit érdemes lehet magadnak feltenni. 

 • Milyen gyakran érzel szexuális vágyat valaki iránt?
 • Milyen gyakran magas a libidód?
 • Milyen gyakran maszturbálsz?
 • Mennyire erős szexuális vágyat szoktál érezni? (Ha szoktál...)
 • Ahhoz, hogy szexuális vágyat érezz, szükséged van valamilyen érzelmi alapra, kötődésre az illetővel?
 • Milyen érzéseid vannak a szexhez kapcsolódóan?
 • Élvezed a szexuális együttlétet?
 • Mit éreznél, ha kiderülne, hogy szürke- vagy aszexuális vagy? 

Ezek a kérdések segíthetnek, hogy közelebb kerülj a saját szexualitásod megértéséhez. Ez akkor is nagyon fontos, ha egyedül vagy, de nagyon nagy jelentősége van akkor, ha párkapcsolatban élsz.

https://divany.hu/eletem/2020/08/01/szurkeszexualitas?utm_source=femina&utm_medium=referral&utm_campaign=blogketrec

10 meglepő szextény

A tudósok még a mai napig meg tudnak lepni mindenkit, aki azt hiszi, nincs már mit tanulnia a szexualitásról, téved.

A szex nem korfüggő

Az idős emberek több mint háromnegyede rendszeres szexuális életet él, ami rácáfol arra, amit fiatalon gondolunk a nemi életünkre vonatkozó kilátásokról. A New England Journal of Medicine orvosi szakfolyóirat egyik 2007-es anyagában azt lehetett olvasni, hogy ez a rendszeres nemi élet a 75-85 évesek több mint felének körében legalább havi 2 szexuális aktust jelent.

A férfiak többet élnek – szexuális életet

A férfiak ugyan átlagosan rövidebb ideig élnek, mint a nők, de amint a szexuális élet várható tartamáról van szó, akkor a gyengébbik nem valóban alul marad. A férfiak 55 éves korukban még átlagosan 15 szexuálisan aktív évre számíthatnak, míg a nők csupán 10 évvel számolhatnak.

A bűntudat nemfüggő

A szexuális hűtlenség után a férfiak erősebb bűntudatot éreznek, mint a nők, utóbbiak viszont az érzelmi megcsalást követően érzik rosszabbul magukat.

Ezért várnak a nők

A nők azért várnak tovább, a szexuális aktus bekövetkeztéig, mert biológiai késztetésük miatt a jobb párt keresik – a férfiak esetében a hasonló kivárás pedig azt jelzi, hogy a férfi készen áll a megmérettetésre, ezért képes várni.

A kéjelgés káros lehet

Azok a férfiak, akik 20-as, 30-as éveikben aktívabbak szexuálisan – különösen, akik többször végeznek önkielégítást – nagyobb kockázattal kell számoljanak a prosztatadaganatok kialakulása terén, mint visszafogottabb társaik.

A szexuálisan elégedett nők boldogabbak, függetlenül attól, milyen korúak. Az persze még nem tisztázott, hogy a szextől lesznek-e a boldogabbak, vagy az eleve kedélyesebb személyiségszerkezetű nők inkább gyakrabban élnek szexuális életet.

A pénisznövelők akár jók is lehetnek

Egy bizonyos pénisznövelő megoldást – amely az izom-összehúzódásra épülve növeli meg a páciens péniszének méretét – a Turini Egyetem kutatói valóban működőképesnek találtak. Ezzel a megoldással közel 1,5 centit lehetett növelni az elernyedt pénisz hosszán.

G-pont: Lehetséges, hogy nem is létezik

A hírhedt G-pont, amit oly sok férfi és nő keresett mindhiába vagy talált meg feltételezhetően nagy örömére, lehetséges, hogy nem is létezik. Az aprócska, babszemnyi méretű terület a vaginában, amely óriási örömökhöz juttathatja tulajdonosát egy új kutatás eredményei szerint csak a képzelet szüleménye, létezése csak szubjektív.

Szexszagok

Egy férfi verejtéke egészen más szagú, ha szexuálisan izgatott állapotban van, mint egyébként. Egy új kutatás eredményei szerint a nők pedig képesek megkülönböztetni ezt a kétféle verejtékszagot egymástól.

Szexi spiritualitás

A spiritualitás a fiatal felnőttek szexuális életére – különösen a nőkére – nagyobb hatást gyakorol, mint a vallás, a személyiség vagy az alkohol. Egy kutatási mérőmódszer, az ún spirituális transzcendencia skála a kötődést, az egyetemességet és az ima beteljesedését veszi alapul. Ez alapján az első tényező a legmeghatározóbb a szexuális életre vetítve, akinél ez erősebb, az többet, több partnerrel él szexuális életet nem ritkán mindenfajta védekezés nélkül.

Forrás: Napidoktor.hu

Ha a kedvére szeretnél tenni, néha tégy úgy mint a férfi!

Szeretnénk tudni, mire gondol a párunk, vagy éppen mire vágyakozik az ágyban? A pasik igényei, gondolatai és titkos vágyai valószínűleg meglepnek bennünket…

Sok nő szeretne néha bekukkantani a kedvese fejébe, hogy jobban megértse őt a párkapcsolatban, megtudja, mit és hogyan kellene csinálnia – a szex terén is -, hogy jobb partner lehessen számára! Mivel a nő és a férfi nem gondolkodik egyformán, az erősebbik nem gondolatai és igényei bizony meglephetik a hölgyeket. Lássuk, mit és hogyan érdemes tennünk, ha igazán a pasi kedvében szeretnénk járni!

1. Beszéljünk úgy, mint a férfi: ez persze nem azt jelenti, hogy elváltoztatott hangon! A férfi szereti, ha a nő az ágyban is hangot ad érzéseinek, hallatja a hangját, így azt is elmondja, ha valami jólesik neki. Sokkal jobban felizgatja, ha a nő hangokkal is kommunikál, mint ha hallgat! Egy-egy felkiáltás, nyögés, biztatás a folytatásra szex közben a pasit abszolút lenyűgözi! A dolgok egyértelműsítése a párkapcsolatban az általános beszélgetések során is célszerű. A nő sok esetben csak azt szeretné, ha meghallgatnák, míg a férfi azonnal a megoldási lehetőségeket sorolja. Ha nem akarunk ebből problémát, jobb, ha már a mondókánk elkezdésekor értésére adjuk, hogy csak ki szeretnénk önteni a lelkünket és megértő hallgatóságra vágyunk.

2. Mondjunk igent a kutyapózra! A férfiak többsége odáig van a kutyapózért szex közben – a legnépszerűbb és leginkább izgató pozíció a számukra. Nagyon erotikusnak találják, és igen nehéz visszatartaniuk a csúcspont közeledtét a pozíció közben!

3. Kérdezzük meg, ha valamit tudni akarunk! Sokszor a férfi is szégyenlős elmondani, mi bántja vagy mi izgatja fel szex közben. Kérdezzünk! Alakítsunk ki a témával kapcsolatban fesztelen légkört, melyben bátran meg lehet beszélni, kinek mi esne jól. Kérjük meg a pasit, hogy maszturbáljon előttünk, ismerkedjünk meg közelebbről a herezacskóval, hiszen annak játékos nyalogatása, simogatása mindig remek ötlet a szex során – stimulálása több vért juttat a péniszbe. A többi erogén zónát se hagyjuk figyelmen kívül – kényeztessük a pénisz mellett a heréket, a végbélnyílás környékét, a mellbimbókat.

4. Ragadjuk meg a fenekét! Ne tagadjuk, a hölgyek is szeretik ezt a határozott és erotikus mozdulatot – a férfi ugyanúgy izgatónak találja, és egyértelmű jelzésnek veszi, hogy a nő kívánja őt!

5. Több előjátékot! Lehet, hogy ez viccnek tűnik, ám egy felmérés szerint a férfiak többsége szeretne 15 perces vagy ennél is hosszabb előjátékot. A hosszabb előjáték segít abban, hogy a felek jobban egymásra hangolódjanak, önbizalmat ad és az ejakulációt is kontroll alatt tartja. Tehát semmi gond nincs, ha a nőnek hosszabb ráhangolódásra van szüksége, hiszen a férfi ugyanúgy vágyik erre. Vonjuk be a fantáziát, a legizgatóbb momentumokat a szexbe – ne féljünk előkapni a vibrátort sem, és hagyjuk, hogy a pasi nézze, amint eljátszadozunk vele…Cserélgessük a pozíciókat, legyünk többször felül és nézzünk a párunk szemébe, miközben élvezettel ülünk a hímtagján!

6. A lámpa igenis égjen! A férfi szereti nézni a meztelen női testet, a teljes sötétség vagy félhomály sok esetben zavarja — ahogyan a szégyenlős viselkedés is. Teremtsünk olyan környezetet, amelyben mindketten kényelmesen érezzük és el tudjuk engedni magunkat. A fényt sok gyertyával is lehet biztosítani!

7. Nézzünk vele pornót! Sok nő elutasítja a dolgot, vagy kifejezetten bántónak érzi a pornófilm nézését. Pedig a férfiakat ez igencsak felizgatja, hát még, ha a párjuk is nézi velük! Egy felmérés szerint, melyet a Brigham egyetem végzett el, a férfiak 87 százaléka nézett valamilyen formában pornót az elmúlt évben, ötből egy pedig napi szinten teszi ezt. Azaz, náluk abszolút megvan erre ez igény, és a nő jobban teszi, ha megbirkózik a pornófilm-nézés kapcsán érzett ellenszenvével…A pornó-nézés kényszeressé válhat egy férfinál, ha úgy érzi, hogy titkolnia kell azt.

Forrás: Napidoktor.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7716087384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.