He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Egy (1!) nap után már fel is mondot az Index új embere! + Dudás Gergely: Nem igaz, amit Bodolai rólam állít az allapítvány kapcsán

2020.07.31. 09:00 guma

Máris lemondott Tevan Imre, az Index.hu tegnap kinevezett főszerkesztő-helyettese

Az Index tegnap bejelentett új főszerkesztője azt mondja, mostanra megértette, mi folyik a lapnál, amit szerinte eddig rosszul mért fel.

Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese – írta ki ma hajnalban Tevan Imre, az Index.hu tegnap, csütörtökön bejelentett főszerkesztő-helyettese a Facebookra ma, péntek hajnalban.

(Tevan korábban 6 éven át már volt a lap főszerkesztő-helyettese, majd az Origónál helyezkedett el azután, hogy Vaszily Miklós elbocsátotta az Origo főszerkesztőjét és elkezdődött a lap „elfideszesítése”.)

Tevan, akinek Facebook-oldalán elszabadult tegnap a „pokol”, miután bejelentette, hogy igent mondott Bodolai Lászlónak és Szombathy Pálnak a felkérésre, ma hajnalban visszalépése kapcsán azt írta, nem azért döntött így, mert kapott a fejére, hiszen tudta előre, hogy ilyenkor ez jár, hanem azért, mert most már úgy látja, rosszul mérte föl a helyzetet, ezért hibás döntést hozott.

Tevan Imre teljes indoklása:

„Nem azért, mert kaptam a pofámra. Ezt tudtam előre, ez ilyenkor jár. (Sok támogatást is kaptam, köszönöm.) Hanem azért, mert rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam.

Kezdjük ott, hogy indexes voltam, örökre indexes (így, kisbetűvel) maradok. Érdekes módon nagyon sokan ugyanezt mondják, akik indexesek voltak. Kilenc és fél éve rúgtak ki onnan, azóta is tudom, hogy az volt a csúcs a pályámon, soha nem volt utána olyan jó munkám, ha tehettem volna, bármikor visszamentem volna.

És amikor most felkértek, azt hittem, hogy ebből az indexességből meg lehet őrizni valamicskét, és újra lehetőségem lesz ebben szerepet vállalni.

Most, a második éjjelen, amikor nem tudok elaludni, megvilágosodtam. A szervezetem üzenni akar (úristen, úgy beszélek, mint egy menopauzás, nyúédzses férfi, mindjárt jön az Index szelleme is!), hogy valami nem kóser.

Az volt az alapkérdésem, hogy lehet-e független és színvonalas újságként működtetni a kialakult helyzetben az Indexet. Eddik oké. De mindig csak azon forogtak a gondolataim, hogy elképzelhető-e, hogy ne legyen politikai beavatkozás. Tudjuk, rendkívül aggályos az erre adandó válasz, de végül arra jutottam, elképzelhető. Sőt, kitaláltam egyfajta garanciát. (Azt hittem, ez ügyes ötlet, de valójában csapdát állítottam magamnak. Ha a feltételemet azonnal elfogadják, nem mondhatok nemet.)

Csakhogy azzal nem foglalkoztam, a politikai beavatkozáson túl, hogy a három ember, tehát az igazgatóság tagjai képesek lesznek-e összehozni egy minimális csapatot, amely legalább elfogadható minőségben át tudja venni a felmondott kollégáimtól a lapkészítést abban a rohamosan közeledő pillanatban, amikor ők végleg elmennek. Az “igazgatósági tag” hétfőn hívott föl, ma péntek van, azóta odáig jutottunk, hogy egyetlen embert, engem lehetett bejelenteni az új csapatból. -thy és -czy azóta se tudta eldönteni (legalábbis nekem ezt mondják) azt a viszonylag alapvető kérdést, hogy melyikük a főszerkesztő. Hogy kinek lennék a helyettese ugye.

A harmadik tag doktor Bodolai, akinek minden nyilatkozata után azt éreztem, hogy ki kell szállnom. Kétségtelenül fejlődik, a legutóbbiban a Klubrádióban már hosszú perceket beszélt értelmesen anélkül, hogy elővette volna a szerkesztőség ármánykodásáról szóló elméleteit, de aztán leteltek ezek a percek. Dull kirúgása nagyon jó döntés volt, mondotta.

Nehogy úgy lehessen érteni, hogy engem átvertek, szó sincs ilyesmiről, de nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új “Index”-et. Bocs fiúk, én pesszimsta alkat vagyok, lehet, hogy nem lesz igazam, teljes szívemből kívánom, hogy ne legyen, de most azt érzem, bajosan fog menni.

A megvilágosodásban segített még néhány dolog. Az egyik ez a podcast, ahol Dudás Gergő egykori főszerkesztő nagyon világosan magyarázza el cégjogilag az értő kérdezőknek (főleg: S. A.), hogy miért nincs már Index.

Aztán a csütörtököt a szerkesztőségben töltöttem. Ott nemcsak az Index haldokló szellemét láttam, de ráébredtem, amit tehát mindig is tudtam, hogy én egy vagyok velük. Ebben kevesebbet segítettek azok, akik néhányan nem fogtak velem kezet, és sokkal többet Pozsi, aki nagyon szelíden és kedvesen mondta el, hogy miért nem ért egyet a lépésemmel. Homlokcsókot érdemel!

Uj Pétertől azt tanultam, hogy ilyen helyzetben mindig aránytalanul nagyvonalúnak kell lenni, ezért végül egyre jobban zavarnak a volt leendő főnökeim azon megnyilvánulásai, amelyek nem nevezhetők ilyennek a felmondottakkal szemben. Én nem ellenségeimnek érzem őket, hanem akiket elsodortak tőlem az évek, és most egy tragikus eseménysorozat végén abbahagyják azt, amit nekem majdnem lehetőségem lett folytatni, de alapvetően ugyanazt akarták, mint én.

Én pesszimsta alkat vagyok, lehet, hogy nem lesz igazam, teljes szívemből kívánom, hogy ne legyen, de most azt érzem, nem lesz könnyű elindítani a távozóknak egy “új” Indexet. De ha mégis, én felajánlok ingyen havonta legalább egy cikket nekik, feltehetően közlekedési témájút.

Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is. És annyira a véremmé vált az árulás, hogy miután elárultam az elárultakat, most elárulom azokat is, akiknek a kedvéért elárultam, akiket elárultam. És különben is, továbbra is ki lehet forgatni minden mondatot és tényt!

Figyelmeztetés: Az előző bejegyzés alatt engedtem minden mocskolódást, hiszen egy olyan posztot készültem elvállalni, amelynek betöltője kvázi közszereplő. De most éppen ennek ellenkezőjéről van szó, szóval az agyatlan mocskolódást törölni fogom, persze az értelmes kritika jöhet.”

További, az Index körüli történésekről szóló cikkek és hírek találhatók a Media1-en.

https://media1.hu/2020/07/31/maris-lemondott-tevan-imre-az-index-hu-tegnap-kinevezett-foszerkeszto-helyettese/?fbclid=IwAR0t9s-kihh7o4jzyZb2WkERAxf76S4sofvI4cag0HeJgunVQEsr6W0ZdPc

Dudás Gergely: Nem igaz, amit Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke állít rólam a Magyar Fejlődésért Alapítvány kapcsán

Az Index 2017-ben távozó, kettővel ezelőtti főszerkesztője szerint nem igaz, hogy előbb tudott az Index.hu Zrt. körül létrejött alapítványi konstrukcióról, mint arról Bodolai László értesült, és az sem igaz, hogy Dudás Gergely lett volna az alapítvány vezetője.

„Határozottan cáfolom, hogy előbb tudtam volna róla és engem akartak volna felkérni a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) vezetőjének, ahogyan azt Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke és az MFA kuratóriumi elnöke állította”

– nyilatkozta a Media1-nek telefonon Dudás Gergely, a lap volt főszerkesztője ma, csütörtök este.

Dudás Gergely elmondta:

„Felmondásom oka 2017-ben épp az volt, hogy nem akartam asszisztálni egy függetlenséget valójában nem biztosító konstrukció legitimálásában, illetve nem akartam Simicska Lajossal, vagy Simicska Lajos bármely bizalmasával sem semmilyen együttműködést. A bizalmasokat már akkor is érthetetlen módon beültették a függetlenség látszatát már a kezdetektől árnyaló módon a Nanga Parbat Zrt., illetve az Index.hu zrt. igazgatóságába.

A volt főszerkesztő aláhúzta: ezekről a kinevezésekről csak utólag értesült a szerkesztőség is, amiről annak idején Dühösek vagyunk és függetlenek című írásban számolt be Dudás Gergely 2017.04.21-én.

Mint beszámoltunk, Bodolai László azt állítja, hogy Dudás Gergely lett volna az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány vezetője, sőt előbb tudott az egész alapítványi konstrukcióról, mint hogy Dudás neve egyáltalán felmerült. Bodolai nyilatkozata azután jelent meg, hogy Dudás Gergely bírálta Bodolait a VálaszOnline podcastjában, amiért a KDNP-s Oltyán Józsefnek adta át 2018-ban a Nanga Parbat Zrt.-t, az alapítvány alapítói jogaival rendelkező vállalkozást. Bodolai László egyébként azt állítja, hogy fedezeti biztosítékként kellett átadni a részvényeket, nem tehetett mást, mert az Index.hu vételárát még nem egyenlítették ki teljesen.

Az ügy előzményeiről, az Index körüli történésekről ITT találhatók a Media1 írásai.

https://media1.hu/2020/07/30/dudas-gergely-nem-igaz-amit-bodolai-laszlo-az-index-hu-zrt-elnoke-allit-rolam-a-magyar-fejlodesert-alapitvany-kapcsan/

Így búcsúzott Kálló Gergely az Indextől

Az Index története sokak szívét összetörte, de sokakban tisztázódott mire is képes a vámpírkormány, ha valamit meg akar szerezni.

Kálló Gergely, Dunaújváros országgyűlési képviselője elmondta, bár, sokat kritizálta az Indexet, de eddig legalább kritizálhatta. 

Hozzátette, az oldallal sokszor nem értett egyet, de eddig legalább volt egy oldal, amivel néha nem értett egyet. Sajnos, már nincs. 

Az index.hu volt az az oldal, amit reggelente - sok más egyéb oldallal egyetemben - mindig megnyitottam. Az index.hu volt az is, ami korrektül, tárgyilagosan tudósított a kampányomról (volt, hogy kritikusan is), amit köszönök nekik.

Írta Kálló azon a bizonyos napon, amelyen az Index több, mint 50 dolgozója mondott fel. A képviselőnek a történtekről A walesi bárdok alábbi sorai jutatottak eszébe.

"Ötszáz, bizony, dalolva ment

Lángsírba velszi bárd:

De egy se birta mondani

Hogy: éljen Eduárd."

https://dunaujvaros.ezalenyeg.hu/kozugy/igy-bucsuzott-kallo-gergely-az-indextol-11531?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=11531

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9116087452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.