He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A milliárdokkal kipárnázott közszolgálati helyett ismét a Facebookon hangzott el a kormány akcióterve - reagáltak a pártok

2020.04.06. 14:30 guma

Kérdésem: Valóban 2011-ben ad majd 1 (egy!) heti plusz nyugdíjat? Mekkora pofa kell ehhez, amikor 2010 óta nem emelik a minimál nyugdíjat és a hozzá kapcsolódó ellátásokat? Komolyan, egy kialakuló katasztrófában, a lakosság, az emberi sorsok védelmében az állam csak ennyit tud tenni? A munkanélkülivé vált emberek miért nem fértek bele a gazdaságvédelmi programba? Az önkormányzatok megcsapolása, ahol a szociális ellátó munka komoly részét végzik, nem vérlázító?

BREAKING: Orbán Viktor bevezeti a 13. havi nyugdíjat, a kormány terheket vállal át

Orbán Viktor ma délben ismertette a kormány gazdaságvédelmi akciótervét a Facebookon.

Már éppen egyenesbe jöttünk, mikor jött a járvány és veszélybe sodorta, amiért eddig megdolgoztunk. A helyzet igazságtalan, igaz, hogy nem tehetünk róla, de nem változtat azon a tényen, hogy meg kell vele küzdenünk, nem lehet beletörődni. Egyszerre kell menteni az életet és gondoskodni a jövőről- kezdte a miniszterelnök.

Most olyan intézkedéseket kell tenni, ami átvezet minket a nehéz szakaszon. Három ütemben hajtjuk végre az akciótervet – mondta.

Ma elindul a második szakasz, mely a nemzeti össztermék 18-20 százalékát csoportosítja át. A 2020-as költségvetéstől el kell térnünk. A költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emeljük.

Az első ütemen túl vagyunk, a hiteltörlesztés felfüggesztése, járulékok felfüggesztése, a katások segítése.

Öt program indul, számos alprogrammal

Minden program egy-egy alprogramját emelte ki Orbán Viktor:

1.: Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén a korány készen áll, hogy a munkaadóktól átvállalják a bérköltségek egy részét.

2.: Munkahelyteremtés: 450 milliárdos támogatás beruházásokra

3.:Kiemelt ágazatok: Turizmus, egészségipar, élelmiszeripar építőipar, logisztika közlekedés, film és kreatív ipar újraindítása

4.: Vállalatok finanszírozása: kamat és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak több, mint 2000 milliárd forint értékben

5.: Család és nyugdíjasvédelem: visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, 4 részletben: 2021 februárjában egy heti plusz nyugdíjat kapnak, ez lesz a következő években is.

Most a munkahelyeket kell védeni, de nem feledkezhetünk meg a nyugdíjasokról, szüleinkről, nagyszüleinkről – mondta Orbán Viktor, aki bemutatta a minisztereket, akiket az akcióterv végrehajtásával megbízott.

Palkovics miniszter fogja koordinálni az egész programot. Mager Andrea az állami vállaltokat fogja lendületbe hozni. Varga Mihály fogja biztosítani a forrásokat és garantálja a költségvetési fegyelmet.

"Nehéz idők előtt állunk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra!"

- zárta nyilatkozatát a miniszterelnök.

Forrás: Blikk

„Azokat a pénzeket, amiket Mészárosnak meg a famíliának szánt, át kell csoportosítani az orvosok és az ápolók zsebébe!”

Orbán Viktor helyett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette röviden a kormány gazdaságvédelmi programját hétfőn az Országgyűlésben.  Az ellenzéki pártok éles kritikával reagáltak.

„A miniszterelnök úr a munkahelyvédelem szempontjából nem jelentett be semmit. Ennek a vétkes mulasztásnak az az ára, hogy minden egyes nap négyezer fővel nő a munkanélküliek száma” – kezdte a reagálások sorát a Jobbik pártelnöke, Jakab Péter.  

„Ne fosszák ki az önkormányzatokat, mert nincs rá szükség! (...) Nem kell megszorító politikát folytatni, mert van pénz. Tudja hol van? 150 milliárdot szánnak propagandára! 600 milliárdot költenek Budapest–Belgrád vasútvonalra!” 

– mondta Jakab Péter. Hozzátette: 

„Most csak annyit kell tenni, hogy azokat az uniós pénzeket, amiket Mészárosnak meg a famíliának szánt, azt most szépen át kell csoportosítani az orvosok, ápolók, rendőrök és a melósok zsebébe!”

„Semmi pénzt a haveroknak! Semmi pénzt a rokonoknak!”

„Adjanak több pénzt a nyugdíjasoknak, de ne jövő februárban, könyörgöm” – kezdte a Szocialista Párt elnöke, Tóth Bertalan, aki konkrét javaslatokat is tett.  

„Több pénzt az önkormányzatoknak! Amit önök az önkormányzatokkal tesznek, az bűn! (..) Adjanak több pénzt, ne vegyenek el. De semmi pénzt a haveroknak! Semmi pénzt a rokonoknak!”

- mondta Tóth.

Az MSZP vezérszónoka szerint az „egész múlt heti cirkusz” arra volt jó, hogy behozzanak most egy salátatörvényt, „amelyben eltitkolják a közpénz-fehasználást, és jövedelemhez, földekhez juttatják a háttér oligarcháikat, barátaikat”.

„Mi van Mészáros Lőrinccel? Mi van a tolvaj Tiborczal?”

„Nagyon helyes, hogy a multikra kivetnek adót, de mi van az önök oligarcháikkal? Mi van Mészáros Lőrinccel? Mi van a tolvaj Tiborczal?" – kérdezte a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea.

 Arcpirítónak nevezte az egészségügyi dolgoz egyszer 500 ezer forintos juttatását: 

„Az két havi bér, miközben 200 ezrekért dolgoznak havonta az ápolók úgy, hogy egyébként sem most, sem a következő hónapokban nem kapják meg a túlórapénzeket.”

A miniszterelnöki hétfői bejelentése túl általános, ebből sok mindent nem lehet levonni, mondta az LMP-s Schmuck Erzsébet. Szerinte egyetlen dolog mégis kiderült:

„a kormány lemondott a nyugdíjasokról”. 

 

„A következő évben fognak egy heti emelést kapni, de addig mi lesz velük?” – kérdezte a kormányt Schmuck. Ha a kormány valóban segítené szeretné a nyugdíjasokat, akkor már a jövő hónapban odaadná az emelést – mondta az LMP-s szónok. 

Mentőöv helyett reménytelenség

A kormány ma bejelentett csomagja a mentőöv helyett a reménytelenséget kínálja, kezdte a DK-s Oláh Lajos. Sem azokat, akiket már elbocsátottak, sem a legszegényebb családokat nem segíti a kormány. A nyugdíjasokat pedig csak távoli ígéretekkel hitegetik, mondta Oláh, majd szónoki kérdést tett fel Gulyás Gergelynek:  

„Tisztelt miniszter úr, ha ön háza kigyullad, önnek megfelelő-e az, hogyha azt mondják, hogy majd jövőre jön a tűzoltó?”

Szerinte az, hogy az önkormányzatoktól forrásokat vontak el, szintén a nyugdíjasokat érinti hátrányosan: hiszen jelenleg az önkormányzatok látják el a nyugdíjasokat a kormány kérésének megfelelően, amihez semmilyen plusz pénzt nem adtak. 

Az EU szinte kéksisakosokat küldene az országba

„Érthetetlen számunkra, hogy az ellenzék soraiból és Brüsszelből a veszélyhelyzet idején is nyílt hazugsággal rugdosnak bennünket, szinte már kéksisakosokat küldenének az országba” – mondta a KDNP-s Vejkey Imre. Szerinte értehetetlen, hogy az Európai Unió a pandémia alatt sem a koronavírussal, hanem Orbán Viktorral foglalkozik. 

„Azt üvöltik most, Húsvét közeledtével, hogy feszítsd meg!”

– tette hozzá a kereszténydemokrata képviselő.

https://444.hu/2020/04/06/azokat-a-penzeket-amiket-meszarosnak-meg-a-familianak-szant-at-kell-csoportositani-az-orvosok-es-az-apolok-zsebebe?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=azokat-a-penzeket-amiket-meszarosnak-meg-a-familianak-szant-at-kell-csoportositani-az-orvosok-es-az-apolok-zsebebe

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9215595224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása