He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az államtitkár rokona hogyan jutott nagy tételben a hiánycikknek számító, kinai védő és fertőtlenitő szerekhez?

2020.03.29. 16:30 guma

Maszkokat és fertőtlenítőt árul nagy tételben egy fideszes államtitkár rokona

Miközben az országban hatalmas a készlethiány, még a háziorvosoknak sem jut elég maszk és kézfertőtlenítő, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár testvérének a veje hatalmas tételben árul ilyen termékeket az Instagram-oldalán – írja az Átlátszó.

Először Orosvári Zsolt Facebook oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő. Orosvári (aki 2019-ben az Év egészséghőse lett az “Ágyat az anyukáknak” elnevezésű akciójáért), feltette a logikus kérdést: vajon ki az eladó?

Több kommentár is érkezett a bejegyzéshez, amelyekben Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, valamint annak testvérét emlegették, mint lehetséges kapcsolatot.

A szálakat követve hamar kiderült, hogy valóban az államtitkár családjában lehet a hirdető. Szabó Tündének van ugyanis egy ikertestvére, Trizner-Szabó Anita. A “két Lottiról” a Szabolcsihír.hu is írt egy cikket tavaly ősszel, amelyben részletesen bemutatták az államtitkár húgát és annak családját, így a lányát, Trizner Lolát is, aki a Facebook oldala tanúsága szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumban dolgozik.

Trizner Lola férje Vasvári Dániel, aki gyakran posztol az államitkárral kapcsolatos bejegyzéseket a Facebook oldalán, és nyilvános, azaz bárki számára látható közös képeket is tett már fel a Szabó családdal. Akárcsak Lola, aki például egy közös születésnapozásról is osztott meg képet az államtitkárral.

Az államtitkár rokona, Vasvári Dániel az Instagram oldalán storyban osztott meg több képet, valamint egy videót, amely szerint nagy mennyiségben eldobható maszkokat és fertőtlenítőszert kínál eladásra. A fiókot azóta privátra állította.

Hogy honnan van az áru, milyen áron kínálja a védőfelszerelést, és hol lehet átvenni azokat, a kiírásból nem derül ki. A fotók alapján, kínai termékekről van szó, de ennél többet nem lehet kivenni a képekből .

Frissítés: egy a hirdetés iránt érdeklődő olvasónk árajánlatot is kapott Vasváritól az Instagramon.

Forrás: olvasónktól

A kórházakba és a háziorvosoknak sem jut elég

Természetesen bárki árusíthat bármit nagy tételben, ha van rá engedélye, még a politikusok rokonai is. Az adás-vétel nem is emiatt tűnik visszatetszőnek sokak szemében, hanem azért, mert míg egy államtitkár szűk családi körében valaki láthatóan hozzájut védőfelszereléshez – és haszonszerzés céljából értékesítené is azokat – addig az egészségügyi dolgozók részéről napi szintű a panasz, hogy nem biztosítanak eleget a számukra. A patikákban, boltokban is szinte állandó készlethiány alakult ki országszerte, így a lakosság jelentős része is otthon, kézzel készül maszkokat visel.

A maszkok ára ráadásul a nagy kereslet miatt mára jelentősen megemelkedett, így annak, aki ezzel kereskedik, jelentős haszna származhat. Arról, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a háziorvosok, ebben a cikkben számoltunk be:

Nem kapnak elég védőfelszerelést a háziorvosok, pedig több mint 400 praxis eleve betöltetlen

Nincs elég védőfelszerelése a háziorvosoknak, pedig hatalmas kiesést okoz, ha egy orvos karanténba kerül. 6510 praxisból majdnem 500 betöltetlen, és több mint 600 ezer embernek eleve nincs háziorvosa. Bár a hatóságok folyamatosan kérik, hogy légúti fertőzési tünetekkel senki ne jelenjen meg a háziorvosnál, mégis vannak, akik nem tudnak az intézkedésről, és elmennek a rendelőbe. A háziorvosok így kapcsolatba kerülhetnek a fertőzött beteggel, miközben nincsenek megfelelő védőeszközökkel felfegyverkezve – összegezte az alapellátás helyzetét az Átlátszónak egy budapesti háziorvos.

https://atlatszo.hu/2020/03/24/nem-kapnak-eleg-vedofelszerelest-a-haziorvosok-pedig-tobb-mint-400-praxis-eleve-betoltetlen/

https://blog.atlatszo.hu/2020/03/maszkokat-es-fertotlenitot-kinalnak-eladasra-nagy-tetelben-szabo-tunde-allamtitkar-rokonsagaban/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8115569626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása