He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vasárnap indították, már 21 ezren írták alá a felhatalmazási törvény ellen tiltakozó petíciót

2020.03.23. 12:30 guma

A 444.hu írta meg, hogy vasárnap indították a felhatalmazási törvény ellen tiltakozó online petíciót, de hétfő hajnalig már több mint 21 ezren írták alá.

Tiltakozzunk a felhatalmazási törvény elfogadása ellen! Még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja azt, hogy a magyar kormány kezébe olyan felhatalmazást adjon a parlament, amivel korlátlan ideig bármilyen tárgykörben jogot alkothat!

— kezdődik a petíció szövege, amelynek megfogalmazói között van  többek között Vörös Imre alkotmányjogász, volt alkotmánybíró, Lövétei István alkotmányjogász, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, illetve Kaltenbach Jenő és Majtényi László volt ombudsmanok.

Mint írják:

A hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt úgy, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne!

A felhívás így zárul:

A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják. Hiszünk abban, hogy egy ilyen törvényt egyetlen magyar demokrata sem támogathat!

Nem a korlátlan hatalom az orvosság – négy jogvédő szervezet közös közleményben figyelmeztet
A jogállami működés alapvető szabályai nem írhatók felül járványügyi vészhelyzetben sem, az alapvető jogok a veszélyhelyzetben is megilletik a polgárokat, a különleges jogrend nem tarthat örökké.

https://24.hu/belfold/2020/03/23/felhatalmazasi-torveny-peticio/

..................................................................................................................................

A petició:

Még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja azt, hogy a magyar kormány kezébe olyan felhatalmazást adjon a parlament, amivel korlátlan ideig bármilyen tárgykörben jogot alkothat! A hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt úgy, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne! Teszi ezt ahelyett, hogy pontos és közérthető információkat adna, és gondoskodna,
felkészülne a várható katasztrófára, valódi nemzeti egységet teremtene a nehéz
helyzetben.

A dr. Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat alapján a magyar országgyűlés közjogi öngyilkosságot követne el, és az alaptörvény által biztosított jogköreit olyan kormánynak engedné át, amely a korábbi gyakorlatát folytatva azt saját céljaira használja fel!

Minden magyar demokratának tiltakoznia kell a jogszabály jelen formájában való elfogadása ellen, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel járna a magyar demokráciára és jogállamra nézve.

Miért fontos?

Nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

Hiszünk abban, hogy egy ilyen törvényt egyetlen magyar demokrata sem támogathat!


2020.03.22."

szabad.ahang.hu/petitions/tiltakozzunk-a-felhatalmazasi-torveny-elfogadasa-ellen?source=homepage&utm_medium=promotion&utm_source=homepage

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4415547646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása