He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Felhatalmazzák magukat mindenre? Eddig nem ezt tették? Emlékszel pl a vörösiszap károsultjainak összedobott milliárdok sorsára? - vélemény halmaz

2020.03.23. 09:01 guma

Rémhírterjesztő vélemények?

A csótányok előmásznak a repedésekből

Veszélyhelyzet van, ez mindenféle kiterjesztett jogkört jelent a kormány számára. Az országos érdek felülírja a magánérdeket és hasonló okosságok, ami rendben is van, legalábbis bizonyos esetekben rendben van. De a büdös tetves életbe, még nincsen igazán nagy baj és máris az az elsődleges, hogyan lehet visszaélni az új lehetőségekkel.

Szentendrén van egy mentőállomás. Néhány napja hívta fel a figyelmünket egy olvasónk arra, hogy a mentőállomás kérésére az ottani közösség – magánemberek – gyűjtést indítottak egy úgynevezett ózongenerátor megvásárlása érdekében. Ez az eszköz a mentőautók fertőtlenítéséhez szükséges, a jelenlegi járványhelyzetben nem is nagyon kell magyarázni, miért vált sürgetővé a dolog. Azt mondjuk már napokkal ezelőtt sem értettem, hogy miért nincs ilyen ALAPBÓL MINDEN mentőállomáson, azt gondoltam, helyi probléma. A civilek pillanatok alatt összedobták a szükséges 100 ezer forint körüli összeget (tehát nem eszelősen nagy beruházás egy ilyen eszköz beszerzése), megrendelték, megkapták. Minden rendben.

Csakhogy.

Ma megint jelentkezett az olvasónk. Mutatta, mi történt és basszus, nem hiszek a szememnek! Tényleg nem.

SOS SEGÍTSÉG KÉNE!
tudjátok, közösségi gyűjtésből vettünk a helyi mentőállomásnak egy ózongenerátort, hogy fertőtleníteni tudjuk a 3 mentőautót! Ma reggel hívtak a mentőállomásról, hogy az OMSZ el akarja venni tőlük, és a budapesti központba szállítani! 

Hogy mi a büdös franc van? Az egy dolog, hogy jogilag megtehetik, elvehetik. De az Országos Mentőszolgálat Központjában nincs ilyen készülék? Eddig sem volt? Vagy volt, de kevés? Most sem vettek? Kibaszott SZÁZEZER forint az ára, nem százmilliárd! Egy kurva templomkilincs árából meg lehet venni. Ha a szentendreiek tudtak néhány nap alatt szerezni, az OMSZ is tud. Ez nem maszk, hogy nincs, elfogyott.

Mekkora kibaszott pofátlanság kell ehhez? Most nem csak arról beszélek – de arról is! -, hogy egy közösség által vásárolt eszközre úgy csap le az OMSZ, mint pulyka a friss takonyra és viszi, mert teheti. Kásler, Orbán és a többi mit csinál ilyenkor? Nincs az államkasszában 100 ezer forint? Nem futja rá? Elvenni könnyebb? Hogy merészelik? A szentendreiek azért adták össze rá a pénzt, hogy a helyi mentőállomásnak legyen. Ha az OMSZ szól, ha kér, garantálom, egy óra alatt meglett volna a pénz akárhány ilyen készülékre. De nem kér, mert akkor a Fidesz azt gondolja, lázad? Nem kér, kussol és ahol talál megfelelő eszközt, azt fogja és viszi?

A belem jön ki, esküszöm. Erre kellett a rendkívüli felhatalmazás?

És ez nem a történet vége, csupán az eleje. Látva a közösség felháborodását, változott a történet. Az a helyi erő a mentőállomásról, aki jelezte, hogy el akarják vinni az eszközt és aki egy országos lapnak is nyilatkozott ebben a témában, visszavonta a nyilatkozatát. Ezzel szemben az önkormányzat második embere kiadott egy nyilatkozatot, miszerint az OMSZ budapesti központja csak kölcsönkérte a gépet a hétvégére, de hétfőn visszakapja Szentendre. Lehet megnyugodni, lehet oszlásnak indulni.

Néhány kérdés valahogy a levegőben maradt, márpedig nagyon fontos kérdések ezek. Az első: miért nincsenek a mentőállomások eleve ellátva ilyen fertőtlenítő eszközzel? Hiszen nem csak most ismerkedik az emberiség a járvány vagy éppen a vírus fogalmával. Ha az a mentő tavaly, három hónapja, akármikor mondjuk egy influenzás beteget szállított, majd másnap egy legyengült szervezetű embert – szívbeteget, rákbeteget, művese-kezelésre szorulót – akkor az a lereccsent immunrendszerű ember vidáman megfertőződhetett az influenzával? Hiszen ő abba is bele tud halni minden nehézség nélkül. Erről nem a mentősök tehetnek, abban is biztos vagyok, hogy mindent megtesznek a baj megelőzése érdekében, takarítják és fertőtlenítik a járműveket. De komolyan nem elsődleges állami feladat, hogy MINDENT megkapjanak, ami a munkájukhoz szükséges? A minden alatt értem a védőfelszerelést, ruházatot és annak tisztítását, szükséges eszközöket, fertőtlenítőszereket és ezt a bizonyos ózongenerátort, ami ezek szerint nagyobb biztonsággal képes elpusztítani a vírust, logikusan azért, mert az el nem érhető helyeken is fertőtlenít.

A következő, talán még az első kérdésnél is vérforralóbb: az Országos Mentőszolgálatnak sincsen elegendő ilyen eszköze? Most jöhetne az, hogy dehát veszélyhelyzet van. Aha. Csakhogy még rohadtul messze vagyunk attól, hogy tömeges megbetegedésekről lehessen beszélni – és el fog jönni az az idő is -, de már most kevés az eszköz, holott a kormány ezzel foglalkozó Kásler Miklósának baromira lett volna ideje megkérdezni, mi kell a munkához és beszerezni a szükséges eszközöket. És egy ilyen fertőtlenítő eszköz nem kimondottan és kizárólag a koronavírus idején szükséges, hanem állandóan. Lehet, most több kell, mint normál esetben. 100 ezer forint darabja. A kormányzat vesz ötöt, tízet, ötvenet. Amikor a járvány lefutott, a feleslegessé vált készülékeket szét lehet osztani az ország mentőállomásai és egészségügyi intézményei között, ahol nem járványok idején, hanem mindig hasznát veszik. És ahol ezek szerint nincs. Ne bassza már meg, hogy Mága Zoltántól a stadionokon át a külhoni magyarok lakásvásárlásáig, a pártreklámoktól az egyházak zsebének töméséig mindenre vannak milliárdok, az OMSZ azonban egy kisváros lakóinak felajánlásaiból vásárolt eszközre kénytelen lecsapni. Mégpedig példás gyorsasággal, talán két nap alatt. Aztán, amikor a helyiek joggal felháborodnak ezen, hatalomék elhallgattatják az illetékeseket, hazudnak egy kurvanagyot, hogy az nem is úgy volt, csak kölcsönbe – holott ha kölcsönbe, akkor is tragédia és akkor is felelősséget kell vállalnia Káslernek is, Orbánnak is, mert veszélyeztetik a polgárokat -, végül bekövetkezik az, ami sokkal magyarosabb, jellemzőbb erre az országra, mint bármi más.

A csótányok előmásznak a repedésekből és megtámadják azt az embert, aki kezdeményezte a gyűjtést és aki – a közösségi oldal tanúsága szerint – hihetetlen önkéntes munkát végez a városért. Nem pénzért, a saját ideje, ereje terhére igyekszik tenni azért a közösségért. Hozzá fordult a helyi mentőállomás segítségért, ő szervezte meg az adománygyűjtést, a gép beszerzését, végül ő lett a rohadék önző geciláda, aki sajnálja mimagyaroktól, az ország szorgosan gyűlölködő népétől a baszatos ózongenerátort és van pofája harcolni azért, hogy a közösség által vásárolt eszközt ne einstandolja a központ. Ha van igazi hungarikum, akkor ez kurvaélet, hogy az. Nekitámadni annak, aki nem csak pofázik, hanem tesz is a közösségért, szétszaggatni, földbe taposni, tönkretenni. Feljelentették rémhír terjesztésért a szorgos patkányok. Mert szerintük rémhírt terjesztett azzal, hogy a közösséghez fordult, amikor el akarták venni a gépet.

Rémhírterjesztés. A fideszes csodafegyver, amiért Varga Judit, Orbán embere oly nagyon harcol. A behatárolatlan, tetszés szerint értelmezhető törvényt a posványmédia már összeszorított segglyukkal várja. Nem csak várja, már dolgoznak is. Már ma is jelentek meg feljelentő cikkek azért, mert helyi kórházak számára gyűjtést indított valaki. Nem gyalázkodott, nem vádaskodott, csak gyűjtést indított. Lázmérő, szappan, vécépapír. Olyasmik, amik garantáltan kellenek a legtöbb magyar kórházban. A kórház – ó, hogy a picsába ne – ki is adott egy közleményt, hogy nekik mindenük van fosásig. A szorgos seggnyalók azonban ráugrottak a dologra, rémhír, feljelentés, börtönbe vele, meg kell lincselni.

Minden látszat ellenére, ez most átmeneti helyzet. El fog múlni, ahogy a jelenlegi rezsim is el fog múlni. Amikor ez bekövetkezik, jó lenne, ha a mostani gyáva szarok, akik kurvára pontosan tudják, hogy igenis kellene a társadalmi összefogás sok esetben, de annyira féltik a valagukat, hogy szembefordulnak a társadalommal, majd akkor is emlékezzenek erre a karakánságra, amikor a mostaninál is nagyobb baj talál lenni – egyszer, bármikor, egy most nem tudható okból – kellene a segítség, de a társadalom úgy köpi pofán a segítségkérőt, ahogy az most teszi a társadalommal.

https://kolozsvaros.com/2020/03/22/a-csotanyok-elomasznak-a-repedesekbol/

Gomperz: Karantén mindörökké

Aki ezt megszavazza, az nem ellenzék, és arra nem szavazunk.

A parlamentnek benyújtott törvényjavaslat értelmében holnap korlátlan hatalommal ruházzák fel a miniszterelnököt, és előre meg nem határozott időre bevezetik a rendeleti kormányzást, klasszikus kifejezéssel: a diktatúrát. Innentől kezdve a kormány anélkül térhet el a hatályos törvényi rendelkezésektől és hozhat nem részletezett „rendkívüli intézkedéseket”, hogy eközben tevékenységét még a maga ernyedt módján sem ellenőrizheti az eszközeitől már jórészt megfosztott ellenzék.

Az így létrejövő berendezkedést nem azért hívjuk diktatúrának, mert orbánfóbiások lennénk, hanem azért, mert ez a hivatalos szótári elnevezése annak a rendszernek, amelyben a kormány a népszuverenitás legfőbb intézményétől (országgyűlés) függetlenül, az alkotmányos garanciák kiiktatásával hozhat a polgárok jogait korlátozó döntéseket. Annak az Alkotmánybíróságnak a felülvizsgálati jogkörét nem tekintjük garanciának, amelyik a mai napig sem volt képes határozatot hozni a CEU ügyében. A diktatúra természetesen nem feltétlenül jelent ávós-gulágos-gestápós rémuralmat, mindazonáltal „a rendkívüli helyzetek, rendkívüli felhatalmazást igényelnek” logikája szinte mindig a szabadságjogok gyors leépüléséhez, aztán tartós elnyomáshoz, végül a banánért való sorban álláshoz vezet.

Az európai történelem zűrös évszázadai során sokféle mondvacsinált ürüggyel zavarták szét a császárok, a királyok és az aktuális führerek a szenátust, a rendi gyűlést vagy a parlamentet, mikor melyik állt az útjukban. Nekünk ennek indoklásául egy olyan járvány jutott, amelyet az összes nyugati demokráciában a vészhelyzet kihirdetésével, de az alkotmányos keretek megtartásával és a független sajtó fenyegetése nélkül próbálnak megfékezni a kormányok.

A Palpatine-törvény elfogadása nélkül a parlamentnek 15 naponta kellene meghosszabbítania a különleges jogrend keretében hozott rendeletek érvényességét. Nem kétséges, hogy erre minden alkalommal sor kerülne. Mégis, ez a 15 naponkénti megerősítési kényszer teremti meg az egyetlen alkalmat arra, hogy a mögöttük álló közel 2 millió polgár nevében az ellenzéki pártok kérdéseket tegyenek fel a védekezéssel kapcsolatban. A törvényjavaslat ennek lehetőségét törölné el, és adna határozatlan időre biankó felhatalmazást annak a kormányfőnek, aki reggel értelmetlennek nevezi az iskolák bezárását, este pedig előírja.

Ha nincs liszt, van tiszt

Kétféle ember él a világon: az egyiket az nyugtatja meg, ha járvány idején járványügyi szakértők tájékoztatják hitelesen és informatívan, a másikat pedig az, ha arany váll-lapos ezredesek hallgatják el a járvány terjedésének területi adatait. Nyilván nem kérdés, hogy a Fidesz szavazói zömmel melyik csoportba tartoznak. Őket nem zavarja, ha a kormány feltalálja az újságírók nélküli sajtótájékoztatót, holott semmilyen más reményünk nincsen arra, hogy az orvosok megfelelő védőfelszereléshez jussanak, mint hogy a közvélemény ezt kikényszeríti a kormánytól. Ahogy kikényszerítette az iskolák bezárását is. A szükséges mennyiségű teszt elvégzését még nem tudta kikényszeríteni, de erre nem is maradna esélye, ha a független sajtó nem számolna be a hiányosságokról, a panaszokról és a külföldi mintákról.

A kormányzati média ebben nem fog segíteni. Az odatelepített trollok néhány hete még bagatellizálták a járványt, újabban viszont azok ellen uszítanak, akiknek köszönhetően a nyilvánosság egyáltalán értesül arról, hogy mi zajlik az országban. A propagandisták értelmezésében minden olyan cikk, amelyik a járvány elleni küzdelem szakszerűtlenségét mutatja be, rémhírterjesztésnek minősül, ezért a szerzők ellen rendőri fellépést tartanak indokoltnak.

Az irányított hecckampányt látva nem meglepő, hogy a járványügy falovába rejtve az egyik paragrafus börtönbüntetéssel sújtaná azt az újságírót, aki nagy nyilvánosság előtt „való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza.”

Magyarul: beszámol a valóságról.

Ne felejtsük el: ha a 100 százalékban fehér, 80 százalékban keresztény, és 50 százalékban férfiak által lakott országban egy ellenzéki polgármester fehér, keresztény és férfi szavakat tartalmazó, nem túl értelmesen szerkesztett mondata a püspöki kar szerint alkalmas a félelemkeltésre, ott bárkinek bármely kijelentése képezheti koncepciós per tárgyát. Ha ezt a törvényt elfogadják, akkor egészen biztosan lesz kirakatper a független sajtó ellen, csak megvárják az első hibát, amit elkövetünk, és nem azt a Gulyás Gergelyt fogják elvinni a rendőrök a védekezés eredményességének akadályozása miatt, aki a nagy nyilvánosság előtt azt híresztelte, hogy az időseket leszámítva kockázat nélkül megfertőzhetjük egymást.

Mielőtt továbblépünk, tisztázzuk: nem azért kaptak az első vonalban dolgozó háziorvosok összesen három darab használhatatlan maszkot, mert meghatározott időnként még össze kell ülnie az országgyűlésnek. És nem azért került karanténba a védőfelszerelés hiánya miatt számos egészségügyi dolgozó, mert a független sajtó ezt megírta.

Not in my name

Az a bibi, hogy a törvény sürgősségi elfogadásához kivételesen szükség van az ellenzékre is. Bár ők nem tartották fontosnak, hogy a rájuk voksoló kétmillió polgárt beavassák abba, amit tenni készülnek, üzenem nekik: arra a pártra biztosan nem fogok szavazni, amelyik hozzájárul a korlátlan idejű rendeleti kormányzáshoz, azaz a diktatúra bevezetéséhez. Annak a kormánynak adnának ilyen felhatalmazást, amelyik 2016-ban rendelte el a menekültügyi válsághelyzetet, és azt a mai napig fenntartja annak ellenére, hogy az utóbbi években kevesebb menekült érte el a magyar határt, mint 2015 előtt. A felhatalmazás időbeli korlátozása az egyetlen eszköz arra, hogy az ellenzék betöltse azt a feladatát, amit a hatalom ellenőrzése jelent. Ha erről a jogosítványról lemond, akkor nem ellenzék. Ha nem ellenzék, akkor nem szavazok rá.

Mivel a védőfelszerelés hiányának és az egészségügy elhanyagolásának problematikáját a „rémhírterjesztő belső ellenséggel” szembeni kampánnyal és hatósági fellépéssel akarja kezelni a kormány, nem szavazok arra az ellenzéki pártra, amelyik a törvény elfogadásával hozzájárul ahhoz, hogy újságírókat hurcoljanak és félemlítsenek meg.

Két ellenérv susmorgása hallatszik az ellenzéki padsorokból.

Az első: ha nem támogatjuk a törvényt, akkor a kormánypropaganda minket tesz majd felelőssé a járvány következményeiért. Hazaárulónak leszünk megint beállítva.

Erre azt felelem, hogy teleszart gatyával nem érdemes politizálni. Ha megadják a felhatalmazást, akkor is őket fogja támadni a propagandahivatal. Így is, úgy is hazaárulónak lesznek minősítve. Ezúttal nem mint migránssimogatók, hanem mint vírussimogatók. És, akkor mi van? Az önkormányzati választás azt bizonyította be, hogy a kétmillió szavazójukat nem érdekli, hogy éppen mecsetépítéssel, lakosságcserével vagy börtönbiznisszel (emlékszik még erre valaki?) vádolják őket. Azt azonban elvárják tőlük, pontosabban: azt az egyetlen egy dolgot várják el tőlük, hogy Magyarország antiorbánista felét ne hagyják magára.

A másik érv: a kétharmados többség mindenképpen elfogadja a törvényt, ha nem hétfőn sürgősséggel, akkor egy hét múlva. Minek kockáztassunk ezért a pár napért?

Azért, ti szerencsétlenek, mert a történelem, a szavazóitok és a későbbi bírósági eljárás szempontjából sem mindegy, hogy a diktatúrát az ellenzék ellenére, vagy az ellenzék támogatásával vezették be. Nem mindegy, hogy a szabad sajtó elleni fellépést lehetővé tevő törvény alján ott áll-e a nevetek. Ha nem vagytok utolsó, kollaboráns semmirekellők, akkor a jogvédő szervezetek aggályait idétlenkedésnek nevező Kocsis Máté leereszkedő buksisimogatását, amellyel az együttműködési készségeteket méltatja, nem dicséretnek fogjátok fel, hanem szégyennek. Eleve nem ültök le tárgyalni azokkal, akik szerint ti a vírusnak drukkoltok, amíg bocsánatot nem kérnek.

Viszont, amennyiben a Fidesz valóban nemzeti összefogást akar, akkor bizonyítsa be:

1) a felhatalmazás legyen határozott idejű;

2) a sajtót fenyegető passzus kerüljön ki a törvényből;

3) a kormányzati propagandára betervezett 150 milliárd forintot csoportosítsák át az orvosok, a nővérek, a mentősök bérének kiegészítésére;

4) az atlétikai világbajnokságot fújják le, a stadionépítés költségét fordítsák védőfelszerelésre és kórházi eszközbeszerzésre;

5) mostantól a TAO minden egyes fillérét kizárólag az egészségügy fejlesztésére és az oktatás modernizálására lehessen használni.

És ha már a nemzet egyik felét maguk mögött tudó parlamenti képviselők ráéreznek az ellenzéki politika általuk nem gyakran tapasztalt ízére, akkor felőlem Mészáros Lőrinc vagyonának államosítását is felvehetik a listára a törvény támogatásáért cserébe.

Aztán kiderül, ki a hazaáruló.

https://hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs

Schiffer: Alaptörvény-ellenesen korlátozná a véleményszabadságot a kormány

„Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" - idézte fel Schiffer András ügyvéd a kormány veszélyhezet meghosszabbításáról szóló egyik elemét.

Az LMP alapítója és egykori elnöke szerint "a védekezést akadályozó, vagy meghiúsító rémhírterjesztés szigorú üldözése természetesen helyes, sőt, kifejezetten szükséges", bár ez leginkább csak pontosítása az eddigi szabályozásnak.

A védekezés eredményességéről viszont csak a történelem tud ítéletet alkotni, bíróság aligha. A véleményszabadság világos normatartalom nélküli büntetőjogi korlátozása még veszélyhelyzetben is Alaptörvény-ellenes

- írta Schiffer a Facebookon

Az indoklás szerint a szigorú fellépésre azért van szükség, mert a járvány az ország bármely területén tömegesen felbukkanhat, ezért a "társadalom tömegei érzékenyebbek a vele kapcsolatos zavar és nyugtalanság keltésére alkalmas téves információkra." Még akkor is igaz ez a javaslat szerint, ha a járvány megjelenése térben és időben még pontosabban nem konkretizálható.

A Btk. módosítását azzal indokolja a javaslat szövege, hogy a jelenlegi járványhelyzet elmúltával is fennmaradjon a különleges jogrendek idejére fennálló, a köznyugalmat illető fokozottabb védelem. A fokozott büntetőjogi védelmet szerintük az követeli meg, hogy a járvány elleni védekezés a teljes társadalmat érinti - írtuk korábbi cikkünkben.

https://index.hu/belfold/2020/03/21/koronavirus_veszelyhelyzet_szolasszabadsag_torvenymodositas_schiffer_andras/ 

Szarháziak

Varga Juditnak úgy két évvel ezelőtt túl sok érdeme nem volt. Hogy nő létére ügyesen tudott labdázni, az maximum cirkuszi mutatvány, de annak se nagy vaszisztdasz, más nők lehet, ügyesebben dekáznak. Ilyen korú bírósági fogalmazó is rengeteg van, nő is sok van köztük, ám lehet, nem mindegyiknek ilyen náci, acélhideg a szeme, mint az övé. Ez azt is mutatja, ilyen készségekkel miért lehetett hirtelen-gyorsan miniszter, aki most Hitlerhez méltó felhatalmazási törvényeket terjeszt be olyan kitételekkel, hogy aki nekik nem tetszőt mond, minden skrupulus nélkül lecsukható.

Ez az egész, koronavírus-törvény fedőnevű háborús szükséghelyzeti cirkusz nagyon sok sebből vérzik. Mari néni egészségét enélkül is, az utcán grasszáló fegyveres katonák és börtönnel fenyegetés nélkül is meg lehetne óvni, vagy azzal sem, a Fidesznek (Orbánnak), aki most Varga Judit képében mutatkozik meg, következésképp hátsó szándékai vannak. A vírusra mutogatva hoznák az ország nyakára a nyílt diktatúrát, viszon a demokráciának annyi heges maradéka még megvan az országban, hogy ezt négyötöddel tehessék csak meg. Tudják, hogy nem fog menni, mégis meg fogják csinálni.

Azt mondja a Fidesz frakció vezetője, valami Kocsis Máté nevű, hogyha hétfőn nem megy át a koronavírus-törvény négyötöddel, akkor nyolc nap múlva úgyis meglesz kétharmaddal. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy mindenki be is kaphatja. Így gondolta bizonyára, csak nem merte kimondani, nem akarta egyelőre, majd a szavazás után fognak más szelek fújdogálni. Érezni, ahogyan ez a Kocsis most épp a fényes csizmájához ütögeti a lovaglóóstorát, a többi szarházi meg az ujjaira húzza a boxert, vagy szorosabban fogja a gumibotot. Eljött az az idő amit oly régóta türelmetlenül vártak.

 

Orbán is azt mondta annak idején, csak egyszer kell nyerni, de akkor nagyon. Most is ez van, csak egyszer kell megszavazni, de alaposan, és indulhat útjára a fideszes gyönyör. Viszont, ahogyan Varga Juditban sem ismerhettünk fel túl sok érdemet, mielőtt miniszter lett – igaz, utána sem -, ebben a Kocsisban sem sok volt található a frakcióvezetést megelőzően, most pedig, mint kitetszik, élet-halál urai. Varga a hasára csapott, és azt mondta, kapjon öt évet, akinek nem tetszik a pofája, ez a Kocsis meg a képünkbe tolja, hogy akkor is megszavazzuk, ha behugyozik is a világ.

Ilyen sokadvonalbeli alakok határozzák meg az életünket, másod, harmadrangú a szarháziak diktálnak az országban. Futsalos ordibál nagykövetekkel, vallási fanatikus dönt az egészségünkről, a velőspacal szakértője tankokat vásárol, egy focibuzi meg az egész brancs főnöke. Ők fenyegetnek börtönnel írni tudó embereket, mert ennek a törvénynek a legkevésbé sem a Mari néni nyüves életének megmentése a célja, hanem a nagypofájúak móresre tanítása. De egyszer elégtétel fogunk venni, addig csak azt kell eldönteni, hogy amit tesznek, miért teszik.

Vegytiszta gonoszságból, érdekből, vagy azért, mert képtelenek felfogni összetettebb eszméket, mint a parancs, bokacsattogás és harsonaszó. A diktátorokat az arctalan tömeg és a kiszolgáló személyzet tartja életben, a Mari nénik kevésbé tehetnek arról, hogy Mari nénik a farhátas, otthonkás álmaikkal. Ők a rendszer végtermékei és szavazóbázisa, őket viszont azok a szarháziak állítják elő, akik ilyen törvényeket beterjesztenek és tűzön-vízen át megszavaznak. Náluk majd, amikor kimondjuk fölöttük az ítéletet, azt kell eldönteni, hogy tiszta elmével tették-e, amit tettek.

Tudjuk, hogy minden politikai karrier valamely érdek mentén kezdődik, aki mást állít, hazudik vagy szent, az ilyenek azonban ritkák. No most, amikor azt nézzük, mi irányítja gonoszságában ezt az egész bagázst, még az érdekek mentén meglévő hideg számítás, vagy már a vallásos fanatizmus, az ugyan a égeredmény szempontjából tök mindegy, csak a képet árnyalja csöppet. Rossz viszont arra jutni végül, hogy fenyegetéssel, hatalommal való visszaéléssel, vagy szimplán degeneráció miatt ilyen szarháziak telepednek az ember életére, amit minden eszközzel meg kellene akadályozni. Most. Egyedül viszont kevés vagyok ehhez, és túl öreg is. Ti jöttök.

http://rezeda.blogin.hu/2020/03/22/szarhaziak/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4415546874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2020.03.23. 09:13:42

miért jutott eszembe a vörösiszap milliárdjainak sorsa? ott is az emberek dobták össze, hogy segítsenek - de a kormány felülírta és ő osztogatta nagy kegyesen kinek mi mennyiért jár...
pl a vöröskeresztnek semmi és nem is sorolom kinek mennyi és hova jutott - nézz utána...
süti beállítások módosítása