He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

január 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Párkapcsolatok: Bak (XII.22-I.19) nő és Bak, vagy Vizöntő, vagy Halak, vagy ha Kos a férfi

2020.01.09. 04:59 guma

Hiába hasonlít a természetük, mégis megtörténhet, hogy nehezen értik meg egymást. Ha azonban a Vénusz vagy a Mars segíti őket abban, hogy ne a rosszat, hanem a jót vegyék észre a másikban, akkor nagyon tartós kapcsolat szövődhet közöttük, amelynek azért elsősorban nem az érzelmek, hanem a racionalitás az alapja. Ez egyfajta véd- és dacszövetség a világgal szemben. Életelvük, hogy ketten talán könnyebben elviseljük a bajt, mint egyedül. A Bak nő nagyon nehezen oldódik a szerelemben, sok számára a tabu téma, amit egy Bak férfi csak nehezen tud feloldani. Nem is mindig tudja igazán, hogy mire vágyik, egyszerűen csak elfogadja azt, amit kap, s ha a párja nem találja meg a szívéhez a kulcsot, akkor egyre gyakrabban kitér az együttlétek elől. Nagyon ritka, hogy kezdeményez, s még ritkább, hogy felszabadultan tudja élvezni az együttlétet. A Bak férfi nagyon tiszteli a hagyományokat, legalább olyan tartózkodó, mint a nők, de akinek sikerül felébreszteni a szívükben a szenvedélyt, az igencsak elámul, hogy mennyi örömöt tud adni a partnerének. A szerelmük nem lángoló tűz, inkább állandóan izzó parázs.

Általában ritkán találkoznak, mert nem ugyanaz az érdeklődési körük, nem is közös társaságba járnak. De ha mégis összejönnének valahol, akkor épp az ellentétek vonzzák egymást-elv alapján egymásba is szerethetnek. A nehezen megközelíthető Bak felkeltheti a Vízöntő érdeklődését. A szellemes Vízöntő pedig elkápráztatja az amúgy saját elveihez ragaszkodó Bakot. Sokáig kóstolgatják egymást, ugyanis azt egyikük sem tudja elviselni, hogy valakitől kosarat kapjon. Biztosra akarnak menni. Ha véletlenül mégis összekerülnek, nem igazán tudnak feloldódni. Mivel mindketten visszafogottak, s mert egyikük sem szeret beszélni az érzéseiről, hát nagyokat hallgatnak, s közben Bak azon kesereg, hogy Vízöntő párja nem akarja megérteni őt. A VÍzöntő pedig érzéketlennek kiáltja ki hallgatag társát. A Bak örökös pesszimizmusa hosszú távon rossz hatással lesz a Vízöntőnek nemcsak a hangulatára, de a munkakedvére is. Arról nem is beszélve, hogy a Vízöntő baráti társaságát teljesen szétzilálja a Bak mogorva természete, féltékenysége. Ám ha a személyes bolygóik kedvezően kapcsolódnak egymáshoz, képesek lesznek legyőzni a kezdeti nehézségeket, s ha megértik, hogy egyikük sem a lángoló szerelmet, a vad szexet várja a párjától, sokkal inkább szellemi partnerre, biztonságot nyújtó, nyugodt, önfeláldozó társra vágynak, akkor a kapcsolatukból akár még sírig tartó házasság is lehet. Ahol inkább véd- és dacszövetségben állnak egymással, de be tudnak rendezkedni a külvilág megpróbáltatásai ellen.

Igazán szép pár lehet belőlük. A Halak számára először a Bak komolysága, határozottsága tűnik fel. Azután az örökös komor hangulata. Persze, hogy a fejébe veszi: felvidítja, boldoggá teszi. És ez a próbálkozása olyan sikerrel jár, hogy aztán egy életre maga mellé láncolja. Ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de a nagyon szigorú elvárásainak is képes újra és újra megfelelni. S biztos lehet benne, hogy nem keres más oldalán lopott boldogságot, és a világon senki mással nem olyan őszinte Bak párja, mint éppen vele, a megértő Halakkal. Nem csoda, hiszen ha valakivel, hát akkor az alkalmazkodó, simulékony Halakkal igazán meg tudja értetni magát! Ő ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de még az állandó féltékenységét is elviseli, és mindent elkövet, hogy feloldja a gátlásait. Ő az, aki akkor is zokszó nélkül a Bak mellett marad, ha rosszul érzi magát ebben a kapcsolatban. S hogy mitől érezné rosszul magát? A Bak állandó zsörtölődésétől, tüskés-szúrós modorától.

A földjegyű Bak nehezen tudja megérteni a tüzes Kos aktivitását, örök lelkesedését. Igyekszik visszafogni, lehűteni. De hát gyakran előfordul, hogy épp az ellentétes tulajdonságok keltik fel két emberben az egymás iránti érdeklődést. Ha nagyon erős a vonzódása a Kos iránt, akkor átmenetileg hajlandó alkalmazkodni, de hosszú távon ez egyre nehezebben megy. A Kost is egyre inkább zavarni fogja, hogy Bak társa állandóan spórol, mindenre sajnálja a pénzt. Alighanem az is nagyon zavarja az optimista Kost, hogy társa örökké kételkedik a szavaiban, mindenre sajnálja a pénzt és az energiát, s állandóan hideg zuhanyként zúdítja rá a szemrehányásait minden megnyilvánulása miatt. (Mindezzel zavartságát, önbizalomhiányát próbálja leplezni, de a Kos erre csak ritkán érez rá.) A tüzes Kosnak nem mindig van elég türelme kivárni, amíg a Bak szíve meglágyul iránta, amíg végre „be lehet cserkészni”, de ha mégis sikerül, akkor ideig-óráig egész jól fog működni a tüzes fej és a hűvös gyakorlatiasság párosa. Ha nem sikerül ezt az összhangot megteremteni, akkor a Kos lesz az első, aki bedobja a törülközőt, és elsőként mondja ki a végső szót: váljunk el!

https://www.duol.hu/horoszkop/?search=1&submitted=1&tipus=parkapcsolati-elemzes&selgirl=9&selman=0 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5215397180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása