He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A szexuális személyiségtípusok motivációi és a szexuális karaktertípusok

2019.12.07. 07:00 guma

Az oldalon található tartalom a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény besorolása szerint a kiskorúakra veszélyes kategóriába tartoznak. Ha te kiskorú vagy, semmiképp ne lépj tovább.

11 szexuális személyiségtípus létezik, te melyikbe tartozol?

Mit keresünk a szexben, miért fontos számunkra az intim együttlét? Erre talán annyi válasz létezik, ahányan vagyunk. Egy amerikai szexterapeuta azonban évtizedes tapasztalattal felállított az azonos motívumok alapján 11 különböző szexuális karaktertípust, amibe az összes egészségesnek tekinthető, szexuális életet élő ember nagyjából besorolható.

Vanessa Marin ez a szexuális személyiségtípusok megismerése azért nagyon fontos, mert segítségükkel jobban megismerhetjük a saját, illetve a partnerünk motivációit is a szexben, ez pedig végső soron egy jobban működő egymás igényeit jobban értő párkapcsolathoz vezethet. A terapeuta figyelmeztet arra, hogy a szex önmagában nem tud megoldani egyetlen párkapcsolati problémát sem, de azt több kutatás is alátámasztja, hogy azok a párok, akik alapvetően elégedettek a szexuális életükkel, azt megfelelően kielégítőnek tartják, azok alapvetően is boldogabbnak érik magukat, ezért is fontos, hogy megértsük a másik fél motivációját, sőt a sajátunkéval sem vagyunk mindig tisztában.

Fontos tudni, hogy egyetlen ember sem sorolható tisztán egyetlen szexuális személyiségtípusba. Vanessa Marin tapasztalata szerint az emberekre általában három fő szexuális személyiségtípus jellemző, és hogy ezek közül éppen melyik dominánsabb, azt sok minden befolyásolja, de ha már odáig eljutunk, hogy a saját három fő szexuális személyiségjegyünket felismerjük, akkor tudunk tenni, hogy jobbá tegyük a saját kapcsolatainkat, hiszen reflektálni tudunk arra, hogy miért is fontos számunkra, mit is keresünk valójában a szexben.


1. Nyomáscsökkentő



A szex tökéletes feszültséglevezető, a stressz feloldásának az egyik legjobb módja. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor számodra biztosan fontos, hogy orgazmusod legyen a szex során, és csúcs elérése után szeretsz lebegni a feloldódott állapotba, de az is lehet, hogy végre mélyen és pihentetően tudsz aludni a hancúrozás után. Akik ebbe a típusba tartoznak, a szexuális aktivitásuk inkább felfokozottabb stresszes időszakokba, és szinte biztosan nincsen semmilyen problémájuk azzal, ha maszturbálnak, mert tudják, hogy a testüknek és a lelküknek is szüksége van az orgazmushoz, hogy kiegyensúlyozottak tudjanak maradni.

2. A felfedező



Sokakkal ellentétben egyáltalán nem veszi olyan halálosan komolyan a szexualitást, de ugyancsak sokakkal ellentétben, ő valóban önfeledten képes élvezni. Szereti az újdonságokat, akár új pózokról, helyszínekről, játékokról, helyzetekről van szó. Lehet, hogy kiderül számára, hogy egy édeshármas mégsem annyira jó ötlet, de egy balul sikerült élményt sem fog fel tragédiának, és nem gondolja azt, hogy egy ilyen kísérletet örökre lezárna. Egyszerűen élvezi, hogy új dolgokat tudhat meg a saját vagy a partnere testéről. A szex számára sokkal inkább egy izgalmas játék.

3. A méltányos



Számára a szex alapja a kölcsönösség, és a partnere öröme, vágyai, igényei éppen olyan fontosak, mint a sajátjai. Nagyon fontos számára, hogy a partnere ugyanolyan lelkes és izgatott legyen. Soha nem fog muszájból szeretkezni, vagy úgy, ha nem érzi, hogy a másik is igazán akarja a dolgot. Fontos számára az egyensúly, a szeretkezést közös munkának fogja fel, éppen ezért nagyon kompromisszumképes az ágyban, és a partnere biztos lehet benne, hogy az ő öröme, kielégülése egyenragúan fontos kérdés.

4. Az ajándékozó



A hozzáállásának az alapja, hogy örömet adjon a másiknak. A szexben ki akarja fejezni a másik iránti rajongását, tiszteletét. Képes saját magát, a saját igényeit háttérbe szorítani, hogy a másikat feledhetetlen szexuális élményben részesítse. Az ajándékozó önzetlenségének mélyén persze ott van az, hogy felizgatja a tudat, hogy képes volt a másiknak orgazmust, teljes kielégülést nyújtani. A szexuális tapasztalatait éppen ezért nagy becsben tartja, tudja, hogy minden újabb alkalom egy újabb tanulási lehetőség számára, hogy legközelebb még teljesebb szexuális élményt nyújtson a párjának.

5. A testőr



Nem létezik intim együttlét anélkül, hogy ne érezné magát 100%-ig biztonságban. Csak akkor képes feloldania a gátlásait, ha maximálisan meg tud bízni a partnerében. Éppen ezért rá egyáltalán nem jellemző, hogy váltogatná a partnereit, vagy az, hogy fejest ugrana bármilyen kalandba. Ha megvan a kölcsönös bizalom a partnerével, akkor is számára biztosan hosszabb idő, hogy kísérletezni kezdjen az ágyban. Nem arról van szó, hogy unalmas lenne a szexuális élete, de az biztos, hogy csak olyan helyzetekben érzi jól magát, amiben tökéletesen biztonságban van.

6. Az élvhajhász



Egyszerűen szereti a szexet, szereti a pillanatot, amikor elveszik az érzékiségben. Nagyon intuitív, ha megérzi a lehetőséget, hogy a másik rezonál rá, akkor könnyed átadja magát a vágyainak, és kalandokba bocsátkozik. Nem szentségként gondol a szexuális együttlétre, éppen ellenkezőleg, a természet elemi megnyilvánulásának. Azt élvezi igazán, ha a szex idejére teljesen átadhatja magát a testiségnek, ha úgy érzi, hogy megszűnik körülötte a világ. Jellemzően szereti, ha a másik fél hangosan élvezi az együttlétet, ez még inkább felkorbácsolja az érzékeit, és egy kis vadságtól sem riad vissza.

7. Az örömelvű



Az érzékiség bajnoka, akinek nagyon fontos a testi kapcsolat, az érintés. Alapvetően örömforrásnak fogja fel a szexet, sem harcnak, sem magasztos egyesülésnek nem látja, viszont végtelen örömforrásnak igen. Nem misztifikálja túl a szexuális örömöt, egyszerűen csak élvezi, mert úgy gondolja, hogy ennél nemesebb élvezet nincs. Az örömelvű szexuális személyiség könnyen teremt intim kapcsolatot olyanokkal is, akikhez érzelmileg nem köti semmi. Azonban az elengedhetetlen számára, hogy a másik azt az egyszerű, tiszta és felszabadult örömöt keresse a szexben, mint ő. Az örömelvű-típusról a legkönnyebben elképzelhető, hogy a szexualitását állandóan változóként fogja fel, és bármilyen nemű partnerben megtalálja egy együttlét idejére a párját az érzéki kalandban.

8. A praktikus



Tudja, hogy jó szex nélkül nem fenntartható egy kapcsolat, igyekszik megismerni magát és a partnerét is, fontos számára, hogy megtalálja az arany középutat, ami mindkettőjük számára kielégüléssel kecsegtet. A praktikus típus nem fog arra hivatkozni, hogy most fáradt, vagy elfoglalt, tudja, hogy az egészséges párkapcsolathoz, sőt az egészséges élethez a szex elengedhetetlen, ezért hajlandó időt, energiát áldozni rá. Jellemző lehet rá a rutinok kialakítása, mondjuk az azonos időpontban, azonos módokon történő szeretkezés preferálása. Látszólag ez unalmassá teheti, de a praktikus típus azzal is tisztában, hogy az állandóság egy idő után álmosító, és képes időről-időre változtatni. A praktikus szexuális típusnál biztosan vannak érzékibb típusok, ellenben viszont ő a legkiegyensúlyozottabb.

9. A romantikus



A romantikus típus egyáltalán nem csapongó alkat, akkor érzi a legjobban magát, ha a partnerével meg tudja teremteni a szellemi és testi harmóniát. Számára a szex tényleg többrétű összefonódás, a fizikai vetülete mellett a lelki is nagyon fontos számára. A romantikus típus nem híve az elkapkodott meneteknek, szereti megadni az időt a szexre, a hosszú elnyújtott szeretkezéseket tartja igazán minőséginek. Jellemzően az olyan pózokat keresi, ahol szemkontaktust tud létesíteni a partnerével, kevés dolog okoz neki nagyobb örömet annál, hogy látja a partnere szemében élvezetet, vagy egyszerre van orgazmusa a párjával.

10. A spirituális



Fontosnak tartja a szexet, egy olyan élménynek, ami magasabb szintre képes juttatni, transzcendentális élményt keres a szeretkezésben. Egy olyan egyesülést, ami akár azzal is kecsegtet, hogy testen kívül élménnyel ajándékozzon meg. A spirituális-típus szereti a szertartásos jelleget, illetve a romantikushoz hasonlóan a hosszú, elnyújtott szeretkezés híve, már-már meditáció-közeli lassú mozgásokkal szeret elmerülni az élvezetekben. Ellentétben azonban a romantikus alkattal, róla elképzelhető, hogy kevésbé a partner személye a fontos számára, hanem sokkal inkább az, hogy mindketten ezt a spirituális élményt keressék a szexben. Míg sokan éppen ellenkezően éreznek, a spirituális szexuális alkatúak megtisztító és magasabb szintre emelő élményként élik meg az aktust.

11. Az adrenalinhajszoló



Az ebbe a csoportba tartozókat jellemzi, hogy már annak a gondolat is felizgatja, hogy áthágják a szabályokat a szexben. Az adrenalinhajszolók élvezetet találnak a hatalmi játékokban, az alá- és fölérendeltség a szexben számukra nem riasztó, hanem nagyon is izgató. A tabukat nem tiltásnak, hanem lehetőségnek fogják fel, olyan lehetőségnek, aminek az átlépésével a saját érzelmi, fizikai határaikat feszegethetik. Nem riadnak vissza a kisebb-nagyobb fájdalmaktól sem, mert úgy érzik, hogy az élvezetnek csak egy nagyobb fokára juttathatnak.   

https://www.glamour.hu/gszex/11-szexualis-szemelyisegtipus-letezik-te-melyikbe-tartozol-40392

 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9215310726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.12.07. 07:35:54

gazoló

taga

ne fólyon a nyálatok és más inger se kerítsen hatalmába benneteket - nektek ma a Mikulás kis tesztet és filmet hozott! :)))

gazoló 2019.12.07. 09:20:32

@guma: DDD jó reggelt

válasz:

adrenalinhajszolóspirituálisromantikuspraktikusörömelvűélvhajhásztestőrajándékozóméltányosfelfedezőnyomáscsökkentő

+kielégítő -volt a válasz?

némi kertész vénával spékelve))

kepkuldes.com/images/456b5f640f5019f0d2ad08d5a8d1ca74.jpg

kepkuldes.com/images/83ef9ac6f94d4bcf4776106574e6561c.jpg

kepkuldes.com/images/2932de9228bc454ecf2f59d583d3e240.jpg

szeretem az ilyen "teszteket)

kepkuldes.com/images/cb6b3f031f3776c7fdebb30ef062f92c.jpg

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 16:11:51

énszerintem sok személyiség jelenik meg a személye szexuális profilunkban

taga20 2019.12.07. 17:23:16

@PeniValdes: mivan?

iszolterendesen?:)))

u.i.: te nem fárasztod magadat is?

taga20 2019.12.07. 18:22:53

@gazoló: ilyen alapon, ne basztasd a csutigecit, vagy a kövármszmpéslacát.

tényleg sokk félék vagyunk:)))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 19:36:40

@taga20: én mindig ugyelek a megfelelo nedvessegtartalomra

taga20 2019.12.07. 19:58:46

@PeniValdes: húgi, egyet árulj el nekem!

az énen miért van ékezet, és a nedvességen miért nincs?

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 20:54:58

@taga20: hogy mindig legyen mit kérdezned, hisz kérdésekbol tanul az ember

taga20 2019.12.07. 21:01:01

@PeniValdes: a válaszod itt volt a zsebemben penihúgi!:)))

zenét szereted? vagy utálod ahogy az életedet:)))

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&list=RDkL09wRp9pwg&index=1

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 21:13:06

@taga20: sikerul a lányoknak a dal végére elfureszelni a hegedut?

taga20 2019.12.07. 21:18:24

@PeniValdes: te baszod mindig elfűrészeled a lényeget!:)))

ezé szeretlek te anyaszomorító!:)))

www.youtube.com/watch?v=Y1hUBTUDx6I&list=PLqX9_0fs4IqZcAyLFbgl2KRoFkxpHVTki&index=5

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 21:27:10

@taga20: olyan a te szereteted mint a csalánba ules

taga20 2019.12.07. 21:32:45

@PeniValdes: :)))))))))))))

cica, amikor már mindenki le se fog szarni, akkor én még mindig melletted leszek ;)

www.youtube.com/watch?v=UBXgbshjMzg&list=RDUBXgbshjMzg&start_radio=1

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.12.07. 21:34:44

@taga20: hát én is ettol félek, hogy majd megvenulok aztan egyutt ulunk a nyuggerotthon erkélyén

gazoló 2019.12.07. 21:52:33

@PeniValdes:

Kivül szőrös, belül nedves, legényeknek igen kedves. Mi az?

Hát persze, hogy az őszibarack! :)))

taga20 2019.12.07. 22:04:32

@gazoló: azé bocsánat, csak a leszállópálya legyen enyhén szőrős.

nem az átkosban élünk, lavórosevtárs:))

www.youtube.com/watch?v=UJdfC4LoKl4

taga20 2019.12.07. 22:05:24

@gazoló: +1! szakadok:)))))))))))))))

gazoló 2019.12.08. 12:42:09

@taga20:

egy kommenen megállt a szemem))

"Születési bajom, hogy illatos a f*szom"

gazoló 2019.12.08. 12:43:04

@gazoló:

"a leánynak igen kedves")))

taga20 2019.12.08. 13:03:39

@gazoló:

egyébként a 444-nél beindították az önmegsemmisítő programot? vagy mi lelte őket?

gazoló 2019.12.08. 13:10:58

@taga20: :-(

pedig a kommentekért jártam oda..néha el sem olvastam a cikket.

taga20 2019.12.08. 13:23:07

@gazoló: dettó, maksz a címét.

egyébként a többség átment a hvg-re.

Mindegykivagyok ott is hasít:)))

gazoló 2019.12.08. 14:13:35

@taga20:

a HVG-nek nem ártott egy kis impulzus,a droidok kezdtek a fejükre nőni))
süti beállítások módosítása