He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Miniszterelnöki fejlécű papíron, Orbán a FIDESZ elnökeként hívta meg Gruevszkit a köztörvényes bűnökért elítélt volt macedón miniszterelnököt?!

2019.12.04. 06:56 guma

Megvan Orbán meghívó levele Gruevszkinek

Kiperelte és kézhez is kapta Demeter Márta LMP-s politikus azt a meghívó levelet, amelyről korábban már lehetett hallani, de amelynek tényleges létezéséről eddig nem volt bizonyíték: immár olvasható Orbán Viktor 2017 augusztus 31-i keltezésű levele, amelynek címzettje Nikola Gruevszki köztörvényes bűnökért elítélt volt macedón miniszterelnök, s amelynek a „műfaja” meghívó levél. Csavar a dologban: Orbán a FIDESZ elnökeként hívta meg Gruevszkit (aki ellen már folyt az eljárás), a levél azonban így is miniszterelnöki fejlécű papíron született, s miniszterelnöki pecséttel van ellátva.  Orbán politikai keresztapát játszik – állítja Demeter.

„Tisztelt Elnök úr! Az elmúlt hónapokban számos, közös érdeklődésre számon tartott fejleménynek lehettünk tanúi az Európai Unióban és a Macedón Köztársaságban beleértve a migrációt és Európa biztonságát. Hiszem, hogy ebben a helyzetben, országaink érdekében kötelességünk kicserélni az álláspontjainkat és koordinálni az erőfeszítéseinket a hozzánk hasonlóan gondolkodó kereszténydemokrata pártokkal.

Mint a FIDESZ elnöke éppen ezért meghívom Önt szeptember 12-ére, a Fidesz székházában tartandó találkozóra....” – szól a levél, amelynek megszerzéséért Demeter Márta – mint beszámolt róla – két éve pereskedett. Akkor lehetett ugyanis hallani a létéről, amikor Gruevszki a magyar miniszterelnök meghívó levelét lobogtatva próbálta visszaszerezni a már bevont útlevelét. Demeter adatigénylést indított a megszerzéséért, ám választ nem kapott az érintett tárcáktól. Végül egy per során sikerült megszerezni azt.

Demeter Újabb adatigénylése

Demeter Márta most a blogján posztban számolt be a levélről, amelyet közzé is tett. A bejegyzés mellett egy videót is készített az ügyről, amelyben részletesen elmondja, hogy milyen lépéseket tett a Gruevszki-ügyben azóta, hogy az elítélt volt kormányfő magyar állami segítséggel illegálisan kijutott Macedóniából, majd Magyarországon pillanatok alatt menedékjogot kapott. Kikérésének pedig azóta sem tesznek eleget.

Gruevszki Magyarországon él, méghozzá nem is kis lábon – Demeter bejelentette, hogy újabb adatigényléssel fordul az Idegenrendészeti Főigazgatósághoz, hogy megtudjuk, mennyi pénzt biztosít a magyar állam Gruevszkinek a mindennapos életre, miből képes finanszírozni a magyar oknyomozó újságírók által többször lefülelt volt politikus itteni magas életszínvonalát (ugyanis amit tudni lehet macedón híradásokból és forrásokból, az nehezen tenne lehetővé ilyen nívót).

„Orbán Viktor kiperelt meghívóleveléből is az derül ki, hogy nem csinál mást  a miniszterelnök, mint politikai keresztapát játszik, s erre felhasználja a teljes magyar állami intézményrendszert” – szögezte le Demeter Márta. Hozzátette: „Orbánék arra is kihasználják továbbá, hogy támogassák üzleti és politikai  partnereiket, hogy olyan hálózatot alakítsanak ki, amely a bukásuk után –  a reményeik szerint –  támogatni fogja őket”.

A Gruevszki-ügy

Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Mint arról mi is folyamatosan beszámoltunk, tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A bíróság azért találta bűnösnek, mert miniszterelnökként – politikai befolyását latba vetve – törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára. Az ügyészség további négy eljárást is indított ellene, egyebek mellett hivatali visszaélés, választási csalás, bűnszervezetben való részvétel és közrend elleni bűncselekményre történő felbujtás miatt.

Gruevszki – akit Orbán Viktor barátjaként is szoktak emlegetni – tavaly novemberben, börtönbe vonulását megelőzendő, máig nem tisztázott körülmények között, magyar diplomáciai segítséggel jutott el Magyarországra, ahova – érvényes okmányok nélkül – rejtélyes engedéllyel beengedték, majd itt kért és kapott rekordgyorsasággal menekültstátust.

A magyar hatóságok szerepe

Kétszer is tettem feljelentést a hatóságok szerepét, a törvényességet firtatva – abszurd indoklással mind a kétszer elutasították azt” – mondta mostani videójában Demeter. A magyar állami szervek képviselői rendre találkozgatnak Gruevszkivel. Például a nyáron egy külügyi államtitkár egy ismeretlen magánlakásban (ami pechükre a 444.hu szerkesztősége mellett van, s így lelepleződtek) bonyolított a menekültstátuszú Gruevszkivel egy találkozót. Demeter szeretné megtudni, hogy ki(k), mikor, milyen gyakorisággal találkoznak Gruevszkivel. Miként arra is válaszokat vár, hogyan kerültek abba a lakásba, ahol a nyári találkozót bonyolították, s aminek egy Rogán Antalhoz köthető kínai tulajdonosa van, aki – érdekes módon – a letelepedési kötvénybznisszel hozható összefüggésbe.

Ezért is fontos lehet Orbán számára

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint Gruevszki szökésének tevőleges segítéséről politikai döntés született Budapesten, de ehhez a többi között szakmai szempontból kellett megvizsgálni, hogy „mennyit visz, illetve mennyit hoz befogadása, mennyire fontos számunkra nemzetbiztonsági és más szempontból”.

Politikai és gazdasági lobbi is szólhatott az érdekében. Gruevszki ugyanis nem csak az óriási balkáni változások idején volt tíz éven át Macedónia miniszterelnöke, s mint ilyen szerzett gyakorlati tapasztalatokat és kapott meg nap mint nap az asztalára minden információt. A gazdaság terén is igen szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkezett-rendelkezik. Őt tartják a macedón tőzsde egyik gurujának, s a korábbi MATÁV, ma Magyar Telekom arra az időre visszanyúló macedóniai ügyletéhez kapcsolódóan, jól ismeri a távközlési társaság akkori és mai vezetőit – köztük a németeket. Tarjányi szerint emellett lehettek kapcsolatai Gruevszkinek az OTP vezetésében is. Egy gazdasági lobbi vélhetően szintén fontosnak tartja a volt macedón miniszterelnök személyét.

Fel-felbukkan Budapesten

Időről-időre fel-felbukkan Budapesten, néha lebukik, amikor hivatalos állami közszolgákkal tárgyal,  nyilvános rendezvényeken is látható, de ha az újságírók kérdezik, kényszeredett mosollyal hárítja a kérdést. Teheti, az Interpol nem adott ki ellene nemzetközi körözést, a magyar hatóságok pedig megtagadták kiadását Észak-Macedóniának.

via

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8515337524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.04. 15:00:41

Mini szterelnöki fejléces papíron a fityisz elnökeként meghívni bárkit is? Szabályos ez? Érvényes ez a meghívás egyáltalán?

guma 2019.12.05. 08:29:01

@rdos:

erre szakszerűen jogász tudja a választ...
nekem az erkölcsi érzékem,igazságérzetem bántja, ha a miniszterelnöki pecsétet, párt elnök használ...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.05. 16:51:06

@guma: :-) Az erkölcsi érzékem nekem is bántja, ha a pártelnök a miniszterelnöki pecsét(et) pöcsételi a levélre. :-)

Na. Ezt meg elnéztem - félreolvastam az inda kilépőn.

Kleptokratának köszönhetjük a natúrkozmetikumokat? Ezt olvastam:-) Az alábbi link címe helyett. :-(

index.hu/bcs/2019/11/22/kozmetikum_naturkozmetikum_biokozmetikum/?utm_source=kilepes&utm_medium=link&utm_term=2019_12_05&utm_campaign=inda_kilepo
süti beállítások módosítása