He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Schmidt Mária: "a Petőfi-díjjal a közös jóért, a szabadságért tett erőfeszítést ismerik el." Ezért Lezsák Sándor és Szájer József kapta idén...

2019.12.03. 06:15 guma

Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Lezsák Sándor és Szájer József kapták idén a Petőfi-díjat

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő kapta idén a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését hétfőn adták át Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség, a szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk.

Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója arról beszélt: a Petőfi-díjjal a közös jóért, a szabadságért tett erőfeszítést ismerik el. „Végső soron a bátorság, a megalkuvást nem tűrő kitartás példaképeit emeljük a magasba azért, hogy mindenhonnan jól láthassák őket”- mondta.

Szájer József és az őt méltató Gulyás Gergely emlékezetes kiállása volt a 90 előtti kommunista diktatúra ellen, amikor egy 2018-as sajtótájékoztatón egyetlen rossz szót sem szóltak arról, hogy Szita Károly kaposvári fideszes polgármesterről kiderült, III/II-es ügynök volt.

A Petőfi-díjat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Közalapítvány alapította 2009-ben, és olyan embereknek adják, akik személyes helytállásukkal, a szabadságáért hozott személyes áldozattal mutattak példát és mozdították előre a közös jó, a szabadság ügyét. A díj korábbi kitüntetettjei közt van Václav Klaus volt cseh elnök, Anne Applebaum újságíró és Mart Laar korábbi észt miniszterelnök is.

https://444.hu/2019/12/02/lezsak-sandor-es-szajer-jozsef-kaptak-iden-a-petofi-dijat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7815335796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása