He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Erdogán miatt nem mehetnek utcára az emberek, aki kint van nem mehet haza... :((( képek! + a tűntetés képei

2019.11.07. 18:20 guma

Erdogan teljesen lebénította Buda közlekedését, a Széll Kálmán téren rendes tömegnyomor van

Sajnos most a metró sem jó alternatíva, olvasóink fotókat küldtek a Széll Kálmán térről, azt írják, óriási tömegben várják, hogy végre lejussanak a metróhoz.

Hamarosan a Gül Baba türbéjéhez érkezik a török diktátor, van is készültség rendesen a Margit körúton. Szerkesztőségünk ablakából jól látszik a helyzet, kollégáink azt látták, hogy a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű tovasuhant, az emberek pedig most ott állnak az út szélén, mert nem engedik át őket Erdogan érkezése miatt. Király András kollégánk is csak a szerkesztőség közelébe jutott el, nem engedik, hogy bejöjjön a házba. Ő arról számolt be, az itt álldolgáló tömegek a látszattal ellentétben nem tüntetők, csak emberek, akik szeretnének hazamenni, de már elég idegesek. Egy síkideg anya, akinek hatig vigyáznak a gyerekére az iskolában, kezdi elveszíteni a türelmét, és azt kérte a biztosítás parancsnokától, hogy mondjon egy megoldást, mire azt a választ kapta emelt hangon, hogy „van megoldás, hölgyem, az, hogy itt vár!”

Király kolléga azt mondja, egyre többen van, és mindenki egyre idegesebb. Előkerült egy Rojava zászló is, ha már - írja. Az elégedetlenkedés miatt egyre több rendőr érkezik és egyre nagyobb a kiabálás.

Frissítés: A lent fagyoskodó Király András most azt írja, hogy a rendőrségnek sikerül lassan tüntetéssé szerveznie a bulit. „Az előbb már spontán tapsolás kezdődött.”

https://444.hu/2019/11/07/erdogan-teljesen-lebenitotta-buda-kozlekedeset-a-szell-kalman-teren-rendes-tomegnyomor-van

"Nem akarunk diktátorokat vendégül látni! Van nekünk sajátunk"

Nagy tömegben tüntetnek Erdogan török elnök budapesti látogatása ellen. Délután két órakor indultak az Oktogonról, majd a Margit hídon át, óriási kurd zászlót tartva a fejük felett a Széll Kálmán tér felé haladtak tovább.

Tudósítónk szerint rengetegen hoztak magukkal kurd zászlókat, és „terrorista Erdogan!” skandálásokat hallani. A másik sláger egy kétsoros költemény, így szól: „Gyerekgyilkos jött a Várba // Basszuk ki a bús picsába!”

Időközben közös sajtótájékoztatót tartott Orbán és Erdogan, ahol a magyar miniszterelnök azt mondta, „úgy gondoljuk, hogy Törökország nemcsak nagy ország és nagy nép, hanem nagy nemzet is. Magunkat is ősi, történeti nemzetnek tartjuk. És a nemzeteknek tisztelniük kell egymást. Meg kell adni a tiszteletet, mindig meg fogjuk adni”, ezért nem nyugszik bele abba, hogy „Magyarországon gúnyolódjanak egy másik ország vezetőjén, vagy egy másik nemzeten”.

A „Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen” című tüntetést a Mi Időnk internetes újság, a Nők Rojaváért és a Szolidaritás az Észak-Szíriai Demokratikus Föderációért csoport szervezi.

A tüntetők délután kettőtől gyülekeztek az Oktogonnál, onnan elindultak a Nyugati pályaudvaron és a Margit hídon át a Széll Kálmán térre, ahová várhatóan 5 órakor érkeznek meg. Itt rövid beszédek jönnek, aztán a Szentháromság térre mennek.

Ahogy keddi közleményükben írták, azért tüntetnek, mert a magyar kormány nyíltan támogatja Erdogan észak-szíriai, kurdok elleni offenzíváját, és még vendégül is látja a török elnököt. 

Azt, hogy Erdogan és Orbán miért értik meg egymást ilyen jól, ebben a videóban mutattuk be, a törökországi Amnesty International vezetőjével pedig az emberi jogok helyzetéről beszélgettünk

https://444.hu/2019/11/07/nem-akarunk-diktatorokat-vendegul-latni-van-nekunk-sajatunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr715295536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása