He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A török-kurd októberi eseményekről, PuPu gondolatai, véleménye

2019.10.30. 06:53 guma

Kiegészítve, egy mai eseménnyel, ami meg Ukrajnáról szól:

Magyarország megvétózta a NATO közös nyilatkozatát

ORBÁN MIGRÁNSOKAT GYÁRT

Az Unió levélben akarta felhívni a törökök figyelmét arra, hogy a szíriai kurdok elleni háború milyen veszélyeket hordoz magában.
Ahol háború van, onnan menekülnek az emberek, ezt a törökök jól tudják, hiszen náluk majd hárommillió menekült él, aki annak idején az iszlám állam és a szíriai rezsim elől menekültek el, mivel a fiatalok mindkettőt veszélyesnek ítélték jövőjükre tekintettel - a háborúhoz ugyanis katonák kellenek.
De menekültek a bombázások elől, az ellátás összeomlása következtében, családféltésből és még ezer okból.
Most sem lesz ez másként, talán annyi a differencia, hogy akik a törökök elől menekülnek, azok nem fognak a törököktől menekült-státuszt kérni, ezért komoly a veszélye annak, hogy Európa más országai felé fordulnak.
Miután nálunk nincs különbség a menekült és a kivándorló között, egységesen illegális migránsnak nevezik őket, ezért minimálisan is nevetséges a magyar kormány vétója a tervezett levél ellen, és ezen az sem változtat, hogy a török támadás megindítása után aláírták a levelet.

Törökország számára a háború óriási kockázattal jár, körülbelül olyan, mint lőporoshordón ülve pipázni, de Erdogan számára megváltás lehet, ha a meglevő társadalmi és politikai feszültségeket a hazafiasság illúziójával álcázhatja - régi, bevált taktika ez, belpolitikai problémák megoldása mások ellen indított háború segítségével.
Ez a háború tovább élezi a török-kurd ellentéteket, és tovább erősítheti a kurdok saját állam iránti vágyát.
Negyvenmillió kurd él négy államban, melyen az IS elleni harc annyiban változtatott, hogy jelentős területek kerültek kurd ellenőrzés alá, gyakorlati autonómiát biztosítva az ott élőknek.
Törökországban húszmillió kurd él, és bár Erdogan diktatúrája kemény, de látott azért már olyat a történelem, hogy a legkeményebb diktatúra ellen is fellázadtak, nem szólva arról, hogy még a legkeményebb diktátorok is halandók.
Trump az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveresek feje fölül vette el az ernyőt, tudva tudván a török szándékokról, ami nem erősíti a térségben az Amerika iránti bizalmat.
A politikai vákumot pedig valaki be fogja tölteni, és ez nem biztos, hogy a törököknek, vagy az amerikaiaknak tetszeni fog.
Valódi eredményt csak egy önálló Kurdisztán hozna, de ebben nem érdekeltek azok az országok, melyekben a kurdok jelenleg élnek, nem érdekeltek a konzervatív muszlim országok sem, melyektől idegen a kurdok vallással és a nőkkel kapcsolatos álláspontja, nem érdekeltek a nyugati nagyhatalmak sem és Oroszország sem, mely Szíriában elsősorban a haditengerészete számára fontos támaszpontját félti, és amely Törökországgal meglehetősen ambivalens kapcsolatban van.
Emellett fontos számára az iszlám fundamentalizmus gyengítése is.
A térség pedig - a csillagok oroszok számára kedvező együttállása esetén - befolyásuk kiterjesztésére is alkalmas lehet - az amerikaiak - minden ezzel ellentétes propagandájuk dacára - ellenszenvesek a térség lakói számára, akik számára az amerikai fellépés a várt jólét helyett csak halált, zűrzavart, rombolást hozott.
Mindenesetre erre a helyzetre katonai megoldás csak átmenetileg létezik, a valódi megoldás csak politikai lehet, de ez manapság nemigen körvonalazódik.


Orbánnak jól jönne néhány tízezer migráns a határaink mentén.
Ha Erdogan akarja, bármikor fel is mutathatja ezeket, hiszen a törökök számára ez nem tétel, és ha ezzel tudják viszonozni a szívességet az uniós magyar vétóért, hát nem fog gondot okozni kielégíteni a magyar igényeket.
Orbánnak jó orra van a tömeghangulat megítéléséhez, már most is nyugtalan, de ha elveszti Budapestet, elesik Győr és Szegeden marad a jelenlegi polgármester, akkor várhatólag hisztériás rohamot kap, törvényeket fog módosítani, a városvezetés nyakába fogja ültetni megbízható embereit, és eldugja a pénzesláda kulcsát, majd elzarándokol Grazba.
Mindenesetre az ellenzéknek célszerű lenne kihasználni a jelenlegi helyzetben rejlő ellentmondásokat, megmutatni, hogy Orbán az az üveges, aki éjszakánként csúzlival lövöldözi az ablakokat, hogy ne maradjon munka nélkül.
A Borkai ügy segítség lehet abban, hogy a laikus számára is felismerhető legyen Orbán szavai és tettei között az ellentmondás, és akkor a következő választáson az Isten se menti meg a bukástól.
De addig még van hátra néhány év, melyeket át kellene gürcölni, nehéz körülmények között, kedvezőtlen terepen, de szívósan.
A remény hal meg utoljára...


:O)))

http://www.pupublogja.hu/

NYELVESPUSZI ERDOGANNAK

Orbán váltott egy-két nyelvespuszit Erdogannal, a pepszinvizsgálat eredménye pozitív lett, ami nem is csoda, hiszen ő volt a világon talán az egyetlen, aki támogatólag helyeselte a törökök kurdok elleni invázióját.
Hiába, Nagyurunk páratlan a világon, leszámítva persze korunk Purgly Magdolnáját, a Család birtokainak kezelőjét, a Nemzet Mosónőjét.
Persze aztán a hálátlan népek kikezdték a Haza Görcsét, és elkezdték kritizálni roppant logikus és ésszerű lépését.
Egyszerűen nem értették, hogy egy kilencmilliós ország 
(melyből öt-hatszázezer embert ő üldözött el agyament politikájával világgá) migráció-ellenes vezetőjének  miért kell egy olyan katonai lépést támogatni, mely migránsok tömegeit eredményezheti.
Különösen akkor, mikor Erdogan még zsarolja is Európa államait, mondván, hogy ráereszti az Unió államaira a nála táborozó szíriai háborús menekülteket.
Egy ember ért csak itt a világpolitikához, tudjuk ezt már régen...


Természetesen Erdogan is magyarázza a bizonyítványát, ő azt mondja, hogy a török határok szíriai oldalán egy biztonsági sávot akar létrehozni, mely alkalmas arra, hogy odatelepítse a menekülttáborok arab lakóit, és ennek útjában állnak az ominózus területek lakói, a kurdok.
Ők ezidáig az amerikaiak támogatásával fegyverrel harcoltak az Iszlám Állam fegyveresei ellen, tönkretéve az Erdogan-család jól menő nyersolaj-bizniszét.
Most persze mindenki magyarázkodik, és Erdogan is országa biztonságára hivatkozik, amiben lehet is valami, hiszen azon a tájon él úgy húszmillió kurd, akik az elmúlt időszakok következményeként valamennyien nehéz szülés eredményei, hiszen állandóan elakadt a szülőcsatornában az újszülöttek kezében tartott Kalasnyikov, ha fiúk voltak, ha lányok - mindegy.
A kurdoknak hazájuk van, - ott, ahol laknak, de államuk nincs, és a térség országai nem is nagyon díjazzák saját államiságuk megteremtésére irányuló törekvéseiket.
Ők egyébként etnikailag sem illenek bele a térség népességébe, nem arabok és nem is törökök, hanem eléggé el nem ítélhető módon kurdok, akiknél a nők nem csak az aknamezőn mehetnek néhány lépéssel a férjük előtt, de az utcán is, ha olyanjuk támad. 


Orbán helyzete nem könnyű, itthon emelgetni kezdi fejét az ellenzék, a Bűnös Város odacsinált még a Várkerületbe is, szinte a manézs közepére, most kerülgetheti Nagyurunk a büdösség forrását, és szagolgathatja rendszere illatát.
És akkor még magyarázkodhat is, hogy miért Jumurdzsákot támogatja, miért nem a kurdokat, vagy ha már felhorgad benne a Brahmaputra-menti kipcsák, hát miért nem hallgat inkább, hiszen minket ez a menekült-kérdés úgysem érint, mióta kihúztuk azt a néhány kilométernyi tyúkhálót a határon.
Kurd legyen a talpán, aki át tud mászni rajta, ha siet a biztonságba.
A darázsfészket piszkálni soha nem volt bölcs ötlet, a darazsak, akik odáig oda sem figyeltek ránk, piszkálás esetén hirtelen ráébrednek, hogy fullánkjuk is van, és képesek alaposan helybenhagyni még egy olyan Világpolitikai Tényezőt is, mint a Nemzet Félesze.
Most az a mondás, hogy a problémát ott kell megoldani, ahol felmerült, és - állítólag - éppen ezt teszi Erdogan, ezért kell őt támogatni.
Az Erdogan/Orbán féle ötlet az, hogy elkergetjük lakhelyükről - ha úgy tetszik, akkor hazájukból - a kurdokat, majd a helyükre betelepítjük a menekülttáborok arab lakóit, akik ettől kezdve pufferként szerepelhetnek a törökök és a kurdok között, megakadályozva a közeledést a szíriai kurdok és törökországi rokonaik között.
Tetszetős megoldás, a térség szokásainak megfelelően újabb ellentétek magvait hinti el, nem szólva arról, hogy a szír menekültek státuszán nem változtat semmit, csak annyit, hogy most Szíriában lesznek belső menekültek, lévén, hogy eredeti lakhelyük romokban hever, és ettől kezdve még a nemzetközi segítségben sem reménykedhetnek, hiszen szír állampolgárok Szíriában, éljenek boldogan és legyenek hálásak gondjaik megoldóinak és azok segítőinek.

Orbán -szokás szerint - hülyeségeket beszél, nem szólva arról, hogy miközben egyik végével a kurdok nemzeti önrendelkezése ellen beszél, a másik végével Erdély autonómiájáról szónokol, néha komoly dilemmát okozva, hogy atletikus teste melyik végén hordja a seggét...
A nemzetközi veszélyekről még nem is esett szó, pedig már a kurdokkal megállapodó szír csapatok is bevonultak az övezetbe, a szír hadsereg mögött pedig Oroszország áll, és csak Putyin szándékain múlik, hogy milyen fegyverekkel látja el őket.
Persze Putyin számára ez a helyzet optimális, az Unióban Orbán gerjeszti a feszültséget, a NATO pedig Erdogan briliáns lépései következtében bénul meg, hiszen miközben nekilátott harckocsival politizálni, menetből lecsinálta Trump fejét is.
Minden analógia sántít, de a helyzet emlékeztet a két világháború környéki időkre, mikor a népekkel úgy sakkoztak, hogy arról kódultak.
Trianon után elzavarták hazájukból az erdélyieket, a II. Világháború után a csángókat, majd helyet csináltak nekik a svábok kitelepítésével.
Csehszlovákia és Magyarország között lakosságcsere volt, harminc kilós batyukkal vándoroltak a szerencsések, akik legalább életben maradtak.
Másfelé sem volt jobb, a szudáétanémetek sorsa sem volt egyszerű, és Sztálin szerint nem létezett a krimi tatárok problémája, legfeljebb vagon-probléma létezett.
Putyin most hátradől és kávézgat, az amerikaiak törölgetik a sz@rt a fejükről, az Uniós politikusok szedik a fejfájás elleni tablettákat, Orbán meg bízik a magyar nép közismert, rendszereken átívelő önbizalmában, melynek ékes példája volt a bizalom, mely szerint az olajálság nem gyűrűzhet be hozzánk, emellett köztudott, hogy mi kívül tudunk maradni a világpolitikai problémákon.


Hogy Orbánnak, mint jó szociopatának nincsenek lelkiismereti problémái, azt már megszoktuk.
De egy egész ország nem lehet szociopata - gondolom.
Jó lenne, ha ennek hangot adnának politikusaink is...  


:O)))

http://www.pupublogja.hu/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6815271990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása