He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ez a „normál” üvegkupa valójában egy ókori görög party tréfa

2019.10.26. 05:15 guma

Bust of Pythagoras and His Cup of Justice Balra: Pythagoras márvány mellszobra (Fénykép: Public domain keresztül a Wikipedia) | Jobbra: Pythagoras Cup (Fotó: Fotók a Danio69-től / Shutterstock)

Ha nem gondolta volna, hogy az ókori görögök humorérzékkel rendelkeznek, ez az okos ivópohár meggyőzhet téged. A közönséges pohárnak valójában egy gyakorlati vicc vár, amelyet Pythagoras talált fel. Ez a filozófus és matematikus valószínűleg leginkább a Pitagorasz-tétel által ismert ember, akit a világban geometriaórákon tanítanak. Ennek a tudósnak ugyanakkor volt egy játékos oldala is, amit a Greedy Cup, az Justice of Justice vagy a Pythagoras Cup nevezik.

Az üvegkehely úgy néz ki, mint bármely más, de ha túl sokat töltesz bele, az összes folyadék kiszivárog az alsó lyukon. A dizájn azt jelenti, hogy első pillanatra nincs jele annak, hogy az ital kiömlött, ezért képzelje el a kapzsi ember meglepetését, amikor megpróbáltak túljutni a körükön, de fröccsenés lett a vége. Az ősi filozófus egyszerűen az alapvető gravitációs és légköri nyomás alkalmazásával készítette el a kelyhet.

Annak megértése érdekében, hogy működik, meg kell nézni a Pythagoras-kupa keresztmetszetét. Ilyen módon tekintve a rejtett csatorna, amely a központi oszlopon keresztül kígyózik, jól látható. Amint folyadékot öntünk a csészébe, az elkezdi feljutni a csatornán. Azok, akik csak a központi oszlop tetején megállítják az öntést, nem lesznek ostobák és ihatnak. De ha valaki kissé kapzsivá válik, tele tölti kupáját, a nyomás túl nagy lesz, és a folyadék tovább folyik a csatornába. Innentől kezdve a gravitáció működik. A szifonálás hatására a folyadék kiszivárog a pohár alján, addig amíg talál folyadékot az üvegben.

Diagram Showing How the Cup of Justice by Pythagoras Works Fotó: Nevit Dilmen [CC BY-SA 3.0], a Wikimedia Commonson keresztül

Ez az ábra bemutatja az Igazságosság kupájának, az ősi gyakorlati viccnek a sifonó hatását,a Pythagoras  igazságosság kupa


Ezeket a poharakat továbbra is Görögország egész területén értékesítik, ahol o kounenos tis dikaiosynis-nek (Igazságosság kupa) hívják. Ha próbálkozni szeretne a csínyekkel, és ha nem mostanában megy Görögországba, az Amazon-on is elérhetők.

Nézze meg ezt a videót, hogy többet megtudjon a Pythagoras Cup működéséről.

 https://mymodernmet.com/pythagoras-cup/

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5615256276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.10.26. 09:10:58

Jó bor is megárt a sok. :-) Talán ide illik. :-)

gazoló 2019.10.26. 14:28:07

@rdos: DDDDDDD

a picsába,allyoucandrink,fenékig,hogy,ne legyen ideje kifolyni))

kepkuldes.com/images/cc7d5d181abc5c3316b29b2b3196dc5a.gif
egészségedre barátom))

kepkuldes.com/images/251156d181feae6741a4b5593412bcef.gif

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.10.26. 14:59:32

@gazoló: :-) A második az igazi keresztyén szabadság. Szigorúan csak egy kupicával. Hagyom meg. :-)
süti beállítások módosítása