He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Miért és mit kell eltűntetni a volt fideszes önkormányzatokban, hogy még éjszaka is teherautóval szállít valaki?

2019.10.19. 07:15 guma

Úramatyám! Hol élünk, hogy ez újra megtörténhet! Ez még a pornó filmnél is nagyobb gáz! A becsület lovagjai vajon mit művelnek/műveltek, amit el kell tüntetni? A törvények őre alszik? Átadás átvétel előtt, íratokat, számítógépeket lehet babrálni, irodákat kiüríteni? Teherautóval? Ez komoly? Esemény, vélemény gyűjtemény... budavar.jpg

Rejtélyes dobozokat szállítottak éjszaka a budavári városházáról a leköszönő polgármester házához

Nagy Gábor Tamás fideszes politikus szerint csak könyveket vittek át teherautóval egy külső raktárba. A Momentum képviselője szerint viszont iratok voltak a dobozokban.

Egy tízperces filmet tett közzé a Facebookon Gelencsér Ferenc, a Momentum megválasztott I. kerületi önkormányzati képviselője.

A felvételen az látható, ahogy a Budai Várban az önkormányzati épületből dobozokat pakolnak egy teherautóra, amely Nagy Gábor Tamás leköszönő fideszes polgármester házához megy, majd meglátva a videózást, távozik onnan

- írta meg a 444.hu

VIDEÓ: Az éjszaka leple alatt viszik ki az iratokat az I. kerületi önkormányzatból

Az akciót október 15-én, kedden késő éjjel hajtották végre, két nappal a választások után, amikor a volt polgármester helyére V. Naszályi Mártát választották meg a szavazók.

A felvételt készítő Gelencsér odament a kartondobozokat pakolókhoz, hogy megtudja, mit visznek el. Először azt a választ kapta, hogy nem tudják, mire Gelencsér azt mondta:

"Itt van egy nagy csomó dokumentum, és nem tudják, hogy micsoda".

Végül a fuvarosok vezetője annyit mondott, hogy az előző polgármester a megrendelőjük. Az is kiderült, hogy a szállítmányt a Táncsics utcába kellett vinniük, ahol a polgármester lakik.

A célhoz érve az egyik fuvarozó leszállt a teherautóról, telefonált, majd visszaszállt, és a rakománnyal együtt visszatolattak az egyirányú utcában.

Gelencsér később a felvételen arról is beszámolt, hogy egy másik, szürke kisbusz is volt a városházánál, amiben "szintén iratokat vittek" szerinte.

A fuvarozó a 444.hu-nak megerősítette, hogy a leköszönő Nagy Gábor Tamás volt a megbízójuk, és szerinte könyveket vittek.

A fura tolatásról annyit mondott, hogy eredetileg ott kellett volna valakit felvenniük, de mivel ez nem történt meg, tovább hajtottak a végleges helyre. A ponyvás teherautóról elismerte, hogy az övék, de a szürke autót nem ismerte.

A volt polgármester a lapnak azt nyilatkozta, hogy a dobozokban - a hivatali ideje alatt felgyülemlett - könyvek voltak, és azért éjjel szállították el, mert nem akarták akadályozni napközben a hivatali munkát. Közölte, hogy

nem iratokat vittek el,

és szerinte erre amúgy sem lenne lehetőség, mert iktatva vannak az iratok. A lakásától távozó teherautót azzal magyarázta, hogy a fuvarozó nem tudott behajtani a szűk utcába, ezért döntöttek úgy, hogy egy külső raktárba teszik le a csomagokat.

A lap munkatársa elmondta, hogy beszélt a fuvarozóval, ekkor a volt polgármester rákérdezett, hogy a férfi ugyanazt mondta-e el, mint amit ő.

Azt megerősítette, hogy a teherautó, a szürke kisbusz és az ő szolgálati autója hagyta el a városházát, de azért, hogy a külső raktárba menjenek.

A felvételt készítő Gelencsér azt mondta a lapnak, hogy nem látta a dobozok tartalmát, de azok szerinte nem a könyvköltöztetéshez használt vastag dobozok, hanem kisebb irattartó dobozok voltak.

Fotó: illusztráció, forrása: Google Maps

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rejtelyes-dobozokat-szallitottak-ejszaka-a-budavari-varoshazarol-a-lekoszono-polgarmester-hazahoz/2/

RENDKÍVÜLI HÍREK!

Információink szerint megkezdték a bizonyítékok eltüntetését és a mai nap folyamán több merevlemezt is eltávolítottak a Városháza számítógépeiből. Üzenjük nekik: ez kevés lesz! Minden egyes elvett forinttal, amit a közös kasszából vettek ki el kell majd számolniuk!

https://www.facebook.com/311949973069503/posts/407322483532251/

Ledarált iratokat talált a városházán a megválasztott ellenzéki polgármester

Budai Lóránt Facebook-oldalán posztolta, hogy a jászberényi Polgármesteri Hivatalban elindult az iratok megsemmisítése.

Budai Lóránt
21 órája

Ezekben a percekben dől el a szavazatok újraszámlálásának sorsa a Szolnoki Megyeházán. Ezzel párhuzamosan elindult az iratok megsemmisítése a jászberényi Polgármesteri Hivatalban. Vajon mindez csak a véletlen műve?

Mint ismert Jászberényben az ellenzék közös jelöltje, Budai Lóránt nyerte a polgármester-választást a fideszes jelölt ellenében. Szabó Tamás azonban megtámadta a végeredményt, és így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság megsemmisítette a polgármester-választás eredményét.

atv.hu

Pikó szerint arra játszik a józsefvárosi Fidesz, hogy leálljanak a kerületi vagyongazdálkodási ügyek

Egyre zavarosabb a helyzet Józsefvárosban, ahol a vasárnapi választáson meglepetésre nagyot nyert az ellenzék: amellett, hogy Pikó András lett a polgármester, a testületben is többséget szereztek. 

Csütörtökön viszont kiderült, hogy a Fidesz - más kerületekhez hasonlóan - a nyolcadikban is fellebbezett az eredmény ellen, ami napokkal kitolhatja az első testületi ülést. Pikó mindössze 269 szavazattal előzte meg az eddigi fideszes polgármestert, Sára Botondot, az egyéni körzetekben pedig ennél szűkebb különbségek is voltak, ahol az ellenzéki jelöltek izgulhatnak az újraszámlálás miatt. 

Pikó pénteken arról posztolt a Facebookon, hogy „kölcsönös megegyezéssel távozott a városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért felelős holding szinte teljes aláírási joggal bíró vezetője” is. 

„Megtehették, mert a JGK csúcsvezetője, egy fideszes politikai kinevezett ezt lehetővé tette. Mivel a polgármesterségem nem emelkedett jogerőre, még nem élhetek a munkáltatói jogaimmal - egyelőre külső szemlélője vagyok a folyamatnak.”

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központról van szó, ami az önkormányzati lakásgazdálkodásért, a helyi közutak, közterek és parkok kezeléséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel. Pikó szerint „aláíró vezetők nélkül félő, hogy nem lesznek időben elutalva a fizetések a dolgozóknak, leállnak a folyó ügyek (bérleti szerződések, stb.), nem fizetik időben be az adót és a járulékokat és kezelhetetlen hangulat alakul ki a vállalatnál, ahol elterjedt, hogy Pikó rugdossa ki az embereket”.

A megválasztott polgármester azt írja, „a kerület tele van feleslegesen gerjesztett félelemmel, szegény bérlők rettegnek, mert valakik azt súgták a fülükbe, hogy én számon tartom, ki fideszes és ki nem, és aki fideszes, az utcára kerül. Az önkormányzati intézményektől és a hivatalból hasonló rágalmazó pletykákat hallok”.

„Természetesen ezekből semmi nem igaz”- írja Pikó. „Az elsődleges célom a kerület intézményeinek folyamatos és normális működésének biztosítása. Polgármesterként minden józsefvárosi szolgálata a feladatom, nem érdekel, nem érdekelhet, ki melyik pártra szavazott és milyen a politikai meggyőződése. Aki betartja a szabályokat, az elvárható munkahelyi lojalitás szerint és jó színvonalon végzi a munkáját, az nem kell tartson semmitől. A politikai kinevezettektől és alkalmatlanoktól viszont megválunk - ez volt az ígéretem és be fogom tartani. Ez civilizált folyamat lehet, rajtam nem fog múlni”.

Arra, hogy hogyan húzhatta be az ellenzék a legnehezebbnek tűnő józsefvárosi körzeteket is, ebben a riportunkban próbáltunk választ találni. A Fidesz az 1. és a 9. kerületben is megtámadta a választás eredményét. 

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ az alábbiakkal reagált Pikó állításaira:

„Pikó András állításával szemben a valóság az, hogy Kovács Barbara, mint az igazgatóság elnöke (vezető tisztségviselő) továbbra is önálló cégjegyzési joggal rendelkezik, így a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. törvényszerű működése továbbra is biztosított.”„Fentiek alapján a Pikó András által megfogalmazott kijelentéseknek - miszerint   „aláíró vezetők nélkül félő, hogy nem lesznek időben elutalva a fizetések a dolgozóknak, leállnak a folyó ügyek (bérleti szerződések, stb.), nem fizetik időben be az adót és a járulékokat és kezelhetetlen hangulat alakul ki a vállalatnál” - semmiféle valóságalapja nincs. 

https://444.hu/2019/10/18/piko-szerint-arra-jatszik-a-jozsefvarosi-fidesz-hogy-lealljanak-a-keruleti-vagyongazdalkodasi-ugyek 

Éjszakai nagytakarítás a volt fideszes önkormányzatokban

Nagyon fontosak lehetnek Nagy Gábor Tamásnak azok a könyvek, amelyeket polgármestersége idején kapott, ha sürgősen, és az éj leple akarta elszállíttatni őket.  Nem tudom, hogy V.Naszályi Márta elsíbolta volna-e ezeket a könyveket, ezért kellett idejekorán kimenekíteni őket a hivatalból. Ráadásul az évek során könyvtárnyi összegyűlhetett, ha több autó, teherautó kellett az elszállításukhoz. 

Aki már költözött, az tudja, hogy a könyvek cipelése milyen macerás tud lenni, ám ezek, amiket most láttunk egy felvételen nagyon könnyűek voltak; a munkások lazán fel tudták tenni őket a platóra. 

Persze most önök azt hiszik, hogy gúnyolódom, pedig dehogy: hinni akarok az I. kerület volt vezetőjének. Ő állította ugyanis, hogy könyveket szállíttatott a lakására, ám végül a könyvek egy külső raktárban landoltak, mert nehéz lett volna a sofőrnek benavigálnia magát a szűk utcába, ahol Nagy Gábor Tamás lakik. Ezért inkább kitolatott a volt polgármester megbízottja, és nem azért tett ilyet, mert valaki – egy új, ellenzéki képviselő – folyamatosan filmezte az akciót, sőt rá is kérdezett a sofőrre, hogy mit cipel, és hova. Itt némi ellentmondás mutatkozott Nagy Gábor Tamás és a munkát végző ember szavai között: előbbi azt állította, hogy gyalog nehéz lett volna behordani a lakástól kétszáz méterre leparkoló autóból, utóbbi szerint viszont csak valamit el kellett volna hoznia a polgármester lakásából, de a szűk utca miatt végül erre nem vállalkozott. 

Ne törődjünk az apró ellentmondással, többé kevésbé tudjuk, hogy milyen feladatot kellett végrehajtani, és azt is tudjuk, hogy az ügyet senki sem fogja kivizsgálni. Az ellenzék fővárosi és egyes vidéki városokban megszületett sikere ugyanis a legtöbb helyen arra késztette az önkormányzat korábbi urait, hogy azonnali és sürgős nagytakarításba kezdjenek. A nagytakarítás ehelyütt azt jelenti, hogy rapid módon kell megsemmisíteni bizonyos iratokat, bedarálni, elszállítani, eltüntetni. Jómagam szemtanúja lehettem olyan vidéki megsemmisítési folyamatnak – darálásnak -, ahol fideszes váltott fideszest, és mégis… Azt mondja egykori polgármester ismerősöm, hogy előfordulhat ilyesmi, ha valaki egyszerűen nem akarja az utódját „értesíteni” arról, hogy mikkel foglalkozott.

Ha tehát jóhiszeműen közelítem közelítem meg a kérdést, akkor előfordulhat törvényes tisztogatás is, mégis ott bujkál bennem a kisördög – nem az ördög ügyvédje -, hogy itt nem egészen tiszta ügyletekkel állunk szemben. Hogy néhány helyen kifejezetten pánikreakciókat váltott ki a váratlan ellenzéki győzelem. Ezt abból is gondolom, hogy vannak arról is információk, hogy informatikusok sora lendült munkába, eltüntetendő a számítógép őrizte titkokat. Szakemberek azt állítják: ez szinte lehetetlen vállalkozás, ráadásul, aki megkockáztatja titokban levarázsolni a hivatalos iratokat, az ezzel bűncselekményt követ el. Nyilván a megbízónak még az is megéri, ha netán lebukik, csak maga az irat ne kerüljön elő, mert az még nagyobb bűncselekményt tárna fel. Vagy nem is feltétlenül bűncselekményt, hanem olyan szerződésekre, és nevekre, amelyek kellemetlenül érintenék megbízót és megbízottat egyaránt. Hogy arra is fény derülhetne, ki az aki végzett valóban munkát, és ki az, aki nem. Tudjuk, emlékszünk, Hunvald Györgyöt ilyen ügylet miatt ítélték börtönbüntetésre.

Itt most nem lesznek börtönbüntetések, nem lesznek ügyészségi, rendőrségi vizsgálatok. A bűnüldöző szervek tudomásul veszik, hogy az összes kormánypárti önkormányzatban rengeteg könyv halmozódott fel, és mindenhol –figyelmesen, ahogy az utóbbi időben szobrot állítanak, vagy távolítanak el – az éjszakát használják fel a darálásra, elszállításra.

Végül is már nem a könyvégetés korában élünk.

https://hirklikk.hu/kozelet/ejszakai-nagytakaritas-a-volt-fideszes-onkormanyzatokban/355955/

Aki eddig nem hitte el, hogy a Fidesz szétlopja az országot, az hallgassa most az iratmegsemmisítők zúgását!

2002-ben szavaztam először, s rettenetesen szorítottam az akkor még többé-kevésbé tényleg polgári értékeket képviselő Fidesznek. 2018-ban már azt reméltem ugyanennyire, hogy az országot Közép-Ázsiába áttolni akaró, polgáriból alpárivá váló Orbán-rezsimet le lehet váltani. Mindkét alkalommal keservesen csalódnom kellett – de egyik bukás után sem álltam be a bizonyíték nélkül csalást kiáltók kórusába. Világéletemben utáltam ugyanis a vesztes meccs után kivörösödött fejjel a bírót szidó edzőket. Különösen akkor repült a papucs a tévéhez, ha azoknak a vereségét akarták ilyen olcsón kimagyarázni, akiknek én szurkoltam. A kudarc utáni hiszti ugyanis a gyengék önigazoló menedéke – vagy azoké, akiknek a puszta pozícióvesztésen túl van mitől tartaniuk. 

Akik nem is igazán a hatalom elvesztésétől félnek, hanem sokkal inkább attól, hogy e hatalom többé nem védi meg őket.

Akik hirtelen rádöbbennek, mennyi mindent engedtek meg maguknak, ameddig biztosak lehettek benne, hogy senki nem fogja őket számon kérni semmiért. Akiknek a számára már nem botlás, még csak nem is gondosan előkészített cselszövés, hanem a lélegzetvétel természetességével végzett napi rutin volt a lopás, a csalás, a sikkasztás. Akik egy idő után már nem csak nem akarták, de nem is tudták szétválasztani a közvagyont a saját tulajdonuktól. 

Az életformává vált bűnnek iszonyú ára van, s ez most számtalan, saját városát, faluját egy hűbérbirtokos gőgjével, egy szpáhi telhetetlenségével és egy kommunista párttitkár vaskezével vezető fideszes polgármesternek kell hirtelen megfizetnie. 

Hány odafirkantott aláírásra, hány két Chivas Regal, meg egy csík kóla között okosba' lezsírozott közbeszerzésre, mennyi szövevényes ingatlantrükkre, üzleti titok mögé rejtett megbízási szerződésre kellene most emlékezni! Hány és hány millió forintnyi egzotikus szigetek fiktív cégszámláira kimentett, haverok zsebébe át-keresztbe-és visszafolyatott közpénz , mennyi, fülledt éjszakákon prostik bugyijába tömött, dílereknek csúsztatott, pultok mögé behajított köteg húszezres köszön most vissza az álmatlan éjszakákon!

És erre a számlára nem lehet részletfizetést kérni. Ezt egy összegben kell azonnal kiegyenlíteni. Itt csak egyetlen halasztásra van lehetőség: csalást kiáltani. Teljesen mindegy, mennyire megalapozott az óvás, mint, ahogyan az is, hogyan dönt végül a választási bizottság, vagy a bíróság.

Mert ezek a történetek Józsefvárostól a Várnegyedig, Ferencvárostól Jászberényig nem a győzelemről szólnak - hanem az időnyerésről. 

Hogy minél több dokumentum mehessen a darálóba, mint Jászberényben, lehessen kicsempészni az éjszaka leple alatt, mint Újpesten, esetleg egyből átszállítani a bukott polgármester lakásába, mint a Várnegyedben

És, ahol nem nyújtottak be panaszt, ott is minden másodpercet, minden lehetőséget megragadnak, hogy eltüntessék regnálásuk piszkos nyomait. Dunaújvárosban egy utolsó lopással még kivittek a városházáról három merevlemezt. Elvégre hosszú esztendőkön át kezelték úgy a várost, mintha a tulajdonuk lenne, három vincsi miért ne fért volna még bele? 

Egy évtizednyi gyalázatot kell most kiradírozni az irattárakból, és a számítógépek memóriájából. Onnan talán sikerülhet is. De a lelkünkből már soha. Mert, amit most a bukásuk után tesznek, az nem más, mint beismerő vallomása mindannak, amit uralmuk idején legfeljebb csak sejthettünk róluk. 

Minden iratmegsemmisítő zúgása, minden égő papír sercegése, minden sietve begépelt „Format C:” kattogása azt suttogja: „Gazemberek vagyunk.”

És ezt a bíróságoknak is mihamarabb ki kell mondania minden indokolt esetben. Azoknak, akik a nép bizalmából most a múltjukat végképp eltörölni igyekvők helyükre kerülnek, kutyakötelességük mostantól ezen dolgozni. Nekünk meg az, hogy e vallomásokat jól jegyezzük meg. No, meg azok is, akik egyelőre még nyugodtan alhatnak minden gazemberséggel töltött nap után. Vigyázó szemüket vessék nyomorultul kapkodó, szűkölve rettegő bűntársaikra.

Nézzenek az elmúlt álmatlan éjszakáktól véreres szemükbe. Üveggömbök most ezek a szemek, amelyekben a saját jövőjüket láthatják.

Jó lesz beszerezni egy pár iratmegsemmisítőt. S még jobb lenne mostantól egy kicsit kevésbé mocskosul élni. Mert nincs az a daráló, amely az Úristen elől eltünteti a terhelő bizonyítékokat.

https://alfahir.hu/2019/10/18/2019_es_onkormanyzati_valasztas_fidesz_korrupcio_iratmegsemmisito

választás után:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7615233450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása