He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés??? - mentve az események híreiből + videó

2019.10.01. 03:35 guma

Orbán nagyon nem örült, amikor saját vendége kérdőre vonta

A jogállamiság betartásához kell kötni a finanszírozást - mondta a magyar kormányfővel folytatott megbeszélés után Antti Rinne finn miniszterelnök. Orbán szerint ezek még csak politikai szlogenek. A jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés - jelentette ki. A miniszterelnök a közös sajtótájékoztatón bejelentette, Várhelyi Olivért jelöli uniós biztosnak Trócsányi László helyett.

Az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjével tartott sajtótájékoztatón, hétfőn késő este jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy valóban Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli magyar állandó képviselet vezetőjét jelöli uniós biztosnak. A Reuters kérdésére válaszolva elmondta a részleteket is: Ursula von der Leyen bizottsági elnök délután, Trócsányi László második bizottsági elmeszelése után kérte Orbánt, jelöljön más biztost - írja a hvg.hu.

A sajtótájékoztató másik fontos témája az volt, mikor a finn miniszterelnök, Antti Rinne az udvariassági körök után arról beszélt, a találkozón elmondta Orbánnak, hogy az uniós finanszírozást a jogállamiság elvéhez kell kötni.

Orbán ezt magától nem hozta szóba, kérdésre válaszolva viszont arról beszélt, a Bizottság ma sem folyósítja a támogatást akkor, ha egy ország nem jól gazdálkodik a pénzzel. Ez egy működő mechanizumus, eszerint élünk mi is - mondta Orbán, hozzátéve, hogy a jelek szerint emellé egy másikat is létre akarnak hozni. Ha új szabályokat akar valaki, azt kellő kimunkáltsággal nyújtsa be - tette hozzá. Nem vagyok ellene, hogy újra feltaláljuk a kereket, de ez a felvetés most egy politikai szlogen csupán, nem leírt javaslat, a jogi és ténykérdésekre nem válaszol.

"Amikor kérdőre vonnak bennünket vagy megkérdőjelezik a magyar jogállamiságot, akkor belelépnek a becsületünkbe, és javaslom, ezt jól fontolják meg" - mondta a kormányfő, hangsúlyozva: a nemzetközi kapcsolatok nem arra épülnek, hogy egyik ország sértegetheti a másikat, hanem a kölcsönös tiszteletre.

"Nem javaslom, hogy odajussunk Európában, hogy egyik miniszterelnök vagy bármely tisztségviselője az uniónak egy másik országba ellátogat, hogy megmossa a fejét jogállamiságügyben, mert akkor sok minden lesz, de európai egység nem" - idézi az MTI Orbán Viktort.

Kiemelte: Közép-Európában a demokrácia, a sajtószabadság, az alkotmányosság nem egy politikai játék, hanem becsületbeli ügy, "komolyan vesszük, és szeretnénk, ha más is komolyan venné, és nem használná politikai fegyverként Magyarország ellen". De persze ha kell, küzdeni fogunk, mert az ember küzd a becsületéért - mondta.

A jogállamiság és az uniós támogatások összekapcsolásának ügyében szintén kérdésre a miniszterelnök közölte: ma is létezik egy mechanizmus az EU büdzséjében, mely szerint ha egy ország, úgy tűnik, nem tud jól gazdálkodni a rá bízott pénzzel, akkor a bizottság nem folyósítja a támogatást.

Most ezen kívül, a finn miniszterelnök is erről beszélt, létre akarnak hozni egy másik mechanizmust is - közölte, hangsúlyozva, hogy ebben az esetben egy kiérlelt javaslatra van szükség, amely választ ad a legfontosabb jogi kérdésekre. Egyelőre azonban ilyet nem lát - folytatta -, ma inkább politikai szlogenről van csak szó, nem pedig egy leírt javaslatról. Magyarország ezt nem tartja szükségesnek, de minden kiérlelt javaslatot megfontol - tudatta, ezért az erről szóló megbeszélések folytatására kérte finn kollégáját.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban-nagyon-nem-orult-amikor-sajat-vendege-felelossegre-vonta.692450.html

A finn miniszterelnök Orbán szemére vetette a jogállamiság betartását

A jogállamiság kérdése is szóba került Orbán Viktor magyar és Antti Rinne finn miniszterelnök hétfői budapesti találkozóján, utóbbi elmondta, ehhez kell kötni az uniós finanszírozást. Orbán nem kér a fejmosásból, a javaslatokat politikai szlogennek tartja. Bejelentette az új uniós biztosjelöltet és fake newsozva válaszolt a vejét érintő kérdésre.

Valóban Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli magyar állandó képviselet vezetőjét jelöli uniós biztosnak a miniszterelnök. Orbán Viktor ezt az unió soros elnökével, a finn miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatón jelentett be hétfőn késő este. A Reuters kérdésére válaszolva elmondta a részleteket is: Ursula von der Leyen bizottsági elnök délután, Trócsányi László második bizottsági elmeszelése után kérte Orbánt, jelöljön más biztost. Az elnöknek arról beszélt, különleges helyzetben van, mert Trócsányit listavezetőként a magyarok 53 százaléka támogatta az EP-választáson úgy, hogy elmondták, biztosnak jelölik majd.

Nem utasítottam el Von der Leyen kérését, de abba nem megyek bele, hogy az Európai Parlament válogasson a magyar nép által megválasztott jelöltek közül. Ezért csak egy technokratát tudok delegálni, kértem, hogy ezzel éljen együtt.

Trócsányinak a bővítési portfóliót szánta Von der Leyen, ennek megváltoztatásáról nem volt szó. Várhelyiről készült portrénkat ide kattintva olvashatja.

A sajtótájékoztató másik fontos témája az volt, mikor a finn miniszterelnök, Antti Rinne az udvariassági körök után arról beszélt, a találkozón elmondta Orbánnak, hogy az uniós finanszírozást a jogállamiság elvéhez kell kötni.

Orbán ezt magától nem hozta szóba, kérdésre válaszolva viszont arról beszélt, a Bizottság ma sem folyósítja a támogatást akkor, ha egy ország nem jól gazdálkodik a pénzzel. Ez egy működő mechanizumus, eszerint élünk mi is - mondta Orbán, hozzátéve, hogy a jelek szerint emellé egy másikat is létre akarnak hozni. Ha új szabályokat akar valaki, azt kellő kimunkáltsággal nyújtsa be - tette hozzá.

Nem vagyok ellene, hogy újra feltaláljuk a kereket, de ez a felvetés most egy politikai szlogen csupán, nem leírt javaslat, a jogi és ténykérdésekre nem válaszol. Ezt nem tartjuk szükségesnek, de minden javaslatot megfontolunk, ha azok kiérlelt formában elénk kerülnek.

Egy finn újságíró a finn miniszterelnököt kérdezte az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak jutó uniós támogatásokról. A kérdés finnül hangzott el, így csak a tolmács szavaira lehet támaszkodni, de a fordítás szerint azt kérdezte, hogyan juthattak uniós pénzek Tiborczhoz, hogyan lehet garantálni hogy az uniós támogatásokkal ne lehessen visszaélni, illetve hogyan lehet visszavonni ezeket a támogatásokat.

Bár a kérdés nem neki szólt, Orbán Viktor is válaszolt:

fakenews, ami a kérdésben szerepel.

A sajtótájékoztató másik fontos témája az volt, mikor a finn miniszterelnök, Antti Rinne az udvariassági körök után arról beszélt, a találkozón elmondta Orbánnak, hogy az uniós finanszírozást a jogállamiság elvéhez kell kötni.

Orbántól egy finn újságíró megkérdezte azt is, miért kellene beszüntetni a 7-es cikkely szerinti eljárást, mire azt mondta,

a jogállamiság 40 év diktatúra után itthon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés,

amikor ezt feszegetik, belelépnek a becsületünkbe. Orbán szerint egymás sértegetésére nem épülhetnek nemzetközi kapcsolatok, most is hallgatta, hogy néz ki a magyar jogállamiság. Ezt szerinte nehéz összemérni: van olyan jogintézmény, ami Magyarországon a jogállamiság alapja, a finneknél pedig nem létezik, de ettől még nem tartja őket gyengébb jogállamnak.

Nem javaslom, hogy oda jussunk, hogy egy miniszterelnök vagy bármely uniós tisztségviselő egy másik országba ellátogatva megmossa a miniszterelnök fejét jogállmiság ügyben. Akkor ugyanis sokminden lesz, de európai egység nem.

Szeretné, ha nem használnák ezt politikai fegyverként Magyarország ellen. "Ha kell, akkor küzdeni fogunk."

A sajtótájékoztatón Orbán Viktor beszélt arról is, a két ország közti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat erősíteni kell, beszéltek az energiarendszerről is. Orbán szerint megújuló energiára kell építeni a jövőt, a klímacélt atomenergia nélkül nem lehet elérni, amit ígérete szerint Magyarország betart.

Orbán szerint egyetértettek abban, hogy az európai intézményeknek erősebben és többet kell koncentrálni arra, amiben egyetértés van, a nézetkülönbségekre pedig kevésbé. Azt remélik, a következő öt év sikeresebb lesz, több lesz az egyetértés, és kevesebb a konfliktus.

A finn miniszterelnök is beszélt a gazdasági kapcsolatokról, elégedett azzal, hogy Magyarország is csatlakozik a hibrid fenyegetések elleni közös fellépéshez. Antti Rinnét megkérdezték a máltai megállapodásról (mely a menekültek önkéntes szétosztásról szól), amire azt mondta, ha 20 ország részt vesz a folyamatban, ők is csatlakoznak.

https://hvg.hu/itthon/20190930_Orban_anti_rinne

 

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4315184962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.10.01. 03:47:50

azt a kurva életbe! se igazság, se jog szolgáltatás hanem becsület bíróság működik hazánkban???

kinek a becsülete most a mérvadó? lehet tudni???

Sír!

hol dühöngsz?

guma 2019.10.01. 17:34:42

Bródy reagált Orbán kijelentésére a jogállamiságról

A miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy a jogállamiság Magyarországon becsületbeli kérdés.

Ahogy megírtuk, megbeszélésüket követően hétfőn este közös sajtótájékoztatót tartott az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország miniszterelnöke és a magyar kormányfő. Ezen az eseményen kérdezte meg egy finn újságíró Orbán Viktortól, miért kellene beszüntetni Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást.

A magyar miniszterelnök erre úgy válaszolt: a jogállamiság negyven év diktatúra után nem jogi, hanem becsületbeli kérdés, amikor pedig mások ezt feszegetik, belelépnek a magyarok becsületébe.

Erre reagált Facebook-oldalán kedden délután Bródy János, aki úgy fogalmazott:

"Ha a jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés. … akkor gond van a becsülettel…"

Bródy a posztjához A szavak című dalát csatolta:

"A szavak furcsak teremtmények, ezt jól tudja minden gyerek.
Kicsúsznak a szájunkon, és fegyelmezetlenek.
Hiába bízunk rájuk nagyon fontos üzenetet,
Elrejtik az igazságot, és mást jelentenek.

Csak nézz rám, egy szót se szólj, én így is megértelek.
Ha van valami, ami nem hazudik, az leginkább a szemed.

A szavak néha szövetkeznek, hogy félrevezessenek,
Szépen hangzó mondatokban vonulnak ellened.
Félve, kimondott félszavakból van, aki ért, és van, aki nem,
De elmondani nagyon nehéz, mit nem ért meg senki sem.

A gondolat, míg önmagába zárul, sajnos nincs jelen,
Szavak nélkül nem működik a mindenható értelem.
De a kimondott szavak sorsa néha furcsán alakul,
A lényeg sokszor bennük marad kimondhatatlanul."

www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tbnxG0nBEWI

gazoló 2019.10.01. 19:00:52

@guma:

szó szerint undorít ez az álszent,pökhendi,cinikus spermamaradvány(

......
Tini ezt mindig nagyobb nyugalommal tudja kezelni.

sokat mond ez a kép Göncz Árpád temetésén.

kepkezelo.com/upload.php

guma 2019.10.01. 21:49:23

@gazoló:

ez a kép nekem nem jelenik meg... :(

mgdé 2019.10.01. 21:58:40

Ner és Becsület

Volt már valami hasonló címmel valami morbid és véres tragikomédia.

guma 2019.10.01. 22:17:36

@Én de genere Mi:

mégis a vezér trollkodása vet hullámokat... :(((
pfejjj

pfejjj

gazoló 2019.10.01. 22:45:30

@guma: szia Margó

ha a második linken sem,majd holnap megoldjuk. szép álmokat

guma 2019.10.02. 05:50:50

@gazoló:

szia! a második jó! :)

guma 2019.10.05. 15:30:47

@Én de genere Mi:

@gazoló:

taga

nem semmi ami felbukkant a "becsület" oldalon...

ezazordogugyvedje.wordpress.com/

gazoló 2019.10.05. 18:27:00

@guma: szia

köpedelem már az egész,avagy élni tudni kell?(

nehéz helyzetben a polgármester úr,de van ott még szerintem a questortól is vaj a fülén decens emberkénknek.

valóban a politikai elit zöme,hasonló közegben"alkot

tudtukdenemsejtettükbasszaúristen

gazoló 2019.10.06. 09:40:05

@guma: jó reggelt

no3 avagy numera3

pfejj wazz és pont szent városom mellet((

guma 2019.10.06. 10:20:49

@gazoló:

jobbat! :)

hülye vagy?
szerintem: a 3nő dolgozni ment...

jaegtoer 2019.10.06. 10:25:11

Itt jogállam van. Aki mást mond, nem érti Magyarországot, nem érti a nemzetvezetőt, nem ért semmit sem.
Jogállam van, mert jogunk van hallgatni, és minden amit mondunk felhasználható ellenünk. Mondja valaki, hogy ez itt nem egy jogállam.

guma 2019.10.06. 11:50:35

@jaegtoer:

@gazoló:

Rezeda: Hubertus

A jogállamiság becsületbeli ügy.

Ilyeneket hallunk a kedves vezetőtől, ami nem is érdekelne, megszokta már az ember, ahogy fossa ki a szavakat, amelyeknek olykor van értelme, legtöbbször azonban semmi sem. Hogy ez a két szó is mit keres egymás mellett, azt sem tudja senki, a becsület etikai kategória, míg a jog meg társadalom-filozófiai. A becsület már akkor is létezett, amikor jog még sehol nem volt, és, mint kitetszik, most meg híre-pora sincs bizonyos körökben, holott szügyig állunk a jogban.

Másrészt becsület is sokfajta van. Létezik ilyen naturális becsület, mint az élet alapja és vezérlő eszméje, amely már majdnem hitbéli tétel, mint az indiánok becsülete és a paraszt bácsiké, ami a civilizációban felér a naivsággal. Van aztán a betyárbecsület, ilyenje van a Rózsa Sándoroknak – más kultúrában Robin Hood –, később meg jönnek a mindenféle Jedi lovagok, de ez már az ábrándok világa. Aztán létezik a maffiózók becsülete meg a déli családok asszonyaié. A náciknak is volt belőle, az SS még a dísztőrökre is vésette: “Becsületem a hűség”.

Az a kérdés tehát, hogy ennek a mi főnökünknek milyenfajta becsülete van, ha van neki egyáltalán ilyenje. Ránézve a manusra, belegondolva életútjába, s legfőképp cselekedeteire, amelyek a fundamentumát adhatnák ennek az illékony fogalomnak, arra kell jussunk, ilyenje nincsen neki egyáltalán. Sőt, mint Vladimir és Estragon Beckettnél, úgy vesztette el a jogait, hogy becsületről beszéljen, s hogyha ilyet tesz mégis, az nem egyéb, mint lufi, vagy Hubertus reklám, és most ne tessenek teljesen hülyének nézni.

Az van, az történt, hogy már napokkal ezelőtt mondta Orbán, amit mondott, s úgy önmagában nem is nagyon érdekelt. Az embernek már olyan az ingerküszöbe, hogy az is hidegen hagyja, ha ezek azt delirálják, hogy Gyurcsány minden reggel megeszik három ministránsgyereket, közben macedón maffiózóknak ad el magyar szüzeket, egyúttal lóhátról gyújtja fel Kásler miniszter farkát, amitől a nemzeti gomolyfelhők vért zokognak, és a himnuszt éneklik a galambok fosás közben. A szavak elértéktelenedtek.

Viszont az ember néz tévét is, mert felettébb esendő. Vannak ebben reklámok, mert a világ is tökéletlen, és vannak hülye reklámok, mert az alkotók pancserok. De nekünk így is jó. Egyáltalán, megkérdezném a mai fiatalságot, tényleg ilyenek-e, amit a reklámok sugallnak, hogy legyen az pia, jégkrém vagy csoki, ők buliznak, ami abból áll, hogy tucatnyian vonaglanak egy tér közepén, ötven foguk van, és néznek bele a kamerába hülyén. Hogy ez a happy máma? Ez volna az egyik lényegi dolog.

A másik, hogy amikor a fiatalok dolgoznak, akkor tényleg ilyen jelszavakat kell ordibálni, hogy megcsinálod, tudod, teszed, ott vagy, érzed, ilyesmi buzdítónak szánt dolgok. Hogy ilyen-e az imperialista munkahely valóban, mert akkor el vagyunk veszve teljesen. Most azonban ez sem érdekel, hanem csupán az, ahogyan Orbán becsületről hablatyolt, és azonmód ment a dobozban a Hubertus reklám, ahogy ez a kettő korrelált, hogy eldobtam az agyam.

Ebben a reklámban egy izmos fiatalember, csurig szteroiddal – így ránézésre –, decens kockás ingben fát aprít, és a nagyapjára emlékezik, hogy most érti meg (aprítás közben), mit jelentettek az öregnek az olyan szavak, mint becsület, barátság, őszinteség, miközben futnak az agarak, tábortűz lobog és koccintanak a Hubertus-szal az erős férfiak. Holott az emlékeim szerint ilyen körömlakkszerű ital, összeragad tőle az ember pofája, bár lehet, csak kicsit.

Ebből az jön le a proletárnak, hogy ez a becsület: kockás ing, merengés, fahasogatás, agarak. A fiatalok meg a téren vonaglanak, illetve tudják, akarják, csinálják, de, hogy mit, azt nem lehet tudni. Ez ilyen tárgy nélküli világ, a mondatban nincsenek tárgyak, a felkiáltások ettől csatakiáltások lesznek, másutt meg ellepi az embert a tocsogó becsület meg az őszinteség a kockás ingjében. És ekkor jön rá – az ember –, hogy Orbánból harmadvonalbéli reklámszövegek jönnek elő, egy elfuserált reklámblokk a manus.

Olyan gyakorisággal is találkozhatni vele, ott van minden percben és az összes kilométerkőnél, és ettől vált az ember immunissá vele szemben, olyan már, mint egy hüvelygombáról szóló opus. Viszont, hogy a rajongók mikor jutnak el erre a szintre, hogy mikor alakul ki bennük a természetes és életmentő csömör, az az egyetlen nagy kérdés. Mert, amikor ez megtörténik, akkor lesz vége a rémálomnak, erre a következtetésre kell jutnunk a jogállam, Hubertus és becsület egy nevezőre kerülése után.
Szerző: Rezeda
Forrás: Rezeda világa

gazoló 2019.10.06. 15:04:15

@guma: a jogállamiság mára betyárbecsületbeli üggyé vált(

huppa.hu/fabian-andras-ami-jar-az-jar/?fbclid=IwAR3c0Bj3VADDE5wnR_7ud2cr5hgE5TztFXBXO17qixQaos4xv55nsPmSSes

de komolyan,akiben van egy csepp gerinc,képes ennek falazni,nem tudomásul venni,elkenni,tapsolni?

guma 2019.10.06. 15:51:25

@gazoló:

már a csiga is gerincesebb lesz mint választott vezetőink...

közben a moo áramszolgáltatási hálózat 20%-a az ország gázszerelőjének kezébe került

Ez nem történelemoktatás, hanem agymosás

Jó reggelt! Lustálkodós, kellemes, szerelmetes szombatot mindenkinek, akinek igénye van rá. Itt vége is a kellemességeknek, jön a valóság. A nemzeti mangalicaszerelő elkezdte felvásárolni az áramszolgáltatást. Is. Bonyodalmas adásvétel és cserebere révén eggyel kevesebb olyan darabkája marad ennek az országnak, ami ne az elfeküdt hajú stróman nevén lenne. Majd – talán ötven évmúlva, delehet, hogy […]
folytatás:

kolozsvaros.com/rovidek/ez-nem-tortenelemoktatas-hanem-agymosas/

guma 2019.10.06. 17:44:57

@gazoló:

emlékeim szerint anno, még törvényt is módosítottak a polgármester miatt...

guma 2019.10.07. 01:56:29

@gazoló:

:)

@Én de genere Mi:

te most, hol "oktatsz"? :D
egy darabig nem csavargok, mert hülye a gépem...
(Peni pedig egy rejtély, most már. nézek mint a moziba...)

jaegtoer 2019.10.07. 07:35:29

@gazoló:

Szia, igen, olvastam róla, és talán promót is hallgattam belőle. Nem vidám, de akkor úgy éreztem, lehet, hogy az emberek mégiscsak többet érdemelnek, mint 2mX1mX2m. De azért elég sokszor elfog a bizonytalanság.

jaegtoer 2019.10.07. 07:35:33

@gazoló:

Szia, igen, olvastam róla, és talán promót is hallgattam belőle. Nem vidám, de akkor úgy éreztem, lehet, hogy az emberek mégiscsak többet érdemelnek, mint 2mX1mX2m. De azért elég sokszor elfog a bizonytalanság.

jaegtoer 2019.10.07. 07:36:13

mi ez a mindig kéccer mond...?

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.07. 08:34:20

@guma: jaj gumám a moziban jo filmek vannak, tudsz nekem ajánlani egyet?

jaegtoer 2019.10.07. 10:00:51

@guma:

Hahaha. Nekem is hasonló jutott az eszembe. Vezérünk derékig gázol a becsületben és a jogban. Aztán az az eszeveszett erőlködés, ahogy szeretne kievickélne belőle, tekintget jobbra, balra, nyakkendőt igazgat. Csakhogy fura jószág a jog, a becsület meg pláne. És kifejezetten felháborító, hogy veszi azt a vakmerőséget, hogy az ő becsületét összemossa az enyémmel. Nekem Lőrinc nem volt osztálytársam, nem a falubelim, nem a barátom, és nem is strómanom. Különben meg leszarom a focit.

mgdé 2019.10.07. 17:16:19

@guma:

Cicust és Uljacöf bácsit osztályismételtetem. :)
Most épp tornából, mert bár történelem- és irodalomórának indult, de kiszöktek a pályára.

Van egy-két új növendék is, bár, hogy pontosan mennyi is, az nem megmondható, vannak akik egy nap többször is átöltöznek. :D

guma 2019.10.07. 19:49:11

@Én de genere Mi:

:D
kérem a beszámolódat! :)))
a skrizókkal ne foglalkozz!

@PeniValdes:

most csak régi filmet tudok ajánlani a szereplők és hangulatom miatt:

álom luxuskivitelben.
én élveztem! :D

guma 2019.10.08. 05:14:56

@Én de genere Mi:

olvastad?

olvastátok?

"Páratlan és rémisztő a magyarok nemtörődömsége" – Esszékötet az elmúlt 30 évről

„Elég volt. A könyökömön jön ki. Jön egy politikai kalandor, aki a társadalom szerkezetét ismét tövig akarja visszabontani, és közben azt kiabálja, hogy itt repül a kismadár". Nádas Péter író mondja ezt az elmúlt 30 évről a Plusz-mínusz 30 című kötetben. A többi szerző hangulata is hasonló.

Honnan hová jutottunk? Harminc év telt el a rendszerváltás óta, cikkünk megjelenésének napján van például az évfordulója annak, hogy harminc éve ezen a napon tartotta az MSZMP a XIV. kongresszusát, ahol új párt létrehozásáról, az MSZP-ről döntöttek. De történtek ennél sokkal fontosabb dolgok is. Több kacskaringó után – Földes György történész szavaival élve – oda jutottunk, hogy

megerősödött az érzés: a fejlődés és a változás nem szinonimái egymásnak, megrendült a haladásba vetett hit. A múlt leértékelődött. A jövő bizonytalan.

Földes ezt egy nyár végén bemutatott kötet, a Plusz-mínusz 30 – Esszék a közelmúltról és a közeljövőről című könyv előszavában írja, a kötetet is ő szerkesztette.

Erről szól még a cikk:

Miért mondja Bod Péter Ákos azt, hogy nem hívhatjuk nemzetinek a kormányt?
Kiderül, miért látja sötéten a jövőt Ferge Zsuzsa és L. Ritók Nóra.
A januárban elhunyt Térey János véleménye is olvasható az elmúlt harminc évről.

hvg.hu/360/20191007_Magyar_rendszervaltas_harminc_ev_keseruseg

guma 2019.10.08. 09:00:16

@Én de genere Mi:

vagy 2 hónapja nem voltam diggernél... :D

erre mit találok?
innen idéznek...
hahaha

bocs!

másik poszt alá kellett volna, de annyira röhögök, hogy hibázok állandóan...

mgdé 2019.10.08. 17:07:28

"innen idéznek"

akkor ott nagyon nagy lehet már a baj ... :D

guma 2019.10.10. 19:48:55

@Én de genere Mi:

egy hsz tetszett meg nekik, amin ott is jót röhögtem.

guma 2019.10.10. 19:58:28

@gazoló:

@jaegtoer:

@PeniValdes:

rá kellene csörögnöm Bolira, hogy ő miként éli át ezt a polgármesteri bulit...

azért ennyire szennyes, hatalmi mámorban úszó gyökér megérdemelné, hogy kasztrálják:

"A női szál erősen jelen van ebben a történetben, talán túlságosan is – hangsúlyozták a bennfentesek, egyértelműen arra utalva, hogy olyan, nőkkel kapcsolatos történetek is zajlottak az elmúlt években, amelyben a helyi gazdasági élet néhány férfi szereplője megaláztatva érezte magát. Mint megtudtuk, Rákosfalvy vadászott egyes vállalkozók feleségére, és az „eredményekkel” dicsekedett is."

index.hu/belfold/2019/10/10/egy_szemelyes_ugy/

taga20 2019.10.10. 20:08:32

@guma: boli mosonmagyaróvári, nem győri.

szívesen! ilyen alapon rám is rám csöröghetnél:)))

guma 2019.10.10. 20:09:46

@taga20: :DDDD

jó majd éjszaka! :)))

taga20 2019.10.10. 20:19:06

@guma: ez a csengő hangom, így éjszakánként többször is hívhacc:)))

www.youtube.com/watch?v=tGbRZ73NvlY&list=RDtGbRZ73NvlY&start_radio=1

guma 2019.10.10. 20:38:47

@taga20:

megkímélem az asszonyt!
ő nem érdemli meg :)))

taga20 2019.10.10. 20:45:29

@guma: igazad van drága barátném!

neki már akkor eljött a jézuska, mikor megismert engem:))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.10. 20:56:12

@guma: Boli csak nem akar polgármester lenni....bár meg vannak hozzá a képességei

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.10. 20:57:06

@guma: egyébként megnéztem ezt a csávót...hááát nem egy....sőt, fejre is...na de nem én vagyok a vállalkozüné

guma 2019.10.11. 05:48:58

@PeniValdes:

ne búsulj! vállalkozóné még lehetsz :)
süti beállítások módosítása