He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A 24.hu-ról: Érden még az Egerszegi család is politikai csatába keveredett

2019.09.16. 18:30 guma

Egerszegi Krisztina családja is belekeveredett a fideszes választási háborúba

Még egy teljes hónap hátravan az önkormányzati választásig, de Érden már most kettészakította a kampány Egerszegi Krisztina családját. A fideszes T. Mészáros András polgármester körül eldurvult a háborúskodás, a küzdelembe belekeveredett az olimpiai bajnok úszónő testvére, az édesapja, a legfiatalabb generáció, valamint a polgármesteri posztért elinduló volt sógora.

Az Orbán Viktor mellett egy alkalommal politikai színpadon megjelenő úszónő nagyon hamar és igen régen eltávolodott a politikától, édesapja azonban szombaton újra beszállt a Fidesz helyi kampányába. Érden, a család lakóhelyén Egerszergi János vállalta, hogy kiáll T. Mészáros András mellett. VIP-támogatóként külön posztot kapott az újrainduló polgármester Facebook-oldalán. Így foglalt állást:

Számomra a család az első, és szeretném, hogy a családom, unokáim itt, ebben a biztonságos és folyamatosan fejlődő városban élhessenek! Erre T. Mészáros András garancia számomra, mert a most épülő Érd valóban az a város, amit családommal együtt én is elképzeltem! Nem kérdés, hogy mi a folytatásra, T. Mészáros András polgármesterre adjuk majd szavazatunkat.

A kiállás sokakat meglepett a városban, még a családon belül is. Az emlegetett unokák például egy nyilvános, és továbbosztásra ajánlott ellenposztban közölték, elítélik, hogy családot kampánycélokra használja a nagypapa, és nem mellesleg azt is kijelentették:

Egyáltalán NEM értünk egyet a jelenlegi városvezetéssel és így nem is támogatjuk!

A nagypapa T. Mészáros támogatói-baráti viszonya különösen azért okozott megrökönyödést a településen, mert a tiltakozó unokák édesapja T. Mészáros riválisaként indul a választáson, és köztudott az is, hogy a polgármester nem mindig volt gáláns az Egerszegiekhez. A családhoz szintén kötődő korábbi érdi cégvezetőnő hétfőn a Facebookon emlegette fel, hogy Egerszegi Krisztina testvérének, Egerszegi Klárának politikai nyomásra kellett átadni a polgármester feleségének az Érdi Úszósport Nonprofit Kft. tulajdonrészét úgy, hogy neki többsége legyen. „Zsarolással, fenyegetéssel vették el az üzletrészének a felét” – írta a T. Mészáros ügyeit kiteregető, tavaly leváltott cégvezető. A súlyos vádakat megfogalmazó írásban egyébként arról is szó van, hogy T. Mészáros kamu igazolásokkal papíroztatta le a szervezete bevételeit: a belső körhöz tartozó embereknek milliós tételekről kellett igazolást aláírniuk.

T. Mészáros András. Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Két évtizede az Egerszegi testvérek alapították a város első úszóegyesületét, a Mazsola Egyesületet, majd gyerekek százait oktatták a saját házukban kialakított úszómedencében. Ebből az otthoni oktatásból nőtte ki magát az Érdi Úszósport Kft., amely olyan versenyzőket tudott felmutatni, mint például Milák Kristóf, aki 18 évesen már Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok volt.

Ám éppen Milák esete hívta fel a figyelmet arra, hogy újabban valami nagyon nem működik jól a közpénzes támogatásokból működő sportcégnél. Egerszegi Klára felfedezettje, Milák ugyanis hiába halmozta a nemzetközi sikereket, el kellett hagynia a várost. A cég új vezetése, élén T. Mészáros András feleségével, Berczi Zitával, nem volt hajlandó megegyezni a felnőtt korba lépett sportoló fizetésében, így az azóta világcsúcstartó világbajnok végül a Honvédba igazolt.

Berczi Zita azt követően jelent meg az Egerszegiek vállalkozásánál, hogy T. Mészáros lett a polgármester. 2006 után évekig alkalmazottként kapott fizetést. Később Egerszegi Klárával 50-50 százalékban alapítottak egy közös céget. Tavaly viszont a cég 75 százaléka Berczi kezébe került, az idézett Facebook-poszt szerint a cégtárs szándékai ellenére.

Közben Egerszegi Klára volt férje, az érdi önkormányzat képviselő-testületében ülő Tekauer Norbert is szembekerült T. Mészárossal. Az előző önkormányzati választáson még Fidesz-színekben induló Tekauer tavaly szakított a városvezetővel, amikor egy Márai-idézettel lényegében a le is hülyézte T. Mészárost. Tekauer most független jelöltként elindul a fideszes T. Mészárossal és az ellenzék által támogatott Csőzik Lászlóval szemben Érd polgármesteri székéért.

Kiemelt kép: T.Mészáros András Facebook oldala

https://24.hu/belfold/2019/09/16/erd-valasztas-egerszegi-csalad/

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6715109292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.09.17. 08:07:19

taga?

mindenki megkergült Érden? :((((

gazoló 2019.09.17. 16:50:35

@guma:

kivéve aki koraőszi,"küszöbmajmokkal töltött kubai szabadsága miatt,eltűnt a ge..ibe)))

www.youtube.com/watch?v=5DWvhb4ph5c

taga20 2019.09.17. 17:04:47

@gazoló: nem tűntem el, csak nem akarok olyan gyökér kommenteket ideszarni, mint peni.

akkor inkább kussolok:)))

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

gazoló 2019.09.17. 17:50:40

@guma: RIP Gallai Péter

legyen neki könnyű a föld!

szerettem

www.youtube.com/watch?v=-GlRxU78ndc

guma 2019.09.17. 17:58:44

@gazoló:

RIP

de a múlt héten rengetegen elmentek...
külön poszt kellene vagy csak felsorolni és írni: RIP, RIP...

gazoló 2019.09.17. 18:04:46

@guma:

Rajk László..megrendítő életrajz..Konrád György a leghitelesebb rendszerváltó...Marton László A SZÍNHÁZ maga!

RIP

szegényebbek lettünk
.......

posztokat követelünk))

taga20 2019.09.17. 18:46:13

@gazoló:

azé lacibának, volt még más gyengéje is.
azé eszt ne felejtsük már el.

taga20 2019.09.17. 21:12:58

@PeniValdes: cica, te egy normális kommentet nem tucc kitolni magadból?

pedig az már afélsikerutjain lenne:)))

gazoló 2019.09.17. 21:18:58

@taga20:

nem felejtem,de nem is az után ítélem meg ...nekem csak színházi zsenialitása marad meg! sajnálom lilluskát aki húsz évre rá megálmodta,hogy bántották. na de ilyen a művészvilág..még ilyenebb))

taga20 2019.09.17. 21:43:55

@PeniValdes:

na ezt pont neked írtam...

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.09.17. 21:46:48

@taga20: ja mert másra nem vagy képes...aztán a hozzád hasonlok jelentik az ellenzéket

taga20 2019.09.17. 21:50:15

@PeniValdes: a hozzád hasonlóak meg a fityeszt.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.09.17. 21:55:09

@taga20: ez a kommented is mutatja, hogy hol a helyed...ott

guma 2019.09.18. 08:20:15

@PeniValdes:

csak keményen, kislány! :-DDDD

gazoló 2019.09.18. 09:24:40

@guma:

ezzzzzzz Bödőcs új könyvéből))

"
Keresztül-kasul festettem én már, ha jól számolom, három rendszert, minimum. A kilencvenes években szinte végig a létrán voltam, vitt a flow, csak akkor még nem így mondtuk. Borult a rendszer, először a szocialista. Nyolcvankilenckilencvenben megugrott a szenteltvíz-fogyasztás, locsolták buzgón a téeszelnök- meg párttitkár-gyerekekre, -unokákra, akkor ugyanis megint a Marx-szakállú Jóisten jött az Isten-szakállú Marx helyett, de legfőképp a Disznófejű Nagyúr, a pénz, a zsozsó, annak a flow-ja.

Én a téeszben is dolgoztam, majd elmesélem, azután egy vállalkozóhoz kerültem, a Kálmánhoz, aki a belemet kihajtotta, nem volt hétvégém, nem volt szakszervezetem. A téeszben nem ilyen volt a tempó. Ott nem gondolkodtunk sztrájkon, mert az volt az alapjárat, de a kilencvenes évek elején mindenki elkezdett kaparni a pénz után, mint a kutya, amelyik elfelejtette, hova ásta el a csontot. Akkor hirtelen mindenki egy cápa BMW-ben akart meghalni negyvenévesen, szívrohamban. Úgy tűnt, a Kálmánnak sikerül is.

Olyan volt a fejük ezeknek a vállalkozóknak a sok megrendeléstől, mint egy londoni körforgalom. Én még láttam Mercedes-jel alakú fülbevalót is annak idején, meg sok ropogós, hamisított olasz bőrkabátot, meg dollárjeles pecsétgyűrűket. Ez az a korszak, amikor a szivarokat letüdőzve szívták el, mert azt hitték, úgy kell, és közben krákogtak, mint a rossz kapálógép. A Kálmán is egy kakasvérpiros kockaladából ült át egy Manhattan-szürke bálnamercibe. Építkezéseket vezényelt, kárpótlási jegyet árult, még pitbullt is tenyésztett, gondolhatod. Micsoda karrierek voltak akkor! Ahogy a kopoltyús Zaporozsec után egyszer csak ott volt alattuk a Ford kupé. Általános volt a keszonbetegség, mert az még ki sem alakult, hogy mire költsék a pénzt. Jöttek az elképzelhetetlen színű ruhák meg azok az új autók, amikben annyi lóerő dübörgött, hogy hetente meghalt valamelyik barom a zalai kanyarokban. Jöttek a diplomatatáska nagyságú első mobilok, a nyaralások olyan helyeken, amiket ki se tudtak mondani. Nem volt rá több száz évünk, hogy ez kialakuljon, hogy gyökeret verjen a pedigré. A királyok, hercegek, grófok, Keszthelyen a Festeticsek, azok nem kapartak, úgy élvezték az életet, hogy azt mi el se tudjuk képzelni: a vadászat, a könyvtár, a kaja meg a különböző szerelmi oktaéderek édességét. Egy kis tudóskodás, egy kis irodalom, ez volt a programjuk az igazi uraknak, meg tanulmányutak olykor, és közben lornyetten át nézték a magyar ugart, mint valami holdbéli tájat, ahol csak akkor kell megállni, ha kiesik a hintó kereke, de a kilencvenes évek újgazdagjai nem ilyenek voltak.

Konditerem, szolárium, kutyakozmetika: ilyesmiket kellett hirtelen festenünk a vadkapitalizmus hajnalán. Én nem jártam soha konditerembe, még csak az hiányzott volna az egész napos létrázás után. Műszak végén druzsbázni akartam, lazítani, beszélgetni, udvarolni a csaposlányoknak, nem beszarni a súlyzók alatt.

Az egerszegi kuplerájba is új színek kellettek a rendszerváltáskor, és teljes nyílászárócsere, új bútorok, de a kurvák maradtak, ahogy a közéletben is. Tudod, Gyöngyi, olyan ez a mi demokráciánk, mint amikor lecserélik a poharakat göszszeresre, de továbbra is borsodit csapolnak belé.

Volt ám kavarodás ott az elején. Egyszer a volt egerszegi tanácselnöknél kellett S. O. S. kifesteni a gyerek szobáját, mert benácult a szemük fénye. Le kellett kenni a horogkereszteket, amiket a falra rajzolt a hülyegyerek. Régi kommunista család voltak. A gyerek nagyapja is ott állt a szája sarkában egy soha el nem hamvadó cigivel, amit még Lenin gyújtott meg, és ott siránkoztak, hogy mi lesz itt, mi lett ebből a gyerekből? Mi, hát amit megérdemeltetek, mert nehogy azt higgyétek, hogy a Sztálin Jóskátok vagy a csókos szájú Brezsnyevetek egy fikarcnyit is különb volt, mint az a bukott osztrák festő a bajuszkájával. Szóval reggel még az SS-feliratokat festettük át, délután már a vörös csillag helyét tüntettük el a megyeházáról. És akkor páran itt elkezdtek nekem zsidózni a kocsmában is, hogy így a zsidók, meg úgy a zsidók. Jól van, gondoltam, mondják csak, erősödik a demokrácia tüdeje. Ez a szabadság, nem?

És kilencvenben mennyi, de mennyi pártirodát átfestettünk! Itt festőre mindig szükség lesz, mert mindig jönnek az új színek, mert minden korszaknak megvan a színe. Most nagyon megy a magenta például, meg a narancs, de mikor a trafikok fosbarnáját meglátom, hát az olyan nekem, mintha kést forgatnának a szívemben. Majd megunják ezeket is, és akkor jövök megint én az ecsetjeimmel."

gazoló 2019.09.18. 09:40:31

Logodi utca)

444.hu/2019/09/17/mindenki-tudhatta-milyen-kenyes-terulet-a-varhegy-oldala-megis-odakuldtek-a-markolokat-engedely-nelkul

........

és mégegyszer

KOSZTOLÁNYI DEZSŐ: HAJNALI RÉSZEGSÉG

Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád.
Múlt éjszaka - háromkor - abbahagytam
a munkát.
Le is feküdtem. Ám a gép az agyban
zörgött tovább, kattogva-zúgva nagyban,
csak forgolódtam dühösen az ágyon,
nem jött az álom.
Hívtam pedig, így és úgy, balga szókkal,
százig olvasva s mérges altatókkal.
Az, amit irtam, lázasan meredt rám.
Izgatta szívem negyven cigarettám.
Meg más egyéb is. A fekete. Minden.
Hát fölkelek, nem bánom az egészet,
sétálgatok szobámba le- föl, ingben,
köröttem a családi fészek,
a szájakon lágy, álombeli mézek
s amint botorkálok itt, mint részeg,
az ablakon kinézek.

Várj csak, hogy is kezdjem, hogy magyarázzam?
Te ismered a házam
s ha emlékezni tudsz a
a hálószobámra, azt is tudhatod,
milyen szegényes, elhagyott
ilyenkor innen a Logodi-utca,
ahol lakom.
Tárt otthonokba látsz az ablakon.
Az emberek feldöntve és vakon
vízszintesen feküsznek
s megforduló szemük kancsítva néz szét
ködébe csalfán csillogó eszüknek,
mert a mindennapos agy-vérszegénység
borult reájuk.
Mellettük a cipőjük, a ruhájuk
s ők egy szobába zárva, mint dobozba,
melyet ébren szépítnek álmodozva,
de - mondhatom - ha igy reá meredhetsz,
minden lakás olyan, akár a ketrec,
Egy keltőóra átketyeg a csöndből,
sántítva baktat, nyomba felcsörömpöl
és az alvóra szól a
harsány riasztó: «ébredj a valóra».
A ház is alszik, holtan és bután,
mint majd száz év után,
ha összeomlik, gyom virít alóla
s nem sejti senki róla,
hogy otthonunk volt-e, vagy állat óla.

De fönn, barátom, ott fönn a derűs ég,
valami tiszta, fényes nagyszerűség,
reszketve és szilárdul, mint a hűség.
Az égbolt,
egészen úgy, mint hajdanába rég volt,
mint az anyám paplanja, az a kék folt,
mint a vízfesték, mely írkámra szétfolyt,
s a csillagok
lélekző lelke csöndesen ragyog
a langyos őszi
éjjelbe, mely a hideget előzi,
kimondhatatlan messze s odaát,
ők, akik nézték Hannibál hadát
s most néznek engem, aki ide estem
és állok egy ablakba, Budapesten.

Én nem tudom, mi történt vélem ekkor,
de úgy rémlett, egy szárny suhan felettem
s felém hajol az, amit eltemettem
rég, a gyerekkor.

Olyan sokáig
bámultam az égbolt gazdag csodáit,
hogy már pirkadt is keleten s a szélben
a csillagok szikrázva, észrevétlen
meg-meglibegtek és távolba roppant
tűzcsóva lobbant,
egy mennyei kastély kapuja tárult,
körötte láng gyult,
valami rebbent,
oszolni kezdett a vendégsereg fent.
a hajnali homály mély
árnyékai közé lengett a báléj,
künn az előcsarnok fényárban úszott,
a házigazda a lépcsőn bucsúzott,
előkelő úr, az ég óriása,
a bálterem hatalmas glóriása
s mozgás riadt, csilingelés, csodás,
halk női suttogás,
mint amikor már vége van a bálnak
s a kapusok kocsikért kiabálnak.

Egy csipkefátyol
látszott, amint a távol
homályból
gyémántosan aláfoly
egy messze kéklő,
pazar belépő,
melyet magára ölt egy drága, szép nő
és rajt egy ékkő
behintve fénnyel ezt a néma békét.
a halovány ég túlvilági kékét,
vagy tán egy angyal, aki szűzi,
szép mozdulattal csillogó fejékét
hajába tűzi
és az álomnál csendesebben
egy arra ringó,
könnyűcske hintó
mélyébe lebben
s tovább robog kacér mosollyal ebben.
aztán amíg vad paripái futnak
a farsangosan-lángoló Tejutnak
arany konfetti-záporába sok száz
bazár között, patkójuk fölsziporkáz.

Szájtátva álltam
s a boldogságtól föl-fölkiabáltam,
az égbe bál van, minden este bál van
és fölvilágolt mély értelme ennek
a régi, nagy titoknak, hogy a mennynek
tündérei hajnalba hazamennek
fényes körútjain a végtelennek.

Virradtig
maradtam így és csak bámultam addig.
Egyszerre szóltam: hát te mit kerestél
ezen a földön, mily silány regéket,
miféle ringyók rabságába estél,
mily kézirat volt fontosabb tenéked,
hogy annyi nyár múlt, annyi sok deres tél
és annyi rest éj
s csak most tünik szemedbe ez az estély?

Ötven,
jaj ötven éve - lelkem visszadöbben -
halottjaim is itt-ott, egyre többen -
jaj, ötven éve tündököl fölöttem
ez a sok élő, fényes, égi szomszéd,
ki látja, hogy a könnyem morzsolom szét.
Szóval bevallom néked, megtörötten
földig borultam s mindezt megköszöntem.

Nézd csak, tudom, hogy nincsen mibe hinnem
s azt is tudom, hogy el kell mennem innen.
de pattanó szivem feszitve húrnak,
dalolni kezdtem ekkor azúrnak,
annak, kiről nem tudja senki, hol van,
annak, kit nem lelek se most, se holtan.
Bizony, ma már, hogy izmaim lazúlnak,
úgy érzem én, barátom, hogy a porban,
hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy, ismeretlen úrnak
vendége voltam.

guma 2019.09.18. 15:28:13

@gazoló:

lehagytad a linket :)

konyves.blog.hu/2019/09/17/bodocs_tibor_284?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2019_09_18&utm_campaign=index

a vers pedig jól jött, mer én nem csak hajnalban vagyok részeg mostanában... :-DDDD
süti beállítások módosítása