He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

2030-ban megszűnik a nyugdíj? + Közpénzből vernek át? + kormányunk rezsiutalványt oszt ahelyett, hogy nem nyerészkedne pl a gázon, ÁFA-n, stb?

2019.08.26. 05:15 guma

Átvernek, ráadásul mi álljuk a cechet

Sokat foglalkoztunk már a közmédia minden szabállyal és törvénnyel ellentétes hírszerkesztési gyakorlatával, nemrég például akkor, amikor a megbukott Orbán Viktor szövetségese, az osztrák alkancellár. Nem azért rugózunk ezeken, mert nincs jobb dolgunk, hanem azért, mert elég súlyos dolgok történnek.

A közmédia dolga - nem én mondom, hanem a törvény - a kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos, sokoldalú, időszerű, megbízható és felelős hírszolgáltatás, valamint tájékoztatás. Ezek mind olyan előírások, amiket a közmédia sokszor, mindenféle következmény nélkül áthág.

Az egyik leggyakoribb manipulációjuk az, hogy olyan szakértőket idéznek külpolitikai és belpolitikai ügyekben, akik szinte kizárólag a kormányzati narratívákat erősítik. Idézésükkor hiányoznak azok a kontextusok, amikből kiderülhetne, hogy nem független és pártatlan szakértőkről van szó, hanem például kormánylapok újságíróiról, kormányhoz közeli szervezetek illetékeseiről. Ezek feltüntetése nélkül az lehet az olvasó/hallgató/néző benyomása, hogy független, azaz hiteles véleményt hall, azaz ezek befolyásolják a véleményalkotásban.

Az ország nagy részén a köztévé és közrádió híradóiból tájékozódnak az emberek, és ha a közmédia kormányzati szempontok alapján szerkeszti a híreit, akkor az ország jelentős része is kizárólag kormányzati szempontok szerint tájékozódik. Nincs más vélemény, csak az, amit a kormány diktál, ami a kormánynak jó. Márpedig a köztájékoztatás, a közszolgálatiság nem ezt jelenti. Annak függetlennek, pártatlannak, objektívnek kell lennie. Ezt írja elő a törvény.

Nézzük a legfrissebb manipulációt. Azt írja a közszolgálati hírügynökség (MTI), hogy

Mostanra trendivé vált családosnak, nagycsaládosnak lenni. A fiatalok is egyre inkább családban képzelik el jövőjüket - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Hosszan idézik a szervezet véleményét arról, hogy a kormány milyen sokat tett a családokért, a családalapítási vágy növeléséért, és hogy ebben mekkora sikereket értek el. Ez önmagában nem gond, egy szervezetnek lehet ilyen véleménye, akár érdekes is lehet. Az egyik probléma az, hogy ezzel ellentétes narratívát képviselő szakértő soha nem lehet vendég a közmédiában. (Van olyan ember, akit teljesen ártalmatlan, valóban civil és valóban pozitív témában azért nem hívnak be, mert egykor az SZDSZ-ben politizált.)

A másik gond, hogy egyvalamit kihagytak a hírből: Hogy ezt ki mondja.

Persze ott van a neve, meg a szervezet, aminek a nevében beszél, de azt sehol nem említik, hogy a szemlézésre fontosnak szánt vélemény nem csupán egy civil szervezet alapítójáé. Király Nóra ugyanis fideszes politikus. Jelenleg éppen a XI. kerület fideszes alpolgármestere.

Ennek említése nélkül át van verve mindenki, aki ezt nem tudja vagy nem néz utána. Mintha mondjuk Dobrev Klára az uniós támogatásokról szakértene, és nem említenék, hogy ő amúgy DK-s politikus és Gyurcsány Ferenc felesége. Durva lenne, nem? Vagy mintha lenne egy nagy nemzeti sajtbolt, ahol elvileg az ország sokféle sajtjait kellene árulni, erre kapnák az adófizetők pénzét, de a boltban csak felcsúti kecskegomolyát lehetne kapni, semmi mást.

Van erre több szó is, például az átverés vagy a megtévesztés.

És persze ugyanezt, ugyanezzel a politikussal eljátszotta már többször a kormány kereskedelmi tévéje, a TV2 is, nyilván ott sem véletlenül, de rájuk nem vonatkozik a közszolgálati médiáról szóló törvény, és elvileg nem közpénzből működnek (jó, persze, kapnak azt is bőven, de ez egy másik sztori).

Lehetne legyinteni, hogy ugyan, ez most egy aprócska tévedés, kis hiba, amúgy is kit érdekel, minek ezen rugózni. De nem véletlenül hallgatják el a megszólaló pártködődését. Egy pártpolitikus kevésbe hiteles, mint egy civilnek látszó szakértő. 

A gond az, hogy ez a fajta manipuláció nagyon tudatosan, szisztematikusan és rendszeresen zajlik, nemcsak a családtámogatási intézkedésekkel, hanem mindennel, ami a kormánynak fontos.

Itt megint az történik, hogy a hatalom a saját céljaira használ és működtet egy olyan tájékoztatási közhivatalt, aminek egészen más lenne a dolga. Ráadásul ennek ellenőrzésére van amúgy egy hatóság is, amit ez az egész egyáltalán nem zavar. De legalább őket is mi fizetjük.

https://index.hu/velemeny/2019/08/25/kozmedia_tajekoztatas_propaganda_ficsak_kiraly_nora_mti_media/

Aki ezt így kitalálta, vagy síkhülye volt, vagy a Fidesz választási győzelme ellen dolgozott

 

A miniszter úrtól tudjuk: Tekintettel arra, hogy a gazdaság kiváló teljesítményt nyújt, mód van arra, hogy az önkormányzati választások előtt....Nem is! Kezdjük újra! Egyszerűen adunk, mert megtehetjük. Mi, a Fidesz-kormány szeretjük a nyugdíjasokat, hát adunk nekik, ha tudunk.

Egyszer volt olyan szép hazánkban, hogy a nyugdíjasok fél százalékos emelést kaptak. Emlékszem, Horn Gyula kormányzott, s a fő-fő nyugdíjfelelős arra hivatkozott, hogy ennyit enged a törvény. Akkor mondta 3 millió nyugdíjas: „kisapám, ha a hülyeség fájna, te üvöltenél egész nap.“

Most új adakozási formát találtak az új nyugdíjaspártiak, csak a hülyeség maradt ugyanaz. Portálunk más helyén már kifejeztük őszinte hálánkat a rendkívüli juttatásért, ezúttal a körülményekről ejtünk néhány óvatos szót.

A rezsiutalvány kiosztásának időzítése remekül sikerül, éppen a választások előtti pillanatban érkezik a suska. Szép kerek summa, megmozgatja a nyugdíjas fantáziát, mert nekünk minden fillér számít. És ez már mégsem fél százalék, hanem majdnem átlag 7, egyszeri adomány. Az is ennyit kap, akinek 50 ezres a gázszámlája, meg az is, akinek 5 ezres. Ez így, Fidesz-módra igazságos.

Az adomány átvételéhez lesni kell a postást, mert az utalványt csak egy alkalommal kézbesítik. A jó nyugger ne kóvályogjon a piacon, hanem üljön otthon! Ha valakinek ehhez nincs kedve, és hosszasabban távol van, kérelmet kell benyújtania az Államkincstárhoz, hogy ismételten kézbesítsék az ajándékba kapott rezsipapírt. Aki pedig ezzel akarja a számláját fizetni, az vagy menjen a postára a csekkel, plusz utalvánnyal, plusz készpénzzel (bankkártya nem jó) vagy az ügyfélszolgálatra az utalvánnyal, a pénzt ott aztán kis adminisztrációval jóváírják az ügyfél számláján.

Jót tesz a testmozgás. Gyönyörű ajándék, amelynek felhasználását feltételekkel, kényszerekkel bástyázzák körül. Aki ezt így kitalálta, vagy síkhülye volt, vagy éppen a Fidesz választási győzelme ellen dolgozott. Esetleg így kapta a parancsot a konstrukció kidolgozására: „Adjunk a nyuggereknek valamit, de azért lássák, ki a gazda!“

https://hirklikk.hu/kozelet/aki-ezt-igy-kitalalta-vagy-sikhulye-volt-vagy-a-fidesz-valasztasi-gyzelme-ellen-dolgozott/354097/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6815024226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.