He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Nem tudták megszerezni az üzletet, tehát tönkreteszik a "keresztény" pornóval?!

2019.06.06. 06:00 guma

kép: Semjén Zsolt és Rogán Antal az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kevesebb híradót és több bulvártartalmat akar a kormány

Rogán, Semjén aláírásával, javaslatára a médiatörvény módosítása jön, mely  szerint a legtöbb embert elérő tévéadók (RTL, TV2, köztévé) ezentúl adhatnak pornót is, kódolva!? Eddig sikeresen titokba tartották, hogy közérdekből szeretik a reklám, stb mellett a pornót IS.

Ha jó kedvem lenne, még humorosnak is találnám, ezeket az álszent figurákat! De semmi humor nincs abban, hogy nem elég nekik a Luxemburgba "száműzték" e terület nagyot kaszáló birtokosát. Nem, nekik ez az üzlet is kell... Belemásznak. Elveszik, és jön a közszolgálati nemzeti pornó közpénzen?

******************************

Módosítja a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos törvényt a kormány – írja az Azonnali. A módosítás benyújtója Semjén Zsolt, előadója pedig Rogán Antal. A várhatóan idén augusztusban életbe lépő módosítás teljesen eltörölné a reggeli kötelező híradókat, az esti híradók hossza pedig nem haladhatná meg a 45 percet.

Az Azonnali arról is ír, hogy az új szabályozás nagyobb teret ad a bulvártartalmaknak, és 20-ról 35 százalékra emelnék azt a műsoridőt, amely „nem szolgálja a demokratikus közvélemény tájékoztatását”. Augusztustól enyhítenének a pornótilalmon is: kód segítségével elérhetővé tennék ezeket a felnőtt tartalmakat lineáris műsorfolyamban, 18 éven felüli előfizetőknek.

A reklámidővel is rugalmasabban bánhatnak majd a csatornák, trükközhetnek azzal a tévék és a rádiók, hogy a számukra legfontosabb műsoridőben többpercnyi reklámot adnak le, míg a kevésbé nézettebb időszakokban kevesebbet. A rádiós piacon is lesz változás: már akár négy körzeti és hét helyi, vagy tizenkilenc helyi rádiós médiaszolgáltatásra is lehet egyszerre jogosultságot szerezni. Eddig egy valaki vagy egy országos, vagy két körzeti és négy helyi, vagy tizenkét helyi rádiós médiaszolgáltatásra lehetett jogosult.

https://24.hu/belfold/2019/06/05/mediatorveny-hirado-modositas/

a sárgával kiemelt részek a saját kérdéseim, illetve véleményem...

Médiatörvény: módosítanák a pornótilalmat, jöhetnek a bulvárosabb, de rövidebb híradók

Kedden este nyújtottak be egy javaslatot a médiaszolgáltatással kapcsolatos egyes törvények módosításáról. A változtatásokat a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, az előadó pedig nem más mint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. 

Az ötvenöt oldalas dokumentumból az Azonnali szemezgette ki az érdekesebb részleteket. 

  • Az új szabályozás kevésbé szorítja kereketek közé a bulvárosabb tartalmakat. Míg korábban a hírműsor időtartamának éves átlagban maximum húsz százaléka lehetett „a más médiaszolgáltatótól átvett, illetve a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag” , ez most harmincöt százaléka lett.
  • Ezzel párhuzamosan csökkentenék a hírműsorok hosszát. Míg a jelenleg hatályban lévő szabályozás szerint "valamennyi munkanapon reggel 7 és fél 9 között legalább 15 perc hosszúságú hírműsor-számot, továbbá valamennyi napon este 6 és 9 óra között legalább 20 perc hosszúságú önálló hírműsor-számot" volt kötelező eddig közzétenniük az úgynevezett jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatóknak, lásd RTL Klub, TV2 és a köztévé, most eltörölnék ezt a korlátozást. Az esti időtartam pedig  20 és 45 perc között lenne.
  • Eddig nem lehetett hagyományos tévés műsorfolyamban közzétenni olyan tartalmakat, amelyek alkalmasak „a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására", különösen pornográfiát vagy szélsőséges, illetve indokolatlanul erőszakos tartalmakat. A módosítás elfogadása esetén ez már nem tilos, igaz, csak akkor, ha kóddal lehet hozzáférni, és így csak 18 éven felüli előfizetők számára elérhető. 
  • Változtatnának azon is, hogy mennyi legyen az európai művek aránya; eddig több mint negyedét kellett kitenniük az adásidőnek, ez harminc százalékra nőne.
  • Eddig óránként nem lehetett több a reklámidő 12 percnél, ezt a húszszázalékos arányt mostantól nem óránként, hanem sávonként reggel 6 és este 6, illetve este 6 és éjfél között kell csak átlagosan betartani.

A módosítások a tervek szerint már idén augusztustól életbe lépnének.

https://index.hu/kultur/media/2019/06/05/mediaszolgaltatas_torveny_mediatorvany_modositas/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4114880940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása