He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A szerelem hónapjának utolsó napján megnézzük: kit milyen kapcsolatra keres a nő vagy férfi + pár mondat a szexről

2019.05.31. 05:06 guma

Mit néz meg a férfi a nőn, ha hosszú távú kapcsolatot keres? A futó kalandnál mást tartanak fontosnak

A kutatás rávilágított, hogy teljesen más külső jegyeket tartanak a legfontosabbnak a férfiak attól függően, hogy milyen kapcsolatra vágynak.

Az emberek jó része kíváncsi arra, hogy milyen külső tulajdonságok fogják meg az ellenkező nemet már az első percekben. Vajon a ruhát, a testet, az arcot vagy egyéb apróságokat figyelnek meg rögtön?

A kutatók erre keresték a választ, és kiderült, hogy nem mindig ugyanaz számít, ha ismerkedésről van szó. Attól is függ ugyanis, hogy milyen jövőbeli terveik vannak az illetővel kapcsolatban.

A kísérlet

A texasi Southwestern Egyetem és a Western Oregon Egyetem kutatói, Carin Perilloux és Jaime Cloud 250 egyedülálló férfit és nőt kértek arra, hogy képzeljék el, mi történne, ha megtervezhetnének maguknak egy partnert. Mindegyik alanynak mutattak egy listát az egyes testrészekről, melyek közt szerepelt például az orr, a szemek, a haj és a mosoly. Ezután pedig kaptak egy másik listát a testi jellemzőkről, ilyen volt például a magasság, az izmosság, a mell-, a derék- vagy a csípőméret.

Végül azt kérték tőlük, hogy ezek alapján tervezzék meg a számukra legvonzóbb és legkevésbé vonzó partnert is úgy, hogy 1-től 10-ig terjedő skálán beállítják, rangsorolják ezeket a tulajdonságokat. A pontok azonban limitáltak voltak, így nem adhatták mindegyikre a legjobbat, ezért egy fontossági sorrendet kellett megalkotniuk. Például 10-est írtak, ha az elképzelt embernek mindenképp tökéletes frizurája legyen, és 0-t, ha ez számukra egyáltalán nem lényeges. Ezután pedig még néhány egyéb kérdést, körülményt is megvitattak velük a kutatók, köztük azt is, hogy milyen terveik lennének a kitalált partnerrel. 

Az arc vagy a test fontosabb?

A pszichológusok az eredményeket alaposan megvizsgálva megállapították, hogy azok a férfiak, akik hosszú távú párt szerettek volna találni, az arcra koncentráltak, ezek pontjait állították a maximumra. Így tehát a további kutatások során rávilágítottak, hogy azok, akik komoly kapcsolatra vágynak, kevésbé tartják lényegesnek a testi adottságokat, inkább a nő arcát nézik meg először, ezt tartják a legfontosabbnak. Ellenben, akik csak egyéjszakás kalandot vagy rövid viszonyt szerettek volna, inkább a hölgyek testére koncentráltak, itt jelöltek maximum értékeket, de főleg akkor, ha több ponttal gazdálkodhattak.

A kutatók szerint a rövid afféroknál a férfiak leginkább a szexre fókuszálnak, és arra, hogy mit találnak a legizgatóbbnak. Úgy vélik, az evolúciós okok is hozzájárulnak az eredményekhez: a kalandoknál az előnyös, számukra vonzó testi adottságok jobban kommunikálják a termékenységet, ezért is figyelik ezeket.

A hosszú távú partnerek esetében viszont inkább a személyiségjegyek alapján döntenek, ezekről pedig az első találkozás alkalmával az arcvonások árulnak el sokkal többet, nem a testi adottságok. De persze, hozzátették, hogy az is bebizonyosodott, hogy a férfi úgynevezett versenyképessége, azaz ebben az esetben az, hogy mennyi ponttal gazdálkodhatott, szintén hozzájárul ahhoz, hogy milyen külső jegyeket tart a legfontosabbnak egy partnerben, és miben hajlandó inkább kompromisszumot kötni.

Ami viszont még érdekes, hogy a nők esetében szinte nem voltak eltérések: ugyanazt tartották lényegesnek a másik külsejében akkor is, ha tartós kapcsolatot, és akkor is, ha futó kalandot kerestek. Sőt, az ő esetükben még a pontok mennyisége sem befolyásolta a döntést.

A nők nem sejtik, de a férfiak szerint szexi

Egyáltalán nem igaz, hogy a szépséghez és a szexisséghez tökéletesnek kell lenni: a férfiak szerint sem hibátlan sminkre és hajra, sem a magazinok címlapján szereplő nőkéhez hasonló külsőre nincs szükség ahhoz, hogy őrülten vonzónak találják a másik nemet. Van ugyanis néhány átlagosnak hitt dolog, amit ezeknél jóval dögösebbnek tartanak, pedig sokan nem is gondolnak rá.

https://femina.hu/kapcsolat/ferfi-mit-nez-meg-non/ 

10 meglepő dolog, amit a férfiak őrülten szexinek találnak egy nőn

Átlagosnak hinnéd őket, pedig odavannak értük a pasik.

Mélyen dekoltált felső, vörös rúzs, miniszoknya, tűsarkú - a nők nagy része valószínűleg ezeket sorolná fel, ha azt kérdeznék tőlük, szerintük mit találnak a legcsábítóbb dolognak a férfiak. És, bár tényleg mindenkiben leginkább ezek az apróságok élnek a szexisség fogalmával kapcsolatban, az igazság valójában teljesen más.

Minden pasinak más egy kicsit az ízlése, így eltérő dolgokat találnak vonzónak egy nőn. A kutatók viszont kiderítették, hogy melyek azok a dolgok, amelyek mindegyikük fantáziáját beindítják, és igen meglepő eredményekre jutottak.

Mit találnak szexinek a férfiak a nőkön?

Egyáltalán nem igaz, hogy a szépséghez és a szexisséghez tökéletesnek kell lenni: a férfiak szerint sem hibátlan sminkre és hajra, sem a magazinok címlapján szereplő nőkéhez hasonló külsőre nincs szükség ahhoz, hogy őrülten vonzónak találják a másik nemet. Van ugyanis néhány átlagosnak hitt dolog, amit ezeknél jóval dögösebbnek tartanak, pedig sokan nem is gondolnak rá. A következő szokások, jelenségek és vonások a kutatók által bizonyítottan leveszik a lábukról a pasikat.

- A tökéletesen beállított tincsek helyett a férfiak jobban kedvelik, ha egy nőnek természetes a haja, sőt, azt még szexibbnek találják, ha lágy hullámokban, esetleg kicsit kócos, rendezetlen fürtökben omlik a vállra.

- Lehet, hogy meglepődsz rajta, de egy kutatás eredményei szerint a férfiak vonzónak tartják, ha nem teljesen lapos a pocakod, szóval ne aggódj, ha van egy kis úszógumid.

- Az is kiderült, hogy a férfiak megőrülnek a szemüvegért, mert okosnak és szexinek mutatja a viselőjét.

- A férfiak 40%-a sokkal csábítóbbnak tartja a természetes, smink nélküli nőket, és nagy részük egyáltalán nem szereti, ha a barátnője erősen kifesti magát.

- A pszichológusok szerint imádják, ha egy nő önfeledten tud nevetni, mert ez arról árulkodik, hogy az illető felszabadult, energikus, aki nem szégyenlős, és élvezi az életet.

- Bár a nők nem szeretik, ha fürdőruhanyommal a bőrükön barnulnak le, a pasik vonzónak tartják ezt. A kutatások szerint azért, mert valahogy még meztelenebbnek tűnik így a test, és ezért meg akarják érinteni.

- Bármilyen meglepő, szeretnek edzés után látni. A sport által felszabadított hormonok szebbé tesznek, a férfiak pedig szexinek találják a sportos nőket, és furcsa, de a kicsit izzadt külsőért is megőrülnek.

- Ami még pluszban sokkal vonzóbbá tesz a szemükben, az nem más, mint a piros szín. Ne félj viselni, mert felkelti a férfiak figyelmét, ráadásul bizonyítottan növeli az önbizalmadat.

https://femina.hu/szepseg/ferfiak-szerint-szexi/

Miről szól a szex, ha nem a szexről?

Biológiai szempontból állatok vagyunk, a szexhez fűződő viszonyunk azonban jóval bonyolultabb, mint az állatoké. Nem csak, és nem is elsősorban az utódnemzés a célunk, és ahányan vagyunk, annyiféle komplex viszonyulás jellemez bennünket, ha a testiségről van szó. Nekünk, embereknek a szex messze több, mint „csak szex”.

Gurit E. Birnbaum szexuálpszichológus és evolúcióslélektan-szakértő a nemi viselkedés mozgatórugóit kutatja. Arra kíváncsi, mi választja el egymástól az állati és az emberi és szexualitást, és mi az a plusz, amitől az emberi szex több a gének továbbörökítésénél. TED-előadásában korábbi kutatási eredményeinek összegzésével érzékelteti, mennyire jelentős szerepe van a szexnek nemcsak a már működő, de kialakulóban lévő kapcsolatainkban is.

Élet és halál kérdése

Emberként rendelkezünk azokkal a szervekkel, amelyek segítségével képesek vagyunk a szexre, és ezzel együtt génjeink átörökítésére – legalábbis biológiai értelemben. Ebből a szempontból nem különbözünk az állatoktól, a szexhez való hozzáállásunk azonban már nagyon is eltér. Amikor Birnbaum és társai arról faggatták az embereket, mi motiválja őket a szexre, és milyen érzelmeik kapcsolódnak szexualitáshoz általában, messze sokszínűbb választ kaptak, mint amire először számítanánk.

A megkérdezettek válaszai azt igazolják, hogy a szex nemcsak öröm, boldogság és élvezet, de félelem, fájdalom és szégyen forrása is lehet, és hogy a legtöbben nem vagyunk képesek olyan fesztelenséggel megközelíteni a kérdést, mint például emberszabású rokonaink. Ha egy közösülő csimpánzpárra nézünk, zavarba ejtően hasonló arckifejezéseket és pózokat láthatunk, mint az emberi szexuális érintkezés során, a keresetlen szégyentelenség azonban a legtöbbször hiányzik az emberi szexualitásból. Birnbaum szerint azért, mert a szexet mi intim dologgá, romantikus gesztussá tettük, amit így már szégyellünk idegenek előtt átélni, és ami ezzel együtt állati oldalunktól, így halandóságunk tudatától is eltávolít minket. 

A szexualitás ugyanis, ha csak a fizikai oldalt nézzük, olyan állatias viselkedés, ami folyamatosan saját halandóságunkra emlékeztet. Egyfajta kis halál, petite mort, ahogy a franciák mondják. 

A haláltudat ellen pedig csak különféle megküzdési stratégiák kifejlesztésével tudunk védekezni. A szexet ezért önmagán túlmutató, a mindennapiságon felülemelkedő dologként kezeljük, így lesz ez sokunk számára a valóságtól való menekülés, az intimitás vagy akár a kreativitás kifejezésének eszköze is. 

Párkapcsolati stabilizátor

Amikor Birnbaum és kollégái arról kérdezték az embereket, mi motiválja őket, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek, legtöbbjüknél találtak olyan indokot, ami valamilyen módon a párkapcsolat minőségéhez kapcsolódott.

A szex segít, hogy közelebb érezzem magam a partneremhez,

hogy megnyíljak a páromnak” – mondták a válaszadók, és nem csak a nők. Mindkét nem tagjai között sokan voltak, akik a szexet a romantikával, a szerelemmel és a párkapcsolattal kötötték össze, vagyis a fenti összehasonlításban az emberi tényezőt emelték ki a pusztán állatias viselkedéssel szemben. 

Birnbaum és társai klinikai vizsgálatokkal is igazolni akarták a szex kettős természetét. A vizsgálati alanyokat először arra kérték, hogy gondoljanak a szex pusztán fizikai, érzéki oldalára, az ahhoz kapcsolódó illatokra, ízekre és ingerekre, majd a vizsgálat másik szakaszában éppen ellenkezőleg: arra kérték őket, hogy fókuszáljanak az érzelmi vonatkozásokra, illetve gondoljanak a szex éteribb összetevőire.

Ezután hiányos szavakat kellett kiegészíteniük, amelyeket a kutatók úgy válogattak össze, hogy azokat neutrális és a halálhoz kapcsolódó kifejezésekké is ki lehessen kerekíteni. (Például „coff--, amit coffin (koporsó), illetve coffee (kávé) szavakra is ki lehet egészíteni.) Az eredmény pedig az lett, hogy miután az alanyok a szex testi, érzéki oldaláról fantáziáltak, nagyobb eséllyel egészítették ki a szavakat valamilyen a halállal, elmúlással kapcsolatos kifejezésre, mint amikor a szex lelki oldalán merengtek. A szerelmi együttlét tehát megvédene minket a halállal kapcsolatos gondolatoktól is?

Sőt, esetleg segít kapcsolatot teremteni is?

Nagyon is – ennek pedig már evolúciós okai vannak. Őseink kölykeinek túlélési esélyei jelentősen jobbak voltak akkor, ha mindkét szülő nevelte a kicsinyét, és Birnbaumék szerint többek között emiatt lett a szexualitás a párkapcsolatot stabilizáló tevékenység is. Olyasvalami, ami segít biztosítani a szülői felügyeletet egészen addig, míg az utód nem lesz alkalmas az önálló életre. Azt, hogy a szexualitás az érzelmi kapcsolat kialakulását, mélyítését is motiválja két ember között, szintén kísérletekkel is bizonyították. 

Vizsgálatukban semleges és szexuális töltetű (de nem túl explicit) képeket mutattak a kísérleti személyeknek, majd társas viselkedésüket annak tükrében vizsgálták, milyen tartalmú képeket láttak korábban. A képek megtekintése után azt a feladatot kapták, hogy egy ellenkező nemű ismeretlennek meséljenek el egy történetet. A résztvevők az erotikus tartalmú képek megtekintése után nagyobb eséllyel meséltek el intimebb történeteket, és alaposabban, részletesebben, nagyobb önfeltárással nyilatkoztak, mint amikor a beszélgetést megelőzően semleges képeket szemléltek. 

Egy másik hasonló vizsgálatban a képek nézegetése után egy komplex feladat megoldására kérték az alanyokat, ismét egy ellenkező nemű idegen társaságában. A partner beépített ember volt, és előre megbeszélt módon a feladat végzése közben segítséget kért a kísérleti személytől. A kutatók azt találták, hogy amikor erotikus tartalmú képek nézegetése után került sor a segítségkérésre, a kísérleti személyek nagyobb kedvvel és hosszabb ideig nyújtottak segítő kezet annak, akik kérte.

Birbaumék vizsgálatából tehát az derült ki, hogy szexuálisan izgatott állapotban mindkét nem szívesebben kapcsolódott az ellenkező nemű partnerhez. 

Kedvessé tesz

Egy harmadik vizsgálat szintén a szex párkapcsolatra gyakorolt hatását elemezte. Itt arra kérték az alanyokat, hogy fantáziáljanak a) a partnerükkel folytatott szexről; b) valaki mással folytatott szexről illetve c) valamilyen, a partnerhez kötődő kellemes, de nem szexuális jellegű tevékenységről.

A vizsgálat résztvevői sokkal nagyobb eséllyel mondtak valamilyen kedves dolgot a partnerüknek, illetve léptek fel vele kapcsolatban összességében kedvesebben akkor, amikor korábban a közös szexről fantáziáltak, mint a másik két esetben. A kutatók a kísérleti személyeket hosszabban is követték: szexuális fantáziálásaik és párkapcsolatuk folyamatos monitorozására kérték őket. Megfigyelték, hogy már a közös szexről való fantáziálás is erősítette a hosszabb távú kapcsolatokat, mert az erről fantáziálók kevésbé kritikusak, viszont sokkal kedvesebbek voltak partnerükkel utána. 

Vagyis, bár a szex természetesen az egyik legjelentősebb testi örömforrás és az emberi faj fennmaradásának alapja is, az, ami emberek között történik, jóval több jóleső fajfenntartásnál. 

https://divany.hu/eletem/2019/05/25/szex-jelentese/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5014848240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2019.05.31. 06:48:43

tudom,a nőknek a férfisegg van a kipipálandók első helyén,csak utána következnek a méretek szellemi és egyéb tekintetben. na és a buxatartalom sem mellékes,a többi csak urbanlegend,de minek ütöm bele az orromat)

guma 2019.05.31. 20:47:21

@gazoló:

"minek ütöm bele az orromat) " :DDDDD
orrodat? hova?

taníts mester :)))

*

most jöttem haza olyan utcán, ahol végig hársfák vannak...
bódító.

gazoló 2019.06.01. 20:50:47

@guma: DDDDD

cyrano orra elpirul))

tüdőzd le azt az imádnivaló illatot)

árvalányhajas réteken szedtük ma a boszorkánykörökben növő szekfűgombát. holnap pöri)

virágoznak a citromok,az estikék és tapsikolnak a jázminok.

annyira,de annyira szép. és versbe illő)

...........

"Az éjjel hazafelé mentem,
éreztem, bársony nesz inog,
a szellőzködő, lágy melegben
tapsikolnak a jázminok,"

.......

""Itt ülök csillámló sziklafalon.
Az ifju nyár
könnyű szellője, mint egy kedves
vacsora melege, száll.
Szoktatom szívemet a csendhez.
Nem oly nehéz -
idesereglik, ami tovatűnt,
a fej lehajlik és lecsüng
a kéz."

guma 2019.06.01. 22:05:20

@gazoló: :)))

tüdőzőm...
*

érdekes. Palya Bea nem pirul... :-D

www.youtube.com/watch?v=c0G0-uKDjbk
süti beállítások módosítása