He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A Viking tulajdonában lévő hajó elsüllyesztett egy a Viking résztulajdonában lévő másik hajót?

2019.05.31. 23:15 guma

Kérdéseim: a vizsgálat eredményét lehet már sejteni? Vagy esetleg mint a kamupártok milliárdjainál nem találják a felelőst?

Dunai hajóbaleset: a magyar állammal van közös cége a Viking Cruisesnak

A svájci cég egy magyar kft.-n keresztül, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen tulajdonolja a budapesti kikötők többségét birtokló a Mahart Passnave-t.

A Viking Cruisesé volt az a luxus-szállodahajó, amely összeütközött a Hableánnyal, legkevesebb 7 fő halálát okozva.

A Mahart Passnave több mint harminc hajóval rendelkezik, ám a vállalkozás fő értékét nem ez, hanem az adja, hogy mintegy 70 kikötő – közti a budapestiek túlnyomó része – van a kezében – írja az Index. Ezt jól kamatoztatja is a cég, hiszen tavaly 3,4 milliárd forintos árbevétel mellett egymilliárd forint feletti adózott eredménye volt.

A Mahart Passnave-et 2013-ban vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, ám idén márciustól a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja, amelynek részvényesi jogai a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak a kezében vannak.

A hajóbalesetről minden hírünket elolvashatja IDE kattintva.

https://hvg.hu/kkv/20190531_Dunai_hajobaleset_a_magyar_allammal_van_kozos_cege_a_Viking_Cruisesnek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2414872748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása