He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hazánk kormánya saját fényezésére, támogatására önti/öntötte a pénzt?

2019.05.23. 04:59 guma

Stef Goris volt belga parlamenti képviselő nem csupán egyike annak a 13 európai politikusnak, akiket érintettnek találtak az Európa Tanács azerbajdzsáni vesztegetési ügyében, hanem az ügyről készült belső jelentés szerint “kulcsszereplője” volt az Európa Tanács parlamenti bizottságában (PACE) zajló korrupt lobbitevékenységnek. Az Átlátszó értesülése szerint a Miniszterelnökség 255 ezer, a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány pedig 151 ezer eurót utalt 2013 és 2015 között Goris belga cégének – éppen akkor, amikor Magyarország ügyében is zajlott egy jogállamiság vizsgálat az Európa Tanács parlamenti bizottságában. A Fidesz pártalapítványa másolt tanulmányokat kapott cserében, a Miniszterelnökség nem árult el semmit az ügyről.

Az Európa Tanács 2018 júliusában kizárta 13 jelenlegi és volt tagját, akikkel szemben „erős korrupciós gyanú” merült fel az azeri kenőpénzek ügyében indult belső vizsálat során. A belső vizsgálat azt követően indult, hogy 2017. szeptemberében napvilágra került, hogy Azerbajdzsán kormánya európai politikusokat vesztegetett meg egy feketekasszán keresztül, és hogy ebből az összegből az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének (PACE) tagjai is részesülhettek.

A bakui feketekasszából egyébként Magyarországra is dollármilliók érkeztek, éppen akkor, amikor a kormány szabadon engedte Ramil Safarovot, a baltás gyilkost.

 

Az Európa Tanács által lefolytatott belső vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy erős a gyanú, hogy a PACE több volt és jelenlegi tagja is nyakig benne volt az azeri vesztegetési ügyben.

Tényként közlik, hogy az érintettek megsértették a szervezet etikai szabályait – az ET-t 1949-ben éppen azért alapították, hogy a demokrácia és a jogállamiság felett őrködjön a 47 tagállamban. Az azeri rezsim emberijog-sértéseit azonban rendre elhallgatták vagy megszépítették, pedig rendszeresen kétségek merülnek fel a választások tisztaságával vagy a politikai foglyokkal való bánásmóddal kapcsolatban.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűléséből az azeri kenőpénz-botrány nyomán kizárt tagok egyike Stef Goris belga politikus, aki parlamenti képviselőként 1999-2007 között a PACE rendes tagja, 2007 után pedig tiszteletbeli tagja volt.

folytatás: https://atlatszo.hu/2019/05/22/masolt-tanulmanyokert-fizetett-tizmilliokat-a-fidesz-partalapitvanya-egy-belga-politikusnak/

fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 4-én. MTI/Illyés Tibor. Kis kép: Stef Goris belga politikus. A cikk elkészítésében közreműködött az Organized Crime and Corruption Reporting Project.

30 millióért szerződtetett négy új washingtoni lobbistát a kormány

A Politico hírlevelére hivatkozva számolt be az Index arról, hogy a magyar kormány fél éves szerződést kötött a Greenberg Traurig nevű floridai ügyvédi irodával arról, hogy 30 millió forintért négy új washingtoni lobbista dolgozik Magyarországnak. A szerződés szerint 

Larry Levy, Steve Barringer, Andrew Zausner és a korábban képviselőként működő Albert Wynn dolgozik a Kongresszusban a magyar érdekekért. 

A beszámoló szerint az új arcok május 8. után kezdték meg működésüket, a Trump-Orbán találkozó létrejöttében így még nem működtek közre.

https://444.hu/2019/05/22/30-millioert-szerzodtetett-negy-uj-washingtoni-lobbistat-a-kormany

A Fidesz pártalapítványa 10 milliókat fizetett másolt tanulmányokért egy belga politikusnak, aki vastagon benne van az azeri kenőpénzbotrányban

2017-ben derült ki, hogy Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat, és a pénzekből épp azelőtt érkeztek dollármilliók Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte Ramil Safarovot, a baltás gyilkost. Polt Péter legfőbb ügyész közölte: nem zajlik nyomozás az ügyben.

Stef Goris volt belga parlamenti képviselő egy a 13 európai politikus közül, akiket kizártak, mert a gyanús szerint érintettek az Európa Tanács azerbajdzsáni vesztegetési ügyében.

Az Átlátszó azt írja, a jelentés szerint Goris az azeri lobbigépezet „kulcsembere” volt az Európa Tanács parlamenti bizottságában (PACE) zajló korrupt lobbitevékenységnek: tiszteletbeli tagként a mandátuma lejárta után is rendszeresen látogatta az Azerbajdzsánnal kapcsolatos üléseket, lobbizott az Alijev-kormányért, és NGO-t is létrehozott European Academy for Elections Observation (Európai Választási Megfigyelő Akadémia) néven, ami azeri választások megfigyelésében is részt vett. Goris más belgiumi bejegyzésű cégekben és nem-kormányzati szervezetben is aktív, például ügyvezetője volt annak az S.C. Services BVBA nevű cégnek, amit az azeri kenőpénz-botrány kitörése után gyorsan fel is számoltak.

folytatás: https://444.hu/2019/05/22/a-fidesz-partalapitvanya-10-milliokat-fizetett-masolt-tanulmanyokert-egy-belga-politikusnak-aki-vastagon-benne-van-az-azeri-kenopenzbotranyban

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5414849782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.05.23. 06:52:53

repül a fejsze? ki tudja hol áll meg...

taga20 2019.05.23. 17:17:57

@guma: remélem előbb-utóbb a csúti geci hátába és a maffiájának.

ja és, döbbenet ez az ország, minden nap ráeszmélek erre.

gazoló 2019.05.24. 13:55:23

@taga20:

"döbbenet ez az ország, minden nap ráeszmélek erre"

az!

hányszor,de hányszor reméltük már az utóbbi évtizedben,hogy itt vége .
szkeptikus vagyok,Oricán kívül is rendkívül fontos és reménykedő emberek távoztak a környezetemből..ők már nem fogják megtudni milyen lesz az ország enélkül a rontás nélkül(

guma 2019.05.26. 20:49:13

@Pol Pot elvt:

tudjuk, akkor 42 helyett az 1984 lép életbe :((((

mgdé 2019.05.26. 23:38:55

@Pol Pot elvt:

Neked I. Orbán már az V. királyod? :D
Gratulálok szép hosszú életedhez!
De ha már találtam egy hiteles szemtanút:
Légy szíves, meséld el, milyen volt a jobbágysors 1848 előtt?
Előre is kösz!

guma 2019.05.27. 05:13:20

@Én de genere Mi:

nem vagy te túl kíváncsi?
:-D
süti beállítások módosítása