He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hvg: Visszaszólt Handónak a nemzetközi vizsgálóbizottság

2019.05.18. 04:48 guma

fotó: RTL Klub

Handó Tünde beszédet mondott, de nem válaszolt az Európai Bírói Egyesület vizsgálóbizottságának kérdéseire – állítja a hvg.hu-nak Günter Woratsch, aki maga is tagja volt a testületnek.

„Handó Tünde ragaszkodott az előre elkészített beszédéhez, amelyben az Országos Bírói Hivatal (OBH) munkáját dicsérte, és elutasított minden, a vizsgált témakörben történő kérdezési kísérletet” – fogalmazott a hvg.hu-nak Günter Woratsch, aki maga is tagja volt az Európai Bírói Egyesület vizsgálóbizottságának. Hozzátéve, a bizottság tagjainak sikerült minden megkérdezett személlyel konstruktív megbeszélést folytatniuk, kivéve az OBH elnökét, aki nem válaszolt az előzetesen vele közölt témakörökkel kapcsolatos kérdésekre. 

Tegnap írtuk meg, hogy elkészült a Nemzetközi Bírói Egyesület jelentése Magyarországról, ebben pedig súlyos állítások fogalmazódnak meg az OBH elnökéről. A nemzetközi szervezet szerint egyértelműen az ő felelőssége, hogy elmérgesedett a viszonya az Országos Bírói Tanáccsal (OBT).

Ehhez képest sértett hangú közleményben kifejezetten kérte az OBH, hogy közöljük: „a Nemzetközi Bírói Egyesület háromtagú delegációja 2019. április 25-én járt az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökénél, ahol részletes tájékoztatást kaptak az OBH és a bírósági szervezet tevékenységéről, eredményeiről”. E szerint valótlan az a sajtóhír, hogy az OBH elnöke „nem volt hajlandó beszélni” a nemzetközi szervezettel. Ezzel szemben az igazság az, hogy az egyesület képviselői az előzetesen tervezettnél jóval több időt, csaknem három órát töltöttek az OBH elnökével és munkatársaival. Ezalatt a bírói életpályával, a bírósági önigazgatással és az érdekképviselettel kapcsolatos témák kerültek szóba. „A delegáció tagjainak lehetőségük volt valamennyi kérdésüket feltenni, s azokra az OBH elnökétől és bíró társaitól rendre választ is kaptak. A találkozó után a küldöttség megtekintette a Magyar Igazságügyi Akadémia épületét, ahol ebédre is vendégül láttuk őket” – írják.

Egészen másként emlékszik minderre Günter Woratsch. Az ő közlése szerint a Handó Tündével való megbeszélés egy óra után véget ért, a további programokon ő már nem vett részt, a vizsgálat témája, azaz OBH elnöke és az őt felügyelő OBT között kialakult, egyre elmérgesedettebb helyzet és a vezetői kinevezések nem kerültek szóba.

„A bizottság tagjaként visszautasítom az Országos Bírói Hivatal elnöke által néhány médiában terjesztett állításokat azzal kapcsolatban, hogy a bizottság tagjai minden kérdésre választ kaptak” – fogalmazott Woratsch, aki részt vett a jelentés elkészítésében is.

https://hvg.hu/itthon/20190517_Visszaszolt_Handonak_a_nemzetkozi_vizsgalobizottsag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4914832704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása