He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Husvéti szokások a világban

2022.04.17. 09:55 guma

Ez a poszt 2019. 04. 22.-én jelent meg először a blogon.

Húsvétkor a Fehér Házban is tojást kergetnek – szokások a nagyvilágban

A világ minden táján ünneplik a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot, ami a valláson kívül a tavaszvárás, a tavaszeljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.

Ilyenkor szerte a nagyvilágban programok sokasága várja a családokat tojásvadászattal, nyuszikkal, tojásfestésekkel, szabadtéri programokkal.

Még a Fehér Ház sem kivétel.

1878-ban Rutherford B. Hayes elnök hagyományt teremtett a Fehér Házban. Eredetileg Washingtonban a kisgyermekek minden húsvét hétfőn a Capitol-hegyen görgették a tojást, ám a kongresszus tagjait zavarta a tömeg, ezért létrehoztak és elfogadtak egy törvényt, amely megtiltotta a tojás görgetését a Capitol területén. A rendezvényt 1878-ban költöztették a Fehér Házba, miután Hayes elnököt a kisgyermekek felkérték, hogy a hátsó udvart használhassák a tojásgurításhoz.

Azóta minden évben a Fehér Ház déli gyepén gurulnak a tojások, az immár hagyományos tavaszi ünnepségen. Húsvét hétfőn 35.000 szerencsés vendég gyűlik össze az egész nemzetből a gyepen, hogy játsszon, mesét hallgasson, szórakozzon, tojást gurítson. Az esemény ingyenes, azok vehetnek részt rajta, akik nyernek egy előtte meghirdetett online lottósorsoláson.

Tojásvadászat a felhők közt. Majdnem ilyen a Fokvárosban megrendezett tojásvadászat, amit maga a Húsvéti Nyuszi tart, segítőjével, a tündérrel. A Table Montain tetején a páratlan kilátáson túl egy sor nyom is várja a szenvedélyes tojásgyűjtő kalandorokat, melyeken végighaladva megtalálhatják a húsvéti tojás nagy kincses dobozát. Az út során számtalan szórakoztató tevékenység is várja a kincskeresőket.

Ausztráliában is hatalmas tojásvadászatot rendeznek minden évben Melbourne-ben, a Werribee Parkban. A 2001-ben megalakult rendezvényen a Cadbury édességgyártó több mint 400.000 csokoládétojást szór szét a buja bokrok közt. A vadászat után a látogatók több szórakoztató tevékenység közül válogathatnak, lovagolhatnak, zsákban futás versenyeken és egyéb ügyességi versenyeken vehetnek részt, van arcfestés, lufi és minden, amit a gyerekek élvezni tudnak. A bevételt minden évben a Királyi Gyermekkórház kapja.

Párizsban a Château Vaux Le Vicomte, a XVII. századi vár ad otthont minden évben a tojáskereséssel egybekötött húsvéti rendezvénynek. A kapuban kihívás várja az érkezőket, a kihívást teljesítők ezután meghívást kapnak a húsvéti tojásvadászatra. A felnőtteknek is van lehetőségük, hogy saját kincseket, finom csokitojásokat gyűjtsenek. Egy szerencsés pedig, aki megleli az aranytojást, romantikus, gyertyafényes vacsorát nyer többedmagával a kastélyba.

Mi jobb, mint egy húsvéti tojás vadászat? Talán a tojásvadászat egy igazi labirintusban. Az aucklandi Maze N Maize Tojásvadászat egy négy napos rendezvény, ahol a gyerekek több mint 30.000 tojást kereshetnek meg, amelyeket a húsvéti nyuszi egy kukorica labirintusában rejt el. Az Amazing Maze Új-Zéland legnagyobb kukorica labirintusa, életnagyságú játékokkal. Hogy még izgalmasabb legyen, éjszakai tojásvadászatot is szerveznek, amiben a családok zseblámpával felszerelkezve vehetnek részt.

Néhány húsvéti program Magyarországról

Siófokon például Húsvéti Nyuladalom várja április 19-22. között a látogatókat, ahol az ünnepi kavalkádon túl, a kicsiket állatsimogató, kézműves programok, nyúl-derby és koncertek, a felnőtteket futóverseny, különleges ételek, esténként pedig fergeteges könnyűzenei koncertek várják.

Siófokon kívül nyúlkergetővel várja az érdeklődőket Zalakaros, színes programokkal készül Debrecen, Sopronban a Botanikus Kertben tojáskeresés lesz, de húsvéti forgatag várja az érdeklődőket Egerszalókon is a Barlanglakásoknál és a Sáfránykertben. Lesz tojásfestés, népi játékok, szórakozás, kacagás és nem marad el a tojáskeresés sem.

Aki pedig igazi tojásmúzeumot szeretne látni, látogasson el Zengővárkonyba, a mecsekalji kis faluban található ugyanis a Míves Tojás Múzeum, ahol a Nagyhét napjain a húsvétkor hagyományos hímes tojások megfestésében adnak segítséget a „Hímestojás Szeretteinknek” program keretében.

Kiemelt kép: Pixabay.com

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2019/03/31/husvet-unnepsegek-tojaskereses/

83 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2014730903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.04.22. 15:33:39

Húsvéti gólyaöröm Dömösön: megérkezett sérült, röpképtelen párjához Szofi, a fehér gólya

sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2019/04/22/husveti-golyaorom-domoson-megerkezett-serult-ropkeptelen-parjahoz-szofi-a-feher-golya/

gazoló 2019.04.23. 15:41:19

@guma: D

"evvan,de szép is a szerelem:-)

azért emlékezzünk a líbiában elesettekre és az egyiptomi többszáz kilométeres hálókban elfogott többi madártestvéreinkre.

a múlt hèten "csirió,csirió" rikkantások közepette megérkezett kedvenc sárgarigónk is az afrikai frontról )

remélem elmúlt már rossz kedved Margó!

guma 2019.04.23. 16:22:19

@gazoló: :-)

nem rossz kedvem volt/van.

levert a lábamról valami és most ahogy kezdek észheztérni, kopognak...

aláírást gyűjtenek migránsok ellen.

na amit kaptak tőlem, az épülő ukrán/stb munkásszállókat is felemlegetve újra visszalökött a letargiába.

érted? már nincs fidesz csak az orbán hét pontja játszik mivel ez sem elég, tehát migránsok ellen kell aláírást gyűjteni.

na megyek aludni, madárcsicsergéssel :)

eszti..... 2019.04.23. 21:41:15

@guma:

Remélem, bemutattad nekik az egyezményes jelet, ez ég felé tartott középső ujjat.
Legszívesebben megverném őket, amiért elbacták a napod.
Ha visszatérnének, használd Sír költői képeit pl. a szálkás deszkát. Az ő értelmi szintjükön csak az hatásos.
Jobbulást és grat. a fiadhoz! :)

gazoló 2019.04.23. 22:16:46

@guma:

ha megszenvedem is,de szeretném látni ezt a nyomorult stockholm szindrómás söpredéket a végjáték közben és után,amikor lehullik a lepel a sok fideszbűnözőről,mert megérdemlik majd a nyomort és a szégyent amibe juttatták az országot,bennünket,magukat.

444.hu/2019/04/22/sodro-ereju-kepekkel-kenyszeriti-meghatralasra-brusszelt-a-fidesz

guma 2019.04.24. 05:56:49

@eszti.....:

@gazoló:

nem mutattam semmit, csak nagyon kiakadtam, mert már csuktam volna be az ajtót, hiszen senkinek sem írok alá - de akkor jutott el a tudatomig, hogy mit mondtak...

rákérdeztem.

a migránsokat emlegetve akadtam ki, mert tudatosodott, hogy csak a lista készítésre hajtanak.

gerinctelenség csúcsa. gyalázat...
fel sem merik vállalni céljukat, csak megtévesztéssel dolgoznak?

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 12:56:05

@guma: nem is értem, hogy miért teszed ki magad két világtalan árvízkárosult céltáblájának? szerinted akár egy hangot is megértenek abból, amit írtál?
ki is a don quijote valójában?:-DDD...

guma 2019.04.25. 13:38:58

@Sir Bates dö Hól:

ne csináld!
leírta, hogy "utánanézett" - ez baszta fel az agyam.

ez nem is rólatok szólt, most kicsit sem, csak belekerültettek a kosárba. bocs! :-)
és miattatok már kettős mércém is van. csodálatosan gyarapodok. ne irigykedj!
:-DDDDDD

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 16:09:15

@guma: várjá'má'! én egy percig sem gondoltam, hogy az rólam szólna! én általában értem azt, amit olvasok;-)...

ne is törődj velük, annyit nem érnek, ellenben a kukkoló rendesen pörgetheti a számlálód, annyit kukucskál;-)...

guma 2019.04.25. 16:46:51

@Sir Bates dö Hól: :)))

persze, hogy te érted, de a "vendégek" miatt, nem árt ezt leírni.

(fogalmam sincs, hogyan lehet kukucskálni, de néha nálam is lebukik amikor a forgó föld "mögé" nézek :-DDDDDDD
nekem minden ilyen témában a blogtársam segít, ha kérdezem.
most például az admin statisztikában szereplő index fórumlátogatókat sem tudom, hogy honnan, melyik fórumról jönnek hónapok óta...)

szerinted megnyugszik és nem őrjöng tovább, ha elárulom, hogy meló és gyerekek mellett nem csak számtalan szakmai képesítést szereztem, de más "szakmában" szereztem felsőfokút is!

mégis melós maradtam. ki érti ezt?

guma 2019.04.25. 17:03:16

@Sir Bates dö Hól:

neked még azt is elárulom, miért lett ilyen a blog...

majdnem mindenkinek gyökeresen megváltozott az élete, de nem jobbra fordult a legtöbb esetben.

én csak életbe tartom, általában (mint már többször jeleztem!) mentés céljából. nagyon sok értékes anyag eltűnt a webről, ami a gazdáikat is meglepte.

ha valami nagyon érdekel, pár szót fűzők hozzá az anyag előtt pirossal sárga mezőben.

ezért alakult így ez a kocsma...

taga20 2019.04.25. 17:07:34

@guma: nagyon jó a műsor a csekettőn diggeréknél, szakadok:))

azé látom megkedvelt a két holovác, akarom mondani a két retard, me nincs nap, hogy ne emlegessenek:))

""Szédítő mélység, bódító magasság, a két Holovác semmitől sem fél, csak repül, repül..." Égigérő fű :)"

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 18:13:04

@guma: nem hiszem;-)... egyeseknek létszükséglete, hogy valakit/valamit gyűlöljenek; most ez ott éppen a "migri" és a "romkocsmaértelmiség". az egyiket félelemből a másikat irígységből. majd a következő újjászületés alkalmával már talán felegyenesednek. mindenkit vár a nirvána;-)...

guma 2019.04.25. 18:37:16

@Sir Bates dö Hól:

újjászületés?!
miért nem jutott ez az eszembe?
amikor találkozom az elmúlás lehetőségével, gondolkodni sem tudok, ha olyan embert érint akit becsülök, szeretek...
pedig van egy jó (gyerekeim szerint rossz) szokásom, hogy elfelejtem a rosszat, a lényegtelent és amit akarok. úgy kell előbányásznom emlékeimben ha véletlenül szükség van rá...

@taga20:

szép nem vagyok, de megszólítanak hol ezért, hol azért...
miért is lehetek ennyire "közkedvelt"?
rejtély.
régebben kollégáim, már 40 évesen mamáztak. volt amelyiknek nagymamája is küldött virágot ismeretlenül.

na nem szórakoztatlak benneteket elképesztő életemmel, mert még rákaptok, nekem meg nem szokásom :)))

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 18:39:15

@guma: mert nem vagy elég spirituális. vagy elfogyott a dzsangád;-)...

taga20 2019.04.25. 18:42:20

@Sir Bates dö Hól:

haver, árulj má el nekem valamit, lécci!

te hova akartad kifuttatni a traktorossal és a babájával, az erdésszel a kapcsolatot?

arra gondoltál, hogy úgy fogsz tudni velük dumálni, mint pl. oricával vagy jéggel?

tényleg érdekel, me én pár nap után vágtam, hogy azon a blogon valami érthetetlen dolog folyik.

u.i.: viszont olvasni nagyon szórakoztató. tiszta montipájton:)))

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 18:52:31

@taga20: hát számítottam valami érdekes eszmecserére, főleg a babája részéről (róla sokkal többet feltételeztem, sz'al mondhatom, ő tényleg csalódás volt), az admin meg gyorsan leamortizálta magát a szintjére, gondolom honvágya volt. ellenben, mint írtam, bircával jókat lehet beszélgetni, csak szótárt találni nem könnyű hozzá.
nem, sem orica, sem jég szintjét nem könnyű hozni, ők azért más kategória. pedig jéggel is könnyű vitába keveredni, de az alapok azonosak: nyitott szellem, tudásvágy, empátia, tisztelet a másik iránt, s nem utolsósorban érti, amit a másik ír, az asszociációs képesség fontos dolog;-)...

taga20 2019.04.25. 19:01:28

@Sir Bates dö Hól:

"nyitott szellem, tudásvágy, empátia, tisztelet a másik iránt, s nem utolsósorban érti, amit a másik ír, az asszociációs képesség fontos dolog;-).."

ez tisztára én vagyok, tökre magamra ismertem:)

viszont a pontos helyzetfelismerés is fontos dolog, hogy ne gereblyézze fölöslegesen az ember a vizet.

persze azt vágom, hogy a hobbi az visz, és nem hoz első látásra:)))

guma 2019.04.25. 19:08:34

@Sir Bates dö Hól:

meggyőztél :-)))
mind kettőből hiányom van...
:-D

guma 2019.04.25. 19:10:07

@taga20:

:-DDDDD
nem érted te ezt, kis empatikus! :)

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 19:30:31

@guma: ugye, semmiképpen sem ajánlanám a dohányzást, de kereshetnél például varázsgombát is, s akkor tuti megjönne a spirituális utazás. én itt mindig keresgélnék, de baszik eljönni velem az, aki ismeri, mindig valami olyanról dünnyög, hogy nem legális. hiába magyarázom neki, hogy az nem cél nélkül teremtődött, annak létezésének értelme, hogy mi megegyük. de csak azt hajtogatja, hogy nem szabad. ilyenkor mindig elfog a vágy, hogy egy szívlapáttal nyakon verjem.
viszont neked van gombász ismerősöd!

guma 2019.04.25. 20:04:41

@Sir Bates dö Hól:

de hülye tudsz lenni!:-)

rég röhögtem ennyit - gomba nélkül - mint ma...
(különben dohányzom :-))))

ha lesz időm és kijön a lépés, talán leülök egyszer tagával, fagyizni, hogy megnézem kit "védek"...

borsókám, sajnos feléd már nem igen keveredek el, pedig még lakóhajókra is kaptam ajánlatokat. tavaly még a fiatalabb unokámmal elindultam volna. na de a kis bombázót eszembe sincs ilyen kanos, füves macival megismertetni.

ee.france.fr/hu?utm_source=ECRM_AtoutFrance&utm_campaign=HU_GP_ENewsSpecial_LeBoat_janv2019&utm_medium=email

guma 2019.04.25. 20:06:34

@taga20:

te vagy a kopasz?
:)))

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 21:48:16

@guma: amennyiben nehéz (súlyra) bombázó, akkor jobb is;-)...

én bretagne-ba mennék a helyedben, igaz, hogy az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, de gyönyörű. ott van nantes és a mont-saint-michel is. de toulouse is szép. de az egész föld gyönyörű.

(egyébként meg nem vagyok maci. karcsú vagyok;-))

guma 2019.04.26. 07:35:33

@Sir Bates dö Hól:

elmentem aludni rá egyet mert igéző soványságod, (amit összekeversz a karcsúsággal,) levenne a lábamról :-D

tudod nem birkózó, súlyemelő, csak atlétizál. jó kedvűen átússzák a Balatont az apjukkal és nővérétől a szinkronúszás trükkjeit is megtanulgatta.
több nyelven beszélő egyetemista, aki a nyarakat tesójával és barátaival végig melózza a fesztiválokon...

volt aki azt gondolta róluk, hogy az amatőr fotóik kamu, lopott modell fotók...
tehát szépek és okosak is. ismerkednek a világgal. csak drukkolni tudok nekik, hogy őrizzék meg nyitottságukat és boldoguljanak az életben is.

mert az egész föld gyönyörű.

milyen igaz...
és mennyi mindent nem láttam.
többnyire csak álmodozom, hogy hova kellene eljutni még...

guma 2019.04.26. 16:57:24

végre tudtam pihenni egy kicsit...

érdekes, hogy kritikus helyzetben is tudtam azonnal, mit kell csinálni.
hihetetlen ritkán vesztem el a fejem...

azonban ahogy öregszem, még tudok reagálni "okosan", viszont azt tapasztalom, hogy ha lelkileg visel meg valami akkor már sokkal lassabban dolgozom fel.
jó példa erre a napok óta tartó ámokfutásom.

ti, hogyan dolgozzátok fel, ha nem tudtok segíteni?

eszti..... 2019.04.26. 19:24:02

@guma:

Nekem az írás segít megemészteni a sok szart, ami időnként letaglóz.
Van egy kuckóm, ahová csak a kuttynak van bejárása és egy álomvilágom. Oda és abba szoktam bebújni, aztán addig írok, míg elfogynak a gondolataim. Olyan, mintha átlépnék egy másik dimenzióba. A végén már csak a megfelelő kifejezéseket keresem, néha napokig tart ez az állapot. Kimos belőlem minden feszültséget, energiát ad.
Ezzel tartom magam egyensúlyban.

Vannak helyzetek, amikor azzal segítesz, ha nem teszel semmit. Tapintatosan jelzed a másiknak, hogy itt vagy, amennyiben szüksége lenne rád. Talán ez a legnehezebb.

Hol futottál ámokot? :)

gazoló 2019.04.26. 20:22:08

@eszti.....: @guma: @taga20: és nem utolsórörben satöbbiek.

nehéz napokon egy egy baráti telefon is jól jönne.

ha már évek óta tudunk egymásról,néha többet mint kéne,néha kevesebbet))

taga20 2019.04.26. 20:40:53

@gazoló:

mi van haver, ki vagy, elfogyott a söröd?
szójá küldök egy hatos zlátyibázsántot:)))

gazoló 2019.04.26. 21:39:02

@taga20:

augusztusban szavadon foglak)

borba fojtom a bánatom,elbaxta a csapatom

index.hu/sport/kezilabda/2019/04/25/vardar-szeged_kezi-bl/

taga20 2019.04.26. 22:26:40

@gazoló: állok elébe tezsvérem!:)

ja, ha valakinek luzer csapatnak drukkol!

ki a jó, a vardar, ki a király, a vardar!:)))

zenét bírod?:)))

www.youtube.com/watch?v=4o8e5zmgrUA

Sir Bates dö Hól 2019.04.26. 23:52:31

@guma: ugye az én válaszom ismered?;-)... fűben-fában orvosság;-)...

jaegtoer 2019.04.27. 06:02:28

Orica tegnaptól már Jenőkével társalog.

guma 2019.04.27. 06:18:19

@jaegtoer:

jaj!

teljesen megbolondultam, amikor pár napja azt mondta:

konkrétan haldoklom!...

már az "első" suttogó hangú beszélgetés után, összetörtem.
megegyeztem vele, hogy nem fárasztom ki, de néha rácsörgök, hogy halljam a hangját.

sajnálom, hogy ez többet már nem lehetséges. személy szerint, sokat vesztek vele.

kérlek benneteket: csak másik poszt alá írjatok! ide ne...

gazoló 2019.04.27. 06:25:23

@jaegtoer:

Jenőkével társalogni lehet evilágról is.
ha a másik változatban teszi az megrázó.
akkor legyen társalgásuk örömteli és legyen nekik könnyű a menny (

guma 2019.04.27. 10:33:54

@gazoló:

@Sir Bates dö Hól:

na jó!
felülök a vonatra és megnézem a "fűvesember" mennyire hatékony :-D
majd hazajövök és szüretelek nálad egy kis fügét... :-)

mert valóban nem "ismerjük" egymást. én most számoltam össze, hogy vagy 6, esetleg 7 embernek írtam én...

valaha őszintén megrökönyödtem amikor a levelesemben értesítést kaptam. eleinte ezekre nem is válaszoltam.
aztán lebasztak egy nagyon népszerű blogon, hogy már másodszor hívnak blogolni, és legalább válaszoljak.

a blogon beszéltük meg mit kell csinálnom és hogyan...
addig is ritkán szólaltam meg, onnantól még ritkább volt a hsz-m, mert csak a saját blogunkon fostam a szót ahol neveltek, tanítottak...

Orica számtalanszor figyelmeztetett hibáimra. kurva jól esett, hogy figyel rám és segít.

most jól be kellene rúgnom...

Sir Bates dö Hól 2019.04.27. 14:10:42

@guma: ez a beszéd! olyat tekerek, hogy elájulsz;-)...

gazoló 2019.04.27. 14:38:12

@guma:

rekord termés várható idén,ha el nem veri a jég,megvendégelnélek.... egyszer hívj fel bébi,annyi mindent tudnék mondani))

sosem hívtam senkit,csak Knosszival és munkásőrrel és Habával váltottunk levelet. hol lehetnek?

ja és tán mosoni sárkányos Boli küdött néha képeket.
........

nagyon fáj Orica,jó volt tudni van aki értő szemmel tallóz,mérvadó és jó volt zenéit is befogadni..hiányzik!

......
@Sir Bates dö Hól: D

"fűben, fában" értelek,egészségedre!

rádobok egy kis házinedűt,tisztán empátiából.

taga20 2019.04.27. 15:10:00

@gazoló: szerintem sír a tenkes kapitányára gondolt, mikor ott voltak a labanccal a tóban, és az anyagot kenték magukra:)

guma 2019.04.27. 15:31:17

@Sir Bates dö Hól: :-)

Jég megnémult.
mások teljes sokkban.
mégis mindenen átüt, hogy ismeretlenül is "csak" az ő életét ünneplik...

valamit tudott ez a nő, hogy ilyen nyomot hagyott emberekben, női trükkök nélkül.
eszével, keménységével, szeretetével, ismereteivel.
pedig hihetetlenül különbözőek vagyunk - mégis szerettük, hogy köztünk van.

nekem szinte az utolsó napokig hordta az okos gondolatok, és lecseszett, hogy még mindig nincs fészbukom...

fogalmam sincs hogyan alakult ki, de volt, hogy a hét mindennapján, vagy csak havonta 2, 3 nap dumáltunk.

néha úgy szakítottam meg a dumát, hogy na elég a szófosásból...
elszaladt az idő, mert szinte végig röhögtük a témákat. elképesztően jó volt a rekedt kacagását hallgatni. mindig feldobott...
talán ezért nem hittem el, hogy haldoklik - bár sokkolt a hang gyengesége.

nekem külön ajándék volt, hogy vette a fáradságot és orbitális hibáim miatt felvette a telefont, és figyelmeztetett, mit csináltam.

(itt most sokadszor mondom el, de többet nem fogom:
sajnos képes vagyok az almát is 3 l-el leírni és nem veszem észre a saját szövegem hibáit.
sikerült is érettségire olyan dogát írnom, hoggy 5, 5 és 1-es.
kaptam is a szóbeli napján egy 32 oldalas tesztet, hogy csak akkor vizsgázhatok, ha sikeresen kitöltöm.
később a szóbeli vizsgabiztos, azt mondta:
30 éve vizsgáztat és aki tesztet kapott az 2-essel végzett mindig.
első eset, hogy valakinek megadja a 4-est...
tehát jó néven veszem, még most is, ha hibáimra figyelmeztet valaki. sőt hibáimon is tudok nagyokat röhögni)

kegyetlenül ember maradt minden helyzetben. sértés nélkül leszerelte a hülyeséget, de a nacsasszony és a főnéni elkísérte, tiltakozása ellenére.
azt gondolom, ha tiltakozott is ellene, azért megértette, hogy ez, az elismerés egy módja a földi halandóktól...

************************
szóval, ha találkozunk is: nem akarok elájulni.
nekem elég a "varázsod" és az olcsó szállás :-D

guma 2019.04.27. 15:42:27

@gazoló: :-)

tudom a számodat?
megleptél! :))

Knosszival én is váltottam pár levelet... - sajnálom hogy eltűnt.
Boli segített a gépem rendbe tenni...

még van pár ember, akit ha kell felhívhatok.
ez jó.
mert leszoktam mindenről - még itt is inkább csak csemegézek és nem dumálok...

@taga20: :-)

szerencse, hogy tudod mire gondol valaki :-DDD

taga20 2019.04.27. 17:08:32

@guma: szerencse, hogy nem tudom!
hanem az van amire gondolok:)

gazoló 2019.04.27. 17:39:12

@taga20:

innentől ki fog majd rádszólni,mederbentartani? Eszter?

olyan leszel,mint elszabadult hajókötél)

taga20 2019.04.27. 17:51:55

@gazoló: jó kérdés!

szerintem, ha a vardar jól fog szerepelni, akkor jó leszek:)

egyébként, tényleg ki?:)

zene mehet? tessék:) és még orica is bírná!:)

www.youtube.com/watch?v=gooI9E4KY4Q

eszti..... 2019.04.27. 17:57:57

@gazoló:

Majd ő maga. Orica minden szavára emlékszik. Szerette, tisztelte így saját maga fogja megcsomózni hajókötelét.

Én különben sem lennék rá képes. Nemrég tudtam meg, hogy tőlem egy évvel fiatalabb unokatestvérem súlyos beteg. Két hét múlva, kemó után, műtét előtt meglátogatjuk, ünnepelni az életet.
A mai nap után gőzöm sincs, hogyan fogom végigcsinálni.

taga20 2019.04.27. 18:27:55

@eszti.....: cica, ne told túl!

előbb vagy utóbb mind meghalunk, ez az élet rendje.

valakire még halála után 20 után is emlékeznek, valakire másnap sem emlékeznek. ennyi!

zenét bírod? nesze!

egyszer innen kaptam, és kurva jó, ezért visszaadom oricának. szerintem ez tetszene neki:)

www.youtube.com/watch?v=ddOAFzImZk0&list=RDddOAFzImZk0&start_radio=1

eszti..... 2019.04.27. 18:50:23

@taga20:

Bakker, miért kell elhessegetni minden torokszorító érzést? Mi ebben a túltolás?

guma 2019.04.27. 18:52:49

@gazoló:

megkérem Jeget és a flansziánkat, hogy néha rúgják fenéken, hogy vissza térjen közénk.

bár nem tudom mi lesz abból, ha a füves és a piás összeakad egy kanyarban. :-DDD

eszti..... 2019.04.27. 18:59:42

@taga20:

Bocs. :)
Orica halálhíre váratlanul ért. Zaklatott vagyok.Felkavarodott minden, ami az utóbbi években ért.
Nem fair, hogy pont rajtad verem el a port.
Talán jót tesz egy kis csend.
Viszlát! :)

guma 2019.04.27. 19:05:00

@eszti.....: :-)))

azt hiszem nekem is csendbe kellene maradni, hiszen én napok óta nem vagyok normális - mert segíteni nem tudtam...

guma 2019.04.27. 19:06:20

@taga20:

meg vagyunk zavarodva...
ennyi!
:-))))

taga20 2019.04.27. 19:10:00

@eszti.....: told túl!

ne légy ostoba, me orica nem bírta az ostobákat.

azt mondasz, amit akarsz, én is. ennyi.

legalább ma legyünk patentok!:)

zenét bírod cica? nesze te akaratos fehérnép, szeretlek így látatlanban is!:)))

www.youtube.com/watch?v=AHhnRaIUbeY&list=RDAHhnRaIUbeY&start_radio=1

eszti..... 2019.04.27. 19:18:00

@guma:

Mit/n tudtál volna segíteni egy haldoklónál?
Mikor anyám haldoklott, a legmorbidabb dolgokon viccelődtünk.:))))
Pl. azon, hogy tüllruhában temetjük el és kifestjük a koporsóban. Nálunk csak közvetlenül a temetés előtt zárják le a koporsót.
Az egyetlen amit megtehetsz, ha úgy teszel, mintha nem történne semmi.
Táncoltunk és énekeltünk, mikor mire volt kedve.
Vagy egyedül hagytuk, ha arra volt igénye.

El ne hallgass, az most a legrosszabb! Nekem dolgom van, de majd jövök. :)

taga20 2019.04.27. 19:28:07

@guma: semmi gond! ez a normális, nem az, ha nem lennénk.

depesmodot tudnék ajánlani, me kurvajó!

ott van a szemetekben!:)

www.youtube.com/watch?v=qw6PcRJjQxY&list=RDqw6PcRJjQxY&start_radio=1

taga20 2019.04.27. 19:33:29

@eszti.....: cica, azé vannak jó villanásaid!

bakker, mintha én mondtam volna:)

szerintem orica, azt szeretné, ha a patent és szép pillanatokról dumáljunk, ne a gyászról!

tiszteljük meg ennyivel a tesitanárnénit:))))

u.i.: evvel szívtam a vérét:)

utó, utó i.: azé sírok.

eszti..... 2019.04.27. 20:14:07

@taga20:

Tudom milyen volt. Eddig kb 20 kommentet és 6 verset töröltem ki elküldés előtt, mert eszembe jutott, ahogy kb 4 éve rám szólt a gyíkon: Ez most megint nem a témáról szól, hanem rólad.

Most gyász van, de mi vidáman gyászolunk. ))))

eszti..... 2019.04.27. 20:16:04

@guma:

Már csak a partizán hiányzik, de nagyon!!!, aztán a többiek gyűlni fognak a fényre.)))

taga20 2019.04.27. 20:27:25

@eszti.....:

ha meghalok, remélem uccabált rendeztek:)

szerintem, ha valaki valamit elért, az az, hogy jó kedvel gondolnak rá. és lesz olyan ember, aki a következő évben is gyertyát gyújt érte, és egy jót nevet, hogy mekkora forma volt az elhunyt.

na orica ilyen. má most hiányzik az idegesítő okoskodása:)))

remélem hallja, ami szemétkedek?:)))

zene. nem én voltam, de kurvaszép!

www.youtube.com/watch?v=ddOAFzImZk0&list=RDddOAFzImZk0&start_radio=1

guma 2019.04.27. 20:52:29

@eszti.....:

a kocsma inkább a szólásszabadság, témák "melegedője", hülyeségek, bolondozások helye és ritkán fény forrás... :)))

Partizán, Hacsa vagy a remek fotósunk szövegébe már jó ideje nem botlik bele az ember.
nem lehet tudni, ki hol található - mert leléptek, nyugalomba helyezték magukat.
persze, hogy jó lenne, ha benéznének néha - már csak azért is, hogy tudjuk jól vannak...

eszti..... 2019.04.27. 20:54:27

@taga20:

Néha jókedvvel, taga. Néha meg fájdalommal, sírva. Vagy dühösen.
Remélem, én előbb halok meg, mint a számomra fontos emberek. Semmi kedvem újra atomjaimra hullani.:)

x éve beszélgetünk és még nem is láttuk egymást. Itt lenne az ideje! :)

eszti..... 2019.04.27. 20:56:22

@guma:

a kocsma inkább a szólásszabadság, témák "melegedője", hülyeségek, bolondozások helye és ritkán fény forrás... :)))

Mondja a Lámpás! És még finom voltam.:)

guma 2019.04.27. 20:57:26

@taga20:

se búcsúztatás, se utcabál nekem nem kell.
inkább szeretnék csak csendben eltűnni nyomtalanul. de ha valakinek eszébe jutok, akkor egy kis mosoly bőven elég nekem...

eszti..... 2019.04.27. 21:06:57

@guma:

Ha nyomtalanul el mersz tűnni, akkor vagy idejárok naponta "emlékezni" rád, vagy csinálok egy Guma Hiányzol!!! blogot.

Hidd el nekem, ha összekapom magam, olyan látogatott lesz, hogy hetente fent leszünk az Index címlapján. Te meg felülről nézheted, ahogy a neved örökké él.

Ezt tekintheted fenyegetésnek is. )))

guma 2019.04.27. 21:32:58

@eszti.....:

nézd 70 éves leszek a jövő hónapban. készül a család már most. nekem csak azért jelent valamit, mert együtt leszünk egy kicsit és dumálunk...
jó lesz meghallgatni csavargásaikat. szinte velük utazom a világban.
mivel fel sem tudom fogni, hogy mi az a 70, mert sosem tartottam én számon a koromat, hiszen csak a gyerekek öregedtek és ez már önmagában bámulatos volt...

ezért: tartsd tiszteletben a vágyam.
még a gyermekeim is megértették, hogy temetés nélkül csak ketten köszönjenek el tőlem.

a többi az én dolgom, hiszen aki fontos volt nekem, vagy szép volt az életemben, azok emléke bennem él és így az érzésem is eltűnik velem együtt...

eszti..... 2019.04.27. 21:50:45

@guma:

Értem. Kb hasonló felfogású emberek között élek, kakukkfiókaként.
Ha megérjük a nyarat/ ne gondold, hogy a kor bármilyen előjogokkal jár, én is bármikor eltűnhetek/ megnézném azt a ruhatárat, ha még lehet.
De ne csodálkozz, ha eltűnésed után kapcsolatban leszünk. Bármilyen furcsán hangzik, erre is képes vagyok. :)
A bor és kor beszél belőlem.
Nem lehet szer nélkül végigélni ezt a napot.:)

taga20 2019.04.27. 21:50:53

@eszti.....: én is gondoltam rá. persze lehet, hogy csalódunk, de aki nem mer az nem nyer:)

gazolóval már pedzegettünk egy kemencei találkát augusztusban. én gumát elviszem oda, ha feltolja érd alsóra az öreg seggét:)))

eszti..... 2019.04.27. 21:53:24

@taga20:

nem, háztól házig viszed. ez a minimum. )))

guma 2019.04.27. 22:05:06

@eszti.....:

még a gyerekemnek sem engedem meg a felesleges furikáztatást, ha nincsenek csomagjaim.
mástól sem várom!

ezért, tök jó @taga20: elképzelése.

taga20 2019.04.27. 22:08:40

@eszti.....: legyen úgy!

augusztusban ráérsz? kemence mekfelel?:)

eszti..... 2019.04.27. 22:15:37

@guma:

Akkor legyenek csomagjaid. Az sem baj, ha egy fikuszt utaztatsz.
Szerintem is jó ötlet, lenne rá igényem.
Ha kapok egy telefonszámot, örömmel hívom, nekem ingyenes az EU-ban.
Lépek, húzós napunk volt.
Jó éjt mindenkinek! :)

eszti..... 2019.04.27. 22:17:37

@taga20:

Rátok mindig. Bárhol, bármikor. :)

taga20 2019.04.27. 22:29:30

@eszti.....: összehozzuk! már csak orica tiszteletére is.

orica, a pót anyám volt. és má nincs itt.

küldöm a neki a legszebb zenémet+ a szomszédomat.

tessék!:)

www.youtube.com/watch?v=trzqUC6aZVA&list=RDtrzqUC6aZVA&start_radio=1

eszti..... 2019.04.27. 22:52:10

@taga20:

Ő volt az egyetlen, akinek hallgattál a szavára, aki motiválni tudott téged. Szeretett, minden ökörséged dacára. Ezért nevelt. :)

Lassan feküdj le! Holnap már azzal a tudattal ébredünk, hogy nincs közöttünk. Az első három nap a legrosszabb, aztán enyhül.

Jó éjt! :)

taga20 2019.04.27. 22:57:49

@eszti.....:

száz és ezer a szavad!:)

gutenákt mégyhen!:)

zenét bírod? édes álmokat neked és mindenkinek.

www.youtube.com/watch?v=CT4gs_Lray4&list=RDCT4gs_Lray4&start_radio=1

jaegtoer 2019.04.28. 07:10:12

@taga20:

na, arra a kemencei meetingre benevezek. És váltson rózsaszínre az aótód színe, ha nem csináljátok meg. augusztus 14-én nem érek rá.

taga20 2019.04.28. 08:03:07

@jaegtoer: ez a beszéd haver. megszervezzük:)))

gazoló 2019.04.28. 18:07:30

@eszti.....: @guma:

Repülő

Miféle testben jössz elém
a földi sodrásban megint?
Folyton változik alakod
a nevek örvénye szerint:
homokpart, kőarc, kisgyerek,
idegen szempár a buszon,
vagy egy utca, mit ismerek,
de a helyet már nem tudom.
Szálltam erre, mint repülő -
ha majd az leszek integess!
Folyton elébem kerülő,
találgathatom, ki lehetsz.
Amikor ott vagy valahol,
minden a hangodról beszél.
Amikor nem vagy, üresen
ragyog a szív-nem-látta tér.
Emberruhám ha levetem,
találkozunk-e valahol?
Milyen betűkkel írsz nekem
az összefirkált ég alól?
A márvány Szaturnusz mögül
odatalálsz-e, mint a fény,
hogyha smaradtábla leszek
a Hold fekete felszínén?
Miféle testben jössz elém
a földi sodrásban megint?
Folyton változik alakod
a nevek örvénye szerint:
Amikor ott vagy valahol,
minden a hangodról beszél.
Amikor nem vagy, üresen
ragyog a szív-nem-látta tér.

www.youtube.com/watch?v=wQratLHu6aE

gazoló 2019.04.28. 18:12:20

@jaegtoer:
@taga20:

ezzzazzz,járunk egyet a Csarna völgyben,sörözgetünk,beszélgetünk)

lehetne huszadika után is amikor elül a tömeg,de tart még a nyár.

guma 2022.04.17. 20:11:16

jó estét!

legyen hangulatos családi, baráti találkozás a napokban és mindenkinek minden jót kivánok én is!

(egész meglepődtem a fenti 19-es hsz-ken, hogy milyen gyorsan múlnak az évek, napok...)
süti beállítások módosítása