He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

40év után cenzurával elűzték az utcáról a HVG-t

2019.04.18. 07:00 guma

img-4584.JPG

Eltünteti az utcákról a HVG-plakátokat a hatalomközelivé tett Mahir

A HVG-címlapok plakátjai negyven éve, a lap megjelenése óta minden héten kikerültek a hirdetőoszlopokra – mostanáig. A Mészáros-birodalomba beszippantott Mahir ugyanis egyoldalúan és azonnali hatállyal, jogszerűtlenül felmondta a kiadónkkal kötött szerződést. Semmilyen magyarázatot nem adtak.

Minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i keltezésű levélben a Mahir Cityposter Kft. arról értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést. Indoklás gyanánt azt magyarázták, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

Hogy erre a helyhiányra (?) miért éppen most döbbentek rá, és ez mivel áll összefüggésben, azt nem részletezték. Miként érdemben nem tárgyaltak a szerződéses feltételek esetleges újragondolásáról sem, részükről jelen állás szerint ez egy véglegesnek szánt döntés: a HVG-címlapok a jövőben nem jelenhetnek meg az ország különféle pontjain a Mahir oszlopain.

Negyvenéves hagyomány szakad meg ezzel, ezek a plakátok az éppen aktuális hatalomtól függetlenül, kereken negyven éve, a lap 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára, és ezzel részévé váltak Magyarország városai, az itt élők életének.

Ezt törölte most el a döntés, amelyet a jelenleg Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez köthető cég vezetésében és/vagy tulajdonosi körben és/vagy egy ennél még befolyásosabb szinten meghoztak.

A HVG Kiadó természetesen megpróbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak, közben keressük annak a módját, hogy olvasóink ne maradjanak le a hetilap immár ikonikus címlapjának megismeréséről.

Az e hetit például már itt megmutatjuk

https://hvg.hu/kkv/20190417_Eltunteti_az_utcakrol_a_HVGplakatokat_a_hatalomkozelive_tett_Mahir

Nagy Iván Zsolt: Cenzúra

Hazug és életszerűtlen az érvelés, amely mögé bújva a kormányközelivé vált Mahir eltünteti az utcákról a HVG-címlapokat. Valakik egyszerűen félnek a kritikától, a humortól, és félnek attól, hogy az emberek elkezdenek gondolkodni úgy, ahogy ők nem szeretnék.

„A magát függetlennek tartó sajtónak továbbra is küzdenie kell, hogy az maradhasson, ami mellett hitet tett” – egy évvel ezelőtt, a parlamenti választás másnapján, a HVG Pártoló tagság program bemutatásánál írtam ezt. Azóta külföldi újságírók sora szegezte nekünk a kérdést: Van-e még sajtószabadság Magyarországon?

Válaszként elég volt sorolni a tényeket: csaknem ötszáz lap/portál/tévé/rádió sorolt be önként egy kormányhű médiabirodalomba; az újságként viselkedő Magyar Nemzet megszűnt, hogy aztán propagandakiadványként támadjon fel; mások mellett legyalulták a kormány kritikusává lett Hír Tv-t is.

Ha pedig ez nem lenne elég világos válasz a kérdésre, akkor tisztázzuk, mit is értünk a sajtószabadság alatt. Igen, az igaz, hogy mi itt vagyunk, a hetilapunk és a hvg.hu is, és vannak még mások is, hozzánk hasonlók, akik a lehető legjobban szeretnék művelni azt a szakmát, amelyben hiszünk. Kétségtelenül azt írunk, amit gondolunk – mindarról, amihez nem tudják megakadályozni, hogy hozzáférjünk. A véleményünk szabad ugyanis, az információszerzés azonban mindennapos küzdelem: kérdéseink válaszok nélkül maradnak, és már nem is titkolják, hogy az elutasítás a HVG-nek szól. Nyilvánvalóan azért, mert valódi kérdéseket teszünk fel, és válaszként nem érjük be a propagandaszólamokkal.

Nincs tehát sajtószabadság.

És most már van szerződésszegésnek álcázott cenzúra is.

Mi másnak nevezhetnénk ugyanis a Mészáros Lőrinc ügyvédjének befolyása alá került Mahir Cityposter előzmények nélküli döntését, amellyel azonnali hatállyal felmondták azt a HVG-vel kötött szerződésüket, amely révén a HVG hetilap címlapjainak plakátjai negyven éve minden héten kikerültek Budapest, illetve az ország hirdetőoszlopaira. A hivatalos magyarázat valami piszkolás arról, hogy kevés a hely, nem tudnak teljesíteni, nem éri meg nekik.

Hazug és életszerűtlen érvelés ez: az elmúlt negyven év alatt bőven volt Magyarországon kampány, dübörgött a hirdetési piac is, volt, hogy a mostaninál is több cég akarta elhelyezni a reklámjait, a HVG-nek azonban mindig volt helye. Nem szólt közbe a Kádár-rendszer, amikor a gazdasági gondokról szólt a címlap, nem avatkoztak be Antallék, ha az MDF volt a célpont, nyeltek a szocialisták és a szabad demokraták, csak a Fidesz nem tűri ezt. Pontosan emlékszünk (nem is tudnánk nem emlékezni): Orbán Viktor éppen egy HVG-címlap miatt jelentette ki, hogy soha többé nem ad lapunknak interjút.

A valóság tehát sokkal egyszerűbb a Mahir-felmondás sunnyogó próbálkozásánál, és arcátlanul nyilvánvaló: a HVG mindenkor szókimondó címlapja nemkívánatos elem az utcákon.

Nem lehet másra gondolni, mint arra, hogy valakik dühöngenek és félnek. Félnek egy képtől, amely másnak mutatja őket, mint aminek látszani akarnak, a nyílt beszédtől, a humortól, a kritikától, de főleg attól, hogy ezt akár milliók is láthatják, és netán elgondolkodnak rajta.

Egy Patyomkin-demokráciában ugyanis nem férnek meg a kémlelőlyukak, mert ezektől gyengébbek lesznek a felhúzott álfalak, és idővel leomlanak.

Kényszerhelyzetbe hoztak minket. Nyilván előttünk van még a jogi út, és végig is megyünk rajta. És természetes, hogy a plakáthelyek kiesésétől függetlenül olvasóinkat továbbra is kiszolgáljuk hírekkel, feltárt ügyekkel és megalkuvás nélküli véleményekkel – a HVG-ben és a hvg.hu-n egyaránt.

A hetilap címlapjából pedig nem engedünk, az ezután is őszinte lesz, épp úgy, ahogy azt mindenki megszokhatta. És igen: azon leszünk, hogy mindenkihez eljusson, akinek ez fontos.

Olvasóinktól, barátainktól és szurkolóinktól pedig egyet kérünk: maradjanak velünk! Vegyék a lapot, legyenek pártoló tagok vagy támogatók, higgyenek bennünk. A tiltások sosem örök érvényűek, csak egy időre bonyolultabbá teszik az életünket.

A szerző a hvg.hu felelős szerkesztője

https://hvg.hu/velemeny/20190417_Nagy_Ivan_Zsolt_Cenzura

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5414772800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2019.04.18. 19:55:45

@taga20:

mindennapos szégyenünket add meg nekünk ma:-(

ne idegeld magad,már így is a világ szégyene vagyunk

gazoló 2019.04.18. 19:55:46

@taga20:

mindennapos szégyenünket add meg nekünk ma:-(

ne idegeld magad,már így is a világ szégyene vagyunk

taga20 2019.04.18. 20:10:00

@gazoló: a faszt fogom magam krenkolni:)

imádom a húsvétot, pedig árjazsidómuszlin vagyok:)

bár kicsit kezdek aggódni.

gazoló 2019.04.18. 20:59:53

@taga20: D

imádom én is és azt teszem mint Jézus,eltűnök három napra)

taga20 2019.04.18. 21:07:27

@gazoló: nekem jézusról mindig ez jut eszembe:)

uploads.disquscdn.com/images/8ee95b7dbd4772507a1b59b7704ad2e5b9971381cebe08e8ba8ed110636e740b.jpg

u.i.: aztán nehogy belefulladjál az ipolyba!:)))

eszti..... 2019.04.18. 21:49:50

@taga20:

Szerintem Jézus pont így, ahogy a fotón látod, simán leülne velük blattot verni.

"aztán nehogy belefulladjál az ipolyba!"
A Poprád lesz az. )))

gazoló 2019.04.18. 22:16:19

@eszti.....: @taga20: :)

Káposztafalva city lesz az medvevadászatal,sörtàtrateasztrapacskaabúzussal:-)
szép ünnepet nektek is

eszti..... 2019.04.18. 22:24:17

@gazoló:

Kellemes húsvétolást! :)

gazoló 2019.04.18. 22:35:07

@eszti.....:

kösz,neked meg sok locsolót húsvéti tojàsokkal megrakottan)

eszti..... 2019.04.18. 22:54:14

@gazoló:

Locsolással ne zavarjanak! :)))

Átjön a barátnőm, kinyitunk egy üveg bort. Megfejtjük az élet értelmét, a kapcsolatainkat, a pasikat.

eszti..... 2019.04.18. 23:03:03

@gazoló:

Simonyi Imre

Vers

A világba belemegyek,
közepébe belemegyek,
ottan lelkét kutatom
reménykedő utakon.

A világot megkerülöm,
köröskörül hegedülöm,
— lengjék körül jó zenék
a világok peremét.

A világot kikerülöm —
— Erdőntúli nagy kerülőn
botot vágok, somosat,
azzal üssék nyomomat...

gazoló 2019.04.19. 08:52:49

@eszti.....: DDD

jó reggelt

dudáltam a gyorsforgalmin,amiről csak a kèkrózsaszínű iszonyú lakótelepek látszik..gyönyörű az idő,mèg fehèrlik a Tátra)

eszti..... 2019.04.19. 10:20:29

@gazoló:

"és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható."

Egyszer majd körbevezetlek. :)

taga20 2019.04.19. 12:17:45

@eszti.....: látom új barátságot kötöttél:)))

én már csak röhögni járok oda, a két faszkalapon és a fogyatékos birkán.

kurva jó műsort rittyentenek ott:)))

eszti..... 2019.04.19. 12:40:12

@taga20:

Ha már minősíteni akarod, akkor tedd meg ott. :)
Ne hozzunk ide más blogok történéseit, mert annak csak a kocsma és a kocsmáros issza meg a levét.

taga20 2019.04.19. 12:46:37

@eszti.....: "Ha már minősíteni akarod, akkor tedd meg ott. :)"

már rég túl vagyok rajta. három nicknevemet is kitiltotta az az anyaszomorító, a negyedikkel már csak elköszöntem tőle vasárnap.

ja és, nem vagyok én sír vagy degenere, akik, mint a szülő a hülye gyerekével, végtelen nyugalommal próbálja a sötétséget kitörölni az agyából:)

eszti..... 2019.04.19. 12:54:59

@taga20:

Mindenkinek megvannak a saját heppjei. :)

eszti..... 2019.04.19. 13:25:32

@taga20:

Akkor replay, az előző válaszom közhelyes lett.
Gőzöm sincs miért lesz valaki ingerült, ha belefut egy nálánál tájékozottabb nickbe?
Mintha személyes sértésnek tekintené mások műveltségét.

guma 2019.04.20. 06:31:37

@eszti.....:

:-DDDDD

ne csináld. :)

még a végén soros ügynök leszel vagy a favágó kedvence.
nem tudom melyik jobb?
:DDD

eszti..... 2019.04.20. 13:36:37

@guma:

Ízlésemet ismerve, szerinted melyiket választom? :D

guma 2019.04.20. 15:09:40

@eszti.....:

kis naív! :)))

azt gondolod választhatsz?

eszti..... 2019.04.20. 21:30:13

@guma:

Mindenképp. Megválaszthatom, mennyi figyelmet szentelek ennek a pótcselekvésnek. :D

eszti..... 2019.04.20. 21:43:16

@taga20:

Már csak az hiányzik, hogy elhagyjon a jobbik részem. Aztán itt maradok egy hétfejű sárkánnyal! )))

taga20 2019.04.20. 21:54:55

@eszti.....: hát nem lennék a helyedben:)

zenével, hogy állsz? szereted?

:)))

nesze, az egyik kedvencem.( ez nem jelent semmit, me van kábé száz:)))

www.youtube.com/watch?v=Lk4sGZ6iTkU

eszti..... 2019.04.20. 23:14:05

@taga20:

Szerintem élveznéd. Mert nőnek lenni jó. Jó nőnek lenni még jobb. :D:D

taga20 2019.04.21. 19:09:46

@eszti.....:

kapkodom a fejem. nézem a spektrumon dzsézusz meséjét.

veronika kendője és társai. beszarás, hogy mennyi ostoba állat szaladgál még ma is.

bármelyik vallás, a szemét szar emberi tulajdonságok kvintesszenciája.

bocsánat, ha valakinek felnyitottam a szemét:)

eszti..... 2019.04.22. 00:15:32

@taga20:

Nem értelek. Miért nézed, ha nem tetszik?

taga20 2019.04.22. 16:51:36

@eszti.....: milyen ostoba kérdés ez?

hitler, sztálin, polpot, és a geci sem tetszik, de néha megnézem a róluk szóló filmet, hogy tájékozott legyek.

zöd cica?:)

eszti..... 2019.04.22. 18:26:13

@taga20:

Összefoglalom. Megnéztél egy kereszténységről szóló filmet /amit alapból elutasítottál eddig is/, csakhogy tájékozott legyél.
Aztán jól felnyomod rajta az agyad és futsz egy ámokot, leostobázva minden hívőt.
Van ennek valami értelme, vagy csak unatkoztál épp húsvét vasárnap?

gazoló 2019.04.23. 22:40:46

@eszti.....:

"Egyszer majd körbevezetlek"

megtisztelsz ezzel és kedvenc versemmel:)

tudom,milyen halkan sétálva gyerekekkel,unokákkal régi helyszíneken,félrenézve,mosolyogva,ábrándozva amikor mesél minden rög)

gazoló 2019.04.23. 22:47:09

@eszti.....:

Várnai Zseni: CSODÁK CSODÁJA

Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

A tél nekik csak álom, semmi más,
minden tavasz csodás megújhodás,
a fajta él, s örökre megmarad,
a föld őrzi az életmagvakat,
s a nap kikelti, minden újra él:
fű, fa, virág, bogár és falevél.

Ha bölcsebb lennék, mint milyen vagyok,
innám a fényt, ameddig rámragyog,
a nap felé fordítnám arcomat,
s feledném minden búmat, harcomat,
élném időmet, amíg élhetem,
hiszen csupán egy perc az életem.

Az, ami volt, már elmúlt, már nem él,
hol volt, hol nem volt, elvitte a szél,
s a holnapom? Azt meg kell érni még,
csillag mécsem ki tudja meddig ég?!
de most, de most e tündöklő sugár
még rámragyog, s ölel az illatár!

Bár volna rá szavam vagy hangjegyem,
hogy éreztessem, ahogy érezem
ez illatot, e fényt, e nagy zenét,
e tavaszi varázslat ihletét,
mely mindig új és mindig ugyanaz:
csodák csodája: létezés… tavasz!

eszti..... 2019.04.23. 22:51:26

@gazoló:

:D :D :D

Egyszer írtam róla. Kissé patetikusan, " ez a város bűneim színhelye".
Itthon volt Németországban élő barátnőm. Sétáltunk a városban. Minden második utcához kötődött valamilyen érdekes élmény. Ilyen az, mikor majdnem 40 évig élsz egy helyen.

gazoló 2019.04.23. 23:20:03

@eszti.....: DDD

bâr néhány keleti règiótokban lévő településetek úgy néz ki,mint csernobilba oltott baz megye,megvan annak a bája. a természeti környezet és sok más dolog miatt néha úgy érzem laknék arra.

eszti..... 2019.04.24. 19:25:55

@gazoló:

Fősuli után nagyon nem akartam hazajönni. Aztán folyamatosan elvágyódtam.
40 évesen költöztem el, akkor azt hittem örökre. De a határnál majdnem visszafordítottam az autót.
Első perctől kezdve mardosott a honvágy. Van a XX. kerületben egy utca, ami nagyon hasonlít a mi Posta utcánkra. Oda jártam sírni.:D
Aztán két évre rá, az édesanyám betegsége, majd halála utáni döbbenet mondatta ki velem, hogy ide akarok tartozni, itt akarok élni, sehol máshol.

Garai Gábor: Június

Tudom, meghalnék idegenben;
ott még a fák sem ilyenek;
nem virít bodza a berekben,
akácok könnye sem pereg;
nem részegít a széna-illat,
nem villámfénnyel jön a nyár,
nem így táncol felhőn a csillag,
nem szédül az égtől a táj…

Meghalok itt is – : a gyönyörtől,
hogy a repceföld színarany,
hogy a lomb oly zöld szinte tombol,
s a kőnek is illata van;
hogy áll a búza nyers kalásza,
mintha világot nemzene,
s e tájon az lel csak magára,
ki végleg egyesült vele.

gazoló 2019.04.25. 07:32:20

@eszti.....:

kösz, gyönyörű vers.

...

megértem a vonzódásaidat.
húsvét hétfőn végigrobogva arra vettem a felvidék, a rozsnyói karszt finomságait.
a csörgedező patakjait,barátságos,ismeretlen és hívogató hegyeit,áprilisi zöldjeit,az imakönyvvel templomba siető mamókáit a 'hostinecekben üldögélő "potenciális locsolóit.

szép

(ja. van belépőnk a júliusi gombaszögi fesztre)

guma 2019.04.25. 16:27:51

@gazoló: :)

irigyeltelek csavargásodért (nem hógolyóztatok? :DDD)

jó emlékeim vannak a Tátráról...
kis csapattal rengeteget túráztunk. a szállóban egyik nap odajön egy nő és lebaszott, hogy nekik nem szervezem az utakat...
kiderült, hogy azt hitte az ő idegenvezetőjük vagyok, akivel üdülni jöttek.
üdülni! és vártak másra bent ülve a szállóban...
na a vízesésekhez elvittem őket is azzal a vonattal amivel mi is mentünk - majd megkértem őket, hogy szakadjanak le rólunk.
máskor meg Lomnicról indultunk le gyalog és akkor meg kis gyerekes család csapódott hozzánk.
na akkor tiszta ideg voltam, mert ismeretlen úton lejönni a hegyről az nem semmi...

más: a tavalyi két műtét után ezért volt siker nekem az az emlegetett túra a kanyonban.
tegnap, nagy fiam Szegedről hazafelé menet beugrott hozzám és elmondta, hétfőn a Velencei tavat kerülték meg - most gyalog, nem biciglivel...
a kicsi égetett is - 1 napig feltettem a könyv borítóját erről (is).
:D
na most részemről, egy darabig elég is lesz a "dicsekedésből".

eszti..... 2019.04.25. 21:52:55

@gazoló:

A vers jenőke hagyatéka. Sokszor hozott Garai Gábor verset éjjeli menedéknek.

Valóban gyönyörű errefelé a táj. Talán a Jóisten így kompenzálja nekünk, hogy mindmáig kimaradunk a fejlesztésekből és egyike vagyunk a leszakadó régióknak.

De bánja kánya, ha reggel minimum négy-hat különböző madár csicsergésére ébredhetek, nemsokára kuruttyoló békák muzsikájára alszom el.:D

Ez a vidék kis lélekszámú települések rendszere. Az apró, eldugott falvakban valóban ballag az idő. Itt nem ápoljuk, hanem éljük a hagyományokat.

eszti..... 2019.04.25. 23:10:51

Konsztandínosz Kaváfisz: Veszélyes dolgok

Mürtiasz úgymond (szír diák
Alexandriában, Augustus
Constans és Augustus Constantius alatt,
pogány hitű félig, félig keresztény):
„Ha már elmélet s tudomány megedzett,
nem fogok félni gyáván szenvedélyeimtől.
Átadom testem az érzéki kéjnek,
az álmainkban látott gyönyöröknek,
a legvadabb szerelmi óhajoknak,
vérem legbujább ingereinek, a legcsekélyebb
félelem nélkül, mert ha akarom -
és tudom majd akarni, amikor
megedzett már elmélet s tudomány -,
a kritikus pillanatban meglelem újból,
mint azelőtt, aszkéta lelkemet."

Somlyó György

guma 2019.04.26. 07:01:52

@eszti.....:

kösz a verseket és hogy megidézted jenőkét!
bitang jó ízlése volt.
szerettem belefeledkezni esti "meséibe"...

guma 2019.04.26. 07:38:59

@eszti.....:

különben Kaváfisz 29.-én lesz majd itt. :-)

már nem emlékszem, hogy ez a verse benne lesz-e a megemlékezésben...

gazoló 2019.04.26. 07:49:22

@guma:

megdöbbentő a fák 'pusztulata Ótátrafüred és a Lomnic környékén,de sajnos az egész Tátrában. nem tudom mikor láttad,de meglepődnél az egykor ősfenyvesekkel borított most kopár hegyoldalaktól..na azért maradtak még szép,'macierdejei,bővizű patakjait.

www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/680IMG_20190420_135131.jpg

gazoló 2019.04.26. 08:37:22

@eszti.....: D

már megint szép verset"kuruttyoltál ide kisbéka)

azt még sose bánd,hogy kimaradtatok a 'fejlesztésekből.

itt a Dunakanyar régióban a most bejelentett több száz milliárd eurós fejlesztésektől is már előre félek. az általában fakitermeléssel (ökoerdőgazdálkodással) indul és valami kretén,kormányzati pénzlehúzós elkúrással végződik.

guma 2019.04.26. 09:44:25

@gazoló:

kb 3 éve mentem Prágába vonattal.
a sírás kerülgetett a lepusztult erdők, elfeküdt fák látványától...

eszti..... 2019.04.26. 21:29:56

@guma:

A blogokon barangolva időnként szembejön egy-egy vers, ami őt idézi.
"bitang jó ízlése volt"- pontosan ennyi méltatást viselt el.:)

Kavafisz régi nagy szerelem. Az Ithaka teljesen őrületbe kergetett. Először azért, mert nem értettem. Aztán azért, mert elkezdtem érteni. Kisebb - nagyobb szünetekkel fél évig olvastam, mindig találtam benne valami újat, valami nyugtalanítót.
Aztán rájöttem, hogy rólam szól. :D

eszti..... 2019.04.26. 23:28:56

@gazoló:

Kányádi Sándor: Előhang

vannak vidékek gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül
szavak sarjadnak rétjein
gyopárként sziklás bércein
szavak kapaszkodnak szavak
véremmel rokon a patak
szívemben csörgedez csobog
télen hogy védjem befagyok
páncélom alatt cincogat
jeget-pengető hangokat
tavaszok nyarak őszeim
maradékaim s őseim
vannak vidékek viselem
akár a bőrt a testemen
meggyötörten is gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül

gazoló 2019.04.28. 22:41:28

@eszti.....:

kevés idő volt mindenre a napokban,de ez esszencia, gyönyörű,a hèt verse.

(Oricának,Jenőkének is tetszik ott fenn)

eszti..... 2019.04.28. 23:28:33

@gazoló:

Mikor elcsüggeszt

Mikor elcsüggeszt, hogy meghalhatok,
s nem gyűjti majd be termését agyam,
s nem őrzöm meg - mint csűrök ért magot -
feltornyozott könyvhalmokban magam;
s mikor eszembe villan, hogy a sors
varázskeze már nem soká segít
lefesteni nekem a csillagos
mennybolt regényes, nagy jelképeit;
s mikor felrémlik, hogy többé talán
nem látlak már, te illanó csoda,
s bűverejét nem sugározza rám
egy mondhatatlan érzés - akkor a
világ partján megállok s figyelem,
mint süllyed el a hírnév, szerelem.

Baranyi Ferenc

Azt hiszem, egy ideig versekkel tudok csak kommunikálni. Félek, amit mondanék, az túl sok.... és túl kevés.:)