He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit sértené a MÚOSZ sajtószabadság napi közleménye?

2019.03.15. 06:16 guma

Letiltotta a MÚOSZ sajtószabadság napi közleményét az MTI

Az állami hírügynökség szerint a közlés a szabályzatukba ütközne.

„Tájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott „Március 15.-e a magyar sajtószabadság napja.” kezdetű közleményük az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14.2. pontjába ütközik ezért azt nem áll módunkban kiadni” – a Media1 információi szerint ezzel az indoklással utasította el a Magyar Távirati Iroda a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közleményét, amit a sajtószabadság napjára írtak.

A tiltott közleményben a MÚOSZ azt írta:

„Március 15.-e a magyar sajtószabadság napja. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége ezen a napon hivatalos levélben csatlakozik ahhoz a panaszbeadványhoz, amelyet az Európai Bizottsághoz nyújtottak be a kormánypárti média kormányzati reklámok útján történő tiltott állami támogatása miatt.”

A beadványt a Klubrádió állította össze a Mérték Médiaelemző Műhely és Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közreműködésével. Ez már a második panasz a Bizottság előtt az eltorzult magyar médiaviszonyok ügyében.

 

A MÚOSZ azért csatlakozott a mostani panaszbeadványhoz, mert meggyőződése, hogy a magyar sajtószabadságra a legnagyobb veszélyt jelenleg a kormány szélsőségesen elfogult, kizárólag a politikai lojalitás szempontját követő és ezzel az állampolgárok pártatlan, sokszínű tájékoztatáshoz való jogát csorbító finanszírozási gyakorlata jelenti.

Az MTI idézett szabályzata azt mondja ki, hogy a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.

Nem ez volt az első ilyen eset: a MÚOSZ tavaly decemberben a közmédia működési zavarairól szeretett volna közleményt lehozni a Magyar Távirati Irodán keresztül, de még pénzért sem engedték.

https://hvg.hu/itthon/20190314_Nem_adta_ki_a_MUOSZ_sajtoszabadsag_napi_kozlemenyet_az_MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1214688824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása