He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szijjártó a BBC vendégeként védte a "párhuzamos univerzumot" + a "kampányt" (a teljes interjú a videón + gyűjtemény)

2019.02.27. 09:30 guma

A BBC riportere azt mondta Szijjártó Péternek interjú közben, hogy „párhuzamos univerzumban él”

Behívták egy interjúra a BBC Hard Talk című műsorába Szijjártó Pétert. Stephen Sackur riporter főleg az EP-választási kampányról, és a magyar kormány EU-ellenes plakátkampányáról kérdezte a magyar külügyminisztert.

A miniszter szerint a plakátok azért vannak kint, mert kampányidőszak van. A riporter erre megkérdezte Szijjártót, hogy miért nincs akkor rajtuk pártlogó, amire a fideszes azt mondja, hogy a kormánynak kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat azokról a fejleményekről, amelyek hatással vannak az életükre.

Ezzel Szijjártó lényegében elismerte, hogy kormányhirdetésnek álcázva, közpénzből kampányol a Fidesz.

Soros, Soros, Soros

Ezután Soros Györgyre tereli a szót a miniszter, és kifejti azt, amit mi, magyarok már jól ismerünk Soros-terv néven. Azaz azt, hogy a milliárdos migránsokkal akarja elárasztani Európát, és a háttérből ő mozgatja a szálakat. A Fidesz ezért kampányol ellene.

Sackur azzal szembesíti Szijjártót, hogy a magyar kormány nem informálja az állampolgárokat, hanem hazudik a plakátokon. Szijjártó konkrét példát kér, amire a riporter felhozza, hogy a kormány azt terjeszti, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó szerint ez igaz, és az EU hazudik. Ezt azzal indokolja, hogy amikor 2015-be kerítést épített a kormány, akkor mindenki támadta őket, élen az Európai Bizottsággal?

Tudja mi a Frontex? Nem egy határőrző szervezet, hanem egy utazási ügynökség!

– állította a miniszter a közös EU-s határvédelmi szervezetről.

Sackur erre hitetlenkedve annyit mond: „Maguk egy párhuzamos univerzumban élnek”.  

Szijjártó magyarázkodására, miszerint Soros publikációi mindent elárulnak, azt mondja a riporter, hogy abszurd dolgokat beszél a miniszter, és nem bizonyítékokat hoz a Soros-terv, csak idéz Soros Györgytől, ami nem bizonyítja, hogy lenne ok-okozati összefüggés a milliárdos írásai és a nemzetközi migráció között.

CEU, ENSZ, Elios

Ezután szó esik még arról, hogy a Sargentini-jelentés nagy része hülyeség és hazugság Szijjártó szerint. Sackur felhozta a CEU elüldözését, ez Szijjártó szerint álhír, hiszen pár sarokra működik a CEU. A riporter azt válaszolta, hogy tudja, járt ott, de a központ már Bécsbe költözött. Szijjártó azonban hajthatatlan marad a tényeket hallgatva és csak „fake news”-t kiabál.

Szijjártó azt mondta, nem történt olyan, hogy az ENSZ vizsgálóit nem engedték be a röszkei és tompai tranzitzónába. A riporter erősködésére, hogy de bizony történt, azt mondja a miniszter, hogy végül is nem volt ott, történhetett ilyen, de miért ne történhetett volna, hiszen „szuverén ország Magyarország”.

Arról is kérdezték Szijjártót, hogy nem gondolkoztak-e az EU-ból kilépésen, ha ilyen korrupt, Soros György zsebében lévő szervezetnek gondolják. Szijjártó azt válaszolta, hogy ez kizárt, és nem a kohéziós pénzek miatt, mert az nem ajándék, hanem a magyar piac megnyitásáért cserébe jár.

Az Elios-ügyről és az OLAF-vizsgálatokról is kérdezték a minisztert: konkrétan arról, hogy mennyi pénzt kell visszafizetnie Magyarországnak az eltűnt pénzek miatt. Szijjártó annyit mond, hogy ez nem az ő területe, fogalma sincs róla.

https://24.hu/kozelet/2019/02/26/szijjarto-peter-interju-bbc-soros-terv-plakat-kampany/

Szijjártó: A kampány miatt vannak politikai plakátok az utcán

Elindult az EP-választás kampánya, így nem kellene meglepődni azon, hogy az utcákon politikai tartalmú plakátok vannak - mondta Szijjártó Péter a BBC Hard Talk műsorában Stephen Sackur riporternek, aki a kormány legújabb plakáthadjáratáról kérdezte a magyar külügyminisztert. A riporter erre visszavágott, hogy ez a kormány üzenete, és nem tartalmaz a plakát semmilyen pártra vonatkozó arculati elemet, amire Szijjártó érdemben nem tudott reagálni, csak hogy a kormánynak tájékoztatnia kell a lakosságot, ha veszélynek van kitéve, ami ugye Soros.

Az egészen fárasztó, közel 26 perces interjúnak nagyjából ez is volt az egyetlen érdemleges kijelentése, az interjú legtöbb része a szokásos kormánykommunikációs paneleket hajtogatta, ami szerint 

A riporter kitér arra, hogy ha annyira gonosz és romlott az EU, mint amennyire Magyarország kormánya ezt állítja, akkor miért nem lépnek ki, ahelyett, hogy elfogadják azokat a javakat, ami a tagsággal jár. Szijjártó szerint ezeket pénzeket nem nagylelkű felajánlásként kapja az ország, hanem azért cserébe kapja, hogy piacát megnyitotta az EU felé, és szerződések kötik. Kiemelte, hogy Magyarország az EU tagja, és az is akar maradni, mert a magyar kormány nem a problémát látja önmagában, hanem a megoldást. 

Az OLAF-jelentés, és az Elios-ügy is előkerült az interjú végén. A riporter kérdésére, hogy mennyi pénzt kellett visszafizetnie Magyarországnak hűtlen kezelés miatt, Szijjártó azt válaszolta, hogy ez nem az ő területe. 

https://index.hu/belfold/2019/02/26/szijjarto_a_kampany_miatt_vannak_politikai_plakatok_az_utcan/

Német pofon a Juncker-plakátért: Szijjártó nem mehet a Mercedes fővárosába

Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az "európai értékeket sértő" magyar plakátkampány miatt. Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája.

A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket

– jelentette be a dpa cikke szerint kedden Winfried Kretschmann miniszterelnök személyesen. Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést. Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna.

Kretschmann az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök, így eleve nem lett volna olyan politikai téma, amiben egyet tudtak volna érteni Szijjártóval. Baden-Württemberg azonban Európa legfejlettebb régióinak egyike, amelyben sorakoznak a világpiacot saját szegmensükben vezető cégek. Az innovációban pedig kiemelt szerepet töltenek be Európában. Szijjártónak itt külgazdasági miniszterként nagyon is lett volna keresnivalója. Kretschmann azt mutatja: vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek.

https://hvg.hu/itthon/20190227_Nemet_pofon_a_Junckerplakatert_Szijjarto_nem_mehet_a_Mercedes_fovarosaba

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7414656885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszti..... 2019.02.27. 21:21:44

Egyre aggasztóbb mérteket ölt a párhuzamos univerzum híveinek agymosottsága. Vajon hová vezet mindez? Képesek lesznek/leszünk őket valaha is reszocializálni?
süti beállítások módosítása