He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez komoly vagy rémálom? A köznép már szemet sem vethet a vezérre meg a slepjére, amikor közpénzből ünnepelteti magát?

2019.02.10. 13:15 guma

Legközelebb Budapestet kerítik körbe és a lakókat evakuálják mert OV valahova megy a városba? Kinek a ferde agya képes feketébe vonni egy városrészt és kifizeti ezt a rongyrázós bulit?

Már hajnalban körbebarikádozták Orbán évértékelőjének helyszínét, még buszokkal is takarnak (+fotók)

A Vákert Bazár, a Lánchídról fotózva: a középen látható fekete sáv a felhúzott kerítés (fotók: Fekete Norbert / Nyugati Fény)

Már vasárnap hajnalban fekete kerítést vontak a Várkert Bazár köré, itt tartja délután évértékelő beszédét Orbán Viktor. Az Ybl Miklós tér a Clark Ádám tér felől. Itt gyalog sem lehet keresztülmenni 

A jelek szerint a villamos járni fog, autóval viszont már most nem lehet keresztülhajtani az Ybl Miklós téren. A kerítés vége a ködbe vész, de a villamos közlekedésnek, úgy néz ki, megkegyelmeztek 

A Bazár bejárata előtt több sorban buszokat helyeztek el, ezeket a korábbi években arra használták, hogy teljesen eltakarják a kíváncsi szemek elől a ki-be járkáló fideszeseket.

Éppen kinyílt a kapu, a háttérben, pontosan a Bazár bejárata előtt, kiránduló buszok sorakoznak 

Ködbe vesző kerítés 2.

Kerítés, kerítés mindenhol… A tér déli oldalán is szalad a gyászcsík 

http://nyugatifeny.hu/2019/02/10/mar-hajnalban-korbebarrikadoztak-orban-evertekelojenek-helyszinet-meg-buszokkal-is-takarnak-fotok?fbclid=IwAR3xrWf6dWUY5FfzO2sReB-xmBUmytxVxaMs1GFu76vyjObQhiht0YL2Rlg

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9914618270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.10. 17:38:21

a fekete az ő színe, ez a gyász színe. Tökéleteset választottak. orbán fekete ember, fekete...

"Fekete ember, te

leggaládabb jövevény,

régtől övez téged

zord gyalázatod híre.

Bősz dühömben végül

sétapálcám kapom én,

s vágom egyenest pofádba,

orrod tövibe..."

jaegtoer 2019.02.11. 06:17:28

Teljesen egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a világörökséget védték, nem a hírhedten bátor miniszterelnököt, aki mindenkivel szemben teljes hátszélességgel fellép, akiről tudja, hogy vagy nem üt vissza, vagy nem tud, vagy eleve kiszolgáltatott helyzetben van. Hírhedt bátorsága még abban is meg szokott mutatkozni, hogy nagyobb demonstrációk alkalmával, melyekre a résztvevőket nem közpénzen utaztatták a helyszínre saját párthívekből toborozva, általában a hátsó kijáraton oson ki és el, mert a hős szabadságharcosnak meg kell óvnia magát, hogy valamikor majd nagy tetteket hajthasson végre. Egyelőre az aprómunka folyik, igaz, nagyobb léptékben. Már amennyiben politikai és egyéb bűnszövetségben, következetesen és ellentmondást nem tűrve aprólékosan, minden részletre kiterjedően, az ezerszeresen áldott, drága miniszterelnök úr és tettestársai lerabolják az országot, s ha kell tönkre téve évszázados intézményeket is és bármit, ha abból bármilyen hasznot húzhatnak. Ekképpen teljesen stílusos, hogy kissé terjedelmesebbre sikeredett a gyász szalagos évértékelő díszlete. Nem gondoltam volna, hogy ennyire sötéten ennyire sötétnek látja a helyzetet és a jövőt. Bár megvan rá oka. Meg van alapozva.

guma 2019.02.11. 12:18:48

@Orica Középföldi:

@jaegtoer:

annyira megdöbbent még mindig ez a fajta "elkülönülés" amit most még a fekete "gyászszalaggal" körbe is vettek...
már előre jelezte a díszlet, azt a fajta ígéret cunamit amit minden évben hallhatunk és amiből szinte semmi nem valósul meg.
emlékszik még valaki a tanuszodákra, hogy csak a sport a család, testnevelés, egészség helyzetéhez kapcsolódó célt említsek meg...

de a legmegdöbbentőbb a gyermekekkel kapcsolatban a gyermekvédelmi támogatás amit a mai napig nem tudnak az önkormányzatok kifizetni, mert Erzsébet utalványban adható, de azt tavaly decemberben megszüntették...

nincs szándékomban köpködni, de elegem van, hogy állampolgáraink között szelektál az állam...

Orica Középföldi 2019.02.12. 14:39:40

@taga20:

Hogy tudtatok ilyen tenyérbemászó, mélyen sötét, de gondolom mélyen vallásos gyökeret megválasztani alpolginak?
Erre az sem magyarázat, hogy az agglomeráció legszínesebb összetételű települése a tiétek.

Orica Középföldi 2019.02.12. 14:46:17

"Philippe Lamberts a Jobbik Magyarországért Mozgalomról Strasbourgban az Azonnalinak: „Ha valaki politikai célszerűségből szélsőjobboldali pártot alapít, majd később szintén a politikai célszerűségtől vezérelve észszerűbb álláspontot vesz fel, az egy dolgot jelez: egy opportunista pártot.”

azonnali.hu/cikk/20190212_kizarjak-az-lmp-t-az-europai-zoldek-ha-a-part-egyuttmukodik-a-jobbikkal?fbclid=IwAR1moAMJCzs1hIHurpweLG0IXdS4mkbnMEzqU9eSexfbWjVt7Ez5PLFs9lc

*

Ez nem egy párt, egy rossz vicc.
Pécsen csináltak egy kerekasztalt - LMP, Jobbik, Puzsér - állítólag nagyon gyenge volt.

Orica Középföldi 2019.02.12. 15:01:26

Géefgé az OV-beszédről:

az emberek azt mondják, hogy libabőrös beszéd volt,

*

Tudom, ízlés és sok egyéb függvénye, hogy az ember mitől lesz libabőrös. Belőlem egy beszéd ezerféle érzelmet ki tud váltani, legtöbbször persze unalmat, de libabőrt soha.

guma 2019.02.12. 16:38:50

@Orica Középföldi: :)))

egy ideje nyílt titok, hogy van akiknek a "látvány" elég a libabőrhöz...

Orica Középföldi 2019.02.13. 16:18:54

Egy nagyon jó írás.
Ceglédi ajánlása:)) - Rendes cikkekkel egy rendesebb világért.
(lécci, lécci ne a címe alapján, lécci)

24.hu/kulfold/2019/02/13/miert-gyulolik-a-katolikusok-ferenc-papat/?fbclid=IwAR1HAepurkFsxa9AKo3C6nyp5PHgB-c_OcFF8jccJ-ApAtfZPg3weoGxeGA

taga20 2019.02.13. 19:08:50

@Orica Középföldi: "Hogy tudtatok ilyen tenyérbemászó,"

hát én kurvára nem a fityeszmaffiára szavaztam, úgy hogy ne tőlem kérdezd! (tudom költői volt)

ráadásul az alpolgármestereket nem is közvetlenül válassza a nép.

ja és bassza meg az összes barom érdi fasz/pina, aki a fityesz rohadékokra szavazott!

uploads.disquscdn.com/images/7392e97c2d69ddaccd9f48b2120743ebde564d9e3c3309e9adbec54d2e4103b3.jpg?w=800&h=450

Sir Bates dö Hól 2019.02.13. 19:11:19

@Orica Középföldi: az tény, hogy sok balos, liberális szimpatizál ferenccel, mint politikai aktorral, függetlenül attól, hogy mit gondol az egyházról, annak szerepéről, mint szervezetről...

nekem emberként sem antipatikus, szemben II. jános pállal...

jaegtoer 2019.02.14. 04:02:29

@Orica Középföldi:

Álmomban sem gondoltam volna, hogy extrovertált vagyok. Azt hittem, jég.

Az a Raymund Burke meg egy páváskodó buzmancs. De egyáltalán hogy viselhet egy olyan szép csengésű nevet, mint Burke, mármint Edmundé, a költőé? Rejtély... bár igaz, egyszerűen csak Raymund.

Orica Középföldi 2019.02.14. 09:49:31

@Sir Bates dö Hól:

Nekem, az általánosan tudhatón túl, személyes élményem nincs a jezsuitákról.
Nagyon anno egy poszt alatti csevejben TWÁ írta, időnként el szokott menni beszélgetni a honi jezsuitákhoz. Érdekelte a gondolkodásuk, okos,művelt, nyitott embereknek írta le őket.

Én ilyen várakozással néztem Ferencet. Rácáfol vagy igaz? Nem csalódtam.
Mint politikai aktor - nem le vagy alábecsülve szerepét - kevésbé érdekelt, de mint ember, nagyon.
Nekem máig nagyszerű, remélem nem hibázik.

*

@jaegtoer:

"Álmomban sem gondoltam volna, hogy extrovertált vagyok"

Nekem elég volt, hogy én tudtam:))

*

Gyerekem rákattant a Carmina Burana-ra. A XX.századi zenéről beszélgettünk, amikor kiszaladt a számon - Sic tranzit gloria mundi.
Rábukott a gépre, olvasott és kérdezett, majd a pápákról, pápaságról meséltem.

Ezek után jött a cikk:)

Nekem is hozott újat. Megismerhettem egy spanyol festőt. Némileg horrorisztikus képein túl, egészen nagyszerűek is vannak.

www.google.com/search?q=Juan+de+Vald%C3%A9s+Leal&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpr7Hx6rrgAhXtkosKHbtdDVgQ_AUIDigB&biw=1353&bih=644#imgrc=-GIjbyavHBnguM:

guma 2019.02.14. 19:00:25

@Orica Középföldi:

én a címe miatt átugrottam - most elolvastam és csak csatlakozni tudok:

"Mint politikai aktor - nem le vagy alábecsülve szerepét - kevésbé érdekelt, de mint ember, nagyon.
Nekem máig nagyszerű, remélem nem hibázik."

Orica Középföldi 2019.02.15. 06:25:03

Amikor egy filozófus megszólal. Gyönyörűséges:)

*

Azt nyilatkozta Gulyás Gergely, hogy „a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak.” Majd hozzátette: „Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.”
„A jó újságírók a jobboldalon dolgoznak” – ez bizonyára így igaz, eszemben sincs ez ügyben vitát kezdeményezni Gulyás miniszterrel, hiszen ő megmondta, ha tetszik, utasításba adta, elvégre ő a miniszter és nem én. Ám ezt a „jobboldali újságírónak lenni önmagában morális fölény” megállapítást egy-két gondolattal kiegészíteném.
Mindenekelőtt azzal, hogy tökéletesen értelmetlen ez a kijelentés, ugyanis, ha valamire nem mondható az, hogy „önmagában”, az épp maga a moralitás (latin mos = erkölcs, szabály). Gulyás Gergelynek és az „önmagában morális fölénnyel rendelkező jobboldali újságíróknak” mindenekelőtt azt javaslom, hogy tegyék azt, amit Browning hőse, Paracelsus mondott: „megyek, hogy próbára tegyem lelkemet” („I go to prove my soul”). Az a lélek ugyanis, amely sosem tette próbára magát, morális szempontból elveszett lélek. Akik sosem próbáltak egzisztenciálisan választani, s hagyták, hogy mások válasszanak helyettük, mondjuk egy külső hatalom, azok nem tekinthetők morális lényeknek. És ha most Gulyás miniszter vagy az „önmagukban morális fölénnyel rendelkező jobboldali újságírók” Kierkegaard-ra próbálnának hivatkozni (szinte látom magam előtt az Origo, a Pesti Srácok és a 888.hu teljes szerzői gárdáját, amint Kierkegaard után kapnak), jelzem nekik: nincs igaza Kierkegaard-nak, hogy az emberek sohasem választják a rosszat a rossz kedvéért. Shakespeare ezt tisztábban látta: „Úgy döntöttem, hogy gazember leszek”. És aki mondta, lett is! Nem is akármilyen!
A választás mindig egy kicsit meghalás (ahogy Goethe mondta: „stirb und werde”, azaz halj meg és szüless újjá, Kierkegaard a közvetlenség elhalásáról beszélt, Tolsztoj feltámadásról stb.). Eme meghalás nélkül, úgy bizony, sem ön, Gulyás miniszter, sem az „önmagukban morális fölénnyel rendelkező jobboldali újságírók” sem fogják megúszni, ez kell ahhoz, hogy érvényesíthessék az „ismerd meg önmagad” morális parancsolatát, legalább azért, hogy a „halál” utáni feltámadást követően többé már ne mondjanak és ne is gondoljanak ilyen öntelt ostobaságot. Ettől kezdve viszont nem lesz szüksége sem önnek, sem az „önmagukban morális fölénnyel rendelkező jobboldali újságíróknak” Vezérre, parancsoló tekintélyre, hiszen döntéseiket és választásaikat mostantól kezdve már saját autonómiájuk határozza meg.
És innentől, akár a „lét pásztorai” (Heidegger) is lehetnek, a világ gondját viselhetik önök is, beteljesítve a morál univerzális orientatív elvét: gondoskodj más emberi lényekről, avagy ugyanennek negatív megfogalmazását: Ne árts szándékosan egy másik emberi lénynek!
Feltámadt lelkülettel Platónt fogják citálni, aki szerint jobb elviselni, mint okozni a rosszat.
S egyszeriben felnőttek lettek, Gulyás miniszter is és az „önmagukban morális fölénnyel rendelkező jobboldali újságírók” valamennyien, megannyi dinamikus centrum, amely köré szerveződik az eltűnt (vagy sosem volt), de megtalált személyiség, a világ megnyílik előttük, s már tudni fogják, hogy a moralitásnak nem az a mértéke, hogy nem fújják bele az orrukat a másik nyakkendőjébe, s nem pisálnak le egy szökőkút tetejéről.
És ha csak ennyi, már ezért is megérte!

(Gábor György)

guma 2019.02.15. 07:10:59

@Orica Középföldi:

kösz!
ez sem rossz!

részlet:

"Ha a kultúrharc végére vagyunk kíváncsiak, szerinte el lehet azon gondolkodni, hogy honnan lehet valakit még kitiltani. “Vannak tippjeim, az például kemény dolog lenne, ha rárepülnének a könyvkiadásra. Ha holnapután odaküldenek egy-egy biztonsági szolgálatot az ÉS-hez és a Narancshoz, akkor hol lesz az a bíróság, amelyik azt mondja, hogy ez törvénytelen?” Parti Nagy szerint az a félelmetes ebben, hogy bármi megtehető, és aszerint tesznek meg valamit, hogy mit érdemes lenyúlni vagy tönkretenni.

“Velem személy szerint mit tudnak csinálni? Vagy a kollégáimmal? Nem publikálok az állami lapokba. Lakapcsolják az internetemet? Lehet kísérletezni – egy jó kis intézetet erre például fel lehet állítani.”

hvg.hu/kultura/20190214_Parti_Nagy_Lajos_A_kormany_nyelve_a_gatlastalansag

jaegtoer 2019.02.15. 18:08:31

Napló bejegyzés. Kinek? Hát, Erstebank. Ki más?

"Kedves Erste!

Tájékoztatom arról, ha nem tűnt volna, fel, hogy nem életviteli és életvezetési tanácsért fordultam önökhöz, hanem azért hogy jelezzem, jól működő rendszerüket a rakás szerencsétlenségre cserélték, nem vitatva, hogy mindezt nagy szorgalommal és áldozatos munkával tették. Levelükből kiderülni tűnik, hogy nyilvánvalóan én vagyok a hülye, megnyugtatásul közlöm, hogy ezt sem vitatva, van szerencsém hírül adni, hogy mást nem is tudnék használni, mint Chrome-ot. A mai rendszerleállásuk mindenesetre az én hülyeségemen kívül egyebet is sejtet, amit most nem részletezek, mert az idő is pénz. Jó egészséget kívánok egy jól körülhatárolt sávban. Üdvözlettel, kedves ügyfelük, mint .......... Válaszuktól szíveskedjenek megkímélni. Hálásan köszönöm,"

Zárójelben jegyzem meg, hogy az erste, mióta a kormányközeli lett lett elkezdett zoknisodni. A bűz még csak ezután jön. Egyelőre a lyuk harcol a téridővel...

Orica Középföldi 2019.02.15. 20:43:29

@jaegtoer:

Lassan kezd körvonalazódni egy Don Quijote, aki nem a szélmalmokkal küzd:))

jaegtoer 2019.02.16. 02:43:46

@Orica Középföldi:

"_kezd körvonalazódni egy Don Quijote, aki_" don kijége.

jaegtoer 2019.02.16. 02:53:57

@guma:

A kormány nyelve.

Magyarországon a kormány nyelve a saját seggét kényezteti. Ez a helyzet.

jaegtoer 2019.02.16. 03:15:13

@Orica Középföldi:

Ezek a kormányközeli, szellemileg legyengült és morálisan végtelenül elszegényedett emberek vajon milyen intellektuális magányban ébredhetnek nap, mind nap? Az ébredés igazsága. A rettegés a kezdődő naptól... a megemlítéstől... a végzetes bakitól... El sem tudom képzelni, hogy ebben a sivár mentális létben mekkora öröm lehet számukra a csorda fullasztó melege.
Nem tudom, hogy az ilyen nyelvmesterek, mint a gulyásgergelyek mit érezhetnek, amikor magukba tekintenek. No, azért annyira nem zaklat föl a gondolat, csak érdekelne a mélység szintje. Az alantasság foka. A mérce, a mérték, és a szint. Mert így kívülről tudni, látni, amit lehet vagy kell, de ott legbelül mi lehet? Tényleg ennyi és ilyen változatosságra képes az evolúció? Hogy vannak ezek összedrótozva? Vagy nem is? Csak úgy egymásra vannak hányva a sejtek, aztán lett, ami lett?

jaegtoer 2019.02.16. 03:40:32

@Orica Középföldi:

Alaposan átgondoltam ezt az extrovertált dolgot. Tüzetesen megvizsgáltam magam. Nem extrovertált vagyok, hanem exkavátor. Rosszabb napjaimon helikopter. Még rosszabb napjaimban magyar állampolgár. Ez szerencsére csak a naptári napokon van így. Amikor gondolkozom, minden másképpen van. Akkor nem napok vannak, hanem gondolatok. Ez is valami. Még.

Orica Középföldi 2019.02.16. 06:24:22

@jaegtoer:

Dévényi István

Nem-nem, az Echo TV Keménymag című műsorának szereplői nem antiszemiták. Annyira nem, hogy igazából vicces, vagy a sors fintora tetszés szerint, hogy pont a Nagy Anti-antiszemita háborúban véreznek el.

Ez a történet nem erről szól. Ez a történet arról szól, amit boldog emlékezetű Varga István, a fideszes médiaholding bukott nagy embere előadott a sajátjaikról. Igen, a Fidesznél ennyit ér egy újságíró. Tök mindegy, mit tett le az asztalra, mióta küzd, harcol a Fideszért, névtelen, arctalan ágyútöltelék mind, akit azonnal feláldoznak, ha úgy fordul harci szerencse. Van Bayer Zsolt, és van a többi, a massza, akik hasznosak, amíg jól csinálják, amire a Fidesznek szüksége van, de jaj, ha csak egy milliméterre is elvétik az irányt.

A Fidesz kitalálta a nácizással verjük szét az ellenzéki összeborulási kísérletet munkacímen futó EP-választási kampányháborút, és abba bizony nem fér bele a Jákobozás.

Szóval mielőtt elájulnánk, hogy mekkora erkölcsi meg morális izé tört elő az Echo TV vezetőiből (akik tutira ők döntöttek, hát persze), jobb, ha tudjuk, hogy mindez csupán azért történik, mert a Keménymag kalandja gyengíti a Fidesz kampányát.

*

"érdekelne a mélység szintje. Az alantasság foka. A mérce, a mérték, és a szint. "

Nincs határ.
Láttam azt a néhány másodpercet az echon. Egyszerűen taszító volt, és most sok-sok jelzőt rá tudok aggatni a szereplőkre.
Én senkit nem láttam még soha közülük, a nevüket se tudtam, mint újságíró nem tűntek fel a horizontomon.

Nem tudni mivel indokolták a kirúgást, kétlem, hogy azzal, amit Dévényi írt, de egy biztos. Ezek most nem értik mi történt, és ez a nemértés nem dacot fog szülni, hanem félelmet. Még akkor is, ha megsimogatták a morális fölényüket, minden mehet tovább, csak egy ajtó bezárult.

*

Megjegyzem, a kötöttfogásig az se tudtam, hogy van egy Dévényi nevű konzi újságíró. A fenti szösszenetben leírta saját magát is, és süt a sértettség belőle. Sajnálom a palit.

*

Azt végképp nem értem, Gulyásnak miért kellett ebben az ügyben megszólalni. Csak annyi jutott eszembe, nini, két harci kiskakas - Kocsis, Gulyás - a szemétdombon.

*

Még egy futó megjegyzés.
Az intellektuális magányhoz szükségeltetik az intellektus.

Orica Középföldi 2019.02.16. 08:20:49

Ha a harmónia szépségét szeretnétek látni:))

www.facebook.com/photo.php?fbid=10210926605321164&set=a.1294429380858&type=3&theater

*

Sajnálom Guma. Már a karácsonyi piaosztást is ahhoz kellet volna kötnöd, kettőt kap, aki megcsinálja neked a fácsét:)

guma 2019.02.16. 08:31:52

@jaegtoer:

Drágám! :)

a hideg fej ilyen esetekben mindentől megkímél.

guma 2019.02.16. 08:46:56

@Orica Középföldi: :))))

bármilyen fácsét, piát túl szárnyalsz nekem!

más:

mondtam, hogy egyre gyakrabban fut a tv adás mellettem...
laza adók műsorait már megjegyeztem, hol találom, erre megint eltűntek.
újra töltöttem a rendszert. vagy 220 csatorna közül válogathatok. elképesztő, sosem halott nevek jönnek be pl Epic dráma...

napokig, hetekig tart mire körbenézek, mit hol találok...
süti beállítások módosítása