He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ernst Gelegs: „Az emberek minden nap azt olvassák, hogy Orbán szuper, mindenki más idióta”

2019.02.03. 07:51 guma

Üzenet Ausztriából: „Köszönet, kedves Viktor!”

Ernst Gelegs, az ORF osztrák közszolgálati műsorszóró budapesti tudósítója „Köszönet, kedves Viktor!” címmel tartott előadást szűkebb hazájában, Alsó-Ausztria tartományban magyarországi tapasztalatairól – erről számolt be egy regionális portál idézetekkel.

„Összekaparta a legszörnyűbb részleteket minden médiatörvényből, és csinált előle egy Frankensteint” – vélekedett Gelegs egyebek között, megállapítva, hogy Orbán Viktornak sikerült elhallgattatnia a sajtót. Például van ugyan médiahatóság, amelynek az a feladata, hogy megítélje, objektív és kiegyensúlyozott-e a tájékoztatás, de a hatóságban Orbán emberei ülnek, és a magyar újságírók feje felett Damoklesz kardja lebeg.

Orbán barátai felvásárolják a sajtóorgánumokat, és „hihetetlen, de a kormány határozza meg, hogy mi a jó és mi a rossz, és mit kell írni” – mondta. Hozzátette: őt ugyan külföldi tudósítóként mindez nem fenyegeti, de a kormány ott nehezíti a munkáját, ahol lehet. Elmondta, hogy 2012 és 2016 között a magyar kormány aktívan fellépett ellene az ORF-nél, azzal, hogy nem objektívan tudósít, és le kell váltani. Az intervenciók azonban nem jártak eredménnyel, viszont a kormány „nem állt szóba vele”, nem hívta meg sajtóértekezletekre. Ez azonban nem akadályozza meg a tudósítót munkájában – mondta Gelegs, és hozzátette, hogy ezt a kormánynak is tudomására hozta, ami meghozta azt az eredményt, hogy most már általában legalább egy államtitkár „leereszkedik az ORF-hez”.

Gelegs köszönetet mondott Orbán Viktornak azért, hogy az állását egészen a nyugdíjig biztosította: korábban minden évben vita volt, hogy szükség van-e budapesti tudósítóra, de 2010 óta ez nem került többet szóba.

Beszélt arról, hogy a magyar kormány példátlan keresztes hadjáratot indított a kulturális élet kritikus személyiségei és minden ellen, ami baloldali és liberális. Arra a kérdésre, hogy miért szavazta meg mégis Orbánt a választók 53 százaléka, a tudósító úgy vélekedett, hogy ”az ellenzék egy katasztrófa”, és teljességgel hiányzik Orbán alternatívája.

Emellett egy tanulmányt idézve azt mondta: a magyarok 20 százaléka rasszista, és ez a kormány kezére játszik. No és persze az is elősegítette a sikert, hogy nincsenek az országban a kormánnyal szemben kritikus újságok.

„Az emberek minden nap azt olvassák, hogy Orbán szuper, mindenki más idióta” – mondta.

Kifejtette: a választási kampányban egyszer sem hangzott el, hogy „azt akarjuk”, hanem kizárólag az ellenségképek építéséről volt szó, pedig lenne elég tennivaló egyebek között az oktatásban és az egészségügyben. Példaként arra, hogy mennyire könnyen hagyják magukat befolyásolni a magyarok, azt hozta fel: dicsérik Orbánt, mert eltüntette Budapestről a hajléktalanokat, pedig csak hozott egy törvényt, amellyel betiltotta a hajléktalanságot.

Fotó innen

http://huppa.hu/uzenet-ausztriabol-koszonet-kedves-viktor/

Szájer: Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra

Hogy miért? Mert Magyarországon lehet beszélni a bevándorlásról, sőt, a kormány még konzultációkat is tart!

https://444.hu/2019/02/02/szajer-nyugat-europaval-ellentetben-nalunk-nincsen-cenzura

 

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr214604340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2019.02.03. 12:49:59

@Orica Középföldi:

Miközben mélyen egyetértek a tudósaink aggodalmaival, óhatatlanul előtör belőlem a plebs, és a plebs kiáltása, hogy hol volt ez az aggodalom a '90-es években, amikor egyéb képzelőerő és kreativitás híján százezrével rugdosták ki az utcára a kétkezi embereket a vezetők/tulajdonosok azt gondolván, hogy most aztán kurva modernek lesznek, csak éppen a korszerűsítésre szükséges tőke előteremtéséhez, a oiaci versenyhelyzethez már halvány lövésük sem volt, és a többi stb-k, csak annyi, hogy még a megmaradt foglalkoztatott munkásaikat is meglopják, bónuszként meg a műszaki értelmiséget is. Az Akadémia mindeközben csendesen, hallgatagon tudóskodott, hacsaknem tudóskokott, tisztelet a kivételeknek, szám szerint ötnél több, tíznél kevesebb, hogy ne vessem el a sulykot, észlelve, -a '90-es évek hallgatására a fagyi visszanyal szindrómával válaszol 2019. No szóval semmi más nem történik, mint ami be volt, van kódolva a Rendszerbe. 1919-óta ez az ország semmilyen leckét nem tanult meg, a tananyagot nem hogy nem abszolválta, hanem rendre azt mondta a kéccerkettőre, hogy = eburafakó. Osztán mindenki csodálkozik, hogy mennyi és milyen hegyes egyes van belehelyezve az indexbe. És például Kásler Miklóst senki nem láncolta egy kovácsoltvasból készült lehegesztett imapadhoz Mondjuk a szegedi, vagy a pécsi Havas Boldogasszony templomok szenteltvíz tartói elé. Kettő darabban. 1 ide, 1 oda. És szóljon az óda, vagy a himnusz, stílusosan a Boldogasszony Anyánk... Minimum és joggal. Boldogasszony Anyánknak egy könnye nem hullott volna.

[egy bizonyos államtitkár nevét, mint szót azért nem említettem, mert az obszcén, pornográf, vulgáris, alantas szavakat az új évben, ha tehetem kerülöm. Kásler esetében ez nem lehetséges, mert az maga a szar egyrészt, másrészt meg sem számolható, hogy hány g, és így együtt....]

jaegtoer 2019.02.03. 12:53:19

December óta naplót írok.

Orica Középföldi 2019.02.03. 14:35:22

@jaegtoer:

Gábor György

Franz Kafkának az „oktávfüzetekben” található egyik aforizmája arról számol be, hogy valamikor leopárdok törtek a templomba, és az áldozati korsókat mind kiitták, majd annyiszor ismételték ezt meg, hogy végül mindenki természetesnek vette, és lassan a szertartás részévé vált.
Kafka aforizmájában korántsem a dühöngő leopárdok hatnak nyugtalanítólag és nyomasztólag, hanem valami egészen más: mégpedig az, hogy a vadak többször ismétlődő barbár tette egyszeriben természetessé lesz, és a szertartás részévé válik.
“A humán tudományok hasznáról” címmel megjelent az MTA honlapján egy amúgy abszolút tisztességes, egyben abszolút naiv írás, amely részben védekezik, részben magyarázkodik, részben megkísérli megértetni a kormányzati tényezőkkel, miért nélkülözhetetlenek a humán tudományok.
Megértetni a leopárdokkal?

*

Olvastam az írást, és közben arra gondoltam, vajon hányan bóklásznak az MTA.hu - n, meg arra, hogy eső után köpönyeg. Már H Rózsa első megmozdulása után vadul tiltakozni kellett volna, és azóta is számtalanszor.
Láthatóan ez nem tartozott(zik) az MTA feladatai közé. Nagyon sok oka van, és nem feltétlenül az MTA hibája a mai helyzet.

jaegtoer 2019.02.03. 17:20:13

@Orica Középföldi:

Valaha -legalábbis gondolom, hogy így volt- a törzs egyként tisztelte a varázslóit.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy már a törzsi intelligencia szintjét sem ütjük meg, még csak azt sem, hogy egyenesen lebunkózzuk, hanem egyetértőleg avval, hogy a vadak ivászata a szertartás részévé vált. Csakhogy a mi vadjaink összetörik a korsóinkat, így a kafkai képnél valamelyest sötétebb a tónus, pedig Kafka nem egy Egry József.

Szegény humán tudományok, hiába voltak hát az eddigi írások és értekezések.
Persze ennél a kormányzatnál, -már amink és amilyenünk van-, már nem kérdés, hogy mernek-e bunkók lenni, és ostobák, hanem már ezzel egyenesen hivalkodnak, és mossák az agyakat hogy a saját tahóságuk erény. Kuno gróf fogai persze már elkoptak a csikorgatástól a szarkofágjában.

www.kozterkep.hu/~/19540/Grof_Klebelsberg_Kuno_siremleke_Szeged_1935.html/photos/218092

Köszönöm, megolvasom azt az mta.hu-t.

jaegtoer 2019.02.03. 17:26:00

@Orica Középföldi:

"_Nagyon sok oka van, és nem feltétlenül az MTA hibája a mai helyzet._"

ősi magyar hitvallás: mindig más a hibás,
mindig van kifogás.
Minden híresség a miénk, miután sírba döntöttük, vagy külföldre űztük.
Már -a naplóíráson fölül- azon is gondolkoztam, hogy menedéket (állampolgárságot) kérek -mondjuk- a német követségen szent esküvel megígérve egy euro-ba sem kerülök nekik, csak mentsenek ki mentálisan innen, mert ezt nem lehet elviselni.

jaegtoer 2019.02.03. 17:38:55

"Szájer: Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra"

Ez a melegszívű, aranyszájú szájer józsi a férfi klimaktérium (férfi klimax) különös stádiumában lehet, hogy keveri a cenzúrát a ceruzával.

jaegtoer 2019.02.03. 18:57:27

@Orica Középföldi:
érvekkel a kőbunkók ellen?
Megírattam magyarul is a magánytitkárral annak a sok okosnak a kő, papír, ollón túl, mert már az MI-nél szárnyaltak a kommentek:)

https://www.facebook.com/MTA1825/?__tn__=kC-R&eid=ARBwe5ZbSjJa5s4BHvEW4qw8cqRPBKRhwNkY-aN-8wzMqNcSJD7uA2-UX7s27YrUglPF2poIoIzsDfa6&hc_ref=ARRmEmW5LTRa9tkZWMvcVeLvJQKFEL7bQ_KSwMHNebjUdKA1rKgROybclrRusI_iM2o&fref=nf&__xts__[0]=68.ARAqdWhAUwz8SEssXOYFpDb8NLlv_yeRejDtzLZX28yOm-Bdr1Sb04LvugqZdrdN1YjJ-1r9_gS9deFqc0DVdDmeRG4R4EBYaWKsvwob18YHw0IoW2cnd37d60CS4Rbiv6JfnLnQdOfST7VY3BlkQcFuaFQEVOhHG6M_tnNu-sBZNPSMkdPCkO5Aco6IS0QETZIW-rqGu8bGw2pZrb4nOOhUGc0L_uS3eNjqp3CTO0Kyh5-Ri3wzL95QMOZ0G5m8lRxDa3SvTISAuP0cV3mU5UAQYAQ3LTdykfROuPRcqKL0LxOqFEb2vBTiSj85WE81EDL2uA-Lpj_UCYZU_DLGt-g

jaegtoer 2019.02.03. 19:01:28

@jaegtoer:
ez a link nem lett valami intelligens

Orica Középföldi 2019.02.04. 07:57:40

@jaegtoer:

"ősi magyar hitvallás: mindig más a hibás,
mindig van kifogás."

Na, mégegyszer.
Helyesbítéssel kezdem. Fogalmam sincs, hogy mi és hogyan szabályozza az MTA működését. Tudom, minden megtalálható, de nem lévén érintett, ilyen mélységig nem érdekel(t) a dolog.

Felületes szemlélőként láttam némi felhígulást, némi elefántcsonttoronyságot, de főleg csendet és nyugalmat, ami alatt persze lehetett háborgás. Volt is, ld. filozófusok ügye. Az már a kultúrharc előfutára volt.

Szóval nem tudom, az MTA mennyire vétkes a kialakult helyzetben.

Orica Középföldi 2019.02.04. 13:18:59

Némi felhőoszlatás.

Lattmann Tamás

Érdemes elolvasni a lenti jegyzetet az Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatánál dolgozó egyik kutatótól. Különösen örülök neki, hogy ő is kihangsúlyozza, mi a különbség az amúgy általam sem különösebben rajongott MTA, illetve annak kutatóhálózata között, valamint felhívja a figyelmet a Fidesz, és különösen annak csahosai által unalomig ismételt "a vén komcsik megszállták a tudományt" mondás már csak életkori okokból fakadó értelmetlenségére.
Amúgy a mostani helyzet az, ahol tényleg elválik majd a sz.r a májtól, az MTA tagsága lehetőséget kap, hogy igazoljon valamit: ha pl. kollektíve az összes akadémikus most tiltakozásképpen bejelentené, hogy lemond az akadémikusi tagságáról (persze a juttatásokkal együtt), ha a kormány ellehetetleníti az akadémiai kutatóhálózatot (ahol kutatók az akadémikusoknak járó havi apanázsnál jóval alacsonyabb összegért dolgoznak), na annak lenne súlya és üzenete.
Tudom, én és a bili...

www.facebook.com/notes/andr%C3%A1s-p%C3%A9ter-szab%C3%B3/%C3%BCdv%C3%B6zlet-a-magyar-tudom%C3%A1ny-s%C3%BCllyed%C5%91-haj%C3%B3j%C3%A1r%C3%B3l-k%C3%A9rlek-sz%C3%A1nj%C3%A1tok-r%C3%A1-az-id%C5%91t-%C3%A9s-olv/389398775171075/

*

Ld., mint fent, csak más aspektus.

hvg.hu/itthon/20190204_tgm_karacsony_hunvald_elovalasztas_jobbik

Orica Középföldi 2019.02.04. 14:03:45

Hont epés megjegyzése a fenti linkhez:

Ez a Palkovics nevű a magyar művelődéstörténet szennylapjaira fog bevonulni. A nemzeti kultúrát kivéreztető nemzeti kormánnyal egyetemben. Íme, ha valaki kíváncsi, mi történik az MTA kutatóhálózatával (nem, nem az MTA-val).

Remélem, hogy azért a Ráhel-féle Fashion weekre, a harmadosztályú pécsi focira, meg a buggyant emberminiszter hobbijaira jut elég pénz.

Orica Középföldi 2019.02.04. 16:38:46

Emlékezzünk egy kicsit Hrabalra. Szerethető, még akkor is, ha alábbi mondatával nem feltétlenül értek egyet:)

"Az igazi férfi az mindig egy picit spicces és van egy diszkrét szarszaga" - vallotta Bohumil Hrabal. 1997. február 3-án hunyt el 82 éves korában a cseh író, a "Sörgyári capriccio", a "Szigorúan ellenőrzött vonatok" és más kultikus, Menzel-filmek alapanyagaként is ismertté vált művek szerzője, aki ha unatkozott, nem mosómedvét vásárolt, hanem beült a prágai Aranytigris sörözőbe. Egy nemzedék gondolta úgy, hogy a sör, a knédli, a nápolyis csoki és Panenka tizenegyese mellett az ő írásai teszik élhetővé Csehszlovákiát. Máig se tudni, hogy mi okozta halálát: galambetetés közben kiesett a kórház ablakán, vagy öngyilkos lett, miután álmában magához hívta a temető.

Már életében legenda volt, 1994-ben még Bill Clinton amerikai elnök is felkereste a kedvenc kocsmájában, hogy Václav Havel köztársasági elnökkel együtt egy csúcstalálkozó keretében vitassák meg a csehországi demokratikus átmenet és a részegen mosdókagylóba vizelés kérdéseit. Hrabal Clintont is olyan melegítőben fogadta, amelyben a délutáni McGyvert szokták nézni a papák, de ezen a fotón még lepattantabb: ránézésre füstölt sprotnit fogyaszt az író, ami köztudottan a világ legrosszabb kajája, úgyhogy volt mit leöblítenie azzal a korsóval.

www.facebook.com/pagenotfoundhistory/photos/a.402168146476535/2573160586043936/?type=3&theater

jaegtoer 2019.02.05. 05:38:07

9 pontban foglalták, hogy mi nem a kereszténység

777blog.hu/2016/05/12/9-dolog-ami-nem-keresztenyseg/

Rövidebben: Az utolsó keresztény Jézus volt, de erősen meglepődött volna, ha valaki megemlíti neki.

A többi üzlet. Vagy a lélekkel, vagy a pénzzel, vagy a hatalommal, vagy ezek variánsaival. Történelmileg így alakult. Nagy Konstantin és Eusebius óta, de tartok attól, hogy már a annak a hírhedt Tizenkettőnek is maga felé hajlott a keze.

jaegtoer 2019.02.05. 05:41:50

@Orica Középföldi:

Olvastam a kommenteket.
ezek a Férfiak! nem értik ezt a szarszagot sehogyse. Súlyosabb, hogy nem is érzik. No ez a főbaj. De hogy ez miért pont az apostolok után került ide, ehhez semmi közöm!!

Orica Középföldi 2019.02.05. 08:37:23

Az a helyzet, hogy míg egy Szijjártó nevű niemand azt mondta, hogy Hollandia nem felügyeleti szerve Magyarországnak, s míg egy Deutsch nevű nobody egy-két éve azt mondta, hogy Hollandia egy operettállam (???), elmondanám, hogy míg Magyarországon a filozófia oktatását megszüntették a középiskolákban, a kritikai attitűddel rendelkező filozófusokat üldözték, s a Palkovics-féle új tudományfelosztásban már helyet sem kapott a filozófia, amely nélkül nincs tudomány és kultúra, nincs semmi, csak a tudatlanság és a sötétség, addig a nyugati multiknál - így a holland operettállamban is - aligha véletlenül, szinte valamennyi igazgatótanácsban ül filozófus. Érdekelne, hogy Orbán vagy Palkovics szerint vajon miért?
S míg a tudástól duzzadó Fidesz-KDNP vezette tündöklő Magyarországon a szobrokat az éj leple alatt szokás felállítani vagy elhurcolni, addig itt, Amszterdamban a filozófusnak az Operaház mellett állítanak szobrot.
Ha Palkovics nem tudná, ki látható a képen, privát üzenetben felvilágosítom.

(Gábor György)

Mellékelt egy saját fotót, de Guma kedvéért kerestem egy másik oldalt. Nagyon jó szobor.

www.kozterkep.hu/~/8993/spinoza_emlekmu_amszterdam_nicolas_dings_2008.html

*

A Teológiai-politikai tanulmány[J 2] című művében írja, hogy a gondolat- és szólásszabadság csak az állam kárára számolható fel. Az ember, annak érdekében, hogy az állam mint az emberi biztonság alapvető feltétele létrejöjjön, lemond természeti jogainak egy részéről, ám ez nem jelenti a mienket megillető jogok teljes feladását. A lehetséges legjobb államforma a demokrácia, mert ez közelíti meg leginkább a természeti állapotban élvezett szabadságot.

A Politikai tanulmány szerint az emberek túlnyomó többsége a szenvedélyek rabja, és nem az ész útmutatása szerint élnek. Így nem a demokrácia a helyes államforma, hanem a hatalom olyan mértékű elosztása, amely leginkább szolgálja a békét, az egyensúlyt. Erre a végkövetkeztetésre, valószínűleg a franciák és az angolok elleni holland háború miatt jutott.

E tanulmányt 1670-ben névtelenül jelenteti meg, de hamar fény derült kilétére, és ettől a pillanattól a vitairatok üldözésének tárgyává válik. Kikiáltják ateistának, ami igen nagy hatással van későbbi munkásságára, ugyanis senki nem hajlandó megjelentetni műveit (ebben a korban az "ateizmus" azt jelentette, hogy az illető rosszul hisz az Istenben vagy rossz istenben hisz, nem azt, mint ma: hogy valaki nem hisz az isten(ek)ben). Amíg a katolikusok elégették a protestáns bibliákat, Kálvin pedig a katolikusokét, addig Spinoza könyveit minden felekezet elégette, még a zsidó is.

(wiki)

guma 2019.02.05. 15:41:02

@Orica Középföldi: :-DDD

"Guma kedvéért" - most mond, ne hízzon a májam? :)))

(valammire mindig rátapintasz! :

Orica Középföldi 2019.02.05. 17:18:38

Na ez igazán szórakoztató:)

Dévényi István

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének levele a kormánymédia szerkesztőségeihez, csak hogy minden még kínosabb legyen:

Méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam Önökről mondott. Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk.

Mindemellett valótlan, és ezáltal sértő is Varga István állítása, mert az igényesség és az intellektuális fölény már akkor is az Önöké volt, amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól. Használva Varga úr erőltetett “ideát-odaát” logikáját, ideát mind a “régi nagy öregek”, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát. Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent.

Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele a “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza.

Szégyellem magam az általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kérek Önöktől.

További jó munkát és kiváló egészséget kívánok mindannyiuknak!

*

Ugyanez TWÁ szemüvegén:)

hvg.hu/itthon/20190205_Tota_W_Egyszeruen_senkik

jaegtoer 2019.02.05. 21:13:10

@Orica Középföldi:

"Sorba kapcsolt krumpliáramköröktől ennyi telik."

ó, jaj!

Orica Középföldi 2019.02.06. 08:11:15

@guma:

" most mond, ne hízzon a májam? :)))

(valammire mindig rátapintasz! "

Hahó, kicsit összekócolódtak a dupla mássalhangzók:))

Orica Középföldi 2019.02.06. 08:29:23

Napi laza:))

Ceglédi Zoltán

Na, a píárosa szóljon Lázár János hivatalos oldala-nak, triumfálhat! :)
Hawaii ugyanis azt tervezgeti, hogy fokozatosan 100 (száz!) évre emeli a cigarettavásárlás korhatárát. Ma 21 éves kortól lehet cigit venni a szigetcsoporton, ezt emelnék 30 évre 2020-tól, 40-re 2021-től, 50-re 2022-től, 60-ra 2023-tól, majd egy ugrással 100-ra 2024-től.
Fontos cél, idétlen és megvalósíthatatlan módszer. Sajnos. De kétségkívül hasonlít ahhoz a felmenő rendszerű cigaretta-betiltáshoz, ami a bagóbiztos pedzegetett (és utódja, Gulyás Gergely lefitymált).
Ja, és az Independent cikkében az is benne van, hogy a kezdeményező egyúttal legalizálná a marihuánát. Csak mondom, ha már belendülne a vásárhelyi Steve Carell, akkor ezt is adoptálhatja :)

gazoló 2019.02.12. 06:43:18

@Orica Középföldi:

focialista jó reggelt

magyarnarancs.hu/sport/esterhazy-marton-a-magyar-fociban-nincs-kovetelmeny-szakmai-valsag-van-117224?fbclid=IwAR36fs4VOvKR20IrA8rtI4MUUin-ZXKepECoRl0gQFNusvCiZrkk3QP2AHE

"Esterházy Péterről

„Ő abszolút penge középpályás volt, meg néha csatár, Varga Zoli típusú. Nagyon jól lőtt, jól húzogatott, a fejjátéka határeset volt, de jól látott a pályán, imádtam vele játszani. De kérdés, mi lett volna, ha följebb kerül, bírja-e fizikálisan, szakad-e az izma, mint a G-húr? Karrierünk alatt folyamatos rivalizálás volt közöttünk, például, hogy melyikünk nevét írják nagyobb betűkkel az újságban. Ezt Görögországban sokszor megnyertem. Ő pedig a nyilatkozataimmal cikizett, ha az újságban az jelent meg tőlem, hogy 'őrületes hangulat volt az oroszlánbarlangban'. De azt is mondta, bármelyik díját odaadta volna, hogy egyszer a Népstadionban, játékosként, 80 ezer ember előtt a Himnuszt hallja. Mindenről eszembe jut. Ő más világ volt, egy zseni. Nemcsak játszani, hanem meccset nézni is imádtam vele.”

(

Orica Középföldi 2019.02.12. 14:32:39

@gazoló:

Jobban örülök, hogy író lett és nemfocista:)

gazoló 2019.02.12. 20:26:31

@Orica Középföldi:

érdekelt volna hogy focizott,esetleg egy strandos derbire beálltam volna ellene,vele)

Marcit is jó volt látni.
voltam azon a magyar-brazilon ahol a győztes gólt lőtte)

www.youtube.com/watch?v=tDyLl-GU1Ew

Orica Középföldi 2019.02.13. 11:19:25

@gazoló:

Miután engem nem érdekel a foci, fogalmam sincs mennyi focirajongó van. A pénzekről, korrupcióról olvasván, nyilván jó üzlet - valakiknek. A csili-vili, milliárdos stadionok nézőszámából se vonnék le semmiféle következtetést.
Amíg EP nem említette, hogy az öccse focista, nem is tudtam róla semmit. Ezzel, gondolom nem vagyok egyedül:)

*

azonnali.hu/cikk/20190213_focistakkal-nepszerusiti-az-europai-parlament-az-ep-valasztasokat?fbclid=IwAR35R1gTmWvyLClCGmHEbL3OSz1oqJokGAQUXCGvBbrD4mAasF--utosbu8

Miután fogalmam sincs ők kicsodák, nyilván nem ő miattuk fogok szavazni az EP-választáson.

gazoló 2019.02.14. 09:21:55

@Orica Középföldi: jó reggelt

mindnek szeret(t)m a zenéjét)

www.youtube.com/watch?v=SI1GKC6CphY

...........

mindenféle reklám,traktátus,presszió hatástalan,kikapcsolok azonnal!
szeretem a jó focit.de ha akár Lionel Messi vagy Buffon akiket egyébként imádok próbál eladni bármit üzleti vagy politikai cimkével azonnal magasan leszarom!
süti beállítások módosítása