He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mióta füstgránát a "lila füstöt kibocsátó partikellék"? - amire könnygáz és letartóztatás a válasz 2018. 12. 13.-án

2018.12.14. 09:30 guma

Donáth Anna saját Facebook-oldalán is közzétett egy posztot, amelyben a következőket írta:

"Ma este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik. Erre válaszként hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek.

A gázsprayt leszámítva nem ért fizikai atrocitás, mindazonáltal indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom. Ráadásul hiába mondták a legelejétől, hogy szabálysértési eljárásról van szó, nem hogy bevittek a 10. kerületi rendőrkapitányságra, de az ügyvédemet csak a legvégén engedték hozzám.

A helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyemben eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték. Velem. Mert a jogaikért tüntettem. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140.000-ért.

Ez úton szeretném nagyon megköszönni a sok támogatást és üzenetet! Kiváltképp köszönöm mindazoknak, akik eljöttek a 10. kerületi kapitányság elé, és a cidrivel szembe szállva, órákon át olyan hangosan skandáltak, hogy a fogdán is hallottam. Ilyenkor érzi az ember, hogy a Momentum Mozgalom nem csak egy párt, hanem egy igazi közösség! És szeretném még kiemelni Kunhalmi Ágnest és Szél Bernadettet, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a ma esti kálvária.

Ha az este véget is ért, a küzdelmünk folytatódik. Nem állunk meg, mert nem adjuk a jövőnket!"

atv.hu

Tüntetés után

Tegnap ismét dühös emberek voltak az utcán. A békés ide-oda vonulgatás elmaradt, nem voltak unalmas szónoklatok és senki nem dalolászott a többiek kezét szorongatva, önmagától a könnyekig meghatva. Akik kimentek az utcára, azok haragosak voltak. Haragosak és többségében fiatalok.

Sok minden kiderült és még ki fog derülni, ilyenkor ez így szokott lenni. Abban semmi meglepő nincs, hogy a közpénzből zabáltatott lakájmédia egészen ordenáré módon hörög. Védik a gazdájukat, a munkahelyüket, a fizetésüket. Abba bármi belefér az ő értékrendjük szerint. Hazugság, torzítás, eszelős baromságok. A fő vonulat – minden pártújságban – az ész nélkül romboló csürhe, a külföldi ügynökök, Soros György, a majdnem felgyújtott karácsonyfa (valamelyik fideszes megélhetési egyenesen a kereszténység elleni támadásnak minősítette), a szegény gyerekeknek szánt szánkók ellopása. A végtelenül felháborodott nyaloncok dúlt kebellel mocskolják a brutális tömeget és nagy erőkkel aggódnak a védtelen rohamrendőrökért és persze a jogrendszerért. Igen, pontosan ugyanazok, akik a 2006-os eseményekről úgy írtak, mintha ott rózsaszirmok hullottak volna az égből és a közlekedési szabályok betartása lett volna a tüntetők összes gondja. Velük szemben akkor brutális rendőri erőszak történt, a szemkilövető Gyurcsány örök bűne.

Ami nagyon szembetűnő, az a – ha nem is független, de ellenzékinek nevezett – sajtó reakciója. Több mint ezer ember tüntetett, írja az egyik. Két ablakot betörtek a Parlament épületében, megdobálták a rendőröket. A legtöbb portál – jó, eleve nem sok ilyen van – igyekszik azt a benyomást kelteni, mintha alig páran lézengtek volna a tüntetésen és azt sugallni, hogy bizony csúnya dolog dühösnek lenni. Többnyire az ott tartózkodó kollégájuk is kapott a könnygázból – miközben nem erőltették meg magukat az élő közvetítéssel – és a végén a lényeg: kűggyetekpénzt mermi függetlenekvagyunk!  Miközben egyik portál sem az olvasók hozzájárulásából tartja fenn magát. Az egyetlen kivételt a Mérce jelenti. Ők ott voltak végig mindkét napon és közvetítettek. Azt hiszem, eléggé nyilvánvaló lehet bárki számára, aki nem csak a sapka hordására használja a fejét, hogy kit hová lehet sorolni a médiaszereplők közül.

A tömeg brutalitását hosszasan ecsetelőknek üzenem: kapják be! A tüntetés ilyen. A dühös tömeg ilyen. Tessék tudomásul venni, hogy a demokrácia ilyen. Ezer lehetősége volt az egypártrendszerben romboló kormánynak meghallani az emberek hangját. Leszarták. Kiröhögték az embereket, sorra hozták a nyomorult törvényeiket, vitték haza zsák számra a közvagyont. Most elpattant valami azokban, akik egészen idáig lehajtott fejjel tűrtek.

Joguk van hozzá, hogy dühösek legyenek. Felgyújtottak egy szánkót? Egy kukát? Na és akkor mi a fasz van? Mire tetszettek számítani? Csokis sütire? Házilag sütött bolti vaníliás karikára? Megdobálták a rendőröket? Ó istenem, micsoda dráma! A rendőr ilyenkor ellenség. Azt a korrupt geci bandát védi, aki ellen ezek a fiatalok utcára vonultak. A dolgok logikája alapján a tüntetők és a rendőrök nem cimborák, nem kebelbarátok. A rendőr teszi a dolgát és a tüntető is teszi a dolgát. Alapvetően nem ellenségek, de most igen. Az ellentétes oldalon állnak. Hogy nem lehetett közlekedni a tüntetőktől, lezárták az utakat és a hidakat? Juj de csúnya dolog, komolyan. Pedig kimehettek volna valamelyik stadionba is tüntetni, ott senkit nem zavartak volna. Vagy esetleg otthon, a négy fal között hőböröghetnének, hogy a Pilhálok, Bayerek érzékeny kis lelkéről le ne potyogjon a hímpor.

Miközben Kövér László habzó pofával őrjöng, amiért az ellenzéki képviselők belerondítottak a gazdája privát parlamentjének akolmelegébe, jó lenne tudomásul venni, hogy az ellenzéki képviselők életükben először viselkedtek úgy, mint ahogy viselkedniük kell.

Ha az emberek dühösek, akkor ezt joguk van kimutatni. Joguk van szembefordulni bármelyik kormánnyal, ha az a kormány alkalmatlan a feladata ellátására. A fideszes bagázs évek óta röhög a társadalom pofájába. A milliárdosokká lett gerinctelen senkik gúnyos vigyorral kívánnak boldog karácsonyt, amikor kiszállnak a luxusautóikból, amikor helikopterrel, vagy egyenesen közpénzből, más célra vásárolt luxusrepülővel cipeltetik a picsájukat lakodalomba, focimeccsre, titkos svájci banklátogatásokra. A rabszolgatörvény talán az utolsó csepp volt a pohárban. Évek óta gyűlik a harag, a multik érdekeit szolgamód kiszolgáló, a magyar dolgozók érdekeit leszaró törvény nem az összes bűne a kormánynak, csupán a sorban a legutóbbi.

A pénzkunyeráló ellenzéki és a felháborodott pártmédia minden hőbörgése ellenére az van, hogy világosan szétváltak a dolgok. A hatalom bitorlóira, az őket védelmezőkre és a dühös emberekre, akiknek a pénzéből fizetik a firkászokat, a rendőröket és azt a karácsonyfát is, amit majdnem felgyújtottak, de aztán mégsem. Nem tudom, mi lesz ennek a vége. Nem tudom, hogy ez a tüntetés-hullám is elcsitul-e majd, vagy erőre kap és elharapózik. Azt tudom, hogy sokan, sokszor elmondtuk: bárhogyan lesz ennek vége, az már sem szelíd, sem szép nem lesz. Mert nem lehet. Éppen a most óbégató pártszolgák, a fizetett firkászok, a politikai élősködők tettek arról, hogy ne lehessen.

https://kolozsvaros.com/2018/12/14/tuntetes-utan/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8714482114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása