He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ujhelyi István: Brüsszeltől kért segítséget az Orbán-kormány az egészségügy javításához!

2018.12.02. 14:45 guma

Hiába minden habonyi hókuszpókusz, a teljes összeomlás előtt álló magyar egészségügy állapotát nem lehet idióta összeesküvés-elméletekkel elfedni. Nem Soros György miatt nincs elég orvos, nővér, ápoló, vagy épp szappan, esetleg vécépapír a kórházakban.

Nem holmi uniós összeesküvés miatt kell bezárni a Honvéd kórház koraszülöttosztályát, pénzt kérni a kispapáktól a papírköntösért vagy épp államilag eltitkolni a kórházi fertőzések adatait. Azért történik mindez, mert a közel kilenc éve uralkodó narancs-elit számára az egészségügy csak sokadlagos fontosságú: előbbre vannak a saját lábon álló rokonok, a fűtött gyepű stadionok, a harmatos tehetségű kultúrlakájok, a jachtoló-magánrepülő „nemzeti tőkések”.

Az Eurostat legfrissebb számai pontosan mutatják, hogy mennyire keveset költ a magyar állam az egészségügyre. Fejenként 853 euró volt Magyarországon az egy főre jutó éves egészségügyi ráfordítás; Szlovákiában negyedével, Csehországban harmadával többet költenek egy ember egészségére, mint nálunk.

Eközben a kétballábú futballistáknak adókedvezményt adnak. A Fidesz érzi, hogy legalább a lakájmédiában címlapra rakható propaganda színvonalon, de lépnie kell valamit, mert a rohadó egészségügyet sorosozó plakátokkal nem lehet rendbe tenni. De még elfedni sem. Riogathatnak minket nem létező összeesküvésekkel, ha saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyit kell várni a gyógyításra, mennyit kell fizetni érte és milyen kockázatokkal jár, ha az ember nem a kormánytagoknak járó VIP-ellátást, hanem a közegészségügy szolgáltatását veszi igénybe.

Az egészségügy működtetése tagállami hatáskör, vagyis az egészségügyi szolgáltatások és az orvosi ellátás megszervezése, illetve biztosítása az adott ország kormányának felelőssége. Látjuk is, hogy Orbánék mit tesznek vele.

A napokban sokadik alkalommal adtam be írásbeli kérdést az Európai Bizottsághoz a magyar egészségügy helyzetének javítása, fejlesztése érdekében. Vytenis Andriukaitis egészségügyi biztos válaszában többek között rámutatott: a testület a Magyarországról szóló országjelentésében kiértékelte a magyar egészségügyi rendszer helyzetét, ebből kiderül, hogy bár az egészségügyi eredmények javulnak, az uniós átlaghoz képest továbbra is alulmaradnak.

Az uniós biztos hozzátette, hogy miközben a gyógyítással elkerülhető halálozási arányszám az EU-ban átlagosan javul, Magyarországé továbbra is a legmagasabbak között van, ami arra utal, hogy az időszerű és hatékony ellátáshoz való hozzáférés jelentős javításra szorul. És, akkor a címben már hivatkozott lényeg: Andriukaitis közölte, hogy a Fidesz-kormány kérésére az Európai Bizottság Strukturálisreform-támogató Szolgálata technikai támogatást nyújt a magyar egészségügyi rendszer átalakításában, különös tekintettel az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-ellátás minőségének javításában.

Nem plussz anyagi, hanem szellemi támogatásról van szó; vagyis a magyar kormány Brüsszeltől kért tanácsot az egészségügyi ellátás reformjához. A Bizottságtól úgy értesültem, hogy a munka még nem kezdődött meg, egyelőre csak az együttműködés kereteinek kidolgozása zajlik. Miközben tehát Orbánék a köz vagyonát stadionokra és saját luxuséletükre költik, az egészségügyet pedig hagyják szétrohadni, aközben épp attól az Európai Uniótól kérnek szakmai segítséget, amelyet ellenségnek állítanak be milliárdos uszító kampányaikban.

Hát, így állunk. Önöket, kedves magyar polgártársaim, ennyire hülyének nézik a kormánypártiak.

Szerző: Ujhelyi István
https://hirklikk.hu/kozelet/brusszeltl-kert-segitseget-az-orban-kormany-az-egeszsegugy-javitasahoz/344950

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4914411490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heptakontanonaéder 2018.12.02. 23:18:38

Az átlagos egységsugarú szittya "hülyének" nézése minden határon túli optimizmus.
(ezt a csomolungmai magasságot kevesebb mint 1 millió ember közelíti alulról)
süti beállítások módosítása