He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ha államilag elismert kisebbség lehet az orosz, akkor bevonulhat esetleg az orosz sereg, az érdekeiket megvédeni, mint az ukránoknál?

2018.09.15. 05:10 guma

Oroszországban tanult férfi(!?) szerint már elég orosz kapott kötvényt, akit ide telepítettek be 100 év(r)e? Jó tudom ezzel nem szép viccelni, viszont ha komolyan veszem, akkor rosszul leszek. Hazaáruló vagyok, ha  beugrik a közelmúlt történelme, eseményei?  Vagy mindez pénzről és a hatalomról szól és megszavazzák, hogy a 100 év letelt? Komoly anyagot szedtem össze fél óra alatt, azért, hogy kicsit gondolkozzunk közösen. Mi is történik most? (Kösz a témát Sir Bates dö Hól:))) ...

Állam által elismert kisebbség lehet az orosz Magyarországon

Az NVB elfogadta az ezt kérelmező aláírásokat, most kikérik az MTA véleményét, majd a parlamentnek kell döntenie erről.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén elfogadta az orosz honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezésre összegyűlt aláírások ellenőrzéséről szóló jelentést. A kezdeményezést legalább ezren támogatták érvényesen. A honos népcsoporttá nyilvánításról az Országgyűlés dönt.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében nemzetiség minden olyan – Magyarország területén legalább egy évszázada honos – népcsoport, amely az állam lakossága körében számszerű kisebbségben van, a lakosság többi részétől saját nyelve, kultúrája és hagyományai különböztetik meg, egyben olyan összetartozástudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére, történelmileg kialakult közösségeik érdekeinek kifejezésére és védelmére irányul.

A HVG augusztus 30-i számában arról írt, hogy a kezdeményezést egy Oroszországban tanult magyar férfi indította, és a hazai orosz közösség 2006-ban már egyszer kísérletet tett a honosításra, az MTA azonban akkor úgy találta, hogy a kisebbség százéves folyamatos jelenléte nem bizonyítható. Akkor arra jutottak, hogy 2018-ban újra meg lehet próbálni a dolgot, mert az első világháború során nagyszámú orosz hadifogoly került az országba, akik itt telepedtek le. A HVG viszont úgy tudja, hogy az MTA idén év elején is azt írta az NVB-nek, hogy nincs meg a százéves folyamatos jelenlét.

A hetilap cikke szerint az Orbán–Putyin-kapcsolatok egyik szimbolikus gesztusa lenne az is, ha orosz nemzetiségi önkormányzat jöhetne létre.

Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán. 

A törvény szerint amennyiben további nemzetiség kíván bizonyságot tenni arról, hogy megfelel a feltételeknek, legalább ezer, magát ehhez a nemzetiséghez tartozónak valló, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán szavazati joggal rendelkező magyar választópolgár kezdeményezheti a nemzetiség Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítását.

Ennek első lépéseként a kezdeményezők benyújtják a honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezést az NVB-hez, amely azt formai szempontok alapján elbírálja. Az NVB február 16-án hitelesítette az orosz honos népcsoporttá nyilvánításáról szóló kezdeményezést, a határozat jogerőre emelkedése után a kezdeményezőnek 120 nap alatt ezer támogató aláírást kellett összegyűjtenie.

Ezek hitelességét a Nemzeti Választási Iroda ellenőrizte, és az NVB keddi ülésén megállapította, hogy a benyújtott aláírásokból legalább ezer hiteles. Az NVB határozata ellen öt napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani.

Az NVB ülésén elhangzott: a jogszabályi előírásnak megfelelően a bizottság kikérte a népcsoporttá nyilvánításról a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) véleményét. Az NVB határozatának jogerőre emelkedése után az MTA véleményével és az összegyűlt aláírások számával felterjeszti a kérelmet az Országgyűléshez, amely dönt a honos népcsoporttá nyilvánításról.

http://hvg.hu/itthon/20180911_Allam_altal_elismert_kisebbseg_lehet_az_orosz_Magyarorszagon

Gulyás Gergely: Értem, hogy elítéli a kormányt, hogy beengedett valakit, aki egy hírszerző főnöknek a gyermeke

Nem jelent biztonsági kockázatot, hogy az orosz államhoz kötődő emberek - köztük az orosz külföldi hírszerzés főnökének fia - kaptak magyar tartózkodási papírokat a letelepedési kötvényprogramban

– erről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Kormányinfón. 

A Direkt36 szembesítette Gulyást azzal, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal egyik korábbi magas rangú tisztviselője szerint a történtek felvetnek nemzetbiztonsági aggályokat. A miniszter azonban csak Fidesz-frakció korábban kiadott, a Gyurcsány-kormányt emlegető nyilatkozatát ismételte, és továbbra sem cáfolta a 444, a Direkt36 és az orosz Novaja Gazeta közös cikkében megjelent állításokat:

„Értem, hogy elítéli a jelenlegi kormányt, hogy az ország területére beengedett valakit, aki egy hírszerző főnöknek a gyermeke, de akkor javaslom az elítélésnek valamilyen minősített formáját azokkal szemben, akik viszont a hírszerző szervekhez engedték be az orosz hírszerzőket.”

Gulyás közölte, hogy nemzetbiztonsági típusú ellenőrzésen kellett átesniük a kötvényvásárlóknak. Amikor a Direkt36 rákérdezett, hogy a kötvényeseknek kötelező átvilágítás az orosz hírszerzési főnök fiánál is csak négy napig tartott-e, mint az emberiség elleni bűntettekkel összefüggésbe hozott szír pénzember, Atiya Khouri esetében, akkor a miniszter azt közölte, hogy nem ismer minden esetet közelről.

„A letelepedési kötvényt vásárlóknál fejből nem tudom, hogy melyik személynek hány napig tartott a nemzetbiztonsági vizsgálata. Ha ez nyilvános adat volt, az adatgazdánál kell érdeklődni.” 

A magyar hatóságok azonban nem közlik sem a letelepedési kötvényprogramban részt vevők nevét, sem azt, hogy pontosan hogyan zajlott a nemzetbiztonsági átvilágításuk. Atiya Khouri esetében erről csak Demeter Márta LMP-s képviselő feljelentése nyomán derültek ki részletek.

https://444.hu/2018/09/13/gulyas-gergely-ertem-hogy-eliteli-a-kormanyt-hogy-beengedett-valakit-aki-egy-hirszerzo-fonoknek-a-gyermeke

A Quaestor nyakig benne volt a keleti nyitás legzsírosabb üzleteiben

részlet:

Mindenesetre a keleti nyitásban a hivatalos álláspont szerint nagyon fontos szerepet játszó kereskedőházak feladata elég sokrétű, például figyelniük kell a helyi pályázatokat, közbeszerzéseket és egyéb üzleti lehetőségeket, amikről értesítik a magyar cégeket, tartják a kapcsolatot a magyar exportcégeket finanszírozó Eximbankkal, szakmai támogatást nyújtanak a külföldön terjeszkedni próbáló magyar cégeknek, és hasonlók (igaz, arról nincs sok nyilvános információ, hogy érdemben mit csinálnak). Egyben a helyi befektetői körökkel is felveszik a kapcsolatot, akiknek magyarországi befektetési lehetőségeket ajánlanak.

A kereskedőházak így benne vannak magyar államkötvények és letelepedési kötvények külföldi forgalmazásában is, ami elég nagy üzlet.

Annyira, hogy mindkét kereskedőház "Mivel foglalkozunk" menüpontjában az első helyen az szerepel, hogy "Magyar értékpapírok és állampapírok, valamint a letelepedési kötvények bemutatása orosz/török üzletembereknek és befektetőknek." Ha valóban 50 százalékos jutalékot kapnak a letelepedési kötvények után is, akkor elég zsíros üzletről lehet szó.

A Quaestornak fizetett állami pénzekkel kapcsolatos kérdést feltettük a KüKüM-nek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. Az is megkérdeztük, hogy miért döntöttek amellett, hogy a Quaestor legyen a moszkvai és az isztambuli kereskedőház üzemeltetője.

https://444.hu/2015/03/10/a-quaestor-nyakig-benne-volt-a-keleti-nyitas-legzsirosabb-uzleteiben

Orosz csalóval is üzletelt a kormány

Garamvölgyi (jobbról a második) a bahreini találkozón. A konzul is népszerűsíti a kötvénybizniszt

Fotó: noga.gov.bh

Egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár – tudta meg lapunk. Úgy tűnik tehát, hogy könnyen kijátszhatók a kormány által szigorúnak mondott biztonsági szűrők, hiszen az igazolást a „szokásos tartózkodási hely” hivatalaitól várják. Információink szerint az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina az egyetemi társa volt Rogán Antalnak, akivel ma is tartja a kapcsolatot. Az Index megtudta, a bahreini tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs is üzletel letelepedési kötvénnyel.

Egy korábban jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési engedélyhez jutott hazánkban a magyar letelepedésikötvény-programnak köszönhetően. Lapunk információi szerint a magyar hatóságokat úgy játszotta ki az – adócsalásért elítélt – orosz állampolgár, hogy a karib-tengeri adóparadicsom, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt. Ezt azért tehette meg, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) a kötvényvásárlótól a „Magyarországra történő beutazását megelőző állandó vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország hatósága által kiállított, büntetlen előéletet igazoló, hat hónapnál nem régebbi okiratot” követel meg. Vagyis azáltal, hogy nem az állampolgárság szerinti hatóságtól kell a makulátlan előélettel kapcsolatos igazolást a külföldinek beszerezni, hanem a lakcím szerinti hatóságtól, könnyen kijátszható a szabályozás. Elég csak egy adóparadicsomban lévő lakcímre bejelentkezni, máris igényelhető a patyolattiszta erkölcsi bizonyítvány.

Hogyan szűr a kabinet?

A Belügyminisztérium korábban hevesen tagadta azon vádakat, miszerint bűnözők is vehetnek letelepedési kötvényt. A tárca szerint azok, akik a kötvény vásárlását kérelmezik, négyszeres szűrőn esnek át: ellenőrzi őket a BÁH, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség. Lázár János kancelláriaminiszter pedig egy augusztusi kormányinfón azt mondta, a magyar hatóságok eddig még nem találtak gyanús személyt.

A kormányzati hitelességet kétségbe vonja, hogy ez lapunknak mégis sikerült. Sőt komoly kétségeket vet fel, hogy a kabinet képes-e kiszűrni a terroristagyanús kötvényvásárlókat a programban.

Már csak hab a tortán, hogy a kormány az októberi kvótás népszavazás miatt csúcsra járatta a bevándorlás-ellenes propagandát, amellyel párhuzamosan 16 ezer pénzes külföldinek tette lehetővé a magyarországi letelepedést a kötvényprogramon keresztül. Emellett azért is hiteltelenek a kormányzati szigorral kapcsolatos ellenőrzésekről szóló hírek, mert a letelepedési kötvény egyszerű és gyors eljárásnak számít a konkurens országok hasonló programjaihoz képest. A kérelem beadása után a bevándorlási hivatal 30 napon belül meghozza a kérelemről és a letelepedési engedélyről a döntést, vagyis valódi ellenőrzésre alig marad idejük még a felkészült titkosszolgálatoknak is, nemhogy a bevándorlási hivatalnak, vagy éppen a rendőrségnek.

A letelepedési kötvények kérdése, alapvetően az igénylők biztonsági ellenőrzése az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának múlt heti ülésén is szóba került. A zárt tanácskozás után Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke arról beszélt, vannak olyan okiratok, amelyeket külföldi országok állítanak ki, de eredetük kétséges lehet, és „mégis ezen alapszik adott esetben a letelepedési kötvény kiállítása”. Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja is ugyanerre utalt, amikor kifejtette, hogy vannak olyan harmadik országok, ahol állami szinten működik a dokumentumok hamisítása, ezeket pedig nagyon nehéz kiszűrni. A politikus azt elismerte, hogy a hatóságok igyekeznek ellátni a biztonsági szűrőt, de – mint fogalmazott – „nyilván tökéletes biztonsági rendszer nincs”.

Rogán egyetemi társa

Lapunk eközben azt is megtudta, hogy az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina az egyetemi társa volt Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Információnk szerint ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak.

A kötvényprogramban érintett cégekről sorra derül ki, hogy valamilyen módon fideszes személyekhez kötődnek. Tegnap az Index számolt be arról, hogy az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs nemcsak az olajbiznisszel foglalkozik, de a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel. Bahrein tiszteletbeli konzulja jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel kereskedő cég, az European Bond Program internetes címét. Emellett az angol nyelvű African Business májusi számában Garamvölgyi Balázs egy vele készített interjúban ecsetelte, hogy mennyivel többet nyújt a magyar letelepedési kötvény, mint bármely más európai uniós ország hasonló kezdeményezése. Magyarországon ugyanis elég a pénzt befizetni, ami mellett nem kell ingatlant venni, sőt, még csak az országban tartózkodni sem. Cserébe az arab vagy afrikai vásárló hozhatja a teljes családját, szüleit, gyerekeit, és mind szabadon utazgathatnak és üzletelhetnek az Európai Unióban.

A letelepedési konstrukció lényege, hogy az EU-n kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők legalább háromszázezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak a hazai törvények értelmében. A kötvényt csak az Országgyűlés gazdasági bizottsága által kijelölt vállalkozások forgalmazhatják, amelyeket egy kivételével az offshore cégek körében népszerű helyszíneken jegyeztek be. Jelenleg öt ilyen vállalkozásnak van forgalmazási engedélye, ezek között egy magyar kft. található, a többi céget a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Máltán és Cipruson jegyezték be. A társaságok ügyfelenként 45–60 ezer euró szolgáltatási díjat is kérnek, továbbá náluk landolnak a kötvények után járó kamatok is, ami ügyfelenként további 29 ezer euró. Ez azt jelenti, hogy 74–89 ezer eurót nyernek egy ügyfélen, ami jelenlegi árfolyam mellett 23–27,6 millió forint jutalék kötvényenként. Eddig 3917 kötvényt adtak el, ezáltal 90–108 milliárd forint bevételhez jutottak a többségében offshore helyszíneken bejegyzett vállalkozások. Ebből 34 milliárd forint közpénz, hiszen az állam kamatot is fizet a kötvények után.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.09.06.

Magyar offshore bank és egy furcsa orosz cég is feltűnik a letelepedési kötvények mögött

Furcsa cégeket és kapcsolatokat találni az orosz ügyfeleknek árult letelepedési kötvények szerződéseit bújva, egy magyar offshore banktól egy fura, lehúzósnak tűnő orosz tanácsadó cégen keresztül a Vs.hu-s Száraz Istvánig.

A 444 próbált valamilyen online nyomot találni a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, amikor rábukkantak egy orosz oldalon lévő angol nyelvű reklámra, amelyik a VolDan nevű, Lichtensteinben bejegyzett cég által közvetített magyar letelepedési kötvényeket hirdette. (A VolDan az egyik azok közül az offshore hátterű közvetítők közül, amelyeket a parlament gazdasági bizottsága választott ki Rogán Antal vezetésével, hogy az orosz piacon árulja a letelepedési kötvényeket, és óriásit kaszáljon a folyamaton.)

A cég, amelynek oldalán a reklám volt, a Good Life Consulting nevű, Szlovákiába bejegyzett, orosz hátterű cég, amelyik alapvetően üzleti és személyiségfejlesztő szemináriumokat hirdet, amelyeken orosz lapok szerint irreális hozamú befektetési termékeket árul balekoknak, akikkel viszont (a promóvideóik alapján) óriásiakat buliznak a tengerparton.

A hirdetés az International Financial Community (IFC) nevű fura, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett szervezet oldalára vezet, ahol már nemcsak reklámokat, hanem

egy teljes, orosz és angol nyelvű szerződésmintát is lehet találni a letelepedési kötvényekről. 

Ebből kiderül, hogy a Good Life is szereplő a letelepedési kötvény megvásárlásában, fizetni ugyanis egy úgynevezett "WellMax" számlára kell. A WellMax a Good Life befektetési terméke, ennek a megvásárlására buzdítanak a nyaralásos termékbemutatóikon. A számlát pedig a Saint Vincent szigetére, egy offshore pénzügyi központba bejegyzett Loyal Bank kezeli. Ez a magyar Hujber Ottó bankja, ami még a Direkt 36 ásott elő a Panama Iratokból. Hujber a 90-es évek egyik befolyásos üzletembere volt, az MSZP vállalkozói tagozatát is vezette.

Száraz István az adatok végén

Nemcsak az IFC oldalán talált szerződésmintát a 444, hanem az evro-emigracija.ru nevű promóciós oldalon is, ahol a szerződésminták mellett egy magyar telefonszámot és egy email címet (info@euimmigration.info) is lehet találni. A magyar mobilszám Strofa Györggyé, a Várban lévő St. George luxusszálloda tulajdonosáé, aki állítása szerint azért vállalta, hogy a VolDan közvetítője lesz, mert jól beszél oroszul.

Hogy ki és hogyan kérte meg erre, vagy hogy egyáltalán hogy merült fel a neve, azt már nem mondta el, az Instagramja alapján viszont ugyanabban a körben mozog, mint a Habony Árpáddal is jó barátságban lévő, a letelepedési kötvényekben érdekelt grúz-izraeli üzletemberek, Shabtai Michaeli és Michael Gagel nőrokonai, Matolcsy György fia vagy az MNB-s alapítványok megbízásaival és adományaival nagyon sokat kereső Száraz István.

Száraz pedig annyiban kapcsolódik, hogy az ő cége, a Frank Digital jegyezte be az info@euimmigration.info domain nevet, amire Száraz sajtósa szerint Strofa Györgytől kapott megbízást. a tényleges megrendelő céggel, a Voldannal Száraz cége nem került kapcsolatba.

A VolDan szerint amúgy az IFC oldalán talált szerződésminta hamisítvány, a 444 szerint viszont ez nem valószínű, mert egyrészt ahhoz túl részletes és pontos, másrészt ezt korábban készítették, mint a másik honlapon elérhető szerződésmintát, ami viszont bizonyíthatóan a VolDan ügyintézőjének gépén készült.

https://index.hu/gazdasag/2016/08/23/magyar_offshore_bank_es_egy_furcsa_orosz_ceg_is_feltunik_a_letelepedesi_kotvenyek_mogott/

Régi barátok és közös üzletek kötik a Fideszt a Quaestor-botrányhoz

részlet:

Vízumbiznisz Szijjártó bábáskodásával

Szijjártó Péter tavaly november végén egy másik fontos moszkvai megnyitón is részt vett: akkor már külügyminiszterként Kiss Szilárd orosz feleségévével, Jelena Cvetkova üzletasszonnyal együtt ünnepélyesen átadta a moszkvai magyar vízumközpontot. A szalagátvágásban segédkezett Tarsoly Csaba is, ugyanis a központot az egyedüli tulajdonában álló Visaworld-Center Kft. és Jelena Cvetkova hozta létre.

Szijjártó Péter, Jelena Cvetkova és Tarsoly Csaba a vízumközpont megnyitóján Moszkvában, 2014 novemberében.
©

A vízumközpontot nagy lendülettel indították, Jelena Cvetkova azt nyilatkozta, 50 hasonló iroda nyitását tervezik. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy üzleti alapon működő konzulátus: schengeni beutazási kérelmeket fogad be egy pazar, közel 500 négyzetméteres irodában, 30 alkalmazottal. Így a központ lényegében annak köszönhetően jöhetett létre, hogy kiszerveztek egy tevékenységet, amire addig csak a magyar konzulátus volt jogosult. A moszkvai magyar konzulátus vezetője tavaly a kiszervezést azzal indokolta, hogy nagyon megnőtt a kérelmek száma, és hamarosan biometrikus adatfelvételt is kell végezni.

Szijjártó Péter a jelek szerint gyorsan levágná magáról a quaestoros szálakat: miután a Quaestor engedélyét részlegesen felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedd reggel közölte: azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetéséről. (A moszkvai magyar vízumközpont kedden este azt közölte, hogy az MTI-től értesültek a szerződésbontásról, valamint azt, hogy a központ a szokásos ügymenetben működik, és a Quaestornak nincs befolyása a központot működtető cégre.)

http://hvg.hu/gazdasag/20150310_Irto_kinos_szalak_a_Fidesznek_a_quaestoro

Bécsben is árulják a letelepedési kötvényeket

A nyugati nyitás első állomásaként már Bécsben is hozzá lehet jutni magyar letelepedési kötvényhez. Az I. I. I. Immigrant Integration & Invest GmbH (I. I. I. GmbH) nevű vállalatot 2015 áprilisában alapította a Kárpátalján született, de ma már magyar állampolgár Ruda Ilona és az ukrán Rudyi Ivan. A cég 60 ezer eurót (18,5 millió forint) kér az ügyintézésért. Jól mehet az üzlet, hiszen Ruda Ilona bő fél évvel a cégalapítás után 750 ezer euróért (több mint 230 millió forint) vett ingatlant Maria Guggingban. Vagyis 12-13 ügyfél elég volt ahhoz, hogy házat vásárolhasson Bécs külvárosában. Ebből is látszik, milyen óriási a hasznuk a magyar kötvényprogramban a magáncégeknek, pedig ez a vállalat csak alvállalkozóként van jelen az értékesítésben.

Az osztrák főváros egyébként jó terep lehet az ilyen üzletekre, hiszen sok külföldi fordul meg ott. Az iroda a Mooslackengasse 17. alatt található Bécsben, de a vállalkozás honlapja szerint Moszkvában, a kazah Asztanában, valamint Cipruson, Máltán és Portugáliában is vannak kirendeltségeik. A cég honlapja orosz nyelvű, s nemcsak a magyar letelepedésikötvény-programot népszerűsítik, hanem más országok vízumprogramjai is szerepelnek a kínálatban. (A cégről másfél hete tett említést a News.at hírportál.)

Az I. I. I. GmbH az orosz nyelvű ügyfelekre specializálta magát, vagyis elsősorban orosz, ukrán és kazah állampolgárok körében népszerűsíti a programot. Ám a kötvényprogram sajátossága miatt azonban csak a magyar kormány által preferált és engedélyt kapó, Liechtensteinben bejegyzett VolDan Investments jegyezheti le az orosz és ukrán állampolgárok nevében az állampapírt. Az Országgyűlés Fidesz-többségű gazdasági bizottsága jelenleg öt közvetítővállalkozásnak engedi meg, hogy megvegye a letelepedési magyar állampapírt. Külföldiek nem vásárolhatják meg közvetlenül, ők a pénzükért csak egy, a cég által kiállított elismervényt kapnak, amivel igazolják, hogy 300 ezer eurót átvettek az ügyféltől. Éppen ezért korrupciógyanús a magyar letelepedésikötvény-program, hiszen csak a Fidesz által kedvezményezett cégek vehetnek részt az üzletben. Csakhogy ezeknek a vállalkozásoknak a tulajdonosi szerkezete átláthatatlan, a program végső haszonélvezői ismeretlenek maradnak. Annyit lehet csupán tudni, hogy az Országgyűlés gazdasági testülete a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund, a ciprusi illetőségű Innozone Holdings Ltd. és Migrat Immigration Asia Ltd., továbbá a liechtensteini VolDan Investments Ltd., illetve az egyetlen magyar vállalkozás, az Arton Capital Hungary Kft. részére adott kötvénylejegyzési engedélyt. (Ez utóbbiról korábban már megírtuk, hogy az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy nevű cégén keresztül szerződik a pénzes külföldiekkel, vagyis ez is offshore cégnek számít.) Bár több mint száz vállalkozás hajtja fel az ügyfeleket, de a cikkünkben szereplő bécsi társaság is végső soron a gazdasági bizottságtól engedélyt kapó cégen keresztül tud csak letelepedési engedélyt szerezni a külföldi kuncsaftoknak.

A letelepedésikötvény-konstrukció lényege, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők legalább 300 ezer euró, azaz 93 millió forint névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. Ezt a pénzt azonban Magyarország öt év múlva visszafizeti. A közvetítőcégek ügyfelenként 23-28 millió forintot nyernek az üzleten. Eddig 4700 letelepedési kötvény kelt el, az offshore cégek az olcsóbb árazással számolva 115, a drágább szolgáltatási díjjal számolva 130 milliárd forintos bevételre tettek szert. Ebből 42 milliárd forint közpénz, hiszen miután lejárt az állampapír ötéves futamideje, kamatot is fizet a magyar állam a homályos hátterű magáncégeknek. A konstrukciót lehetővé tevő törvénymódosítást Rogán Antal – jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – nyújtotta be a parlamentnek 2012-ben.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) korábbi bejelentése szerint egyébként idén március 31-éig jelentkezhetnek a külföldiek a kötvényprogramra, amely ugyanakkor csak nyáron ér véget. Gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a beadott kérelmeket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, a magyar titkosszolgálatoknak, valamint a rendőrségnek egy hónapja van elbírálni. Ezután a közvetítőcégeknek 45 napjuk van lejegyezni az állampapírt. Ebből az következik, hogy a valóságban június 15-én zárul a program. Az adósságkezelő lapunknak korábban azt mondta, hogy a letelepedési magyar állampapírok „értékesítésének befejezése után az ÁKK nem fog újabb sorozatot kibocsátani ebből a típusú kötvényből”. Ám a szervezet a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézménye, tehát a tárca minisztere vagy államtitkára bármikor utasíthatja őket a kötvény újbóli kibocsátására. Vagyis amíg a letelepedési állampapír kibocsátását szabályozó törvény hatályban van, addig az elvi lehetőség bármikor fennáll a program folytatására.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.01.27.

Kínaiak és oroszok veszik ezrével a magyar letelepedési kötvényeket

A legtöbb letelepedési kötvényt kínaiak vásárolták, de sok orosz is így érkezett Magyarországra. Harmincöt ember kérelmét utasították el nemzetbiztonsági okokból.

Akár húszezren is érkezhettek Magyarországra letelepedési kötvénnyel – közölte Pintér Sándor. Az adatokból az is kiderül, hogy leginkább a kínaiaknak tetszett meg ez a lehetőség.

A belügyminisztertől a most már a függetlenek között ülő Demeter Márta kérte ki a részletes adatokat. Egészen pontos számot azért nem lehet mondani az ide érkezőkről, mert Pintér külön adta meg a letelepedési, illetve a tartkózkodási engedélyt szerzők számát, a két adatot pedig nem szabad összeadni. Tavaly júliusig letelepedési engedélyt csak az kaphatott, akinek előtte minimum fél évig tartózkodási engedélye is volt, vagyis a két lista között lehetnek átfedések.

Pintér elárulta: 35 ember volt, akinek a kérelmét nemzetbiztonsági okokból elutasították. Közülük tizenegyen maguk kértek letelepedési engedélyt, 24-en pedig letelepedési kötvényt vásárló családtagjaként érkeztek volna.

Tartózkodási engedélyt 3649-en, letelepedési engedélyt pedig 4794-en kaptak letelepedési kötvény vásárlásával. Az ő családtagjaik közül 6655-en, illetve 8951-en kapták meg az engedélyt, hogy Magyarországra költözzenek. Ez persze nem magyarországi sajátosság: az egész világon a kínaiak veszik a legtöbben más országok letelepedési kötvényeit.

Akadnak a listán igazi meglepetések is. Az például már önmagában is furcsa, hogy négy amerikai is volt, aki mindenképp így szeretett volna magyar letelepedési engedélyt adni, közülük pedig csak egyet találtak nemzetbiztonságilag megbízhatónak, a családtagok közül viszont 33-at is beengedtek.

Az összes letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt szerző 83 százaléka kínai volt. Rajtuk kívül oroszok érkeztek ezres nagyságrendben, illetve Ukrajnából, valamint néhány közel-keleti államból választották még sokan Magyarországot.

Tartózkodási és letepedési engedélyt vásárlók, családtagjaikkal együtt

kínai: 8413 tartózkodási + 11373 letelepedési engedély
orosz: 719 + 905
pakisztáni: 105 + 143
iráni: 103 + 119
iraki: 81 + 142
szír: 107 + 99
ukrán: 86 + 95

Találhatunk a listán néhány egészen furcsa adatot is. Kiderült például, hogy St. Kitts és Nevisről 23-an érkeztek Magyarországra, de valaki Antigua és Barbudáról is vásárolt letelepedési kötvényt.

http://hvg.hu/kkv/20170602_Kinaiak_es_oroszok_veszik_ezrevel_a_magyar_letelepedesi_kotvenyeket

Kötvényügy: csomagküldő vitte ki a letelepedési engedélyt

 

A Voldan cégnek nem volt könnyű dolga a gyanakvó oroszokkal és ukránokkal

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Túl kockázatosnak találták egy ukrán üzletember jogászai a magyar letelepedési kötvényprogramot, ezért az utolsó pillanatban elállt a szerződés aláírásától a gazdag ügyfél. Még évekkel ezelőtt történt az eset, lapunk most jutott hozzá az alá nem írt szerződéshez. Az ukrán üzletember ügyvédei leginkább azt kifogásolták, hogy a letelepedési kötvényprogramban offshore cégekkel kell szerződni, és az ügyfelek nem jutnak hozzá a magyar állampapírhoz, hiszen nem a külföldi, hanem az offshore cég jegyzi le, vagyis hivatalosan ő a kötvény tulajdonosa.

Az ukrán üzletember jogászai arra sem láttak garanciát, hogy a befizetett összeget a kötvény ötéves lejárata után valóban vissza is kapja ügyfelük. Mivel offshore cégekkel szerződnek, semmilyen jogi lehetőség nincs arra az esetre, ha a vállalkozás megszűnne vagy esetleg eltűnne. A magyar állam ugyanis csak a hazai kibocsátású állampapírokért vállal felelősséget, az offshore cégek által kibocsátott részvények, illetve értékjegyek mögött – amit a külföldiek kézhez kapnak – már nincs állami garancia.

Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, a többek között Ukrajnára és Oroszországra engedélyt kapó cég, a Liechtensteinben bejegyzett Voldan Investments Ltd. számára nehezen kezdődött a magyar letelepedési kötvények értékesítése. Az oroszok és az ukránok ugyanis – szemben a kínai ügyfelekkel – sokkal gyanakvóbbak voltak az offshore cégek miatt. A Voldan emiatt volt kénytelen a részben állami tulajdonú Gránit Bankkal és egy nemzetközi iroda, a CMS budapesti kirendeltségével leszerződni. (A CMS Európa legnagyobb adó- és jogi tanácsadást nyújtó hálózata, amelynek világszerte mintegy hatvan irodája van.) A Gránit Bank szerepe az volt, hogy egy számlát nyitottak a Voldan nevére, ahol az ügyfelek egyfajta banki garanciát kaptak a 300 ezer eurós kötvény lejártakor a befizetett összeg visszafizetésére. (Az ukrán üzletember szerződésében egyébként a számlaszám egy azonosító kóddal szerepelt, vagyis nem az ügyfél nevére nyitották volna meg.) A külföldieknek egyébként a kötvény árát és a 60 ezer eurós szolgáltatási díjat, vagyis összesen 111 millió forintot kellett a CMS számlájára utalni. A tavasz óta szünetelő letelepedésikötvény-üzlet korábban annyira rutinszerűen működött, hogy a lapunk birtokába került szerződésben azt is írásba foglalták, hogy miután a magyar hatóságok kiállították a tartózkodási, illetve a letelepedési engedélyt, azt a DHL csomagküldő szolgálat fogja azonnal az ügyfélnek eljuttatni. A sietségnek nem feltétlenül az ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálása volt a célja, sokkal inkább az a tény, hogy a CMS csak akkor küldte tovább a pénzt az offshore cégnek, amint a külföldi átvette letelepedési engedélyét.

Az elmúlt években összesen nyolc cég kapott forgalmazási engedélyt az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától. Egy kivételével mind offshore-helyszínen vannak bejegyezve. A kötvénymutyiban érdekelt vállalkozások csak tavaly év végéig legalább 113 milliárd forintnyi bevételre tettek szert, és ha a folyamatban lévő ügyeket is beleszámítjuk, a bevételük elérheti a 157 milliárd forintot is. Az állam eközben bukott a programon, számításaink szerint a végső szaldó mínusz 12 milliárd forint lehet. Ezzel a programmal a magyar költségvetés nem járt jól, csak a Fidesz-közeli offshore cégek gazdagodtak, miközben családegyesítéssel együtt több mint 18 ezer külföldi bevándorló kapott letelepedési lehetőséget Magyarországon.

Mintegy tizennégyszer annyi gazdag migránst engedett be az Orbán-kormány, mint ahány menekültet kellett volna az Európai Unió kérésére ideiglenesen elhelyezni Magyarországon. A magyar parlament honlapjára nemrég felkerült adatokból az is kiderült, hogy a kínaiak vannak a legtöbben, a befektető külföldiek 85 százalékát teszik ki, őket az oroszok követik hatszázalékos részaránnyal, harmadik helyen az irániak állnak kevesebb mint egyszázalékos aránnyal. A korrupciógyanús üzlet 85 százalékának bevételét tehát egy cég, a kínai ügyfelekre specializált, a Kajmán-szigeteken bejegyzett offshore vállalkozás, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) vitte.

https://mno.hu/gazdasag/a-dhl-vitte-hazhoz-az-engedelyt-2407762

Ezt csak úgy:

A brit kormány szerint hazug és sértő a Szkripal-mérgezés két gyanúsítottjának tévényilatkozata

Balról jobbra: Ruszlan Bosirov és Alekszandr PetrovFotó: Szputnyik/RT

Ruszlan Bosirov és Alekszandr Petrov a külföldre sugárzó RT orosz állami televízióban mondta azt, hogy a brit hatóságok feltételezésével szemben ez a valódi nevük, és tagadták, hogy közük lenne az orosz katonai hírszerzéshez (GU). A két orosz március 2-án érkezett Angliába, 3-án és 4-én ugrottak ki Salisbury-be, aztán rögtön el is hagyták az országot. Állításuk szerint többször voltak Európában, és táplálkozási kiegészítők kereskedelmével foglalkoznak.

A Scotland Yard és az angol-walesi ügyészség Bosirovot és Petrovot gyanúsítja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével. A rendőrség és a vádhatóság szerint a két orosz férfi a GU aktív ügynöke, és álnevekre kiállított útlevelekkel utaztak márciusban, Szkripalék megmérgezése előtt két nappal Moszkvából Nagy-Britanniába. (BCC/MTI)

Ha kémfilm lenne, azt mondanánk, ilyen béna mese nem létezik

Ha már adja magát a kémfilmes hasonlat, akkor pörgessük át gyorsan „az előző részek tartalmát”. Márciusban egy csendes angol kisvárosban, Salisburyben egy padon a lányával együtt rosszul lett egy volt orosz ügynök, Szergej Szkripal, aki kettős ügynökként a briteknek is dolgozott a '90-es, 2000-es években, és aki egyben kettős állampolgár is.

Pár napon belül kiderült, hogy mérgezést szenvedtek, mégpedig az oroszok által kifejlesztett Novicsok idegméregtől, amit a kilincsükre permetezett valaki. Óriási diplomáciai balhé lett belőle, a britek meg vannak róla győződve, hogy oroszok a tettesek. Az ügy mellékszálaként júliusban meghalt egy nő, akinek a párja megtalálta a Novicsokot tartalmazó, kidobott kamu parfümösüveget, és a nőre fújt belőle.

A brit nyomozás eredményeképp szeptember 5-én beazonosítanak két orosz férfit, Alekszander Petrovot és Ruszlán Bosirovot, akik ellen a Scotland Yard szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze.

Az ipari és egyéb kamerák tanúsága szerint 

  • március másodikán érkeztek Gatwickre; 
  • Londonban aludtak egy hotelben; 
  • harmadikán felderítették Salisburyt, majd visszatértek Londonba; 
  • negyedikén, a mérgezés napján is Salisburyben jártak;
  • és még aznap este visszarepültek Moszkvába.

Mindezeket felvételek bizonyítják, plusz a férfiak hotelszobájában Novicsok-maradványokat találtak, továbbá a britek szerint a két férfi az orosz katonai hírszerzés (GRU) ügynöke.

Mit csinál erre Moszkva? Természetesen mindent tagad.

Putyin nyilatkozott először, előállt azzal, hogy azonosították a két férfit, de ők civilek, semmi közük semmihez, és ezt majd

reményei szerint

ők maguk úgyis elmondják. És hát ha Putyin reméli, akkor az így is lett: a két férfi az RT nevű orosz állami csatornában adott szívhez szóló interjút arról, hogy ártatlanok.

Mit állítanak?

  1. Azt elismerik, hogy ők vannak a kamerák képein.
  2. Az mondják, turisták, egy barátjuk javaslatára nézték meg a Salisbury katedrálist, amely világhírű, még azt is elmagyarázták az interjúban, hogy 123 méteres a tornya, és a világon az egyik legrégebbi, még működő óra ezen a székesegyházon látható.
  3. Azért csak ilyen rövid ideig maradtak az első nap Salisburyben, mert havas-saras volt minden, úgyhogy inkább vonatra ültek, és visszamentek Londonba, pedig még az Old Sarumot és Stonehenge-et, két közeli ókori turistalátványosságot is meg akartak nézni.
  4. A második nap azért tértek vissza a kisvárosba, mert remélték, hogy jobb lett az idő, elolvadt addigra a sok hó (mondta ezt tehát két, némi hótól kétségbe eső orosz).
  5. Remélik, hogy ha egyszer meglesznek a valódi tettesek, a brit hatóságok elnézést kérnek majd tőlük.

Több sem kellett a brit sajtónak, rögtön ízekre próbálták szedni az állításokat. A BBC végigjárta az útvonalukat a vasútállomástól, és térképen mutatta meg, hogy elég nagy kerülőt tettek, hogy a katedrálishoz eljussanak, mégpedig – láss csodát – Szkripal háza felé, ahol is egy benzinkútnál vette fel őket egy kamera.

folytatás:

https://index.hu/kulfold/2018/09/14/ha_kemfilm_lenne_azt_mondanank_ilyen_bena_mese_nem_letezik/

https://444.hu/2018/09/13/a-brit-kormany-szerint-hazug-es-serto-a-szkripal-mergezes-ket-gyanusitottjanak-tevenyilatkozata

A kormány elég furcsán értelmezi a “beruházás” szót

“Az orosz ortodox egyház magyarországi beruházásairól egyeztetett Orbán Viktor” – ezzel a címmel jelent meg egy hír Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök közlése alapján a kormány honlapján, amit az állami hírügynökség, az MTI is közölt.

Az ortodox egyház “beruházásaiban” az az érdekes, hogy azokat a magyar állam (ergo a magyar adófizetők) 2,4 milliárd forinttal támogatja,

erről a kormány még 2017-ben döntött (a döntésről szóló hír a kormany.hu-n mind a mai napig fellelhető).

Az Orbán Viktor és Antonyij érsek tárgyalásáról beszámoló friss hír mind a 2,4 milliárdról, mind a kormány támogatásáról megemlékezik, de a kettőt nem igazán kapcsolja össze. A szöveg szó szerint:

“A tárgyaláson áttekintették az Orosz Ortodox Egyház négy fejlesztési projektjét, amelyek támogatásáról a magyar kormány 2017-ben hozott döntést.

Havasi Bertalan emlékeztetett, a 2,4 milliárd forintos keretösszegből sor kerülhet a budapesti Nagyboldogasszony ortodox székesegyház és egyházmegyei hivatal korszerűsítésére, a tokaji Szent Miklós ortodox templom külső és belső felújítására, a miskolci Szentháromság ortodox templom és parókia, valamint a közösségi ház felújítására, Hévízen pedig ortodox templom épülhet.”

https://zoom.hu/hir/2018/09/14/a-kormany-eleg-furcsan-ertelmezi-a-beruhazas-szot/

Zsoldosok és fasiszták: Salvini kapcsolata a putyinista olasz alvilággal

részlet:

A Liga 2014-ben számos putyinista szatelitszervezettel együtt választási megfigyelőkkel legitimálta a Krím-félsziget elcsatolásáról tartott törvénytelen népszavazást, többek között Kovács „KGB” Béla társaságában. 2017-ben pedig hivatalos együttműködési megállapodást kötöttek Putyin pártjával, az Egységes Oroszországgal, hasonlóan az osztrák Szabadságpárthoz. 

Az unión belül többek között pont az okoz aggodalmat, hogy a két Kreml-közeli szélsőjobboldali párt Olaszországban és Ausztriában is megkaparintotta a titkosszolgálatokat és a rendvédelmet felügyelő belügyminisztériumot.

A BuzzFeed friss oknyomozásából viszont kiderül, hogy ahogy az orosz befolyásszerzési történetekben általában, úgy itt is bőven van még látnivaló a hivatalos felszín alatt.

A cikk kiindulópontja egy genovai per, amelynek bírósági iratai eljutottak a BuzzFeedhez. A nyomozás öt éve indult, és eleinte nem sok köze volt az olasz nagypolitikához, de a putyinista hálózat feltérképezése - lehallgatások, megfigyelés, kihallgatások - közben eljutottak Salvini egyik kulcsemberéhez.

Összesen tíz embert helyeztek vád alá. Közülük hatot azzal gyanúsítanak, hogy zsoldosokat képeztek ki és engedély nélkül harcoltak Kelet-Ukrajnában oroszpárti és neonáci milíciák oldalán (hasonló okokból egy volt rendőr Magyarországon is bíróság elé került, mert a törvények szerint tiltott toborzásnak minősül, ha valaki a szövetséges fegyveres erőkön kívül más ország haderejébe önként belép). 

A genovai ügyészség négy másik embert azzal vádol, hogy támogatta és toborozta ezeket a zsoldosokat.

Az egyik vádlott, a 25 éves Orazio Maria Gnerre hivatalosan humanitárius segélyeket gyűjtött az orosz megszállás alatt lévő ukrajnai Donbassz rászorultjainak, de vádirat szerint zsoldosokat toborzott, és legalább egyszer, 2014 júniusában találkozott a régió politikai és katonai vezetőivel. Ő az egyik direkt kapcsolódási pont Salvini köreivel, mivel több ponton is összeér a története a belügyminiszter egyik közeli tanácsadójáéval (akinek elég sportszerűtlen módon kissé hasonló a neve, mint a főnökének).

Gianluca Savoini saját bevallása szerint egyszer dolgozott csak a vád alá helyezett Gnerrével: a BuzzFeednek azt mondta, hogy a fiatalember könyvének elkészítésében segédkezett, amelynek témája Alekszandr Dugin életműve. (Márpedig Savoini természetesen személyesen ismeri Dugint, akit egy időben Putyin egyik fő ideológusaként emlegettek, de amikor egy jobbikos képviselővel lépett volne fel egy fajvédő konferencián Budapesten, azt a kormány betiltotta.) Ezen felül Gnerre és Savoini szervezetei közösen vették részt egy szélsőjobboldali csúcstalálkozón Szentpéterváron, a vádirat szerint számos neonáci csoport, illetve Ukrajnában harcoló katonák társaságában.

Savoini nem vádlott és nem központi szereplő a bűnügyben, de 

a neve felbukkanása a bűnözői hálózatot felderítő bírósági dokumentumokban mégis kínos, 

hiszen a belügyminiszter egyik bizalmasáról van szó, aki hosszú évek óta szervezi Salvini orosz kapcsolatait, beleértve a Putyinnal folytatott megbeszéléseket. Szerepére jellemző, hogy amikor Salvini a nyári focivébé alatt tárgyalásokat folytatott az orosz belügyminiszterrel Moszkvában, ő is ott ült az asztalnál, pedig semmilyen kormányzati tisztsége nincs. Savoini először azt nyilatkozta, hogy a miniszteri küldöttség tagja volt, de kiderült, hogy nem szerepel semmilyen listán. Ezután úgy fogalmazott, hogy Salvini személyes kíséretének tagjaként érkezett. A találkozón többek között a titkosszolgálatok együttműködéséről és az információmegosztás módjairól is szó esett, miközben arra senki nem adott választ, hogy Savoini átesett-e nemzetbiztonsági átvilágításon.

Irina Oszipova is színes karakternek tűnik. Az olasz ügyészség őt úgy írja le, mint aki a már említett 2014-es szentpétervári találkozón  

a Liga és egy kis fasiszta párt, a CasaPound szövetségén dolgozott.

(2014-15-ben a két párt tartott is közös masírozásokat.) Az Olaszországban élő orosz nő egy Orosz-Olasz Ifjúság nevű egyesületet vezet, de volt egy kirándulása a politika világába: 2016-ban a római önkormányzati választáson indult, mint a szélsőjobboldali Fratelli d’Italia jelöltje - ez a párt az idén márciusi választáson szövetségben indult Salvini Ligájával és Berlusconi Forza Italiájával.

Oszipova úgy szerepel a vádiratban, mint Andrea Palmeri egyik kapcsolata: a tíz gyanúsított közül Palmeri tűnik a vezéralaknak, akit azzal is vádolnak, hogy pénzt kapott a toborzásért és kiképzésért. A szökésben lévő férfi tagadja, hogy zsoldosként harcolt volna az oroszok oldalán, és egy Facebook-posztban elmagyarázta, hogy 

csak humanitárius tevékenységet végzett Donbasszban. 

De Oszipova rajta kívül más szakadár katonákról is posztolt, a Facebookja alapján nagyon otthonosan mozgott a témában.

Ezzel egy időben pedig többször találkozott Salvinivel is, sőt olyan fotót is közzétett, ahol a történet három főszereplője együtt mosolyog 2014 decemberében, Moszkvában.

https://444.hu/2018/09/15/zsoldosok-es-fasisztak-salvini-kapcsolata-a-putyinista-olasz-alvilaggal

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6014237637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.09.15. 06:48:17

nem rég még az ILLEGÁLISAN itt tartózkodó orosz polgár fenyegette a magyar civil aktivistát - amire az állami aparátusnak egy szava sem volt.

na ez volt az egyik ok amiért ezt címet adtam. a másik pedig: kell még egy gombot nyomató robot az országházba?

csúnya gondolataim vannak, tudom. viszont az események számomra nem megnyugtatóak és nem érzem, hogy kormányunk dolgozna az ország érdekében, csak azt látni, hogy feláldoz mindent és mindenkit a politika oltárán a kormányzó párt pillanatnyi politikai érdeke szerint.

taga20 2018.09.16. 09:37:32

@guma: döbbenet hogy miket megengednek maguknak ezek a tetves ruszkik. és ehhez a bűnöző putyinhoz és rohadt rendszeréhez dörgölődzik a csúti és maffiája!

és itt az olasz hőse a gecinek. íme:

444.hu/2018/09/15/zsoldosok-es-fasisztak-salvini-kapcsolata-a-putyinista-olasz-alvilaggal

guma 2018.09.16. 10:11:50

@taga20:

kezd a porhintésből elegem lenni!

most keresik paksnak az atomtárolót(!), közben meg a Duna felforrhat, de az sem baj, mert hajnalban még nem.

és a helyzet fokozódik.
uram atyám mi lesz még itt?

huppa.hu/rezeda-uram-a-kenyszerzubbonya/

kiadták azt aki beszaladt a vb orosz meccsen a pályára, most a németeknél kezelik, mérgezés gyanújával...

guma 2018.09.16. 10:13:17

@taga20: :)

van belőle idézve a poszt végén!
elképesztő!

taga20 2018.09.16. 10:42:17

@guma: ezek rohadt ruszkik mindent szétbasznak.

és vannak magyaroknak csúfolt rohadékok, lásd a gecit és bandáját, de láthatod birkát és az infantilis erdészt, és diggert, akik telibe tolják a ruszki propagandát.

de mindig lebuknak ezek a szemét patkányok!

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2018%2F09%2F15%2F2009-ig_nem_letezett_a_szkripal-ugy_gyanusitottja%2F

guma 2018.09.16. 11:00:08

@taga20:

tudod, nem csak a ruszki politika rohadt! sőt.

de az azért valamit jelez az itthoni vonulatra is, hogy mit csinál és miként bánik saját polgáraival!

ez a döbbenet, amiből nem tanulunk.

gazoló 2018.09.16. 20:04:46

@guma: szasztok

szép új jövő elé nézünk,a birkák meg ehhez bégetnek(

kepkuldes.com/images/4cc809f29f8a242e715d477d6d6f2097.gif

gazoló 2018.09.17. 05:21:13

@taga20:

jó reggelt,tán nem szereted a polóniumos teát,fene azt a kényes ízlésed))

igyad citromosan)

taga20 2018.09.17. 19:21:35

@gazoló: hogyne szeretném! minden reggel két polóniummal iszom a tejámat:))

oi63.tinypic.com/mjqrl2.jpg

guma 2018.09.18. 13:41:05

fiuk!

ezzel még viccelni is borzalmas.

érdemes elolvasni, mert kiderül, hogy az országot és a népet saját javadra meglopni, válságba sodorni nem olyan bűn mint:

"Egy interjúban Putyin azt mondta: a hazaárulás az egyetlen olyan bűn, amelyet képtelen megbocsátani. Ráadásul, tette hozzá, árt az egészségnek:

Az árulók mindig rosszul végzik. Vagy túl sokat isznak, vagy túl sokat drogoznak.

2000-ben, egy nappal azelőtt, hogy elnökké választották volna, Putyin előző munkahelye, a KGB utódszervezete, az FSZB kiszivárogtatta a brit titkosszolgálat egyik tagjának nevét, aki több oroszt kémet is beszervezett. Nyilvánvaló volt, hogy tönkre akarták tenni a MI6-ügynök életét, ugyanis elárulták a felesége nevét, és azt is, hogy van két lányuk. Később kiderült, hogy ő volt az a brit kém, aki annak idején Szergej Szkripalt is beszervezte."

************

24.hu/kulfold/2018/09/17/szergej-szkripal-putyin-oroszorszag-kemkedes/

guma 2018.09.21. 18:18:19

@gazoló:

RIP

nem csak ő gyűjtötte az olimpiai aranyakat, hanem a tanítványai is!

szép és sikeres, botrányok nélküli élete volt.

77 éves volt!
süti beállítások módosítása