He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

december 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Gratuláció és más (videó) vélemények az EP szavazás után + beszakadt a forint és a fideszes 2/3 számolgatás itthon és "ott"

2018.09.12. 15:30 guma

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

kb. egy órája

Újabb magyar siker! A Fidesz-KDNP ezúttal az Európai Parlamentben szerzett kétharmadot. Gratulálunk, miniszterelnök úr!

***************************************************

A Jobbik szerint „a miniszterelnöknek semmi sem számít a hatalmi játszmákon kívül: miközben idehaza letarolták szinte a teljes médiapiacot, folyamatosan számolják fel a Fidesszel kritikus hangokat és teljes hazugsággyárat építettek fel”. Mint írják, eközben Orbán az EP előtt szemrebbenés nélkül képes ennek az ellenkezőjét állítani. FELHÁBORÍTÓ! A miniszterelnöknek semmi sem számít a hatalmi játszmákon kívül: miközben idehaza letarolták szinte a teljes médiapiacot, folyamatosan számolják fel a Fidesszel kritikus hangokat és teljes hazugsággyárat építettek fel, addig Orbán az EP előtt szemrebbenés nélkül képes ennek az ellenkezőjét állítani.

******************************************

Sargentini-jelentés: „Orbán szégyent hozott Magyarországra”

A Momentum szerint Orbán Viktor saját rövidtávú, egyéni politikai érdekeiért feláldozta az ország nemzetközi hírnevét. A Liberálisok úgy vélik, a magyar miniszterelnök történelmi bűnt követ el, míg a Kétfarkú Kutya Párt gratulált Orbánnak.

Sargentini-jelentés: „Orbán szégyent hozott Magyarországra”
http://www.atv.hu/belfold/20180912-sargentini-jelentes-orban-szegyent-hozott-magyarorszagra/hirkereso *********************************************************

Bezuhant a forint, miután megszavazták a Sargentini-jelentést

Percek alatt jelen

tősen gyengült a forint, miután elfogadták a Sargentini-jelentést, írja a hvg.hu.

A lap szerint 13 órakor még 324.75 forintot kellett fizetni egy euróért, a szavazás után viszont 326.36-ig is felkúszott az árfolyam.

Azóta némileg korrigált a forint, de 13 óra 30 perc körül még mindig 326 felett járt az árfolyam.

atv.hu

Videó: Így ünnepelték Sargentinit a jelentés megszavazása után

Megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament. A plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. Videón a szavazás pillanatai:

Sötét árnyak Orbán feje felett - Putyin a páholyból figyel

A Fideszes pártsajtó szemében az osztrák kancellár hirtelen Soros ügynöke lett. A Sargentini jelentés körül dúló viharnak összeurópai kihatása is van, hiszen mind az olasz Liga, mind az osztrák FPÖ intézményes kapcsolatban áll az orosz kormánypárttal.

Az EPP elhagyása és egy komolyabb hazai konzervatív politikai összebútorozás az osztrák FPÖ-vel még sötétebb árnyékot vetne hazánkra az atlanti biztonságpolitikai közösségben.

Az osztrák közszolgálati televízió az elmúlt órákban első hírként számolt be arról a hasadásról a bécsi konzervatív kormányban, amelyet a Sargentini-jelentés váltott ki. Egyoldalról Sebastian Kurz kancellár elhatárolódott Orbántól, és azt közölte, hogy pártja ma megszavazza a 7-es cikk szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen (ez meg is történt, részletek a Privátbankár.hu cikkében>>>). A Fideszes pártsajtó nem akart hinni a szemének és rohamtempóban kellett megjelentetnie egy olyan cikket, amely az osztrák kancellárt Soros ügynökének nevezi.

Lemerevedett Fidesz

A Fidesz döbbenete teljesen érthető, hiszen Szíjjártó Péter miniszter tavaly októberben még így magasztalta a kancellárt: "Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak" (...) Szíjjártó örömét fejezte ki, hogy egy olyan párt és olyan kancellárjelölt nyert Ausztriában, amely a migráció tekintetében és több más fontos kérdésben együttműködött Magyarországgal. Véleménye szerint több olyan politikus kell, aki világosan és egyenesen beszél az európai embereket érintő legsúlyosabb problémákról.

Másoldalról Bécsben az eurószkeptikus Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke együttműködést ajánlott Orbánnak Strasbourgban. Strache felkérte a magyar vezetőt, hogy az lépjen át a Nemzetek és Szabadság Európájának frakciójába, oda, ahol az FPÖ mellett Le Pen pártja, és Salvini Ligája is van. A magyar miniszterelnök viszont két hete milánói látogatásán Salvininek kihangsúlyozta, hogy jövő év közepéig mindenképpen szeretne maradni az EPP-ben, de ha ez nem sikerül, akkor jöhet akár az olasz belügyminiszter B-terve is, amely egy összeurópai, EU-kritikus pártcsalád („Ligák Ligája”) megalakítására vonatkozik. Schöpflin György fideszes EP-képviselő szerint a Ligák Ligájának nevezett csoport adott esetben akár a büdzsé megvétózásával is működésképtelenné teheti az uniót. De nemcsak Bécsben, hanem Rómában is megjelentek a mély politikai hasadékok a kormánypártok között: a Magyarország elleni uniós szankciók európai parlamenti megszavazásával az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt szövetségesével, a Ligával akar leszámolni a La Repubblica című olasz balközép napilap elemzése szerint.

Putyin befolyása

Az EPP-ben a Sargentini jelentés körül dúló viharnak összeurópai kihatása is van, hiszen mind az olasz Liga, mind az osztrák FPÖ intézményes kapcsolatban áll az orosz kormánypárttal és többen Nyugaton ezeket a pártokat Putyin Trójai-falovaként kezelik. Hazánk esetében intézményi kapcsolatra sincsen szükség, hiszen Orbán egyszemélyben viszi a külügyeket is.

Márpedig a magyar miniszterelnök 2014. január 5-én Moszkvában konspiratív körülmények között – és hatástanulmányok nélkül – úgy kötötte meg a Paks II. megállapodást, hogy arról előzetesen nem tudott a Fidesz országgyűlési frakciója, de még a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetője sem.

Máig nyitott kérdés, hogy történt-e komoly nagyságrendű visszaosztás orosz részről a magyar GDP 13 százalékát felemésztő projekt levajazásakor, amelyről pedig egyes körök azt rebesgetik Budapesten, hogy ez több százmilliárd forintot tett ki?

Az EPP elhagyása és egy komolyabb hazai konzervatív politikai összebútorozás az osztrák FPÖ-vel még sötétebb árnyékot vetne hazánkra az atlanti biztonságpolitikai közösségben.

A nyugati titkosszolgálatok ugyanis mára már kiközösítik az osztrák elhárítást, miután annak bécsi központjára hét hónapja a rendőrség igénybevételével lecsapott a belügyminisztert adó FPÖ, és ládákban valamint műanyagzsákokban vitte el onnan a legféltettebb államtitkokat. A hivatalos indoklás az volt, hogy meg kellett akadályozni egy folyamatban lévő akciót Észak-Korea (!) ellen.

Mindenesetre azt tudni kell, hogy ez az egység foglalkozik a szélsőjobb feltérképezésével is.  A következmény az lett, hogy az osztrák társszervek immár nem kapnak bizalmas értesüléseket a nyugati kollégáktól, nehogy rossz kezekbe jussanak az adatok. Nem mintha a hazai helyzet annyival különb lenne. A magyar elhárítás ugyanis semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy az orosz hírszerzés vezetőjének közeli családtagjai simán hozzájutottak magyar letelepedést biztosító iratokhoz a Rogán-féle letelepedési kötvények révén.

Káncz Csaba jegyzete

https://privatbankar.hu/makro/sotet-arnyak-orban-feje-felett-putyin-a-paholybol-figyel-321464#

Újabb pofon: a lengyelek is Orbánék ellen szavaznak

A Sargentini-féle magyar különjelentés elfogadása mellett készülnek szavazni a Lengyelországban ellenzékben lévő Polgári Platform (PO) és Lengyel Parasztpárt (PSL) képviselői, akik az Európai Parlament legnagyobb frakciójának, az Európai Néppártnak (EPP) a tagjai - derül ki a Rzeczpospolita lengyel napilap keddi cikkéből.

Jedrzej Bieleckinek, a jobbközép független lap cikkírójának Janusz Lewandowski volt lengyel uniós biztos, a PO európai parlamenti képviselője, elmondta: "A 7. cikk elindítása mellett szavazunk, bár ez ügyben nem lesz pártfegyelem."

Lewandowski azzal érvelt: a jogállamiság tekintetében Magyarországon és Lengyelországban "hasonlóak a fejlemények".

"Képmutatás lenne - mondta -, ha Magyarországhoz másképp viszonyulnánk, mint Lengyelországhoz, csak azért, mert a Fidesz az EPP tagja." 

A Fideszhez való viszony miatt "a szociáldemokraták és a liberálisok egyébként folyamatosan támadják (az EPP-t)" - fűzte hozzá a lengyel EP-képviselő, felidézve: Varsó esetében az egész EPP az eljárás megindítása mellett szavazott.

Tavaly novemberben az Európai Parlament (EP) többségi frakciói Lengyelországra vonatkozóan megszavazták az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását előkészítő határozatot, s a procedúrát 2017 végén az Európai Bizottság elindította. Lengyelország ügyében a Polgári Platform EP-frakciójának vezetése úgy döntött, hogy tagjai tartózkodni fognak a szavazáskor, a 22 fős frakcióból mégis 6-an a határozat elfogadására szavaztak, míg Lewandowski tartózkodott a szavazástól.

Jedrzej Bielecki a cikkben rámutat: a PO és a PSL képviselői a német Kereszténydemokrata Unió/Keresztényszociális Unió (CDU/CSU) tagjai után a legnagyobb csoportot alkotják az EPP-ben.

A cikkben Elmar Brok CDU-s EP-képviselőt is megszólaltatták, szerinte a szerdai szavazás Orbán Viktor miniszterelnök keddi strasbourgi fellépésén múlik. "Mindenki közülünk ezt követően fog dönteni. Nem lesz pártfegyelem" - mondta el a Rzeczpospolitának Brok.

A Rzeczpospolita szerzője úgy látja: a magyar különjelentésről szóló szerdai EP-szavazás veszélyezteti Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezető múlt héten bejelentett indulási szándékát az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért (és ezzel az Európai Bizottság elnöki tisztségéért). A német politikusnak akkor lenne esélye a bizottsági elnöki poszt betöltésére, ha az EPP a jövő évi EP-választások után is megmaradna a legerősebb frakciónak. Ez Bielecki szerint "sokkal nehezebb lesz, ha Orbán Viktor Fidesze kilép a klubból". Fidesz távozása viszont "elkerülhetetlennek tűnik, amennyiben a EPP-képviselők többsége úgy találja, hogy Budapesten megsértik az 'európai értékeket'" - értékeli a Rzeczpospolita szerzője.

atv.hu/MTI

Két eset, amikor a Fidesz nem volt ennyire kényes arra, hogy technikailag hogyan született a kétharmad

A magyar kormány, a Fidesz és a bohócmédia attól hangos, hogy csalással döntöttek az EP-választáson, mert technikailag csak a tartózkodások be nem számítása miatt lett meg a kétharmad. Az utóbbi tagmondat igaz, de a szabályok a szavazás előtt is ismertek voltak.

Andrew Byrne, a Sunday Times újságírója, aki korábban a Financial Times-ot tudósította évekig Budapestről, a Twitteren foglalta össze, hogy mit mondanak a szabályok az Európai Parlamenti kétharmadról.

Byrne azt írja, hogy az EU-s szabályok szerint egyértelműen csak a leadott szavazatokat kell számolni, a „Tartózkodás” definíciója pedig az, hogy valaki nem adja le szavazatát, tartózkodik a szavazástól.

Magyarországon egyébként a Fidesz nem szokott annyira kényes lenni arra, hogy technikailag hogyan áll össze a kétharmad.

A 2018. április 8-i választás legtanulságosabb grafikonja.Grafika: Tbg

Két példa az elmúlt két évből:

1.

Tavaly a Fidesz nem tudta elérni, hogy az Orbánnak kínos jobbikos plakátokat törvénnyel távolítsák el, mert nem volt meg a pártok gazdálkodását szabályozó törvény módosításához szükséges kétharmada. Miután nem ment át a módosításuk, nem voltak hajlandók kompromisszumot kötni, hanem inkább egy településkép-védelmi, egyszerű feles törvényt módosítottak. (Áder János pedig simán aláírta.) 

2.

A másik esetet pedig az Orbán Viktor 100 hazugságát cáfoló cikkünkben elevenítettük fel. Orbán a 2016-os kvótanépszavazás előtt pár nappal azt mondta„A népszavazás eredménye határozza meg, hogy milyen irányban indulunk tovább. (…) Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább.” Csakhogy a kvótanépszavazás érvénytelen lett: 3,2 millióan szavaztak nemmel, ami az összes választópolgár 39,4 százaléka. Ehhez képest Orbán a kvótanépszavazás után az Országgyűlés elé vitte a kétharmados parlamenti támogatást igénylő alkotmánymódosítást, mintha csak érvényes lett volna a népszavazás.

Fotó: Genevieve Engel/© European Union 2018 - Source : EP

https://444.hu/2018/09/12/ket-eset-amikor-a-fidesz-nem-volt-ennyire-kenyes-arra-hogy-technikailag-hogyan-szuletett-a-ketharmad

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4714236651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása