He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A Paks 2 új blokkjaihoz nincsenek meg környezetvédelmi, a telephely-, illetve a létesítési engedélyek?

2018.09.04. 05:49 guma

Nem találtak céget, ami felelősséget vállalna a paksi bővítés dokumentációjáért

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Több mint egy éve történt utoljára ilyen:

a Roszatom vezérigazgatója, Alekszej Lihacsov Budapestre érkezett, hogy Orbán Viktorral egyeztessen a paksi bővítés helyzetéről.

Az MTI-t pénteken Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta szűkszavúan a találkozóról: "a Roszatom delegációja a paksi beruházás aktuális állásáról tájékoztatta a magyar kormányfőt." Az, hogy hogy áll, nem derül ki Havasi beszámolójából. A G7 szerint nem jól, egyre valószínűbb a projekt csúszása, mivel 

"nem sikerült olyan céget találni, amely elvállalta volna az új paksi atomerőmű létesítéséhez és üzembe helyezéséhez kapcsolódó dokumentumok véleményezését, illetve a személyzetképzéshez szükséges tananyagok szakmai felülvizsgálatát."

A lap szerint három céggel is egyeztettek a tender kiírása előtt, végül egyikük sem adott be ajánlatot. A G7 hangsúlyozza, hogy a pályázat nyertesétől vártak volna "egy a műszaki dokumentumok elfogadhatóságáról szóló nyilatkozatot is," azaz, hogy vállalja a felelősséget a paksi bővítést megalapozó dokumentációért is.

Négy éve még az volt a mondás, hogy a beígért 2026-os induláshoz 2018 elejére a környezetvédelmi, a telephely-, illetve a létesítési engedélyekkel kell rendelkeznie az új blokkoknak. A háromból eddig kettőt sikerült megszerezni, de a környezetvédelmi engedélyt felülvizsgáltatná az LMP. A párt szerint a kiadott engedélyek nem számolnak annyira alacsony vízállás és magas hőmérséklet kombinációval a Dunnán, mint ami az elmúlt hetekben tapasztalható volt. 

A csúszás nemcsak a kieső teljesítmény miatt lenne probléma: a magyar kormány úgy szerződött az orosz féllel, hogy

2026-ban akkor is el kell kezdeni a hitel törlesztését, ha a blokkok még nem üzemelnek. 

 https://444.hu/2018/08/31/nem-talaltak-ceget-ami-felelosseget-vallalna-a-paksi-bovites-dokumentacioert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6914214987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása