He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Valami nem stimmel! Félnek, bujkálnak a megválasztott képviselők. Már a séta és a főlépcsőn való fotózás is elmaradt!

2018.05.08. 19:03 guma

Egy rejtélyes és nem rendőrségi szabványos ruhába öltözött fegyveres is feltűnt kedden a Parlament garázsának bejáratánál – elvileg Áder Jánost védte.

A készenléti rendőrök tömegében is feltűnő jelenség volt kedden egy férfi, aki a Parlament mélygarázsának bejáratánál állt egy szürke, a szabványos magyar rendőrségi ruháktól elütő ruházatában, mellén egy AR-16-os távcsöves gépkarabéllyal.

A férfit az Index fotósa szúrta ki, de Vajnai Attila is lőtt róla egy képet, amelyen megfigyelhető a ruházata. Gépfegyveresek védik a mélygarázs kijáratát.

A Népszava értesülései szerint a férfi Áder János köztársasági elnök őrségébe tartozhat, a kis létszámú rendőri egység még 2015-ben jött létre, a nap 24 órájában szolgálatban állnak, de általában civil ruhában teszik ezt. (A köztársasági elnököt a Készenléti Rendőrség feladata védeni, a legfőbb ügyészt és a miniszterelnököt a TEK védi a vonatkozó kormányrendelet értelmében.)

Horváth Sándor biztonsági szakértő szerint a férfi a nem szabványos magyar rendőrségi ruházata mellett "még az egységazonosítót, rendfokozati jelvényt sem visel, ami segíthetne a meghatározásban, és ami nem mellesleg kötelező lenne" – olvasható a cikkben.

A Népszava megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy ki is volt a fegyveres (és miért állt ott gépkarabéllyal, ahol csupán pár tucat civil tiltakozott), egyelőre azonban még nem kaptak választ.

http://propeller.hu/itthon/3351609-rejtelyes-fegyveres-is-feltunt-parlamentnel-adert-vedheti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9513900608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása