He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

"Ha Orbán mondja lelövőm!"+ A párt érdekeiért "harcoló" kopaszok, vagy üzleteiket védő emberek törvényen kivüliek?

2018.04.26. 16:34 guma

Véleményem a választás alakulásáról egy háziasszony szemével: Vannak ingyenes reklámújságok. Biztos emlékeztek, hogy hatásukra előfordult, amikor az emberek meghülyültek és verték egymást 1-1 ajánlat miatt. Sőt előfordult, hogy bezárt a bolt vagy rendőrt hívtak a kialakult tumultus miatt. Az én szememben ezt a reklámfogást alkalmazta a fidesz, felturbózva, elárasztva úton, útfélen ijesztgetve, hergelve az embereket - minden párbeszédet kizárva az országról. Közben ezreket (-kétes elemeket is -, hozott be pénzért az országba a kormány és teljesítve kötelezettségét: adott védelmet menekülteknek!) Aljasnak tartom a kialakult feudális viszonyokkal való visszaélést, ami meggátolja az ismeretek megszerzését a valóságról, a közös dolgainkról. Ajándék utalvánnyal erősítettek, sőt krumpli, tojás, tej árasztotta el 1 napra az embereket a gondoskodó állam képviselőitől. Itt a remek példa és félelmetes, ahogy a kormány és közszolgálat pártpropagandát visszahallod az emberektől:

A Valton biztonsági őrei szétvertek egy demonstrációt a Ligetben

A Városligetben újrakezdett faátültetések ellen tiltakoztak a Ligetvédők szerdán - állításuk szerint bejelentett rendezvényen, engedéllyel. A demonstrálók az építési terület előtt álltak fel, és meg akarták akadályozni, hogy a járművek kihajtsanak onnan.

Az építési terület ajtaja kinyílt, és a Valton biztonsági őrei jelentek meg - akik a 168 óra videója szerint egyszerűen szétverték a közterületen tartott tüntetést.

Székely Balázs tüntető szerint a rendőrök ekkor egyáltalán nem avatkoztak közbe, sőt, egy időre el is tűntek a helyszínről. 

Csak akkor jelentek meg újra, amikor már összecsaptak a biztonságiak és a tüntetők, miközben a rendőrség feladata lett volna a tüntetés biztosítása. A Magyar Narancs szerint az egyik tüntetőt mentő szállította el.

https://444.hu/2018/04/26/a-valton-biztonsagi-orei-szetvertek-egy-demonstraciot-a-ligetben

Hátulról rúgtak fejbe egy Ligetvédőt a Valton biztonsági őre

Szerdán a faátültető gépek megjelenése ellen tiltakozott néhány ligetvédő a Dózsa György úton lévő építési területnél.

A ligetvédők a bejelentett demonstráción megpróbálták megakadályozni, hogy a gépek kihajtsanak a munkaterületről, de szembe találták magukat egy tucat valtonos biztonsági őrrel.

A történtekről a 168 óra készített videót. Ezen az látszik, hogy a biztonsági őrök hihetetlen brutalitással lépnek fel a tüntetők ellen, és amit csinálnak, azt semmiképpen nem lehet szakszerűnek tekinteni (valószínűleg törvényesnek se, de ez legyen a bíróság dolga).

Az egyik tüntetőt a kisteherautó platóján álló biztonsági őr konkrétan hátulról fejbe rúgja:

Hárman-négyen tepernek le úgy egy embert, hogy közben a nyakát fogják, kezét és lábát kicsavarják. Egy nőt nagy erővel ütnek meg. 

A 168 óra videóján feltűnnek rendőrök is. Ők eredetileg a demonstrációt voltak ott biztosítani, de mint az egyik tüntető elmondta, egy idő után eltűntek a helyszínről. Ezzel tulajdonképpen átengedték a terepet a valtonosoknak.

Ezután indultak meg a biztonsági őrük a munkaterület kapuja előtt műanyagszékeken ücsörgő ligetvédők ellen. A videón később feltűnnek rendőrök. A helyzet ekkor már leginkább egy kocsmai tömegverekedéshez hasonlít. A rendőrök is letepernek egy-egy ligetvédőt, egy másik egy valtonost igyekszik megállítani.

Fent nézheti meg a teljes videót.

Az ügyben kérdéseket küldünk a rendőrségnek, a Városliget Zrt.-nek és a Valtonnak.

Frissítés: A rendőrség nyomoz az ügyben. A Magyar Narancsnak válaszában úgy fogalmazott a rendőrség, hogy: „A Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt a rendőrség nem ad.”

https://index.hu/belfold/2018/04/26/hatulrol_rugtak_fejbe_egy_ligetvedot_a_valton_biztonsagi_orei/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7913871958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.04.29. 07:34:32

vélemény: az eltelt időben a cég szakszerűnek tartotta az "oszlatást"
na itt álljunk meg egy szóra! a cég és a védőemberei csak a kerítésen belül jogosultak intézkedni - NEM embereket verni!

közterületen semmilyen hatáskörük nincs! erővel fellépni pedig szerintem bűncselekmény amit a rendőröknek meg kell akadályozni -egy bejelentett tüntetés alatt- feladata a jogaikat gyakorló emberek védelme és az erőszakot alkalmazó emberek igazoltatása, letartoztatása.

itt még a helyszín elhagyását sem akadályozták meg csak a ligetvédők, akik a kis teherautóra felugráló tetteseket nem engedték "elmenekülni" (a videó szerint!)! meg is kapták a magukét. fejen rúgták az egyiket!

itt tartunk: bárki intézkedhet(?!), embereket verhet rendőrök mellett(!) ma Magyarországon?

biztos szenilis vagyok, de hasonlóra nem emlékszem az utóbbi 30 évben...
süti beállítások módosítása