He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Így tünteti el a pénzt a kormány, pl (halált is okozva polgárainak,) az egészségügyből

2018.04.23. 16:50 guma

Vélemény: A TAO pénzek eltüntetése, a járadékok átminősítése adóra a közöskassza bugyraiba csempészése csak a pártkatonák és azok rokonainak, barátainak  gyarapodására, szórakozását szolgálja szerintem - és ez mindenre magyarázatot ad. 2010-ben első körben szüntették meg a 120 éves magyar Társadalombiztosítást - amit a felelőtlen keresztény emberek észre sem vettek. Tudod, hogy hazánkban pl a mezőgazdasági munkások mikor kerültek a TB ellátás alá vagy mikortól kaptak nyugdíjat?  Pedig Orbán véleménye szerint az egészség nem lehet üzlet, valamint egy társadalmi szerződést egy kormány sem rúghat fel az emberek megkérdezése nélkül! Szerinted "konzultált", esetleg a a közszolgálat ismertette ezt vagy népszavaztatot erről?

http://offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas

"A magyarok az egészségükkel fizetnek" - híres orvosi lap kritizálja az Orbán-kormányt

Hiába nő a magyar gazdaság, az egészségügyi mutatók katasztrofálisak.

A magyar példa jól megmutatja a nyugati országoknak, mire számíthat egy állam, ahol a kormány számára a populizmus fontosabb, mint az egészségügy – írta a The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja.

A magyarok várható élettartama öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek – idézi a lap az OECD vizsgálatát. Magyarországon a dohányzók, elhízottak és alkoholisták aránya is magasabb, mint az EU-átlag.

Eközben az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék. A magyaroknak csak 56 százaléka érzi magát egészségesnek.

Ez egy alulfinanszírozott rendszer, és a magyar lakosság az egészségével fizet

– állapítja meg a lap.

Arról is említést tesz a cikk: a magyar gazdaság növekszik, igaz, „szokatlanul nagy a függés” az EU-pénzektől. Csakhogy a gazdasági növekedés eredményei nem látszanak az emberek egészségén. A cikk szerint meglenne a lehetősége a magyar kormánynak arra, hogy javítsa az egészségügyet, de nem teszi – írták.

http://hvg.hu/gazdasag/20180423_A_magyarok_az_egeszsegukkel_fizetnek__hires_orvosi_lap_kritizalja_az_Orbankormanyt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr513857724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása