He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Nívós közéleti, kulturális műsor házigazdájától búcsúzom -remélem csak pillanatnyilag. Már most hiányzol Alinda!

2018.04.21. 08:01 guma

Veiszer Alinda. Fotó: YouTube

"Igazából korrektül intézik az egészet" – Veiszer Alindát is kirúgták a Hír TV-től

Veiszer Alinda az Alinda című műsort vezette a tévénél, vendégei a művészvilág, a tudomány, a kultúra és a sport ismert és elismert szereplői közül kerültek ki.

"Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet"


- mondta az Indexnek a műsorvezető.

A lapnak hozzátette:

"egy kicsit azért meglepődött, mert az Alinda nézettsége folyamatosan nőtt, ekkora sikert kultúrában még sehol nem tudtam elérni. De gazdasági okokra hivatkozva május végével távoznia kell a csatornától, addig megy még a műsora."


Elbocsátották még a csatornától M. Kiss Csabát, Szöllősi Györgyit, D. Bányász Gergőt és Pataky Enikőt is. Marad viszont Kálmán Olga műsora, és a Szabadfogás is Dévényi Istvánnal – értesült az Index.

A Hír TV kedden adott ki közleményt a múlt héten már előre jelzett létszámcsökkentésről, amit a csatorna a jelenlegi médiapiaci körülményekkel és a hosszú távú, hatékony működés fenntartásával indokolt.


Simicska Lajos a múlt héten zárta be az érdekeltségeibe tartozó médiavállalkozások közül a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. 

http://propeller.hu/szorakozas/3347757-igazabol-korrektul-intezik-egeszet-veiszer-alindat-is-kirugtak

Veiszer Alindát is kirúgták a Hír TV-től

A műsorvezető megerősítette az Index információját.

Veiszer Alinda az Alinda című műsort vezette a tévén, vendégei a művészvilág, a tudomány, a kultúra és a sport ismert és elismert szereplői közül kerültek ki, de olyan fiatal értelmiségieket is bemutatott, akik szakmájukban már sikeresek, csak a hazai média még nem fedezte fel őket.

Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet

– mondta az Indexnek a műsorvezető. Hozzátette: egy kicsit azért meglepődött, mert az Alinda nézettsége folyamatosan nőtt, „ekkora sikert kultúrában még sehol nem tudtam elérni”. De gazdasági okokra hivatkozva május végével távoznia kell a csatornától, addig megy még a műsora.O5A1860 Fotó: Ajpek Orsi

"Veiszer Alinda

Kedves Ti!
Igazak a hírek, sajnos megszűnik a műsor. Egyelőre azzal foglalkozunk, hogy a május végéig adásba kerülő beszélgetéseken ne érezzétek, hogy megrázott a hír engem is.
Ugyanakkor fontos ide írni, hogy amikor elhívtak erre a csatornára, nem ígértek többet. Pontosan három évadot. Én pedig kivételes lehetőségnek éltem meg, hogy már nem kezdőként, de még fiatalon műsort készíthetek olyan témákról, olyan emberekkel, akik és amik érdekelnek. Imádtam ezt a három évet. Büszke vagyok arra, amit létrehoztunk Rieger Johannával, Józsa Mártával, László Pállal és Csáka Eszterrel. Szerettem a megrázó beszélgetéseket , szerettem a bátor mondatokat, szerettem kérdezni kritikusan és néha indulatosan is. Nem tudom, hogy lesz e még ilyen. Remélem.
Nektek pedig köszönöm, hogy egyre többen virrasztottatok velem. Szuperek vagytok."

Információink szerint elbocsátották még a csatornától M. Kiss Csabát, Szöllősi Györgyit, D. Bányász Gergő  belpolitikai főszerkesztőt és Pataky Enikőt is. Marad viszont Kálmán Olga műsora, valamint a Szabadfogás is Dévényi Istvánnal.

Információink szerint a leépítés 37 főt érint.

A Kreatív úgy tudja: több műsor is megszűnik a csatornán. Információik szerint a Lapzárta és a Newsroom című hírháttérműsorok biztosan meg fognak szűnni, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, de egyelőre még nem ismert, hogy milyen módon. A lap úgy tudja, ezzel párhuzamosan Kálmán Olga Egyenesen-je, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora még több adásidőt kap.

A Hír TV kedd délután adott ki közleményt a leépítésről. A közlemény szerint a csatorna „a jelenlegi médiapiaci körülmények között”, a „hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében” döntött a csoportos létszámleépítésről.

https://index.hu/kultur/media/2018/04/18/veiszer_alindat_is_kirugtak_a_hir_tv-tol/

Nyáry Krisztián gondolatai:

Az utolsó, főműsoridőben sugárzott, széles közönséghez eljutó, minőségi kulturális televízióműsor szűnik meg. Ahová azért mehetett be egy író vagy bármilyen más művész, hogy kultúráról beszélgessen egy tájékozott, művelt és nyitott műsorvezetővel. Nincsenek már magazinműsorok sem, kulturális híradók pláne. A kereskedelmi tévéknek persze nem is ez az elsőszámú feladatuk. Ha egy írót nagyritkán megszólaltatnak, szinte biztos, hogy közéletről kérdezik. Az állami médiában közben listák alapján porciózzák a kulturális élet szereplőit, ha egyáltalán. Mindenesetre köszönöm Veiszer Alindának, Rieger Johannának és Józsa Mártának az elmúlt három évet. Kiváló műsort csináltatok. És utolsónak lenni sem akármi. Csak a villany nehogy égve maradjon!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8713849792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása