He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

december 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Ólomöntés helyett, itt tibeti szimbólumból választhatsz :)

2017.12.31. 09:02 guma

Melyik tibeti szimbólumot választod? És milyen szerencse vár rád?

A jó szerencse szimbólumai a hindu vallásból ismertek ősidők óta. A gyönyörű tibeti jelképek közül most te is választhatsz egyet, hogy megtudhasd, vajon milyen szerencse vár rád. Az év végén mi sem kívánunk mást, mint nagyon sok szerencsét 2018-ban. Vajon az élet melyik területén talál rád a szerencse?

Az ősi tibeti szimbólumoknak önálló jelentésük van, más és más üzenetet hordoznak. Vajon milyen szerencse vár rád, mi lehet az, amiben igazán szerencsés időszak előtt állsz? Válassz egyet a gyönyörű szimbólumok közül, és máris különges jóslatot olvashatsz. Mielőtt döntenél, adj mindenképpen némi időt magadnak. Nézd meg alaposan a képet, és válaszd azt a szimbólumot, amely a legjobban tetszik, vagy valamiért a leginkább magára vonja a figyelmedet. Nos, melyiket választottad?

Az 1. tibeti szimbólum: a Végtelen Csomó

tibeti buddhista szimbólum A Dharma, vagyis a vallás folyamatos és rendíthetetlen, az idő viszont illúzió csupán. A Végtelenség Csomója az igazságot szimbolizálja, mely szerint a megvilágosodás kereséséhez nem szükséges a földi élet kötelezettségeiről lemondani. A csomó Buddha tanításait jelenti, a spiritualitás, a vallás így fonódik össze az anyagi világgal. A Végtelenség Csomójának sem kezdete, sem vége nincsen, így árasztja magából egyszerre a nyugalmat és a folyamatos mozgást. Azt az ideát képviseli, amely szerint a világban minden egymásba kapcsolódik. Eredetileg a gazdagság istenéhez, Visnuhoz és örök szerelméhez, házastársához Lakshmihez társították. A végtelen csomót számtalan ékszerben, dísztárgyban megtalálhatod. Ez a szimbólum kétségtelenül a szerelem gazdagságának reményével kecsegtet téged.

A 2. tibeti szimbólum: a Kerék

tibeti szerencse szimbólumok

A nyolc küllős kerék, a Dharmacsakra, melyet a Törvény Kerekének is hívnak, az egyik legősibb és legismertebb buddhista szimbólum. A nyolc küllő, Buddha tökéletességről alkotott, Ragyogó Nyolcszoros Ösvény című tanítását jelenti, amely a spirituális megvilágosodás útjára vezet. A kerék a tökéletességet jeleníti meg, és azt, hogy a Dharma útja, vagyis a vallás, egy folyamatosan haladó és soha véget nem érő körforgás. A kerék közepe a gyújtópont, a legbelső mag, az önfegyelem alapja, amely a meditáció lényege. A kerék kerete pedig a teljes szerkezetet tartja egyben. Buddha szerint mindez az éberség, vagyis a jelen pillanatának tudatos megélése. Az élet kereke folyamatosan halad, soha nem áll meg, amely számodra is mindenkor újabb és újabb lehetőségeket villant fel. A jelenben élve tapasztalhatod meg az élet örömeit, az eléd gördülő boldogságot

A 3. tibeti szimbólum: a Lótuszvirágtibeti szerencse szimbólumok

A lótuszt padmának is nevezik, szintén ismert és nagyon kedvelt tibeti és szanszkrit szimbólum. A növény a sárban gyökerezik, virágja ugyanakkor a víz felszínére, a Nap felé törekszik. A lótusz csodás virága éppen ezért az ember lelkének spirituális útját tükrözi, míg a sár a szenvedés és a bűn jelképe. Számtalan nehézségen át vezet az út, mire a fénybe érhetsz, és megnyílhatsz. Víz nélkül pedig nem létezhet élet. Szíved pontosan olyan, mint a virág bezárt szirmai. A lótusz a buddhistáknál a tökéletes szépséget képviseli, nem véletlenül ábrázolják Buddhát lótuszvirágon ülve. A fehér lótusz a tisztaság, az erkölcsösség és a bölcs lélek jelképe, míg a rózsaszínű a páratlan tökéletesség szimbóluma, vagyis Buddha maga. A lótuszvirág szerint a spirituális fejlődésed útján haladsz, a sorsod szerint éled az életedet, fejlődésed visz a tökéletesség és a szerencséd felé.

A 4. tibeti szimbólum: az Aranyhaltibeti szerencse szimbólumok

A hinduk szerint a szamszára, vagyis a születések végtelen sora szerint éljük az életünket. A halál és az újraszületés szenvedésekkel jár. Buddha tanításai mutatják meg az utat, hogyan szabadulhatsz fel a szamszárából. Az Arany Hal a szabadulás jelképe, az örömet jelenti, a fájdalom és a félelem nélküli élet lehetőségét villantja fel, és azt is, hogy a szenvedést valójában önmagadnak teremted. A hal a buddhizmusban a termékenységet és a teljességet is képviseli, a legtöbbször gyönyörű pontyként ábrázolják. Ázsiában a hosszú élet szent szimbóluma. Az arany hal a szándék jelképe is, azt tanítja, hogy a lelki boldogságot a szamszára végtelenjében, a fizikai életben is megtalálhatod. Az aranyhal a különleges szerencsét jelent, most valóban esélyed nyílik három kívánságra. Kérj bölcsen.

Az 5. tibeti szimbólum: a Kagylótibeti szerencse szimbólumok

A jobb irányú spirális kagyló ritkának számít, a buddhisták szent formának tartják. Úgy gondolják, ilyen formájú lehet az univerzum mennyei „teste”. Buddha hajtincsét, sőt a köldökét is pontosan ilyen jobbra csavarodó csigaként ábrázolják. Ha ezt a szimbólumot választottad, a kagyló valójában imára hív téged. A hindu és a buddhista szertartások során szenteltvizet használnak, a kagylót pedig hangszerként alkalmazzák. A füledhez emelve, a tenger zúgását hallod benne. Buddha tanításának fensőbbségét is képviseli a kagylóforma. A spirituális erő megjelenítője, hiszen a hittel bármilyen démont képes lehetsz legyőzni. A kagyló olyan szerencsés időszakot vetít eléd, amikor lehetőséged nyílik a benned dúló negatív gondolatokon túllépni, és elhiheted, hogy az életedben bármire képes vagy. Érdemes minél többet imádkoznod vagy meditálnod.

A 6. tibet szimbólum: a Napernyőtibeti szerencse szimbólumok

A természetben a magas hegyek olyanok, mint a csillagok felé törekvő kupolás ívek. A tibeti Napernyő azt a szivárványt szimbolizálja, amely megóv a forróságtól. Buddhát is gyakran ábrázolják napernyő alatt ülve. A napernyő menedéket jelent a forró napsugarak elől, Buddha tanítása szerint pedig megvéd az olyan negatív erőktől, mint a kapzsiság, a sóvárgás, a túlzott szenvedélyektől való szenvedéstől. A spirituális fejlődés útjára, a megvilágosodás felé irányít. Az ernyő állványa a bölcsességet szimbolizálja, a „szoknya” pedig a mások iránt érzett könyörületet, mindkettő alapvető buddhista érték. Ha ezt a szimbólumot választottad, olyan szerencsés időszak elé nézel, amikor pontosan meg tudod különböztetni az illúziót a valódi értékektől, így megfelelő döntést hozhatsz, és megéld a boldogságot.

https://www.nlcafe.hu/horoszkop/20171226/tibeti-szimbolum-szerencse-joslat-ezoteria/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1013525479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása