He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Makk Károly, 92 évesen elhunyt Kossuth-díjas filmrendező, aki közel ötven filmet rendezett

2017.09.12. 11:00 guma

Makk Károly az egyik legnagyobb magyar filmrendező volt. Nemzetközi elismertsége Fábri Zoltánéhoz, Jancsó Miklóséhoz és Szabó Istvánéhoz fogható. A cannes-i filmfesztiválra hat filmjét - Liliomfi, Szerelem, Macskajáték, Egy erkölcsös éjszaka, Egymásra nézve, Az utolsó kézirat - meghívták az Arany Pálmáért folyó versenybe. A Szerelem megkapta a zsűri nagydíját, a katolikus sajtó díját, a benne szereplő Darvas Lili és Törőcsik Mari pedig a legjobb alakítás díját. Makk Károly, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke életének 92. évében, augusztus 30-án hunyt el.A szeptember 9-ei temetésén családtagok, sztárok, és rengeteg híresség búcsúztatta a híres művészt.

Fotó: Fülöp Dániel / 24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr312823396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása