He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Megszakítjuk a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatot Hollandiával (frissített gyűjtemény az eseményekről)

2017.08.25. 12:01 guma

Kell az új ellenség? Az alig 10000-es lapból előástak egyet, amit a közvélemény szinte meg sem ismert volna, ha a kormány pr emberei nem buknak rá! Ráadásul megint csavartak a tényeken és lehagyták a lényeget?

Mi ez az egész balhé most Hollandiával?

Összefoglaljuk röviden, pontokba szedve, hogy mi történik, mi történt eddig a Hollandiával zajló diplomáciai botrányban. 

  • Az egész a távozó holland egyik interjújával kezdődött. Gajus Scheltema a 168 órának azt mondta, hogy a muszlim terroristák ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.
  • Gajus Scheltema marxistának is nevezte Orbánék világlátását, arra hivatkozva, hogy Magyarországon „csak pró és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk”.
  • „Reméljük, hogy gyorsan hazamegy” – kommentálta a távozó nagykövet kijelentését Szijjártó Péter külügyminiszter még csütörtökön.
  • Pénteken viszont már keményebb reakciót adott a magyar külügy. Szijjártó konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet. 
  • Azt mondta, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával, és hogy „ez a diplomáciában az egyik legradikálisabb lépés”. 
  • Az ügyvivői szintű kapcsolat viszont marad.
  • A visszahívott magyar nagykövet tavaly azt mondta, Hollandia Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere.
  • A viszályt a reformátusok is megszívhatják.
  • Szijjártó melyik csatornát nézi? - gyorselemzésünket itt olvashatja.

Borítókép:  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Bert Koenders holland külügyminisztert a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. október 4-én. fotó:  Marjai János / MTI

http://index.hu/belfold/2017/08/25/magyar_holland_balhe_diplomacia_szijjarto_magyarazo_mirol_szol/

Most, hogy mindjárt kigurulnak az első magyar hadosztályok Hollandia irányába, érdemes még gyorsan tisztába tenni, hogy miért is indította legújabb háborúját Szijjártó Péter. A hivatalos magyarázat ugyanis, mint a legtöbb háború esetében, billeg.

Szijjártó tábornok azon akadt ki, hogy „a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében”. Miközben a távozó holland nagykövet valójában arról beszélt, hogy mi az ellenségkép gyártásának bevált módszere.

Gajus Scheltema interjújában szó sem volt arról, hogy a magyar kormány terrorista lenne, tagjai robbanómellényben közlekednének, és ártatlanokat gyilkolnának.

Levezetése az egybites politikai közbeszédben megszokottnál egy fokkal bonyolultabb jelenségre vonatkozott. Szó szerint azt mondta:

„Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet.”

Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

Azaz a magyar kormány és a terroristák is az ellenségkép gyártásban érdekeltek. Azt, hogy a magyar kormány az ellenségképgyártás vezető nagyhatalma, talán Jeszenszky Zsolton kívül már tényleg senki nem vonja kétségbe Magyarországon: migránsok, Brüsszel, Soros stb. Nem is soroljuk, mert a közpénzből finanszírozott óriásplakátokról úgyis mindenki tudja, épp ki van soron.

A holland diplomata nyilatkozatában annyi lehet új információ Magyarországon, hogy rámutat:

a radikális terrorizmus is az ellenségképgyártáson alapszik.

Nem az iszlám dicsőségéért robbantanak, hanem hogy elidegenítsék az embereket egymástól, frontvonalakat képezzenek, majd a radikalizált tömeg velük szimpatizáló felével a saját hatalmukat erősítsék.

De nem csak ennek a logikus gondolatnak a kiforgatása teszi gyanússá Szijjártó kirohanását, hanem már az is, hogy Scheltema szavai milyen médiumban jelentek meg. Nem a holland követség sajtóközleményében, nem valamely jelentős napilapban, nem egy konferencián, hanem egy alig tízezer példányban megjelenő hetilapban. A 168 Órát ráadásul tényleg csak a hardcore balos közösség olvassa. Nem a cikkeik minőségéről szól, de a 168 Órában megjelentek valószínűleg sosem jutottak volna el nemhogy a szélsőséges Fidesz-rajongókhoz, de a moderált közönséghez, azaz a szavazók közel feléhez sem. Hacsak Szijjártó stábja direkt nem ássa elő ezeket a mondatokat, hogy a szövegkörnyezetből kiragadva gyorsan zászlóra is varrják.

A logikus következtetés azonban csak elsőre az:

a kormány megint pont azt a motort rúgta be, aminek működéséről a holland nagykövet beszélt.

Bűnbakot gyártanak, most nem Sorosból, Brüsszelből vagy a menekültekből, hanem Hollandiából.

De miért? Hollandiában nincsenek EU-s intézmények, Hollandiával nincs olyan élénk gazdasági, pláne politikai kapcsolatunk, mint Németországgal. A holland választásokban – Macron francia kampányával ellentétben – nem riogattak a magyar példával. Sőt, a szélsőjobbos Geert Wilders kiszorítása miatt a kampányuk sem volt éppen barátságos a bevándorlókkal.

Miért pont Hollandia? 

A választ az interjú azon része adja meg, amelyet egyáltalán nem idézett Szijjártó Péter.

Scheltema azt mondta: „Igyekszünk erősíteni a civil szervezeteket, azokat is, amelyek kritikusak a kormánnyal. De nem ezért tesszük, hanem mert remek munkát végeznek, attól függetlenül, hogy mit gondolnak a kormányról” – szolgáltatott ürügyet a hadüzenethez akaratlanul is a volt nagykövet. Majd megadta a kulcsot a háború okához:

Mondtam is néhány támadott civil szervezet vezetőjének: vállalják büszkén, hogy a holland kormány támogatja őket.

Ha tehát a magyar kormány ellenséggé teszi a hollandokat, ha néhány hétig Állítsuk meg Hollandiát feliratú plakátok lepik el az országot, már lehet a civilekre mutogatni. A kormány egybites üzenete ez lesz:

„Magyarok, itt van a minket terroristának nevező Hollandia, és lám, az ő pénzükből, az ő zsoldjukban dolgoznak a civilek. Aki a civileket támogatja, az a magyar kormányt nevezi terroristának.”

A Habony-média lapjaiban pedig tovább lehet egyszerűsíteni az üzenetet: a civilek szerint a magyarok terroristák.

A választási kampányban várhatóan sűrűsödnek a kormány durva húzásai, próbálják majd elhallgattatni a független véleményeket, és ez ellen gyakran a civil szféra fogja felemelni a hangját. Ahogy Putyin Oroszországában is leginkább a civil szervezetektől szerezhető még hiteles információ a bíróságok befolyásolásáról, a sajtószabadság megnyirbálásáról, a szabadságjogok elleni támadásokról.

Ha sikerül elhitetni a magyarokkal, hogy a civilek, a gaz hollandok szolgálatában, egész nemzetünket terroristázzák le, akkor érveik hamisan szólnak majd. Emiatt indul most háború Hollandia ellen.

http://index.hu/velemeny/2017/08/25/miert_kell_megallitanunk_amszterdamot/

Hollandia megfutamodott, a külügyminiszter elhatárolódik

“Egyértelmű, hogy a magyar kormány tettei nincsenek semmiféle kapcsolatban a terrorizmussal. Bárminemű arra vonatkozó utalás, hogy kapcsolat lenne egy EU-tagállam és a terroristák módszerei között hibás, és szeretnék elhatárolódni egy ilyen kijelentéstől. Magyarország szövetséges ország és társ-tagállam az Európai Unióban.”

– ezt a nyilatkozatot küldte ki a holland külügyminiszter, Bert Koenders magyar újságíróknak ma este, háromnegyed hétkor. Koenders korábban egy holland lapnak azt mondta, hogy ugyan nyilván nincs kapcsolat a terrorizmus a magyarok és a terroristák között, de egy nagykövetnek joga van bírálni.

Egy külügyminisztériumi államtitkár szerint Koenders felhívta Szijjártó Pétert, és azt mondta neki: "amit a távozó budapesti holland nagykövet nyilatkozott, az nem a holland kormány álláspontja."

Szíjjártó Péter korábban bejelentette, hogy Magyarország megszakítja Hollandia és Magyarország nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatait a leköszönő holland nagykövet nyilatkozata miatt.

De mit is mondott pontosan a holland nagykövet, Gajus Schelteme, azon az utaláson túl, hogy Orbánék rendszere korrupt?

"Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány. "

Tehát hogy a terroristák és a magyar kormány egyaránt ellenségképeket kreálnak – ami nem ugyanaz, mint hogy kapcsolat lenne a terroristák és a magyar kormány módszerei vagy tettei között. Ez alapján úgy tűnik, hogy a holland külügyminiszter egy olyan kijelentéstől határolódott el, ami ebben a formában el sem hangzott.

Szijjártó később az ATV-n részletesen beszélt erről. A külügyminiszter szerint több "méltatlan" "rágalom" is elhangzik az interjúban, de a terroristák és a magyar kormány közötti "egyenlőségtétel" az, ami elfogadhatatlan.

https://444.hu/2017/08/25/hollandia-megfutamodott-a-kulugyminiszter-elhatarolodik

Jön a cáfolat. Bocsánatot nem kér és érdekes módon valami olyantól határolódott el, ami el sem hangzott.Vajon ki kezdte el terjeszteni és miért ezt a magvas hülyeséget?

Holland külügyminiszter: Nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között

Semmiféle kapcsolat nem áll fent a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között – jelentette ki Bert Koenders holland külügyminiszter.

Nyilvánvaló, hogy semmiféle kapcsolat nem áll fent a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között. Ez fel sem merül – jelentette ki Bert Koenders holland külügyminiszter pénteken Hágában, a holland minisztertanács ülése előtt tett nyilatkozatában.

Koenders Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentésére reagált, amely szerint a két ország között meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás.

A holland miniszter úgy vélekedett, nem tudja elképzelni, hogy Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a diplomáciai feszültséget kiváltó interjúban az említett utalást „így értette volna”. Az elhangzottak értelmezéséhez Koenders várja a magyarul megjelent interjú pontos holland nyelvű fordítását. Hozzáfűzte, a megjelent kijelentések nem tükrözik kormánya álláspontját. Koenders azt is értésre adta, hogy túlzó intézkedésnek tartja Szijjártó Péter döntését. Hozzátette, nem tudja, hogy bocsánatot fog-e kérni az eset miatt, de úgy vélekedett, nem szabad, hogy elhatalmasodjon a diplomáciai ellentét a két ország között. A miniszter ígéretet tett arra, hogy a következő napokban fel fogja hívni a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet, hogy formálisan is tudassa vele: a holland kormány elutasítja, hogy bármiféle kapcsolat fennállna a magyar kormány és az Iszlám Állam terrorszervezet között.

Elmondta, Hollandia valóban aggódik bizonyos magyarországi fejlemények miatt, mint a civil szervezeteket érintő törvény, a külföldi egyetemeket érintő szabályozás, a jogállamiság kérdése és a menekültek kvóták szerinti elosztási rendszerének elutasítása. Mindezekkel kapcsolatban jogosan fogalmazhat meg kritikát a nagykövet – tette hozzá. Hozzátette, Gajus Scheltema búcsúinterjút akart adni a magyar hetilapnak, és elismerte: miniszterként felelős a nagykövet kijelentéseiért. Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője is reagált a nagyköveti interjúra: Twitter-üzenetében „idiótának” nevezte Gajus Scheltemát, és pártja nevében kérdéseket intézett a holland külügyminiszternek, amelyekben egyebek között arra kereste a választ, hogy Koenders ismeri-e a holland nagykövet „undorító” kijelentéseit.

Azt kérdezte, egy távozó nagykövet milyen jogon fogalmaz meg kritikát a magyar kormánnyal szemben, amely olyan, a társadalmat estabilizáló problémák ellen lépett fel, mint a tömeges migráció és az iszlamizáció. A holland nagykövet vajon a holland kormány nevében beszélt-e, és Koenders undorítónak és elvetendőnek tartja-e, hogy a nagykövet egyenlőségjelet tett a magyar kormány fellépése és a terroristák közé, akik ártatlan embereket gázolnak halálra és robbantanak fel – írta Wilders. Pénteken Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, ezzel meghatározatlan ideig szünetel a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között azt követően, hogy Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a 168 órának adott interjúban egyebek mellett azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.

 (MTI) http://mandiner.hu/cikk/20170825_holland_kulugyminiszter_nincs_kapcsolat_a_terrorizmus_es_a_magyar_kormany_fellepese_kozott

A holland külügyminiszter reagált a magyar kormány lépésére

Bert Koenders holland külügyminiszter a holland sajtónak a minisztertanács előtt reagált a magyar kormány lépésére, amivel ma gyakorlatilag megszakította a két állam közötti nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatokat, a leköszönő holland nagykövet néhány megjegyzése miatt.

Az ügy előzménye, hogy Gajus Scheltema a 168 órának azt mondta: a muszlim terroristák a globalizáció vesztesei, akik ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. „Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány” – mondta nem sokkal azelőtt, hogy kijelentette: „Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert.”

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint elfogadhatatlan, hogy Hollandia hivatalos képviselője egyenlőséget tesz az illegális bevándorlás ellen határozottan küzdő kormány és a terrorizmus közé. Azt mondta, hivatalos magyarázatot és bocsánatkérést vár a holland kormánytól.

A holland Telegraaf szerint Koenders megszólalt az ügyben, és azt mondta: „Nyilvánvaló, hogy nincs kapcsolat a terror és a magyar kormány tettei között. Ez legalábbis kellemetlen.” Azt mondta, ez nem olyasmi, amit a holland kormány állítana, és nem tudja elképzelni, hogy a nagykövet ilyesmit szeretne állítani. Bert Koenders holland külügyminiszter egy müncheni biztonsági konferencián 2017. február 17-én.Fotó: Grigorij Sziszojev/Szputnyik

Azt viszont hozzátette, hogy Hollandia aggodalommal figyel más fejleményeket Magyarországon, mint például a civil szervezetekkel kapcsolatban hozott törvényeket. „A nagykövet jogosult azt bírálni” – mondta a miniszter.

https://444.hu/2017/08/25/a-holland-kulugyminiszter-valaszolt-a-magyar-kormanynak

Itt pedig egy vélemény:

Gábor György
Szijjártó Péternek
„Ami az ország életmódját illeti, higgyék el, nem sokban különbözik a miénktől. Van, amiben finomabbak, van, amiben egyszerűbbek nálunk, de a szabadság édessége sehol nem oly túlcsorduló, mint éppen itt.”
(Buzenval hágai francia követ levele, 1593. január 2.)
Amúgy pedig – megfelelő díjazás, a futsalos haveroktól átcsoportosított jelentősebb összeg ellenében – szívesen elmesélem Szijjártó Péternek, hogy Hollandiában évszázadokon át miként alakult a külföldiek és menekültek helyzete (csak egy aprócska példa: Rembrandt Éjszakai őrjáratának központi alakja, Frans Bannigh Cocq, Amszterdam tekintélyes személyisége egy Brémából jött munkás fia volt), beszélnék az örmény kereskedők vagy az itt élő zsidók helyzetéről, a gyakorlati alapokon nyugvó vallási türelmességről, az 1644-től Leidenben élő Kefalonia archimandritájáról és Epheszosz metropolitájáról, az emitt boldoguló francia, angol, német, svájci, skandináv nemzetiségűekről, a Haarlemben dolgozó brabanti vászonfehérítőkről vagy a vesztfáliai munkásokról, a német Jacob Poppenről, aki koldusként érkezett Amszterdamba, s e város tisztelt és szeretett polgármestereként halt meg 1624-ben, a nantes-i ediktum visszavonását követő nagyszámú francia politikai menekültről, Frigyesről, a trónjától megfosztott cseh királyról, aki Hágában élt egyszerű polgárként, a már a XVII. században nyelveket beszélő hollandokról, vagy éppen az állam és az egyház viszonyáról, például arról, amikor az állam egy javaslatában arra tett kísérletet 1591-ben, hogy 4 egyházi és 4 világi tag részvételével egy nyolctagú tanács – az autonómia szellemét páros lábbal felrúgva – próbálja kormányozni az egyházakat (ahogy a mai egyházi törvény szerint teszi ezt a fideszes politikai hatalom), ám ezt mind a Rendek, mind a prédikátorok keményen elutasították, szólnék Arminiusról és az arminiánusokról (ha egyáltalán tudná Szijjártó, kire és kikre célzok), az 1610. január 14-én benyújtott Remonstrációról, a holland egyetemek tudományos eredményeiről, professzorairól, s arról, ahogy ezek az egyetemek képesek voltak egész Európából idevonzani a diákokat (még magyarokat is, úgy bizony!), s ah, még mennyi mindenről tudnék mesélni, elvégre pénzt kapnék a továbbképzésért, s az embernek keményen meg kell dolgozni a pénzéért.
Nem úgy, mint Szijjártónak, akinek elegendő kutyába lemenni, cseléd módjára viselkedni, a nap 24 órájában hülyeségeket beszélni, s az ország valós érdekeit két lábbal tiporni.

A visszahívott magyar nagykövet szerint Hollandia Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere

A most visszahívott magyar nagykövet, Kocsis András alig több mint egy éve lett nagykövet Hollandiában. Kocsis 2016. július elején adta át megbízólevelét Vilmos Sándor holland uralkodónak a hágai Noordeinde királyi palotában.

Kocsis – miután tavaly nagykövet lett – egy szívélyes videóban üzent a hollandoknak, dicsérve a holland–magyar kapcsolatokat. Kiemelte, hogy Hollandia az egyik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak.

A jogász végzettségű Kocsis egyébként 2003 óta dolgozik a külügyben, abban az évben diplomázott az ELTE-n. A minisztériumban aztán több pozícióban dolgozott. Mielőtt Hollandiában nagykövet lett, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárságának titkárságát vezette, de 2012 és 2015 között a hágai nagykövetség elsőbeosztottja volt. Nős, egy gyermeke van, anyanyelvén kívül angolul, hollandul és franciául beszél. 

Szijjártó Péter külügyminiszter péntek délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. Szijjártó úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával, és hogy „ez a diplomáciában az egyik legradikálisabb lépés”. Az ügyvivői szintű kapcsolat viszont marad.

Az üzengetés már csütörtökön elkezdődött, itt olvashatja a részleteket. Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a 168 Órának a muszlim terroristákról azt mondta például, hogy „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány” – mondta. A nagykövet marxistának is nevezte Orbánék világlátását, arra hivatkozva, hogy Magyarországon „csak pró és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk”. Szijjártó akkor, csütörtökön annyit reagált, hogy „reméljük, gyorsan hazamegy”, és hogy Scheltemát nem látják szívesen többé a külügyminisztériumban.

http://index.hu/belfold/2017/08/25/a_visszahivott_magyar_nagykovet_szerint_hollandia_magyarorszag_egyik_legfontosabb_kereskedelmi_partnere/ 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9812778772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2017.08.25. 13:55:52

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

számodra nem létezik a hegyek zöldje, a tenger kékje - csak fekete, fehéret látsz?

miért jössz akkor ide?

légy szíves ne rongáld a hangulatom, mert ha mást nem a szürkét észre kellene venned!
felejts el, ha kérhetlek.
vagyis: megtanulhatnál viselkedni!
ennyi!
ha ember is vagy nem csak birka, akkor megértesz.

Lone Wolf 2017.08.27. 03:06:03

:) Na most nem azért, de a szavakat általában úgy kell érteni, ahogyan a másik mondja! hacsak direkte nem homályosan fogalmaz.

De olyankor meg az a cél, hogy mindenki úgy értse ahogy akarja, aminek a vége?

Jó hosszas viták, veszekedések, És az kinek jó?
Mármint a nagyokos megmondóembereken kívül!

Megjegyzésként;
Próbálnál csak meg úgy programozni, ahogyan egyes politikusok fogalmaznak!

Egyes?
Az ÖSSZES! :D

guma 2017.08.27. 09:36:35

@Lone Wolf:

ez kicsit több, érzésem szerint.
a videón a volt bírónő "kapirgálja" a lényeget - szerintem.

guma 2017.08.27. 09:41:10

@Lone Wolf:

bocs!

elnéztem hol járok :DDDDDDDDDDD

guma 2017.08.28. 12:12:01

Puzsér Róbert szerint is hazudik a holland nagykövet

Talán Gajus Scheltema távozó budapesti holland nagykövet se gondolta, hogy ekkora vihart kavar búcsúinterjújával. Csapataink harcban állnak, a holland külügyminiszter is elhatárolódott nagykövete egyik mondatától, ünnep egyik oldalon, ünnep másik oldalon, szóval épp ideje volt, hogy valaki másként nézzen rá a történtekre.

Puzsér Róbert megtette. Úgymint:

A holland nagykövet hazudik, amikor azt állítja, hogy az Orbán-kormány ugyanolyan elv alapján gyárt ellenségképet, mint a radikális iszlám. Az iszlamisták évezredes szövegek és sérelmek alapján választottak maguknak olyan ellenségeket, akik erősebbek náluk, akik levadásszák és elpusztítják őket, ahogy momentán épp megsemmisítik az Iszlám Államot.

Velük ellentétben Orbán Viktor mindig gyengébb, fegyvertelen ellenségeket választ. Ugyan mit kockáztatnak a Fidesz milliárdos politikusai, amikor virtuális késeiket hazai civilekre vagy Soros Györgyre fenik? Az életüket? A szabadságukat? A pénzüket? Kockáztatnak egyáltalán bármit? Orbán épp azért választotta ellenségnek Brüsszelt vagy a nyomokban is alig létező ellenzéki médiát, mert jól tudja, hogy az nem árthat neki.

Az iszlamistáknak semmi egyebük nincs, csak a hitük – Orbán kormányának minden eszköze megvan, viszont szemernyi hite sincs. Az iszlamisták tántoríthatatlan meggyőződéssel állnak bele a dzsihádba, és őszintén hiszik, hogy a győzelmük egy jobb világot hoz majd, Orbán és bűnszövetkezete viszont romlott és cinikus: stratégiájuk egyedül az ország kifosztására vonatkozik, minden egyéb szüntelenül változó taktika. Hol van már 2008, amikor Orbán a Putyinnal való barátság és a keleti nyitás miatt támadta Gyurcsányt?

Kíváncsi volnék, hogy a holland nagykövet mikor figyelt meg dzsihádisták előadásában ehhez fogható elvtelen fordulatot?

valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251
süti beállítások módosítása